2017. 12. 13.

Disney Princess Book Tag


Mindig szeretünk kitölteni egy érdekes book tag-et, főleg ha ennyire nekünk való. :) Ezért most egy Disney Princess Book Tag-gel érkeztünk.

1, Hófehérke – Mi a kedvenc klasszikusod?
I: Az egyik kedvencem Jane Austen Meggyőző érvek. Nem csak könyvben, de film változatában is nagyon szeretem.
P:
Be kell vallanom, nem szoktam klasszikusokat olvasni. 1-2 éve rávettem magam, hogy elolvassam a Büszkeség és balítéletet, de az sajnos közel se lett kedvenc. Előtte pedig utoljára kötelező olvasmányok voltak, amiket akkor még nem éreztem igazán maradandó élménynek. Bár azért az Egri csillagok megmaradt bennem, azt nagyon szerettem. :)

2, Hamupipőke – Melyik könyv miatt maradtál ébren hajnalig?
I: Utoljára Colleen Hoover: It Ends with Us – Velünk véget ér volt az, amit egyszerűen nem tudtam letenni. Szinte egyhuzamban olvastam ki a könyvet. Egyszerre tört össze, és tartott egyben. Sokáig feküdtem még utána ébren az ágyban, és csak úgy zsongtak a gondolataim.
P:
Utoljára a Papír hercegnő volt az, amit nem tudtam letenni és addig olvastam éjjel, míg vége nem lett.


3, Csipkerózsika – Mi a kedvenc klasszikus románcod?

I: Ide is tudom mondani Jane Austen: Meggyőző érvek könyvét. Nagyon szeretem, hogy a szerelmeseink újra kapnak egy esélyt ahhoz, hogy végre egymás mellett lehessenek. Mindig megmelengeti a szívem.
P:
Nem is olyan könnyű klasszikus románcot találnom az emlékeim között, mert mostanában a legtöbb könyvön ott van a new adult címke is, ami miatt már nem mondanám őket klasszikusnak. De ha szabad mondjuk történelmi romantikust is mondani, mert annál azért úgy érzem, hogy ott igazi, hagyományos romantikus történetről van szó, akkor Lisa Kleypas Az ördög télen regényét mondanám.


4, Ariel – Mondj egy könyvet áldozathozatalról és az álmokért való harcról.

I:
Velünk véget éren Lily nagy álma, hogy saját virág üzlete legyen. A történet során, feladja előző munkahelyét, és belekezd saját projektjébe. Fantasztikus helyet varázsol a nem mindennapi virágjainak.

P:
Ez a kérdés nehezebb, mint gondoltam, mert amikre emlékeztem, kicsit inkább kakukktojás kategóriába tartoznak. De esetleg a Testvér könyvet ide írhatnám, mert sok más esemény mellett Hannah a karrierjére is koncentrál. Divattervezőként végzett, és a történet közben valósítja meg egyik álmát, hogy saját vállalkozásba kezd.


5, Belle – Mondj egy könyvet okos, független női szereplővel.

I: Gillian az Árnyjátékosban nem hétköznapi nő. Férje halála után megörökli az üzletét, és ezután ő veszi a kezébe az irányítását.
P:
Alexia Tarabotti tökéletes példa ide. A második résztől már férje is mellette van, de ez nem változtatott sokat a jellemén. Nagyon jól átlátja a dolgokat, nem retten meg szorult helyzetben sem és erős párja nélkül is feltalálja magát.


6, Jázmin – Mondj egy könyvet olyan szereplővel, aki megkérdőjelezte a világ társadalmi szabályait.

I: A nyertes átkában Kestrel nem nézi jó szemmel ami körülötte forog. A valoriai birodalom és a herrani szolgák közti felkelés rányomja a bélyegét.
P:
A Kárhozottban több szereplőt is lehet megemlíteni ebben a kategóriában. Nemezis szeme előtt mindig életcélja lebegett, hogy megvédje Sidoniát, de a körülmények miatt, kénytelen átgondolni helyzetét, és a társadalom egész felépítését. Tyrus szintén küzd béklyóival, szeretne kitörni az életéből.


7, Pocahontas – Mondj egy könyvet, aminek befejezése igazi érzelmi hullámvasút volt.
I: 
Kilenc perc legvégén történt események nagyot szóltak, és még inkább összezavartak. Nagyon várom, már a folytatást, mert ezek után el se merem képzelni mik várnak majd még rám.
P:
Igaz már a Kilenc perc elején felvázolta az Írónő a könyv befejezését, mégis képes volt teljesen megdöbbenteni a lezárás. Amúgy is eléggé megrázó a történet, de a vége rátett még egy lapáttal.


8, Mulán – Mondj egy könyvet egy igazi kemény női szereplővel.
I: 
Meira a Jég mint tűzből. Harcol népe újbóli felemelkedésért, és em hagyja magát elnyomni.
P:
Most a legaktuálisabb kötetet írom, a Kardok viharát. Alelin a kedvenc hősnőim között van, minden részben lenyűgöz kitartásával, és ahogy képes harcolni az igazságért, szeretteiért.


9, Tiana – Mondj egy könyvet egy szorgalmas, önálló szereplővel.
I: 
Milit mondanám az Ármány és kézfogóból. Nagyon makacs személyiség, nem hagyja magát lerázni, és ha kell egyedül indul a bűnözök nyomába. Nem szabad alá becsülni.
P:
Flóra a Grófnő árnyékában tökéletes példa ide. Apja halála, és testvére eltűnése után egyedül marad, de nem esik kétségbe, elhatározza, hogy nővére felkutatására indul. A rejtély felgöngyölítésénél nem riad vissza a munkától se, tökéletesen oldja meg a rá szabott feladatokat.


10, Rapunzel – Mondj olyan könyvet, amiben fontos szerepe van a művészetnek.
I: 
Feyre nagyon szerte festeni, és Tamlin királyságában lehetősége is van rá.
P:
Mac Mackenzie egyik szenvedélye a festészet. Mindig szerette megörökíteni gyönyörű feleségét, és most az újra meghódításában is fontos szerepet játszik a portréfestés.


11, Merida – Mondj egy könyvet, amiben fontos szerepe van az anya-lánya kapcsolatnak.
I:
Eadlyn és America is kereste a maga történetében a saját párját. Érezhető, hogy hatással volt rá édesanyja pártalálása.
P:
Sokat nem szerepel ténylegesen a könyvben, Agatha és Sophie anyukája, de nagyon is befolyásoló tényezőként szerepelnek a lányok életében. Az Jótett helyében, pont ez, illetve ezek a kapcsolatok fontosságára derül fény.


12, Anna & Elsa – Egy könyv, ahol fontos szerepe van a testvéri kapcsolatnak.
I: 
Sonja, és Alex, hihetetlen mennyire szoros köztük a testvéri szeretett.
P:
Sonja és Alex kapcsolata irigylésre méltó. Szüleiket hamar elveszítették, így még inkább kötődnek egymáshoz. Nagyon szeretem ezt az elemet a sorozatban.


13, Moana – Kedvenc olvasmányod a strandon.
I:
The ​Deal – Az üzlet olyan könyv amit egy forró nyári napon a vízpart mellett lehet olvasni :)
P:
Nyáron, napsütésben szívesen olvasok limonádé történeteket, amiktől nem várok nagy fordulatokat, de azért azoktól is lehet kapni, viszont a lényegük, hogy kicsit kiszakítsanak a valóságból és szurkoljak főszereplőink boldogságának. A Szerelem hirdetésre is ilyen olvasmány.
          

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése