2017. 10. 07.

Music Projekt hét - közös kérdések

A legújabb Projekt hét most nem egy ünnepnaphoz vagy eseményhez kapcsolódik, hanem olyan szuper dologhoz, mint a zene. Életünk fontos része, és írók is szívesen nyúlnak ehhez a hálás témához, így megérdemel egy saját projekt hetet. :)

Teljesen felesleges felvezetést írni, a közös kérdések se maradhatnak el. :D

Sol - Melyik kedvenc számod jellemzi legjobban az egyik kedvenc könyvedet? :)

I: Szeretem a Country zenét, bár mostanában nem hallgattam. De amikor a Szerelem hirdetésre olvastam egyből eszembe jutott Chris Young - Gettin You Home című száma :D
P:
Ez nagyon nehéz kérdés. :O Sokat kellett rajta agyalnom. Nem az egész könyvet, de Pharrel Williams Freedom száma eszembe juttatta a Lebegés című könyvet. A főszereplő párosnak egymásra volt szüksége, hogy igazán szabadok legyenek
.


 
CsakSimánDorka - Melyik karakterek alkotnának jó együttest és milyen zenét játszanának?
I: Meghallgatnám a Stage Dive bandát, amint együtt zenél Brooks-al.
P:
Most lehet, nem leszek túl fantáziadús, de tényleges zenészeket válogattam össze. :D Mal (Futam) lenne a dobos. A billentyűs Patrick (Négyszáz nap szabadság) lenne, bár vicces lenne egy rock bandában. Énekesnek Sonjára (Frigg rokkája) gondoltam és gitáron Ridge (Egy nap talán) játszana. :)


Gothic - 1.) Melyik kedvenc előadódat tudnád elképzelni a jelenlegi abszolút favorit könyvedbe, mint főszereplő és melyiket, mint fő gonosz?
I:
Ed Sheeran-t eltudnám képzelni a Mackenzie családban, a hajszíne meg van hozzá. Fő gonoszként talán Taylor Swift meg nézném Sophie szerepében.

P:
Olyan hatalmas kedvencem nincs, de nagyon szeretem Demi Lovato-t. Dalai alapján igazán belevaló vidám csajnak tűnik, még ha korban nem is stimmel, de Mac Mackenzie mellett el tudnám képzelni, szerintem kordában tudná tartani. A személyiségét nem gondolom gonosznak, de az Éjúr-t el tudom képzelni Shawn Mendes-ként, megtévesztő lehet megnyerő külseje. :D


2.) Melyik általad kedvelt zenészeidnek a tollából olvasnál el egy; romantikus, horror, fantasy könyvet?

I: Erre nem tudok válaszolni. Fogalmam sincs :D

P: Nem biztos, hogy el mernék egy ilyen könyvet olvasni. Nem lehet mindenki mindenben tehetséges, aki a zenéhez ért, maradjon annál, és ne erőlködjön egy könyvvel. :D

3.) Ha választanod kéne, melyik zenei bálványoddal mennél könyvesboltba, illetve melyik könyvkarakterekkel mennél el ennek az előadónak a koncertjére, kikre esne a választásod?
I: Nincsenek igazán zenei bálványaim, de talán elmennék könyves boltba Katy Perry-vel, és a koncertjére magammal vinném Sonját.
P: Lehet szörnyű vagyok, de nincsenek hatalmas bálványaim. :D Demi Lovato-t tudnám újra mondani, vele szívesen mennék könyvesboltba. És a koncertjére Elle-t (Nero) vinném magammal, belevaló, bátor és erős csaj, szerintem jól éreznénk magunkat.Réta - Ha választanod kéne a kedvenc együttesed koncertjére, (VIP szektor, autogram, találkozási lehetőség, közös fotó, minden egyéb, még talán a színpadra is felhívnának egy közös zúzásra) vagy egy év korlátlan könyvvásárlási lehetőség között, amit egy nagyobb könyváruház biztosít, hogy döntenél? És hány könyvet vásárolnál?
I: Minden szívfájdalom nélkül a korlátlan könyvvásárlást választanám. Amennyit csak az áruház megenged :)
P: Sokkal nagyon könyvrajongó vagyok, mint zene, úgyhogy nálam nem kell ezen gondolkodni. :) Igazán koncertre járkálósnak se mondom magam, ezért tényleg a könyvvásárlást választanám. És ha már korlátlan mennyiség, megvenném az összeset. :D De legalább mindet, ami megtetszik a boltban.


Wandamaci - Ha a könyvben megemlítenek egy zeneszámot, rákeresel és meghallgatod vagy figyelmen kívül hagyod?

I: Volt már olyan, hogy belehallgattam egy könyvben említett zenébe, de nem fordul velem sokszor elő.
P: Felcsillan a szemem, ha olyan zenét említenek, amit ismerek, mert azt felidézem magamban, de ha ismeretlen számot látok a könyvben, ritkán keresek rá.


molly_ - Milyen szerepet töltenél be legszívesebben egy zenekarban (
énekes, gitáros, dobos stb, esetleg inkább maradnál a rajongók között)?

I: Nagyon szívesen kipróbálnám milyen lenne gitárosnak lenni :D
P: Általános iskolában zongoráztam, nem számítottam nagy tehetségnek. :D De nagyon szerettem, ezért billentyűs szívesen lennék.


Indie/Perpetua - Melyik könyves zenész álompasi volt a kedvenced és miért?

I: Ridge mondanám, az ő zenéje még különlegesebb, és nagyon szeretem benne, hogy a szerelméért képes még korlátatit is ledönteni..
P: Nagyon friss szerelem a Stage Dive dobosa, Mal Ericssen. Még ilyen szórakoztató szereplővel nem találkoztam, mint ő, odáig vagyok jelenleg érte.

 
neverhood - Ki az a zenész, akinek élete és munkássága legnagyobb hatással volt a jelenleg kialakult életedre?

I: Nincs ilyen.
P: Nincs ilyen zenész.


K_A_Hikari - Szoktál zenét hallgatni olvasás közben? Ha igen, milyen stílust?
I: Szoktam közben zenét hallgatni, általában oda kapcsolók az egyik zenei adóra a tv-ben, vagy youtube-n indítok el valami zene listát. Nincs kifejezett stílus ilyenkor, ami éppen jön :)
P: Nem mondanám jó szokásnak, de szeretem, ha mindig zúg valami mellettem. Ez lehet TV is, sőt gyakran az, de ha igazán bele akarok merülni egy regénybe, akkor zenére váltok. Viszont nem stílus függő, bármi jöhet, amit amúgy is szeretek.


M_Annie_99 - Ha alapítanod kellene egy fantasy bandát, melyik kedvenc fantasztikus karaktereidet tudnád elképzelni az egyes tagokként? (Gondolok itt pl sárkányra, varázslóra, és minden egyéb fantasztikus és természetfeletti karakterre, ami felbukkanhat a könyvekben, vagy akár ilyen konkrét szereplőre könyvekből)
I: Tündéreket vokálozni, dobosnak egy vérfarkast, gitárosoknak egy amazont, énekesnek pedig egy szexi démont. :)
P: Egy varázslót mindenképp szeretnék a bandába, különleges effektekkel feldobhatná a látványt, de ő talán maradhatna a háttérben. A szirének éneke mindig híres volt, ezért énekesnek közülük választanék. A rajongók kedvéért pedig gitárosoknak egy szemet gyönyörködtető vámpírt és egy tündért választanék.


Virág_Blogger - Melyik dalt választanád életindulódnak / vagy melyik dalszöveg idézetét életed mottójának?

I: Jonas Blue - Fast Car ft. Dakota nagyon szeretem ezt a számot, ez a csengőhangom is :)
P: Talán nem az életem indulója, de Rag’n’Bone Man Human számának a szövege, a mondanivalója nagyon megfogott, talán ez lenne legközelebb az életindulómhoz.


Résztvevő blogok:
 

#01
Virág
-
Never Let Me Go
#02
Annie
-
Lap lap után
#03
Réta
-
HaBár, a könyves kocsma
#04
Ashley Redwood
-
Ashley értékel
#05
Neverhood
-
Neverhood's Diary
#06
K. A. Hikari
-
Írásaim Tárháza
#07
Dorka
-
Anya olvas
#08
Wandamaci
-
Wandamaci (könyv)birodalma
#09
Gothic
-
Goodbye Agony
#10
Sára
-
Metaforaszennyezés
#11
Csokitorta
-
Varázstinta
#12
Barby Malik
-
Kitablar
#13
Molly
-
Coffee and Manga
#14
Perpetua feat. Indie
-
Könyvjelző
#15
Kovkira
-
Miss Library
#16
Sol
-
Könyvvadászok

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése