2018. 01. 01.

December havi beszerzéseink, olvasásaink

Lezárult a december és ezzel együtt egy újabb év is. :) Örömmel tekintünk vissza 2017-re, igyekeztünk még színesebbé tenni a blogot és élveztünk minden percet, amit az alkotással töltöttünk. Főleg most az utolsó hónapban a könyvespolcunk is szép számmal gyarapodott, alig merjük bevallani a pontos mennyiséget. :D Reméljük idén is találtatok nálunk kedvetekre való olvasmányokat, és mindenkinek könyvekben gazdag új évet kívánunk! :)

Indie: Eljött az év utolsó hónapja, amit a megjelenések miatt mindig nagyon várok, de ez mellett azért szomorú is vagyok kicsit. Miért is? Mert olyan hamar elröpült megint az idő, és mindjárt kezdjük majd 2018-at. Remélem ez az év még ennél is jobban sikerül majd. Voltak kitűzött céljaim, amelyek nagyobból sikerültek, és remélem jövő évben újabbak kerülnek fel, és kerülnek le a listámról. Beszerzés terén jó kis hónap volt, nem is panaszkodhatok, jó pár vágyott könyv került a polcomra. Az munka, és az ünnepekre készülődés miatt kevesebbet olvastam, de úgy gondolom annyira nem volt ez se rossz.

Vettem:
-
Böszörményi Gyula: Nász és téboly az ide év legjobban várt könyve volt nálam. A sorozat első részét régebben olvastam, és idén el is kezdtem olvasni a következő részeket. Teljesen beszippantott Mili, és a morc Báró története. egyik szemem sít a másik nevet, mert a kezemben tarthatom, de szomorú vagyok mert egy korszak lezárult.

- Emily Bleeker: Miután meghaltam a fülszövege keltette fel a figyelmemet, és úgy gondoltam megveszem magamnak.

- Julianne Donaldson: Edenbrooke örököse hatalmas kedvencem az Edenbrooke, és ebben a kiegészítő kötetben végre kicsit beleláthattunk Philip fejébe. Ennél több nem is kell nekem.

- Penelope Ward: Jake Undone – Jake megadja magát az Írónő előző nálunk is megjelent könyve nagyon tetszett, és így bizalmat szavaztam ennek az új megjelenésnek.

- Róbert Katalin: Szelídíts meg! a Book a Sloth Club téli romantika dobozában lapult ez a könyv. nagyon örülök, hogy ez volt az egyik mert szerettem régen a kis herceget, és kíváncsi vagyok milyen lehet új formában megismerni a történetet.

- Catherine Rider: Csók New Yorkban ez is a Sloth Club dobozában lapult, egy újabb kívánságlistás könyv, aminek nagyon örülök.

- Amy Ewing: A fekete kulcs az előző részek után muszáj beszerezni a záró kötetet is.

- Jaymin Eve – Leia Stone: Ash – Parázs megtetszett a fülszövege, már régen olvastam vámpíros könyvet, és megjött hozzá a kedvem.

- Alwyn Hamilton: A homok leánya a borítója, és a fülszövege is nagyon meggyőző volt számomra.

- Rebecca Yarros: Full Measures – Tiéd vagyok rubinpöttyös, szeretem ezt a kategóriát, így mondhatom azt, hogy gyűjtőm is  őket.

- Mia Sheridan: Archer's Voice – Archer hangja bár még  csak  az első részt olvastam, a többi már ott van a polcomon, ezért ezt is be kellett szereznem.

- P. C. Harris: Újrajátszás még nem olvastam az Írónőtől, de ez nagyon felkeltette az érdeklődésemet.

- Katy Evans: Mine – Enyém még nem olvastam az első részt, de bizalmat szavaztam mert rázós kategóriás lett.

- Szaszkó Gabriella: Beszélj hozzám az első rész nagy hatással volt rám, így mindenképpen szeretem volna a folytatást is.

- Sarah J. Maas: Empire of Storms – Viharok birodalma nagyon vártam az újabb rész megjelenését, nagy kedvenc.

- Sarah J. Maas: A Court of Mist and Fury – Köd és harag udvara az első rész nagyon meggyőző volt, és már alig várom, hogy megtudjam mi vár még Feyre.

- Anne Percin: A Remény kalózai a rákbetegség szedi áldozatait, kemény téma amiről nem könnyű olvasni. 

- R. Kelényi Angelika: A porfészek előzmény novellát is szeretem volna ott tudni a többi rész mellett.

Kaptam:
-
J. L. Armentrout: Be with me – Légy mellettem drága Perpetua lepett meg vele karácsonyra :) 

- Trisha Ashley: Karácsonyi szerelem még egy ajándék Perpetua-tól. A fülszövege nagyon jónak tűnt, és nagyon örülök, hogy megkaptam :)

- Ashley Carrigan: Ikrek hava hihetetlen, hogy három könyvet is kaptam Perpetua-tól <3 már olvastam az Írónő előző könyvét, és nagyon kíváncsi voltam erre is.Összesítve: 18 db vettem + 3 db ajándékba kaptam = 21 db könyvel gazdagodtam ebben a hónapban :)

Olvastam: Ebben a hónapban összesen 5 db könyvet sikerült elolvasnom. A blogunkra eddig 0 db-ból készült bejegyzés, és 5 db-ból készül.

Perpetua: Hááááát őőőő, szerintem sikerült rekordot döntenem a decemberi mennyiséggel. :D De összességében, még így is kevesebb könyvet vettem idén, mint tavaly. ^-^

Vettem: 
- Lakatos Levente: A hatalom szabályai Kíváncsi vagyok nagyon, hogy végződik Liza és Igor kalandja.

- Julianne Donaldson: Edenbrooke örököse
Igazi gyöngyszem a másik két Julianne Donaldson regény, rövidsége ellenére is kíváncsi vagyok, most mit alkotott.


- Jennifer L. Armentrout: Maradj velem Kedvenc new adult könyveim között vannak a sorozat korábbi darabjai, remélem most is hasonlóan remek történetet kapok

- Alwyn Hamilton: A homok leánya Valahogy nagyon megfogott ez a regény, az ilyen "badass" hősnőkért odavagyok, legalábbis remélem nem vagy a borító sejteti ezt :D

- Szaszkó Gabriella: Beszélj hozzám Érdekel mit tartogat még a Pennington testvérek élete

- Jamie McGuire: Gyönyörű búcsúzás Vele teljes a sorozat.

- Samantha Young: Jamaica Lane Erre nagyon vártam már, az első rész igazán meglepett, nagyon megszerettem, úgyhogy a folytatás is biztos helyet kap a polcomon.

- Mia Asher: Archer hangja Már Stinger könyve is szuper volt, de ha igazat csicseregnek a madarak, Archer az egyik legjobb a sorozatban.

- Colleen Hoover: Vallomás A Colleen Hoover regényeknek biztos helye van a polcomon. :D

- Cassandra Clare: Árnyak ura  Nagyon izgalmas, magával ragadó volt az árnyvadász világ újabb részeit megismerni, az Árnyak urával szemben is nagy elvárásaim vannak.

- Böszörményi Gyula: Nász és téboly A kegyetlen lezárás után másokkal együtt, én is epedve vártam, hogy mi lesz a sorsa annak a bizonyos lánykérésnek. :D

- Rebecca Yarros: Tiéd vagyok Szimpatikus fülszöveg és Rubin Pöttyös kategória, bizalmat szavaztam neki. :)

- Katy Evans: Enyém Pont nem rég olvastam ezt a részt, és nagyon örülök, hogy ő is a polcra kerül a Valós mellé.

- Jeaniene Frost: Első lobbanás Vlad is a szívem csücske már régóta, annyira vártam már a saját történetét. *-*

- Penelope Ward: Jake megadja magát Nagyon meggyőző volt Penelope Ward korábban megjelent regénye, remélem ez is tartja a színvonalat.

- Érints meg Ez nem volt előre eltervezve, csak a kosárban kötött ki, de nagyon remélem ezt se bánom meg.

- A. Meredith Walters: Fény az éjszakában Erre a folytatásra is sokat kellett várni, már csak érje meg ez a hosszú várakozás.

- Jay Crownover: Jet Újabb Ulpiustól átvett sorozat, maximálisan támogatom ezt a projektet, úgyhogy ha nem is érdekelne a könyv, akkor is megvenném, hogy ezzel is hozzájáruljak az ilyen akciókhoz. :D

- Sarah J. Maas: Viharok birodalma Talán az év legjobban várt regénye. *-*

- Sarah J. Maas: Köd és harag udvara Ő meg talán a második helyen van. *-*

Kaptam: 
 - Lisa Kleypas: Ősszel történt Lisie87 karácsonyi ajándéka, így már csak egy rész hiányzik ebből a szuper sorozatból.

- Lorraine Heath: A herceg szeretője
Nagyon szimpatikus történelmi romantikus, Panna lepett meg vele.

- Cecelia Ahern: A vétkes
Ő dRen ajándéka, ezzel a könyvvel is régóta szemeztem már.

- Mira Sabo: Dr. Farkas bárányai
Bár nem olvastam még a másik sorozat folytatását, de nagyon kíváncsi vagyok, hogy mit alkot még az írónő, Hópárducnak köszönhetően megtudhatom.

- Gail Carriger: Változatlan
Most év végén pont benne vagyok a sorozat folytatásában, és egyre jobban megszerettem Alexia kalandjait, örülök, hogy Titcsi ezt a könyvet választotta ajándékba.Összesítve: 20 db-ot vettem + 5 db-ot ajándékba kaptam = 25 db könyvvel gazdagodtam ebben a hónapban. :)

Olvastam: 7 db könyvet olvastam el ebben a hónapban, ezt azt hiszem átlagosnak mondhatom, ezzel mindig elégedett vagyok. :) A blogunkra eddig 1 db-ból készült bejegyzés, és 5 db-ból készül.Év végi összesítő


Könyvjelző Blog: Úgy gondolom 2017 is szuper blogos év volt. :) A látogatottság töretlenül emelkedik, amiért továbbra is rendkívül hálásak vagyunk nektek, ezt nyereményjátékokkal is próbáltuk kifejezni. :) Végignézve a bejegyzéseken azt kell látnom, hogy tényleg igyekeztünk minél színesebbé tenni az oldalt. Értékelések mellett sok más típusú bejegyzés is készült. A Projekt hetek aktív résztvevőivé váltunk, szívesen töltöttünk ki különféle book tag-eket, rovatainkat is igyekeztünk folytatni, ezért reméljük nem unatkoztatok. És ami biztos, jövőre is szeretnénk megtartani ezt a tendenciát, már most elárulhatom, hogy két újabb rovat már tervben is van. ;)

Indie: 2016-ban nem voltam topon az olvasás terén, de ezt most kicsit sikerült fel fejlesztenem. Örülök, hogy sikerült a kitűzött célom túl teljesíteni egy kicsit, és remélem jövőre még jobb évem lesz. Idén 64 db könyvet sikerült ebben az évben elolvasnom. Jövőre szeretném elérni a 100 db-ot. Az idei éveben összesen 77 db-al gazdagodtam, ( 13 db könyv ajándék, 5 db recenzió) amire azért kicsit büszke vagyok, mert tényleg azokat szereztem be amiket igazán kinéztem magamnak.:)

Perpetua: Nagyon szerettem volna újra elérni, hogy ismét háromjegyű legyen az olvasásaim száma. Erről nem sokkal, de lemaradtam, viszont több könyvet fogyasztottam el, mint tavaly, ezért már ezt is sikernek könyvelem el. :) Idén 96 db könyvet sikerült elolvasnom Könyvvásárlás terén szintén nagyon büszke vagyok, nem vásároltam ész nélkül, "csupán" 90 db új polclakóval gazdagodtam és ebben sok nem is saját vásárlás (16 db ajándék, nyeremény vagy recenzió). :)

1, Kedvenc YA

I: Mary E. Pearson: Az ​árulás szépsége egy szakasz lezárult az utolsó résszel, amit nagyon sajnálok. Lia itt is megmutatta miért is vált az egyik kedvenc hősnőmé, örülök, hogy végig kísérhettem ezen az úton.
P: Cassandra Clare: Éjfél kisasszony Mindig meglepődök azon, hogy amennyire nem szerettem a Végzet ereklyéit, annyira szeretem az Írónő többi sorozatát. Ez a kötet is rendkívül fantasztikus volt, tényleg le a kalappal előtte.


2, Kedvenc NA

I: Colleen Hoover: It ​Ends with Us – Velünk véget ér az ide év egyik legmeghatározóbb könyve volt számomra. Nagyon megérintett Lily története. Egyszerre törte össze, s később rakta újra össze a szívem.
P: Elle Kennedy: Az üzlet Túl sokáig halogattam az olvasását, pedig igazi kedvenccé vált. Nagyon megszerettem az Írónő könnyed stílusát, humoros párbeszédeit.


3, Kedvenc Disztópia

I: Amy Ewing: A fehér rózsa az első rész vége után nagyon vártam a folytatást. Kíváncsi voltam mi vár majd Violet-re ezek után. Be kell vallanom minden várakozásomat felül múlta.
P: S. J. Kincaid: A kárhozott Különleges és kicsit kegyetlen Nemezis világa. Tanúi lehetünk annak, ahogy próbálja megszegni a társadalom diktálta szabályokat és próbál többé válni, mint amire született. 

4, Kedvenc Fantasy

I: Sarah J. Maas: Queen ​of Shadows – Árnyak királynője az Írónő megint nem okozott csalódást.
Sok akcióban és izgalmakban volt részem. Megismerhetünk új szereplőket, akik újabb színfoltot vittek a történetbe. Van kikért aggódni, és ámulni a cselekmény alakulásán. A vége megint nagyon ütősre sikerült.
P: Kresley Cole: Végtelen lovag Nagyon szeretem az Írónő minden alkotását, ezzel a sorozattal is kiemelkedőt alkotott. Sokat kellett várnunk a folytatásra, de megérte, mert Evie kalandjai még izgalmasabbak, mint az első kötetben voltak. 

5, Kedvenc Erotikus 

I: Elle Kennedy: The ​Deal – Az üzlet most már értem mért szeretik ennyien ezt a könyvet. Volt itt minden, humor, erotika, dráma. Amik egy szuper történet adtak ki.
P: E. K. Blair: Bang Nem egy könnyed olvasmány, de nagyon szerettem. Főhősnőnk bosszút esküdött és nem érdekli milyen árat kell fizetnie ahhoz, hogy ezt beteljesítse.

6, Kedvenc Történelmi Romantikus

I: R. Kelényi Angelika: A ​grófnő árnyékában amikor először megláttam mindjárt megfogott magának a könyv. Nem vártam sokat, és meg is rendeltem a könyvet. Hihetetlen mennyire beszippantott Flóra története.
P: Lisa Kleypas: Az ördög télen Nem régen fedeztem fel az Írónőt, és idén kivégeztem a sorozatot. Minden részt imádtam, de ha egyet kell választani, akkor Evie és Sebastian könyve volt a legjobb.

7, Kedvenc Magyar szerzőtől származó regény


I: Böszörményi Gyula: Nász ​és téboly minden elismerésem Gyula Úr felé! Megint brillíroz, és ezáltal egy méltó lezárást kapott kedvenc sorozatom.
P: Böszörményi Gyula: Ármány és kézfogó Itt nem volt könnyű a választás, de végül mégis Böszörményi Gyula Ármány és kézfogó kötetét mondanám. Az a sorozat zseniális, és a harmadik rész is nagy élmény volt.
 

8, Kedvenc Rubin pöttyös 

I: Colleen Hoover: Maybe ​Someday - Egy nap talán Colleen mindent megtett azért, hogy ismét odaragasszon azokhoz a lapokhoz, és szebbnél szebb pillanatokban részesítsen.
P: Colleen Hoover: Egy nap talán Az Írónő könyvei mindig különleges helyet foglalnak el az olvasmányaim között és idén ez a regény vitte a pálmát.
 

9, Kedvenc könyv komfortzónánkon kívül 

I: Lucinda Riley: Árnyéknővér (A hét nővér 3.) családregényt nem sokat olvastam, de ahogy haladunk a részekkel egyre inkább a kedvencemé válik a sorozat.
P: Szentesi Éva: Kardos Margit disszidál Nem olvastam még ehhez hasonló témájú könyvet/novellás kötetet, de igazán kellemes csalódás volt, tetszettek a történetek.

10, Kedvenc recenziós könyv 

I: J. K. Smith: Szerelem ​hirdetésre hatalmas kedvencé vált Kori története. Teljes mértékben az én romantikus lelkemnek való.  
P: Lucinfa Riley: A viharnővér Odáig vagyok ezért a sorozatért, akár a harmadik részt is mondhattam volna, de egy hajszállal Ally győzött.

11, Legjobban várt kedvenc 

I: Böszörményi Gyula: Nász ​és téboly nagyon vártam az utolsó részt, és már alig vártam, hogy a kezeim között tudhassam.
P: Kresley Cole: Árnyak hercege Mostoha sorsa van régi kedvenc paranormális sorozataimnak, pedig még mindig ezek a legjobbak számomra. (Sarah J. Maas könyvei mellett) őt vártam legjobban idén.

12, Legnagyobb meglepetés 

I: Soman Chainani: Jótett ​helyébe (Jók és Rosszak Iskolája 3.) nagyon meglepett az utolsó rész, mert jobban haladtam fele mit az előző kettővel, sőt már kezdett megtetszeni a történet is.
P: Lucinda Riley: A hét nővér Már egy része a listába került, de az első kötetnél lepődtem meg leginkább, hogy mennyire tetszik az Írónő alkotása.
 

13, Kedvenc borító

I: Jeff Wheeler: The ​Queen's Poisoner – A királynő méregkeverője a borítója miatt vettem meg a könyvet, annyira szép, hogy egyszerűen nem tudtam nem betenni a virtuális kosaramba.
P: Leylah Attar: A papírhattyú Csak nézzetek rá, nem gyönyörű? *-*

+1, Legnagyobb csalódás  

I: Erin Watt: Megtört ​herceg (A Royal család 2.) a folytatásban sem kapott el a Royal láz, s még nagyobb csalódás volt számomra mint az első rész.
P: Jay Asher: Tizenhárom okom volt… Annyira nem is vágytam az olvasására, egy kihívás miatt mégis kézbe vettem, de nem kellett volna. :/ Az ötlet nagyon tetszett, de a kivitelezés… :S

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése