2017. 10. 05.

Music Projekt hét - The Playlist Book Tag

A legújabb Projekt hét most nem egy ünnepnaphoz vagy eseményhez kapcsolódik, hanem olyan szuper dologhoz, mint a zene. Életünk fontos része, és írók is szívesen nyúlnak ehhez a hálás témához, így megérdemel egy saját projekt hetet. :)
  
Szeretjük megragadni az alkalmat, hogy a témához kapcsolódó Book Tag-et is hozzunk, ezért kerestünk egy nyárit. :)

1, One Direction – Egy könyv, amit az egyik főszereplő nélkül is szeretnél.
I: Végig néztem moly az eddig elolvasott könyveimet, és elsőre hirtelen nem is tudok mondani semmit se. Talán ha lehet ilyen választ adni akkor én most úgy vagyok vele, hogy a jobban szeretem volna Dirty Red-et ha nincs benne Olivia.
P: Huh, ez igazán nehéz kérdés. Hiszen a főszereplők szerves részei a könyveknek, és nagyon is befolyásolják, hogy tetszik-e az adott regény. De azt hiszem Marissa Meyer Cress kötetét az aktuális főszereplő, Cress nélkül is szeretném. Új színt vitt a sorozatba, de nélküle is eléggé izgalmas lett volna.

2, Busted – Egy könyv, aminél nem számították folytatásra.
I: Kicsit meglepődtem amikor a Párválasztó az Igazi után újabb részt kapott. Én e nélkül is egésznek éreztem a történetet.
P: Igaz maradt pár nyitott kérdés, de nem olyanok, amit az olvasó nem tudna tovább gondolni, azok nélkül is szép egésznek éreztem a történetet, ezért a Sempre – Mindörökké könyvnél meglepődtem, amikor rájöttem, hogy van még egy rész.


3, 5 Seconds of Summer – Egy könyv, ami a nyárra emlékeztet.
I: Lehet hülyén hangzik de a Tűzeső ugrott be erre a kérdésre. :D
P: A cím is sokat sejtető a Négyszáz nap szabadságnál, hiszen a szereplők hosszabb utazásra indultak, és erről a nyaralás jut eszembe.
  

4, Adele – Egy könyv, amit imádsz vagy szeretsz.
I: Szerelem hirdetésre annyira kedves volt a szívemnek, így most őt mondanám.
P: Az ilyen kéréseknél csak az szokott gondot okozni, hogy melyiket válasszam a sok szuper könyv közül. :) De mondjuk most Nero lenne a választottam. Nagyon megfogott a történet, a szereplők is, még ha akad is kisebb nagyobb jellemhibájuk. Levett a lábamról.


5, Taylor Swift – Egy bűnös élvezet.
I: Fogoly a sötétben, nagyon megrázó volt, én még is szeretem.
P: Hmmm…. bűnös… ezt azért elég sok féle képpen lehet értelmezni. Legyen a Sokszívű! Azért tény, hogy a társadalom elég zárkózott a témával kapcsolatban, nekem mégis nagyon tetszett a poliamor közösség és nagyon jó volt megismerkedni ezzel a fogalommal.


6, Green Day – Egy unalmas könyv, amit egy hónapig húztál.
I: Itt nincsenek hercegek nagyon szenvedett azzal a részel, nem tudod teljesen lekötni, így egyre tovább húztam :( A meglepő az egészben, hogy a következő résszel elég jól haladok.
P: Nem szoktam addig húzni az olvasást, ha nem élvezek egy könyvet, akkor is végigszenvedem magam, próbálom minél gyorsabban. De legutóbb a Jótett helyébe regényt olvastam kifejezetten sokáig, hiszen egyrészt nagyon hosszú, meg „olykor-olykor” vannak olyan jelenetek, amit nyugodtan kimaradhattak volna, kicsit megszenvedtem vele.


7, Coldplay – Egy könyv, ami elszomorít, akárhányszor olvasod.
I: Általában ide Félvér Herceg szokott kerülni, és most is ide sorolnám. Nem számítottam benne ilyen fordulatra mindig síros állapotba kerültem amikor a végére értem.
P: Egy újabb újraolvasásra utaló kérdés, ez sok Book Tag-ben előjön. :D Még mindig nem olvasok újra, de gyanús, hogy az igazán sírós jeleneteket, bármikor megkönnyezném. Ha sírós könyv, mindig a Bright Side ugrik be, de a szomorú részek mellett, ugyanolyan hangsúlyos az életöröm is, és így mégse ezt mondanám. Ezért inkább a Kimondhatatlant választanám, az tényleg egy nagyon szomorú történet. :(


8, The Glee Cast - Egy könyv, amiből szívesen látnál musical változatot.
I: Baráth Viktória: Első tánc megnézném szívesen.
P: Érdekes egy könyvet musicalként elképzelni, hiszen teljesen más kategória a kettő. De szerintem megnéznék egy alkotást az Egy nap talán könyvből, érdekelne a sok érzelmes szám, amit a szereplőink megosztanak egymással.


9, Ed Sheeran – Egy könyv, ami sokkal érzelmesebb volt, mint vártad.
I: Sempre, amit ide tudok mondani, nem gondoltam, hogy ennyi érzelemmel fogok benne találkozni. Nagyon tetszett, hogy ennyi skálán mozgatott meg a történet.
P: Azért sejtettem, hogy nem egyszerű olvasmány a Papírhattyú, de még se gondoltam, hogy ennyire elsöprő érzelmeket olvasok majd és engem is ennyire magával ragad.


10, Miley Cyrus – Egy könyv, amit még mindig nem értesz. 
I: Üvegkard, azért mert nagyon szenvedtem ezzel a részel. Nem értettem a szuper első rész után mi is ez.
P: Nem tudom megérteni, hogy a Fever World sorozat története miért kanyarodott arra, amerre. Imádom a sorozatot, de a Feversong-ban bőven akadtak kritizálni való részek. Sajnos nagyon elszakadtunk a régi szuper cselekménytől.

 
Résztvevő Blogok#01
Virág
-
Never Let Me Go
#02
Annie
-
Lap lap után
#03
Réta
-
HaBár, a könyves kocsma
#04
Ashley Redwood
-
Ashley értékel
#05
Neverhood
-
Neverhood's Diary
#06
K. A. Hikari
-
Írásaim Tárháza
#07
Dorka
-
Anya olvas
#08
Wandamaci
-
Wandamaci (könyv)birodalma
#09
Gothic
-
Goodbye Agony
#10
Sára
-
Metaforaszennyezés
#11
Csokitorta
-
Varázstinta
#12
Barby Malik
-
Kitablar
#13
Molly
-
Coffee and Manga
#14
Perpetua feat. Indie
-
Könyvjelző
#15
Kovkira
-
Miss Library
#16
Sol
-
Könyvvadászok

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése