2018. 01. 19.

2017. legrosszabb olvasmánya - 1. kör


Akármilyen kategóriáról is beszélünk, mindig a legjobbakat keresik és díjazzák. A könyvmoly világban is könnyen lehet találni különböző felsorolásokat arról, hogy mik voltak az adott időszak kedvenc olvasmányai. Velük ellentétben, mi arra lennénk kíváncsiak, mi volt tavaly a legrosszabb könyv, amit olvastatok. Mintha egy könyves Arany Málna díjat szeretnénk "átadni". :)

Író: Gillian McAllister
Cím: Bármit, csak ne az igazat

Kiadó:
Művelt Nép
Fülszöveg: 

Belenéztél már a párod mobiljába?
Tényleg ezt akarod?
Felkészültél a következményekre?
Minden egy e-maillel kezdődött.
Rachel meg sem akarta nézni. Szereti Jacket, és közös gyermeküket hordja a szíve alatt. Megbízik a férfiban.
Most azonban, miután látta, már nem tudja meg nem történtté tenni azt a percet. Sem az események láncolatát, amelyet elindított.
Vajon miért hazudik Jack a múltjáról? Mi az, amit rejteget? És Rachelnek van joga hozzá, hogy mindenáron megtudja az igazat?
Te mit tennél, ha úgy gondolnád, hogy a párod titkol valamit?
A Bármit, csak ne az igazat Gillian McAllister lenyűgöző, átütő thrillere csalásról, árulásról és egy asszony megszállottságáról, hogy kiderítse az igazságot. 

Moly.hu:
  56%

Goodreads.com: 3,67
Vélemények:  
 "Ez a könyv a világ egyik legrosszabb krimije. Igazából bármilyen stílusban elmenne a legrosszabbnak. "
~@Lénaanyukája (moly.hu)

"Rém unalmas,vontatott." 
~@mereszkitti (moly.hu)

Összegzés: Ez a regény a kiadó tavalyi kínálatának legalacsonyabb százalékot kapottjai közül érkezett. Egy izgalmas krimit ígért a fülszöveg, de a legtöbben csalódtak benne. Azért fontos, hogy legtöbben, hiszen az ízlések és pofonok kifejezés most is nagyon igaz, mert azért itt is akad olyan, aki 5 csillagot adott a történetre.

Író: Elizabeth Berg
Cím: Hol volt, hol nem volt...

Kiadó:
General Press

Fülszöveg: 

John és Irene Marsh valaha házasok voltak, most azonban az Amerikai Egyesült Államok két végében élnek. Látszólag csak egyvalami köti össze őket, pontosabban egyvalaki, a lányuk.
Amikor Sadie, a szülei tudomása szerint, hétvégi sziklamászásra indul, és nem jelentkezik időben, az anyja rögtön a legrosszabbra gondol, és értesíti a volt férjét. John haladéktalanul San Franciscóba repül, hogy vele legyen a nehéz percekben, de arra egyikük sem számít, hogy a váratlan együttlét mindannyiuk életében sorsfordító változásokat hoz.
Újrakezdhető-e bármi is az életben, amit valaha a félelem, az óvatosság, a közöny szakított ketté? Vagy tanulva a hibákból az ember képes átszabni a sorsát? Elvethetők vajon a régi megszokások, felülírhatók a bevett családi minták? Elizabeth Berg két generáció mindennapjait bemutató regénye ezeket a kérdéseket járja körül; érzelmes-bús könyve az újrakezdés, a saját történet megtalálásába vetett hit tanúbizonysága.

Moly.hu:
70%
Goodreads.com:
3,22

Vélemények:  
"Egy közepesen rossz szappanopera az egész idegesítően beskatulyázott szereplőkkel. "
~PTJulia (moly.hu)

"(...)végül egy se eleje, se vége, erőltetett, összecsapott könyvet sikerült gyártani belőle."
~klau0411 (moly.hu) 

Összegzés: Szintén kiadók mondhatni legrosszabbjaiból került ki és persze róla is lehetne jót is mondani. Itt azért érdekes, hogy a külföldi közönség se volt maradéktalanul elégedett vele, hiszen a 3,22-es Goodreads arány nem túl magas.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése