2017. 12. 19.

Renáta W. Müller: TestVÉR 1.

Író: Renáta W. Müller
Cím: TestVÉR 1.
Kiadó:
Tizz Szolgáltató
Kiadás éve: 2017.
Terjedelem: 544 oldal
Fülszöveg:  
Egyszer olvastam egy idézetet: A sors gondoskodik róla, hogy ki lépjen az életedbe, te pedig eldöntheted, hogy ki maradjon… Baromság! Én határozottan úgy érzem, hogy velem a végzet gonosz játékot űz, gyerekkorom óta. Amikor a Hailey ikrek berobbantak az életembe, fenekestül felforgatták azt, az egekbe emeltek, hogy aztán a szakadék legmélyére taszítsanak. River imádni való, szexi antropológus, született sármőr, míg Jamie, aspergeres komputerzseni, közösségbe beilleszkedni képtelen különc. Nincs még két annyira különböző ember, mint ez a két férfi, mégis ők a végzetem. A mámor és a reményvesztettség, a boldogság és bánat forrásai egyben.
Hannah Logan vagyok. A lány, aki kétszer szeretett életében, és aki egy feloldhatatlannak látszó dilemma előtt áll.”
A ’TestVÉR’ modern, szenvedélyes, erotikával fűtött regény, Renáta W. Müller harmadik könyve.

"Akarom úgy, ahogy soha egyetlen más nőt nem akartam. Annyira vágyom rá, hogy az szinte elveszi a józan eszem. Szükségem van rá."

A fülszöveg alapján egy testvérpárharcra lehet számítani, ahol megharcolnak a főhősnőért. Szeretjük az ilyen történeteket?
I:
A fülszövege nagyon felcsigázott, és arra sarkalt, hogy megismerjem Hannah történetét. Lehet sokaknak már unalmas egy újabb szerelmi háromszöggel találkozni, én nem tudom

megunni. Egyik sem nevezhető ugyanolyannak, mert mindegyiknek megvan a saját egyedisége. Itt a TestVÉRben is egy új oldalát ismerhettem meg ennek az úgynevezett háromszögnek. Volt miért izgulni egészen a végéig.
P:
Sokak szerint elcsépelt a szerelmi háromszög egy könyvben, de én még nem tudtam megunni. Ha jól van megírva a történet, sokáig agyalhatok, hogy vajon kit választ a hősnő. A rivalizálás fokozza a feszültséget, és csak jó kicsit a főszereplő helyébe is képzelni magamat, hiszen kinek ne esne jól, hogy ketten is csapják neki a szelet. De azért mindig félek is a végétől, mert szomorú vagyok, ha nem az nyer, akinek szurkolok.


"Nem voltam biztos benne, hogy képes vagyok-e visszafogni magam a közelében. Inspirált, összezavart, az őrületbe kergetett, felpezsdítette a vérem, és folyamatosan nedves álmokat okozott."

Hannah élete nem volt egyszerű és sok nehéz döntést kellett meghoznia. Milyen nővé cseperedett az évek során?
I: Hannah a múltban és a jelenben is meg tapasztalta az élet fájdalmas oldalát. Még kislányként elveszítette a szüleit, egy balesetben. Ez már nyomott hagyott benne, de ennél még több fájdalom éri nevelőszüleinél. Egyedül nagymamája mellett érzi magát
Hannah (forrás)
biztonságban, és az ő szeretete is segít túl lépnie az eseményeken. Nehéz kikecmeregnie és újra boldogan élnie, ebben segít neki River, aki miatt szeretné maga mögött hagynia a múltat. Ők ketten nagyon jó párost alkotnak. De nem csak a szerelmi élete terén történnek változások, divattervezőként is sikerek várnak rá. Kedvenceim voltak azok a részek, amikor betekinthettem ebbe a világba. Nagyon érdekelt régen ez a szakma, én is szívesen terveztem volna ruhákat. Persze pont akkor kapjuk az újabb pofonokat, amikor nem is várnánk. Hannah újra a padlón találja magát, és még nehezebb onnan felállni, és élnie az eddigi életét. Szerencsére kemény fából faragták, és nagymamája sem hagyja magára. Újabb váratlan fordulat következett be az életébe, ami alapjaiban forgatja fel azt. Érzelmek, amikre már azt hitte nem lesz újra képes. Döntések, amiket meg kell hoznia. Hannah képes józan ésszel átgondolni mindent, és néha engedni a csábításnak is. Örültem, hogy megismerhettem őt, és a nem mindennapi történetét.

P:
Hannah egy gyönyörű fiatal lány, aki nem sok jót kapott eddig az élettől. Szüleit elvesztette, és rövid, nevelőszülőknél töltött napjai is túl sok rossz emléket hagyott benne. Itt jegyzem meg, hogy egyáltalán nem bántam volna egy-egy konkrét visszaemlékezős jelenetet, érdekes lett volna abba is belepillantani, átélni vele. Viszont, mint mindenki, ő is megérdemli a boldogságot. Keményen küzd, hogy sikeres divattervező lehessen, ez nagyon tetszett benne. Bár nem szándékosan, de nincs elszállva magától, nem él vissza szépségével és igazán józan gondolkodású. Viszont olyankor szerettem még jobban, amikor végre elengedte magát, és élvezte az életet, átadta magát az érzéseinek. Nagymamája nevelése sokat segített abban, hogy ilyen szerethető szereplővé vált, és az egyik kedvenc elemem volt a kettőjük kapcsolata.


"Ott állt végre előttem, sápadtan, de gyönyörűn, soványan, de olyan kívánatosan és izgatóan, hogy esélyem sem volt. Már gyerekkorunkban is ilyen hatással volt rám. Gyakorlatilag ő volt az egyetlen, aki Riveren kívül hatással volt rám."

River és Jamie ikrek, de személyiségük ég és föld. Miért lehet szeretni őket?
I: Rájuk tényleg lehet mondani, hogy olyanok mint a tűz és a víz. Még River a család úgynevezett kedvence, aki mindenkivel barátságos, és kedves, a kisugárzása nagyon megnyerő, és emellett még szívdöglesztően jóképű. Nem csoda, hogy Hanna beleszeretett, és mellette boldognak érezte újra magát. Jamie a család fekete báránya, aki a balhékról híres. A
River (forrás)
maga sötét módján ő is helyes pasi, és ezt a női rajongó tábora is ezt mutatja. Viselkedése nem mondható hétköznapinak, olyan igazi forrófejű férfi. Sokszor halottam már, hogy a látszat néha csal
, bár szinte mindenkinek River volt a kedvence engem nem tudott meggyőzni. Ellenszenves volt, és nem érdemelte meg Hanna szerelmét. Jamie már az elején kitűnt viselkedésével. A fiatal énje vad volt, és fékezhetetlen, idősebb fejjel már tudja kezelni a betegségét, és ez még vonzóbbá tette. Sajnáltam, hogy annyit kellet szenvednie a múltban, de a jövő kedvezően alakult számára.
P:
River volt mindig a tökéletes. Minden nő őrá vágyott, okos, jóképű és igazán kedves személyiség. Szerencsére ez nem csak a látszat, hanem tényleg szinte tökéletes pasi. Jamie volt a fekete bárány az iskolában. Állandóan csak panasz volt rá, kiközösítették, csak a bátyja és Hannah volt mellette. Sajnos csak később derül ki, hogy egy betegség miatt ilyen. Felnőtt korára viszont hatalmas változáson esett át, megtanulta kezelni betegségét, sokat tett azért, hogy a társadalom része legyen. Távolságtartó viselkedése és ellenállhatatlan vonzereje miatt, rá is sok nő felfigyel. És be kell látnom, hogy ő a szenvedélyesebb kettőjük közül.


"Van ilyen – vonom meg képzeletben a vállam –, hogy
két ember között erős a testi vonzalom, de ez még nem jelent semmit. Ami ma történt, az egyedi
eset volt. Nem ismétlődhet meg soha többé. Pont. Ilyen egyszerű. El kell felejtenünk. Tovább kell
lépnünk. "

A hosszú könyv sok eseményt sejtet, kellően érdekes volt a történet?
I:
Nem mindennapi történet az biztos. A fejemben nem így alakultak az események, de örülök, hogy meg tudott lepni az Írónő. Az élet sohasem egyszerű. Feladatok elé állít, és
Jamie (forrás)
nehézségeket gördít elénk. Ezeket szereplőink is megtapasztalják. Még a legboldogabb pillanatban is történhet valami, ami teljes mértékben megváltoztat, és új irányba hajt. Egy összetört szív nehezen gyógyul, de van aki újra összetudja illeszteni a darabkáit, és reményt gyújt benne, hogy van még lehetőségünk a boldogságra. Hanna nincs egyszerű helyzetben, de a szívére hallgat, és nem hagyja, hogy mások döntsenek helyette.
Tetszett benne, a kettősség, hogy komoly témák is megtalálhatóak, de ezek mellett ott voltak az erotikus és a szenvedélyes részek is.
P:
A történet alakulása nagyon tetszett. Viszont, ha ennél többet árulnék el róla, akkor lelőném a poént, ezért vagyok ilyen titokzatos. :D Annyi biztos, hogy kellenek akadályok, amiket le kell győzni, egy kis veszekedés se árt, hogy izguljunk a boldog befejezésért és nagyon fontos, hogy működjön a kémia. Már viszonylag hamar meglepett az Írónő egy elég nagy váratlan fordulattal, de kisebb meglepetések még is akadtak. Ezeket mind megkaptam, ezért szerettem nagyon a történetet.


"Összefoglalva: az eszem az súgja: el a kezekkel! A fennmaradó összes többi porcikám viszont vágyik
rá, és képtelen elküldeni."

Van olyan részlet, amivel gondunk volt?
I:
Voltak részek amik sajnos nem kötötték le annyira a figyelmemet. Megértem, hogy van mit feldolgozniuk a múltban és a jeleben is szereplőinken, de nekem néha már túl sok volt az őrlődés. A végére valami nagyobb durranást vártam, ami részben teljesült, de így is maradt egy kis hiányérzetem. Összességében azt mondhatom, egy nagyon jó kis történetet kaptam, amit a romantika kedvelői tudnak majd szeretni, a hibáival együtt is.
P:
Kivitelezésbeli hibáknak érzem azokat, amivel problémáim voltak. Az első nagyobb résznél végig azt éreztem, hogy kicsit kapkodunk. Nem értettem, hogy miért nincsenek

jobban kifejtve néhol a jelenetek. Persze ennek lezárásánál megértettem, hogy miért volt így, de szerintem ezt nem kellett volna olvasóként éreznem. Inkább ki kellett volna hagyni pár jelenetet és a megmaradtakat jobban részletezni. A hátralévő részeknél meg pont megfordult a dolog, ott már nem panaszkodhatok a kifejtettség hiányára, viszont néhol ez meg túlzás lett. Legjobban az zavart, hogy párbeszédek közben, konkrétan két kimondott mondat között is hosszabb sorokban olvashattam a hátteret. Kell tudnunk a szavak mögötti gondolatokat, de szerintem nem konkréten a párbeszéd között kell minden részletet leírni, mert megreked tőle a cselekmény, és pont a párbeszédek szoktam egy történet mozgatórugói lenni. És a lezárás se volt az én szájízemnek való. Inkább az érződik, hogy félbemaradt a könyv. Sokszor kegyetlen tud lenni egy függővéges befejezés, de szerintem most annyira kívánkozott a nagy csattanó, hogy csalódott vagyok, amiért nem így záródott, akkor leesett volna az állam az biztos. De most már csak azért is elolvasom a folytatást, hogy igazam van-e és úgy folytatódik Hannah élete, ahogy gondoltam. :D

"Ez a csók több, mint amire számítottam. Hihetetlenül intenzív és erőteljes. Felforrósít, életre kelt. Gondolkodni már rég nem tudok, az agyam kapitulált." 

Kedvenc jelenetem: 
I: Jamie a boltban.
P:
Az esküvő.
Kedvenc szereplőm:

I: Jamie
P:
Jamie
Kinek ajánlom:
I: Azoknak akik szeretik a romantikus erotikus történeteket, főleg ha ebben nem mindennapi bonyodalom is felüti a fejét.
P:
Romantikus regényeket kedvelők szeretni fogják ezt is, főleg, ha nem bánják, ha erotikával is meg van fűszerezve a történet.
Értékelésem:
I:
Jó volt megismerni Jamie és Hanna történetét, de teljesen nem tudtam magaménak érezni ezért tőlem most 3,5 utazást kap.
P:
Láttam a lehetőséget a könyvben, de ahogy írtam fentebb, a hibákat is. Így végül 3,5 divatbemutatót tudok adni neki.


Mesélnél kicsit magadról? Miért kezdtél el könyveket írni?
Az írás ötlete már nagyon régen lappangott bennem, de ’sikerült’ elég hosszú ideig elnyomni. Mert azért magától a kósza indíttatástól odáig, hogy leülök a laptop elé, és gyakorlatban is elkezdem bepötyögni a szöveget, nagyon hosszú út vezet. Szerintem csak akkor érdemes belefogni, amikor már annyira intenzív a késztetés, hogy úgy érzed; képtelenség tovább magadban tartani a sztorit. Nálam így kezdődött.

Honnan meríted az inspirációt? Személyes élményeket is belecsempészel a történetekbe?

Folyamatosan támadnak, mindenféle vad ötleteim. Nagyon élénk a fantáziám. Rengeteget olvasok, így megihletnek más írók könyvei, filmek, de olyan is volt, hogy álom alapján jött egy ötlet. A TestVÉR esetében ezeknek a keveréke motivált. Lehetetlen időpontokban jutnak eszembe ötletek a sztori menetével kapcsolatban. Van, hogy már az ágyból kell kikelnem, csak hogy felvegyek a telefonra egy hangüzenetet saját magamnak, amiben rögzítem az ötletet, hogy másnapra el ne felejtsem. 


A Testvér egyik főszereplője, Jamie, aspergerrel küzd, te is ismersz szintén ilyen betegségben szenvedőt? 
Anélkül, hogy ebbe túl részletesen belemennék, egy időben gyanítottam, hogy esetleg velem nem stimmel valami. Vannak ezek a kétes hasznosságú, öndiagnosztizáló fázisaink, amikor az ember azon agyal, hogy „Mi a bánat nem stimmel velem?” Személyesen nem ismerek diagnosztizált aspergerest, de olyat igen, akiről lefogadnám, hogy van valami a háttérben… Nagyon izgalmasnak tartom egyébként ezt az egész kérdéskört, és elolvastam pár életrajzi ihletésű könyvet aspergeresektől. Pont nyakig voltam az egyik ilyen autobiográfiában, amikor kezdett kirajzolódott bennem Jamie karaktere.

Már a könyv második része is megjelent, várható még folytatás vagy új vizekre evezel? 
Igen, már a TestVÉR második kötete is megvásárolható, de egyenlőre csak e-könyv formátumban. Hiába keresnek meg az olvasók naponta, hogy keresnék a második kötetet nyomtatott kiadásban, sajnos egy kiadó támogatása nélkül, aki anyagilag is felvállalna engem és a könyveimet, gigászi feladat eljuttatni egy igényes regényt a könyvesboltok polcaira. Jelenleg is kiadót keresek, akivel a jövőben együtt tudnánk dolgozni.
Persze mire egy könyv eljut az olvasókhoz, én már nyakig benne vagyok egy teljesen új sztoriban. Most éppen – a TestVÉR-ben is feltűnt mellékszereplő – Raven Bertone, a kis maffia-hercegnő történetén dolgozom. Sőt, már pulzál bennem egy legújabbnál is újabb sztori, egy arab származású lányról, aki a kényszerházasság elől megszökik gazdag otthonából, és Londonban kezd új életet. De ne szaladjunk annyira előre! ;) 


Kik azok az írók, akiket példaképként említenél, akár magyar akár külföldi szerzők közül?
Minden műfajban olvasok. Erotikusban is, de az utóbbi műfajban csak angolul. Victor Hugotól kezdve, Alexandre Dumas kalandos, történelmi regényein és Jane Austinen keresztül átolvastam magam E L James, Sylvia Day, és Jody Ellen Malpas sikerkönyvein. Nagy kedvencem egy Új-zélandi írónőnek, Tracey Alvareznek a könyvei. Az utóbbi időben pedig Alana Sapphire; Death Dealers c. sorozata volt az az erotikus kategóriában, amit nagyon izgalmasnak és szexinek találtam. Bár az is igaz, hogy tervbe vettem, elkezdek magyar kortárs műveket is olvasni ebben a kategóriában. Már csak szakmai szemszögből is izgat, mit írnak mások manapság Magyarországon.

Köszönjük a Recenziós példányt az Írónőnek!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése