2018. 01. 08.

Erin Watt: Megtört herceg

Író: Erin Watt
Cím: Megtört herceg
Sorozat:
A Royal család 2.

Kiadó:
Könyvmolyképző

Kiadás éve: 2017.
Terjedelem: 346 oldal
Fülszöveg: 
Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.
Kikötőben vívott ökölharctól kezdve az iskolai bunyóig: életek omlanak össze a csillogó-villogó palotában, miközben egy srác próbálja menteni a bőrét.
Reed Royalnak mindene megvan: vonzó külső, befolyásos család, sok pénz. Az elit gimiben sorban állnak a lányok, hogy vele lehessenek. Ő viszont magasról tesz mindenkire, mert csak a családja érdekli – amíg Ella Harper be nem sétál az életébe.
Izzó gyűlölettel indul a kapcsolatuk, mert azt akarja, hogy az apja új nevelt lánya szenvedjen. De aztán minden átfordul valami egész másba. Közel akarja tudni magához Ellát. Biztonságban. Egy ostoba hiba miatt azonban Ella elmenekül a karjaiból, így káosz köszönt a Royal-palotára. Reed azon kapja magát, hogy összeomlik az egész világa.
Ella már nem kíváncsi rá. Azt mondja, hogy csak tönkretennék egymást.
Talán igaza van.

„Olyan kék, mint az Atlanti-óceán: viharszürke és hűvös mélykék keveredik benne.”

Gonosz módon végződött a Papír hercegnő, veszélybe került a kibontakozó boldogság, mi is hittünk a szemünknek, vagy inkább azt gyanítottuk, hogy félreértés van a dologban?
P:
Igazi öröm, hogy ennyire hamar kezünkben lehet a folytatás, főleg a lezárás miatt, hatalmas köszönet a Könyvmolyképző kiadónak. :) Úgyhogy nem is vártam sokat

belevetettem magam a kötetbe. Volt bennem is olyan pillanat, amikor elhittem, hogy Reed részéről ez esetleg bosszú vagy más indítéka van, de azért nagyobb részt nem őt gondoltam bűnösnek, hiszen Brooke mindig gyanús volt. Megtanulhatnák már a könyves szereplőink is, hogy általában nem kell egyből hinni a szemüknek. :D
I: A vége nagyon meglepett, nem gondoltam ilyen fordulatra. Megmozgatta a fantáziámat, és nem hagyott nyugodni. Szerencsére nem kellet sokat várni a folytatásra, mert a kiadó hiper gyors volt, és már a kezünkbe is vehettünk a Megtört herceget. Nem vett le az első rész a lábamról, de kíváncsi volt mi vár rám ezek után. Egyszerre hittem el, de kételkedtem is Reed bűnűségében, de én is úgy tettem volna, mint Ella.

„Ellával elcsitult a fejemben a zűrzavar.

De most minden szétesik.”

Nagy újdonság ebben a részben, hogy Reed szemszögében is olvashatunk részeket, milyen volt így is megismerni őt?
P:
Az első fejezetekben végre Reed fejébe is beleláthattunk, és szerintem ezen első fejezetek miatt nem tudtam végül maximális csillagot adni a könyvre. Kicsit másra számítottam,

Reed (Forrás)
szeretek egy elérhetetlen pasi álarca mögé látni és nem is tudom mit vártam, hiszen már tudtuk, hogy Ella megtörte ellenállását és valódi érzelmeket ébresztett benne, de megmagyarázhatatlanul is mást vártam. A későbbi részeinél már nem volt problémám, akkora már megszoktam őt is, és onnantól újra magával ragadott a regény. De jelen esetben mégis jobban örültem volna, ha Reed marad a kemény, elérhetetlen pasi.

I: Abban reménykedtem Reed szemszöge jobban fog tetszeni, és ez által jobban megszeretem majd a sorozatot. Sajnos nagyot tévedtem, nem hogy megkedveltem, inkább teljes mértékben elment a kedvem ettől a rossz fiútól. Isten mentsen egy ennyire komplikált picsogó pasitól. Vagy sajnáltatta magát, vagy Ella után sírt, a közti időben meg azért verekedett párat, meg abban az intézményben lődörgött amit még jó szívvel sem tudok iskolának nevezni. Inkább egy nagy játszótér beteg elméknek. A birtoklási mániája pedig az agyamra ment. Jobb nem is beszélni róla, felejtős számomra teljes mértékben.

„Én meg csak fuldoklom.”

Meglepődtünk, hogy ennyire összetörte a testvéreket Ella elvesztése?
P:
Easton volt az első, aki már korábban is nyitott a lány felé. Az ő életébe is vitt egy kis
Easton (Forrás)
vidámságot. Féltem, hogyan fogja viselni a szökést, és tényleg nehezen birkózott meg vele. Most még inkább kíváncsi vagyok az ő történetére is. Az viszont meglepett, hogy az ikrek is így reagáltak. Nem voltak igazán ellenségesek Ella-val, de inkább távolságtartónak tűntek. Kicsit sajnáltam már egy idő után Reed-et, amiért ennyien támadják ballépése miatt.

I: Az első részben nem fogadták kitörő örömmel Ella érkezését a családjukba, azért a későbbiek folyamán mindegyik testvérhez máshogy került közel. Gondoltam, hogy Easton-t fogja a leginkább megviselni Ella szökése, kissé labilis személyiség, és ezt ebben a részben is nagyon hozta. Az ivásba, és a szexbe menekült, ami miatt kicsit csalódtam benne. Gyerekes bosszú volt a részéről pár lépés, amivel Reed-et szerette volna megbántani. De nem csak Easton fordul el Reed-től a többiek is haragszanak rá. Szerintem azért ennyire nem kellet volna túl dramatizálni a helyzetet, de tény, hogy valamilyen szintem megérdemelte a kirekesztettséget.

„Amelyik család együtt harcol, együtt is marad.”

A történet nagyban az első részre hasonlított vagy akadtak újabb érdekes részletek?
P:
Ella elmenekült a Papír hercegnő végén, rendkívül megsebezte, amit Reed szobájában látott, és a fiúnak még esélye se volt megszólalnia. Callum persze nem hagyja ezt annyiban, úgyhogy rövid időn belül újra visszatér a lány, üde színfoltként a Royal villába. Reed-nek tepernie kell, ha újra Ella bizalmába akar férkőzni, így a korábban annyira megszeretett közös jeleneteik kicsit háttérbe szorultak, de volt helyette más, ami mozgatta a szálakat, mégpedig Brooke ármánykodása. És Jordan most a másik sz*rkavaró, élvezi, hogy most a Royal-ok saját problémáikkal vannak elfoglalva és kiskirályt játszik az iskolában. De nem tudom megérteni, hogy lehet valaki ennyire kegyetlen, és miért jó ez bárkinek is. :S Szerencsére Ella nem hagyja magát és mindig tudja, hogy vágjon vissza neki. Az
Ella (Forrás)
összecsapásuk volt az egyik kedvenc jelenetem a könyvben. Több Ella-Reed jelenetnek örültem volna, de a vége megint csak ütött, nem is akárhogy. Minden sorral még lejjebb esett az állam, pedig már azt hittem a földön van, de a szerzőpáros tudja még fokozni a függővéges lezárást is. Vajon most is olyan kegyes lesz a kiadó, hogy hamar folytathatjuk a sorozatot? :O

I: Ella elmenekül a Royal villából, Reed árulása összetöri, és úgy érzi nincs maradása ezen a helyen. Reed mindent megtesz, hogy megtalálja Ella-t de ehhez még ő is kevés. Amikor kiderül, hogy Ella itt hagyta őket, és ehhez köze van Reed-hez a többiek ellene fordulnak. Callum is beleveti magát az ügybe, és azon van, hogy minél előbb megtalálja a lányt. Persze nem telik el sok idő és Ella kénytelen visszatérni. Megy a sajnálkozás, mindegyik fél részéről. Reed be akarja bizonyítani ártatlanságát, Ella nem adja könnyen magát. Brooke pedig szépen keveri a k@kit elég rendesen. Újabb mocskos titkokról hull le a lepel, és ez miatt én egyre inkább egy olcsó brazil szappanoperában éreztem magam. Az iskola még fertőbb hely, mint eddig volt. Nem is értem, hogy létezhet ilyen hely?! Ami még nagyon untatott Reed, és Ella viszonyának rendezése. Most is csak csóválom a fejem ahogy visszagondolok az eseményekre. A vége pedig... számítottam valami ilyesmire. Valamit mégis jól csinálhat a szerzőpáros, mert sokan szeretik a sorozatot, és bocsánatot kérek azoktól, akiknek rosszul eset az értékelésem. Én tényleg próbáltam meg kedvelni, de immunis vagyok a Royal hatásra úgy érzem :)

„- Ki repül el egy másik államba vacsorázni?

- Royalék.”

Talán nem meglepő, hogy Brooke most is sokat szerepel a könyvben, nagyon zavaró volt a jelenléte?
P: Brooke elhatározta, hogy bebetonozza magát a családba és nem érdekli mit kell
megtennie ezért, mindenkin képes lenne átgázolni. A legidegesítőbb szereplőim közé került. Rendkívül irritáló ez a törtető cafka. Nem értem ezt a beteges ragaszkodást a Royal családhoz, mert az ő kinézetével, valószínűleg minden ujjára jutni egy gazdag pasi, akin élősködhetne.
I: Nem semmi a csaj az biztos, és nem elég az ő kellemetlen jelenléte, megkapjuk mellé még Dinah is. Két hihetetlenül unszimpatikus nő. A tetteiken már meg se lepődök.

„Szóval nem, nem engedem meg magamnak, hogy reménykedjek. Nem bírja el a szívem. Még egyszer már nem.”


Kedvenc jelenetem:
P: Ella és Jordan "összecsapása".
I: 
Ella a focimeccsen.
Kedvenc szereplőm: 
P: Ella, Easton
I:
Nem kedveltem meg senkit ebben a részben, azért Easton-ban még nem vesztettem el annyira a hittem
Mondj hozzá hasonló könyvet:

P:
Az összetartó testvérekről Sarah Brianne Nero könyve jutott eszembe.

Kinek ajánlom:
I:
Aki szerette az első részt biztos az én ajánlásom nélkül is tovább olvassa majd. Egy esélyt megérdemel, aztán kiderül majd vagy tetszik, vagy nem :)

Értékelésem:

P:
Nem akartam kevesebbet adni, de ha ekkora fejtörést okoz, akkor még se lehet ez 5 csók, ezért 4,5-et kap.
I:
Nekem ez a rész még rosszabb élmény volt mint az első, így tőlem 3 menekülést kap.
 

Érdekesség: Elle Kennedy-t jobban ismerjük hazánkban, az írópáros másik tagja, Jen Frederick neve viszont ismeretlen volt eddig számunkra. Róla hoztunk egy kis bemutatkozót.

Jen Frederick szintén amerikai írónő. Közép-Nyugaton él férjével, gyermekével és kutyájukkal. Egész életében sokat olvasott, de sose gondolkodott arra, hogy ő is írjon.Levélírás vagy e-mail küldés?Manapság egy levél megírása sokkal tartósabb és több jelentéssel bír, mert több időt igényel.
Sors vagy szerencse?

A szerencse olyan dolog, amit kemény munkával érhetsz el.

Kedvenc étel?

Imádom a Reece’s Peanut Butter Cups-t.

Csókolózni az esőben vagy táncolni a holdfényben?

Csókolózni az esőben.

Kedvenc könyv?

Nincs kifejezetten kedvencem, de Grace és Noah történetében a nő elküldi az Odüsszeia-t és ajánlja a férfinak. A férjem és én felolvastuk egymásnak, amikor még a házasságunk elején jártunk. Sok emlékem van arról a könyvről.
Forrás
 

Mi lenne az a hely, amit meg akarsz látogatni és még korábban nem sikerült? 
Budapest. Úgy hallottam lenyűgöző.

Gyerekként mi volt a kedvenc játékod?
Playdoh. Azt szerettem a legjobban, ahol kis lyukakon nyomhattam ki a gyurmát.
Ha szuper képességed lehetne, mi lenne az?
Láthatatlanság.
Kedvenc sport?
Foci.
Kedvenc szín?
Sötétkék.
Kedvenc ital?
Gyömbérsör.
Mit választanál utolsó vacsorádnak?
Ó, Uram. Fagyit?
Már gyerekként is szerettél olvasni vagy inkább tiniként?
Igen, állandó olvasó voltam. Már nagyon korán kezdtem, és sose álltam le. A főiskolán, nem olvastam sok szórakoztató irodalmat, de később újra kezdtem. Volt hogy naponta újat kezdtem. Megdolgoztattam a könyvtári kártyámat.
 
Több sorozat is köthető a nevéhez, ezek az alábbiak.

A Woodlands sorozat 2013. óta 5 részt élt meg a new adult műfajban. Kiegészítő novellákkal is találkozhatunk benne és nagyrészt különböző párosokról szól. Az első rész címe: Undeclared. Grace évekig levelezett egy tengerészgyalogossal, akit sose látott, mégis beleszeretett. A bevetés után azonban elmaradtak a levelek és a nő teljesen összetört, és soha többé nem akar csalódni. Noah-nak világos életcéljai voltak, ezért csatlakozott a sereghez. Miután elérte ezeket már csak egy dolog maradt hátra: Grace. De tudja, hogy ez lehet élete legkeményebb küzdelme.


A Hitman 4 részes new adult sorozat, 2 kiegészítő novellával, ami 2013-ban indult. A különböző részek, más-más párosokkal foglalkoznak. és Jessica Clare írónővel együtt alkották. A Last Hit regényben Nikolai-t ismerjük meg, aki gyerekkora óta bérgyilkos. Élvezi, hogy mindenki féli nevét. Lételeme a veszély. Egyedül Daisy mellett képes megnyílni, és ezzel sebezhetővé válik. A nő világéletében a külvilágtól elzártan élt. Mindenkiről a legjobbat feltételezte. Nikolai egy új világot mutat neki.A Kerr Chronicles egy három részes kortárs romantikus sorozat, ami Victoria és Ian történetét meséli el. Losing Control címmel 2014-ben jelent meg az első rész. Ebben Victoria anyja életéért küzd és ezért még a milliomos Ian-től is hajlandó segítséget kérni, bizonyos szolgáltatások fejében. Veszélyes játékot űz, ahogy idővel érzelmei is kezdenek ébredezni, de nem adhatja fel.A Gridion jelenleg 4 részes, 2015-ben jelent meg az első rész. Központi elem a sport, és new adult műfajba lehetne sorolni. Minden részben új párost ismerünk meg. Az első kötet Sacked címmel Knox és Ellie történetét meséli el. Knox kiváló football játékos, lábai előtt hevernek a nők, de még szűz. Az egyetlen, akire vágyik, csapattársa húga, Ellie. A lány épp új életet akarna kezdeni, nincs szükséges kapcsolatra és van egy sötét titka is.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése