2017. 11. 02.

Jennifer Ashley: Lord Cameron bűnei

Író: Jennifer Ashley
Cím: Lord Cameron bűnei
Sorozat:
Mackenzie fivérek 3.
Kiadó: Kossuth
Kiadás éve: 2013.
Terjedelem: 348 oldal
Fülszöveg: 
Lord Cameron Mackenzie hálószobájában egy csinos nő, Ainsley Douglas bujkál. Cameron jól emlékszik az asszonyra, hat évvel ezelőtt egy ünnepségen ugyanitt tette boldoggá. Ainsley mézes-mázas bocsánatkérése elvarázsolja a férfit. Cameron már el is csábítaná a lányt, de az megállítja, mert szerinte „az ő jóságos férje nem érdemli meg, hogy megcsalják".
Később Cameron rájön, hogy a szépséges asszony látogatása csupán női cselszövés volt. Ez pedig a volt feleségére vall. Ainsley természetesen tagad. Cameron nem hisz neki, és soha többé nem akarja látni őt. Egy újabb ünnepség alkalmával a nő visszatér. A bocsánatkérés most még édesebb, de a férfi ezúttal megleckézteti Ainsleyt.
Ám Cameron feltesz egy kérdést a nőnek, amitől minden megváltozik. Ainsley már csak abban biztos, hogy bármit feláldozna azért, hogy a Mackenzie család fekete bárányával élhessen…


„- A férfiak élvezik a gyönyört, Mrs. Douglas. Kívánjuk, akarjuk, másra nem is nagyon gondolunk. A kéjvágy azokat a férfiakat is hajtja, akik erkölcsösséget és vallásos jámborságot színlelnek. Minden férfiban ott bujkál az állat.”

Már a cím sokat sejtett, Cameron nem ártatlanságáról híres, inkább hírhedtnek mondanám. Rászolgált erre?
P: Cameron is zord, mogorva Mackenzie, de múltja miatt még távolságtartóbb. A nőket nem veszi komolyan, csak a testi örömöket hajszolja, de partnerei nem is bánják ezt, hiszen hallották már hírét, pont emiatt keresik. Ám még az ilyen férfiak is megtalálják egyszer az

igazit, aki jelen esetben Isabella legjobb barátnője, Ainsley. Azért nem szabad első ránézésre ítélkezni, jelenleg tényleg annyit látunk Cameron-ból, hogy csak játékszernek tekinti a nőket, ám e mögött mindig (na jó nem mindig, de általában) nyomós okok vannak. Már a korábbi részekből tudjuk, hogy volt egy felesége, és a házasságukból egy fia is van, Daniel. Most végre megismerjük ennek a szörnyű házasságnak a részleteit, és ahogy egyre többet megtudtam, annál inkább elszörnyedtem. Az ilyen drámai fordulatokat mindig szeretem a könyvekben. És persze jó oldalát is láthatjuk, a múltja ellenére nagyon jó apa, és jó életet akar biztosítani fiának. Családjáért ő is mindent megtesz és még lovak iránti szenvedélye is lenyűgöző, sokat ad a könyvhöz és érdekes jeleneteket köszönhetünk neki.
I: Lord Cameron az előző részekben elég titokzatos férfinak tűnt. Már korán elveszítette feleségét, és egyedül nevelte fel fiát, Danielt. Nem sokat tudtunk meg felesége haláláról az
Lord Cameron (forrás)
előző részekben, de itt ebben a részben minden kiderül, és megismerjük miért is vált ilyenné Cameron. Hihetetlen volt megtudni múltjának ezen részét. Az biztos, minden elismerésem az övé, és megértem miért lett ilyen a természete.
A nők imádják, mindenki szeretné elmondani magáról, hogy egyszer alkalma volt eltölteni egy éjszakát vele. Ő pedig nem ellenkezik, és megadja nekik amire vágynak, hiszen ő is csak a kielégülésre hajt. Minden megváltozik amikor 6 évvel ezelőtt meglátja a lakosztályában Ainsley Douglas-t. Már akkor érezhető a szikra köztük, de Ainsley józan eszének köszönhetően nem történik semmi. Most amikor újra találkoznak, nem hagyja kicsúszni a kezei közül a nőt. Mint testvérei ő is rendelkezik a Mackenzie makacssággal, és mindent megtesznek a kiszemelt nő meghódítása érdekében. Ő se rest, és ezúttal nem hagyja magát olyan könnyen lerázni. Csábító énje mellett megismerjük elhivatott oldalát is, ami a lovakhoz köti. Versenylovakat tenyészt, és treníroz, nagyon érdekes volt megismerni munkáját. A lovak mellett biztonságban érzi magát, de Ainsley-n valahogy más mint az eddig megismert nők, ő képes eltörölni a múlt fájó sebeit, és újra bizalmat ébreszt a szívében.


„– Nagyon magányos lehet, mylord – jegyezte meg Ainsley halkan.
– Ritkán vagyok egyedül.
– Tudom – felelte az asszony. – Annál rosszabb.”

Ainsley felbukkant már Isabella könyvében, de nem tudtunk meg róla sok mindent. Milyen volt megismerni őt?
P: Nagyon tetszett, hogy ilyen talpraesett, találékony lány, vagy pontosabban nő. Érdekes

feladatokkal szokták megbízni és ez tetszett leginkább, hogy mindig remekül meg is oldja ezeket. Neki is megvannak a maga titkai és amíg ezeket nem tudjuk, nehéz érteni, hogy miért él úgy, ahogy. Nála jóval idősebb férje már meghalt, így viszonylag fiatalon már özvegy, egyedül él és a királynő egyik legfőbb bizalmasa. Cameron nem érti, hogy önmagára miért nem gondol soha, mintha a saját boldogsága nem is érdekelné. Számára az is furcsa, hogy ő az egyetlen nő, aki nemet tud neki mondani, és ez a változatosság felkelti az érdeklődését. Ő is igazán erős női karakter, a dolgok mögé akar látni, szeretné áttörni Cameron páncélját, és egy igazán jó kapcsolatot szeretne vele, hátrahagyva mindkettőjük rögös múltját.
I: 
Ainsley egy nagyon eszes, és talpraesett nő, akivel könnyű volt azonosulni. Az ő múltja
Ainsley Douglas (forrás)
sem volt egyszerű, a régi tettei hatással vannak rá még most is. Ainsley a Királynő egyik legfőbb bizalmasa, akire sok feladatot bíz. Egy kényes ügyben kéri a segítségét, amit Ainsley el is vállal. Így kerül újból Lord Cameron szobájába, ahol titkos megbízásának fontos tárgyát keresi.  Ám Cameron ugyan úgy észre veszi őt, mint 6 évvel ezelőtt. Akkor Ainsley-t nem sok választotta el attól, hogy megcsalja férjét. De nem adta meg magát vágyainak, és sikerült ellenállnia végül a férfinak. Most már özvegy, és az akkori érzések újra fellobbannak.  Minden tiltakozása ellenére nem tud szabadulni Camron vonzásától, és megadja magát az őt elsöprő érzéseknek. Ainsley mindent megtesz azért, hogy fokozatosan elnyerje a férfi bizalmát, és ő is kezd megnyílni Cameron-nak. Hűsége a Királynő felé okoz még bonyodalmat, de pont ez kell ahhoz, hogy rájöjjön arra mire is vágyik igazán. Minden elismerésem az övé, sikerült megszelídíteni egy sebzett
Mackenzie-t, ami valljuk be nem kis teljesítmény :)

„Mindnyájuknak vannak sötét titkai, amelyeket a lelkük mélyén őriznek. Csak úgy boldogulhatnak velük, ha elfelejtik őket, és élik tovább az életüket.”

Ennek a résznek a története mitől volt izgalmas?
P: Tetszett a cselekmény alakulása, hosszú utat járt be a páros a boldogságuk eléréséig. Sorsuk összefonódása hamar megtörténik, mégis megvan mind a két szereplőnek a saját történetszála. Cameron egy lovat próbál megszerezni és meggyűlik a baja az eladóval. Ainsley pedig, ahogy korábban is említettem a királynő bizalmasaként sok kényes ügyet szokott megoldani. Ez a kettő együtt egy olyan történetet alkotott, ami végig izgalmas tudott
maradni. És a kapcsolatuk alakulása se volt éppen sablonos. Az összhangot hamar megtalálták, de Cameron számára idegen terep, hogy egy nő párjaként van vele, ezért a végső boldogsághoz még sok akadályt kellett leküzdeniük.
I:
Úgy érzem megtaláltam a kedvenc párosomat. Egyszer a múltban már keresztezték egymás útját. Most újabb esélyt ad nekik, a sors. Cameron kap egy megbízást, egy verseny lovat kell felkészítenie. Sok problémát okoz neki az állat gazdája, de ő csak a ló érdekeit tartja szem előtt. Ainsley pedig küldetésében jár el amit a királynőtől kapott. A kettőjük ügye egy ponton találkozik, és innentől nem tudnak szabadulni a másiktól. A szenvedély a tetőfokára hág, és még egy olyan férfit is mint Cameron hihetetlen döntésekre sarkal. Rögös út vezet a boldogsághoz, de együtt képesek lesznek új életet kezdeni egymás mellett.

„- Magában tűz van, Ainsley Douglas. Engedje szabadjára velem!”

Milyen érzés ilyen sokat találkozni a család többi tagjával?
P: Szerintem az ilyen felállás mindig kedvező. Minden kötetnél az aktuális páros a kedvencünk, megszeretjük őket. És hiába vannak, akiket még jobban megkedvelünk, azért jó

újra találkozni velük. A Mackenzie fivérek között nem lehet unatkozni, szeretnek segíteni egymásnak vagy úgy is mondhatjuk, szeretnek bele kotnyeleskedni egymás életébe. Ez idegesítő is lehet, de külső szemlélőként ez jó móka. És nagyon sokszor a dolgok megfelelő alakulásához szükség van egy kis titkos segítségre is. ;)
I: Szeretem, hogy az előző részek szereplői is megmutatják magukat. Képet kapunk arról ki hol is tart éppen, és milyen változásokon estek át. A Mackenzie testvérek a múltjuk miatt még összetartóbbak, és nem szeretnének olyanná válni mint amilyen apjuk volt. Ezért mindig ott vannak egymásnak, és segítenek, hogy a jövő jobb, és szebb legyen mint amilyen eddigi életük volt.

 „Tapogatni kezdte a fát, de semmire sem jutott. Ainsley kihúzott egy hajtűt a kontyából, és odanyújtotta a férfinak.
– Próbálja meg ezzel!

– Ó, a munkaeszköze!”

Már csak az utolsó Mackenzie fivér van hátra, vajon Cam-ék nyomába tud érni?
P: Most már még inkább kíváncsi vagyok, hogy létezik-e olyan Mackenzie, aki túl tudja szárnyalni Cam-et, de jelenleg úgy érzem ez lehetetlenség. De Hart is megérdemli a boldogságot, és ha már három rész óta emlegetik a múltját, végre szeretném megtudni, hogy mi is történt velük, meg persze várom, hogy bővüljön a család. És persze jelen állás szerint

Daniel jövője is nagyon érdekel. Biztos mély nyomokat hagyott benne a gyerekkora, kíváncsi vagyok, milyen társat talál magának.
I: Hart múltjáról kaptunk mindegyik részben egy-két elejtett hírmorzsát. A legtöbbet pont Cameron részében. Megismerjük
Lady Eleanor Ramsay-t, aki felbontotta a jegyességet, és elhagyta Hart-ot 10 évvel ezelőtt. Elsőre elég érdekes nőnek tűnik, és már alig várom, hogy megismerhessem az ő történetüket. Vajon Kilmorgan hercege tényleg az a rettenthetetlen férfi, akinek mutatják? A kijelentése pedig nagyon izgalmas volt, alig várom milyen bonyodalmak várnak rá. Nem szabad elfeledkezni Daniel-ről sem, aki szép lassan férfivá érik.

 „- Köszönöm, hogy visszaadtad az életemet.”

Kedvenc jelenetem:
P: A közös kocsiút.
I: 
A levél "lopás".
Kedvenc szereplőm: 
P: Cameron és Ainsley
I:
Cameron, Ainsley
Kinek ajánlom: 
P: A sorozat eddigi legjobb darabja, úgyhogy ezt semmiképp se hagyjátok ki, ha esetleg az első kettő még nem győzött meg titeket.
I:
Akik elkezdték a sorozatot mindenképpen folytassák szerintem :)
Értékelésem:
 
P: Eddig tartogattam, de nem kell már tovább ez a könyv 5 levelet kap.
I:
Beleszeretem ebbe a részbe, így nem is tudok rá mást adni mint 5 gyűrűt *-*

Érdekesség: Azt tudjuk, hogy milyen sorrendben jelentek meg a könyvek, de az időrend kicsit más a történeteknél, ezért megmutatjuk, hogy mi mikor történt. És egy rövidke interjú részletet is hoztunk.


Kronológia

Megjegyzés: Az elrabolt menyasszony (a 8. részt) visszamegy a Mackenzie család múltjába és megmutatja a család szerepét az 1745-46-os jakobita felkelésbe. De NEM szükséges ezt olvasni először. Tulajdonképpen még több értelme is van annak, ha előbb az első négy könyvet és Daniel történetét olvassuk.

Az elrabolt menyasszony (8.) - 1745-46
Lord Mackenzie tébolya (1.) - 1881
Lady Isabella botrányos házassága (2.) – 1881 szeptember
Lord Cameron bűnei (3.) – 1882 szeptember és 1883 június az epilógus
Hart hitvese (4.) – 1884 tavasza és 1885 június az epilógus
Szabadító szerelem (5.) – 1884 június
A Mackenzie Family Christmas: The Perfect Gift (4,5.) – 1884 december /megjegyzés: a történet a Hart hitvesének epilógusa előtt történik/
A vad Mackenzie (5,5.) – 1885 április
Scandal and the Duchess (6,5.) – 1885 november
A tökéletes nevelőnő (7.) – 1885 december
Mackenzie férfias játékai (6.) – 1890
A Mackenzie Clan Gathering (8,5.) - 1892

Miért van ugrálás?
Egy könyvsorozat készítése is hasonlít egy TV sorozatéhoz – soha nem tudhatod kapsz-e új évadot. Még akkor is ha egy író sorozatai jól teljesítenek, nincs garancia rá, hogy a kiadó ad újabb esélyt, és ennek számos oka lehet. Például a kiadó megszűnik; a kiadó úgy dönt más típusú könyvekre kezd fókuszálni; a szerkesztő elmegy és másik nem akarja folytatni a sorozatot. A szerződések általában 2-3 könyvre szólnak (néha 4-5; de az enyémek általában 2-3-ra). Sajnos sok minden elromolhat kiadáskor, és ezek már meg is történtek velem!
A szerződ soha, de soha nem tudja, sikeres lesz-e a sorozat. Ha nem, akkor a kiadó két vagy három rész után dobja ki. És sokkal bonyolultabb más kiadóval folytatni azt.
Most, hogy már az írók magánkiadásokra is képesek, nem kell pánikolni ebben az esetben se; de amikor én elkezdem kiadni könyveket, még nem volt ilyen lehetőség. Ezért készült el először az első négy testvér könyve. Hart hitvese volt az utolsó a sorban, és nagyon boldog voltam, hogy esélyt kaptam a folytatásra. Tudtam, hogy Daniel-nek az újabb történetek közé kell kerülnie, még ha ezzel előre is ugrok az időben. Majd még több könyvet rendeltek be és úgy gondoltam az olvasóim felveszik a fonalat, ha megosztom velük a dátumokat is.
Még vannak Mackenzie-t, akiknek a történetét szívesen elmesélném, ezért bízok a kedvező jövőben!
Forrás


Jane Haddam író szerint, aki elolvas egy könyvedet, beszippantja a világa. Hogyan építed be az életed tapasztalatait a történeteidbe?
Sehogy. Amikor írok, kizárom a való világot. Csak az adott történet világa létezik a szereplőkkel. Ha valódi élményt viszek beléjük, azok inkább érzelmi élmények. Például, amikor elveszítek egy hozzám közelálló személyt, jobban megértem milyen egy szereplőnek is elveszíteni valakit, min megy keresztül. Könnyebb leírni ezeket, ha én is átérzem a fájdalmat.


Amikor elolvastam a Lord Mackenzie tébolyának a címét, tudtam, hogy meg kell szereznem ezt a könyvet. Amikor elolvastam az első fejezetet, már azt is tudtam, hogy mindent el kell olvasnom, amit te írtál. Sok tudatos tervezés van a sorozatokban vagy inkább természetesen jönnek? És hogyan alkotsz ennyi különböző, mégis szerethető szereplőket?

LOL. Köszönöm! Már egyben körvonalazódott bennem az egész sorozat. A kanapén ültem, az ablakon néztem ki a kertre és a Mackenzie család besétált a gondolataim közé. Láttam egy családot, négy fivérrel, gazdagok, botrányos életet élnek és igazi rosszfiúk. Igazi rossz fiúk.
Benne vannak a hírlapokban, és beszélnek róluk és megérdemlik ezt! Azt akartam, hogy a felszín alá lássunk, ne csak a külsőségekre hagyatkozzunk. Minden testvér szomorú (és boldog) története beugrott – Mac és az ivás; Cameron a rossz házasságával; Hart irányításmániája és Ian asperger szindrómája.
Ian egyszerűen csak Ian. Azonnal elkezdtem jeleneteket írni róla, de azok legtöbbjét nem használtam a könyvben. Próbáltam megtalálni a hősnőjét – Beth azt hiszem az ötödik jelölt volt. Valamiért, amikor találkozott Ian-nal, valami helyrekattant. Így Beth kapta meg a feladatot.
Nem tudom Ian hogyan csinálja a dolgokat. Úgy írtam róla, hogy másra nem gondoltam, de én kedveltem, mert nem egy tipikus romantikus regény hős. Úgy gondoltam ezzel még próbára is teszem a karrieremet, de azt mondtam, miért ne?
Szerencsés voltam, hogy kaptam egy szerkesztőt, aki hagyta, hogy megírjam a Mackenzie-t történetét. Azt hiszem, ha ez lett volna az első regényem, akkor őrültnek tartanak. Kockázatos könyv volt. De sose szerettem biztonsági játékot játszani.

Mi volt a legnagyobb ballépés a karrieredben?

Aláírni olyan szerződéseket, amiket nem értettem. Eladni könyves jogokat úgy, hogy nem is értettem, mit csinálok. Ezzel sajnos többször is megjártam.


Mi a legveszélyesebb vagy legkockázatosabb dolog, amit valaha tettél?

Megírni az Lord Mackenzie tébolyát.


Mi a bűnös élvezeted?

A British TV gyilkossági rejtélyei. Megvan a kollekció és megnézem őket újra és újra; és imádom, amikor újabbat adnak ki. Miért nézem újra őket, amikor már tudom a megoldást? Nem tudom! De imádom ahogy meg van írva, a szereplőket, a színészeket, főleg ha remek hangjuk van, mint Michael Kitchen-nek a Foyle Háborújában. Egy nagy tál popcorn, Brit rejtély és kész a boldogság.

Forrás


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése