2018. 01. 23.

Julia Lewis Thomson: Többek szerint

Író: Julia Lewis Thomson
Cím: Többek szerint
Sorozat:
Többek 2.

Kiadó:
Álomgyár Kiadó

Kiadás éve: 2017.
Terjedelem: 272 oldal
Fülszöveg: 
Te ​melyiket választanád: a bosszút vagy a szerelmet?
Többek szerint felelőtlen nőcsábász vagyok, aki magasról tesz az érzelmekre, és képtelen kötődni egy másik emberi lényhez. Ilyennek lát mindenki, mert az életstílusommal ezt hitetem el velük. Bulik, nők, zene… ez határozta meg az életemet egészen addig, amíg nem találkoztam Nastyával.
Igazi rockernek tartom magam. Olyan helyről jöttem, ahol a bűn a mindennapok része. Hiába szántak nekem különb életet, talán soha nem tudok kilépni a múltam árnyékából. Különösen úgy, hogy az orosz maffia látóterébe kerültem.
Zsák a foltját, szokták mondani, és az enyém egyértelműen Nastya, aki a legnagyobb természetességgel táraz, céloz és lő. Ráadásul úgy hajt át motorral a piroson, mint a rosszfiúk a csajokon.
Julia Lewis Thomson új, akciókban és meglepő fordulatokban bővelkedő történetben leplezi le a nagy sikerű Többek által című regényben megismert Maxim sötét titkait. Vajon beszippantja-e az a világ, amitől a családja egész életében óvta? Vagy elég ereje lesz ahhoz, hogy ellenálljon a csábításnak?„- Befurakszol a bőröm alá, és alapjaiban akarsz felforgatni mindent.” 

Maxim-ra már felfigyelhettünk az első részben, fontos része ő is Anna életének, most is találkozhattunk még a lánnyal?
P: Anna életének talán mélypontjában nagy támaszt nyújtott Maxim, az akkor kialakult kapcsolat megszakíthatatlannak tűnik, igaz barátság alakult ki közöttük. Így nem csoda, hogy itt is találkozunk vele. Anna szeretné boldognak látni a srácot, szívesen segítene neki,
hogy ő is megtalálja a párját. Tetszett, hogy találkozásukkor Nastya-val is hamar megtalálták a közös hangot.
I: Maxim-ot és Annát összeköti András iránti szeretetük. Együtt vészeltek át egy nagyon nehéz időszakot, ami elmélyítette barátságukat. Ebben a részben sem kell lemondanunk Anna jelenlétéről, ő is feltűnik párszor a történet során. Bepillantást kapunk milyen is az élete most Tamással. Jó látni, hogy szép párt alkotnak még most is, és a szerelmük töretlen. Volt egy közös részük Maxim-al, ami megmutatja mennyire is fontosak egymás számára, egyszerre nevetem és érzékenyültem el tőle. Jó tudni, hogy a banda egyes tagjai még mindig így összetartanak. Nastya is egy igazi barátot kapott Anna személyében. 

„- Igen, és remélem hogy ezzel megmentem – sóhajtottam.
- És téged ki fog?”

Igazi nőcsábász az orosz zenész, változott róla a véleményünk ebben a részben?
P:
A nőcsábász szó nagyon jól jellemzi őt, legalábbis élete nagy részében vagy úgy is mondhatnám, ifjúkorában. Viszont neki is megvan a gyengédebb oldala és ő is vágyik állandó partnerre. Már az első részben is szimpatikus volt, és most is ugyanúgy szerettem. Vártam nagyon, hogy milyen lány lesz az, aki végleg elcsavarja a fejét, és Nastya tökéletes
Maxim (forrás)
választás volt. Keményebb oldalát is láthattuk, miután megismertük családjának múltját. Érdekes, mert még ezen részek után se tudom őt, vérbeli maffiózónak elképzelni, pedig megmutatta ő is, hogy ha kell be tud keményíteni. A bosszú szörnyű dolgokra tud sarkallni. Viszont lágyabb szíve van neki annál, hogy ebből éljen meg és pont ez a jó benne.

I:
Maxim karaktere már az első részben felkeltette az érdeklődésemet. Egy igazi nőcsábásza, akinél a lányok egymásnak adják át a kilincset, és ebből az életstílusból nem csinál titkot. Nagy kanállal habzsolja az életet, az élvezeteknek él. Éreztem, hogy ez a viselkedéssel valamit leplezni szeretne. Álarcot visel, ami mögött van valami amit nem enged a felszínre törni. Szerencsére nem is kellet sokat várni ennek a megismerésére, az Tündi nem húzta az időt, és elénk tárta Maxim gyerekkorát, és az oroszországi életének részleteit. Nem csalódtam ebben a bolondos fiúban, hozta a várt szintet. Hangos volt szemtelen, szexi, bunkó, dühös, és szenvedélyes. Azt hitte a múltját maga mögött hagyta, de megjelenni egy gyönyörű orosz nő az életében, aki nem csak a szenvedélyt, de a múlt sötét árnyait is hozza magával. Nastya teljesen felforgatta az életét, hihetetlen milyen erős vonzás volt köztük. A szikrák nem csak pattogtak, szinte szó szerint  lángoltak köztük. Vérmérsékletük nagyon is hasonló, így jó pár kiabálás, békülés, és sok erotika jellemzi kapcsolatukat.
Persze nehéz beismerni, hogy ha valaki teljes mértékbe elrabolta a szívünket, azért ezt meg is kell ám emészteni. Eddig is kaptunk a rockstar életérzésből, de ebben a részben mutatja meg Maxim milyen is amikor berobban a zenéjével, és ezrek bálványává válik. Nagyon illett hozzá ez az élet, de a szíve igazából már nem erre vágyott. Ott lapul benne az érző szívű férfi, akit csak Nastya után vágyakozik. Persze itt se olyan egyszerűek a dolgok, sok megpróbáltatás vár rájuk. A vicces részekről sem feledkezhettem el, mert Maxim jó pár hasfájós nevetős részt kölcsönzött nekem. Imádom ezt a pasit, egyedi és senkivel nem hasonlítható össze. Nem tudom a való életben mit tudnák kezdeni egy Maxim-al, de az biztos nem lenne mellette unalmas az élet. Köszönöm Tündinek, hogy megalkotta nekünk Maximo-t mert derűt hozz a szürke hétköznapokba. 


„(…) engem az éltetett, ha imádtak, ha a rajongók velem együtt énekeltek, üvöltöttek, és a nevemet skandálták.”

Nastya egy igazi vadmacska, tetszett ez a párosítás, illenek egymáshoz a szereplőink?
P:
A könyv legfontosabb része, Maxim és Nastya kapcsolata nagyon tetszett. Átéreztem a mindent elsöprő érzelmeiket, az el nem múló kötődést és az önfeláldozást, amit egymásért
Nastya (forrás)
képesek megtenni. :) Ahogy az előbb is írtam, ez a lány illik Maxim-hoz. Magabiztos, független, rendkívül erős
személyiség. Nem dobja le a ruháit egy csábító mosolytól, de azért ő se tagadhatja, hogy mennyire vonzza őt a srác. Lassan, óvatosan közelítettek egymáshoz, de a beteljesülés mindent megért, mert őket az ég is egymásnak teremtette.
I: Megmondom őszintén nem kedveltem meg elsőre a karakterét, idegesített. Olyan igazi elkényeztet hercegnőnek tűnt. Később kezdett megváltozni róla a véleményem, ahogy egyre jobban megismertem az életét, megláttam miért is vált ő ilyen kemény karakterré. Az élete az orosz maffiáról szól, szinte csak egy báb. Apja azt tesz vele amit akar, és neki nincs ereje nemet mondani. Régen Maxim nagyon fontos szerepet töltőt be az életében, gyerekként a legjobb barátok voltak. De a sors külön utakra sodorta őket. Az újbóli találkozás Nastya érzéseit teljesen felforgatja. Maxim nem csak a bőre alá férkőzik be, de a szívebe is bele vési a nevét. Ám sajnos ez a kapcsolat nem teljesedhet ki egyből. Nagyon sajnáltam őket. Tündi nem bánt velük gyengéden, de ebben a történetben szerintem ez volt a jó. A szenvedés is az élet velejárója, nem lehet minden cukormáz. Szerettünk oda menekülni a valóság elől, de ezzel is szembe kell nézni. Egy nagyon erős nőt ismertem meg, akit még egy kényszer házasság se tudott megtörni. Rengeteg szenvedés várt rá, de ő emelt fővel viselte a bántalmazásokat.   

„Nem szeretlek, mert szüntelenül hiányzol. Nem szeretlek, mert minden perc kín nélküled. Szeretlek, mert mindaz vagy, amit megálmodtam. Szeretlek, mert melletted körülölelt a béke s nyugalom. Szeretlek…”

Ha már orosz gyökerek, a maffia is bekerül a képbe, ezzel együtt jó volt történet?
P: Az események alakulásával nem voltam maradéktalanul elégedett. A maffia vonal miatt sok drámára és meglepetésre számítottam és szerintem ez nem lett maximálisan kiaknázva. Pedig eseménydúsnak lehet mondani a történetet. Alaposan megismerjük szereplőink
múltját, jelenét és jövőjét, teljes körű ismereteket kapunk. 1-2 felesleges kört leszámítva tetszettek a konkrét fordulatok, csak valahogy többre számítottam, főleg a könyv legvégénél, az mindig kényes pont számomra, ott éreztem leginkább, hogy valami hiányzott.
I: Nagyon jó ötletnek tartom az orosz maffia bevonását a történetbe, de sajnos ennél a szálnál van egy kis hiányérzetem. Úgy gondolom jobban ki lehetett volna fejteni ezeket a részeket, és jó lett volna  kicsit jobban belelátni a maffia mindennapjaiba. A végén is nagyobb bonyodalmat vártam, addig Borisznak a kemény oldalát ismertem meg, és kicsit csalódást okozott nekem a a viselkedése, többet vártam tőle.   

„- Tudod, kicsim, az igazi kincset többnyire nem szükséges keresni.”

Voltak szerethető szereplők még rajtuk kívül?
P:
Nastya testőrét Szását nagyon megszerettem. Foglalkozásából adódóan, zárkózott, szótlan személyiséget vártam, de végül őt is hallgattuk többször. Juliától viszont a falra

másztam. Szerintem mindenki utalja az ilyen számító p*csákat és ő tökéletes példa volt erre. Az ember a kisujját nyújtja neki és ő máris az egész karját akarja. 
I: Szása-t nagyon bírtam, ő volt Nastya testőre. Igazi barátok voltak, nem csak munkakapcsolat volt köztük. A későbbiek folyamán Maxim-nak is  támaszává válik. Szeretem a közös részeiket, szem nem maradt szárazon. Köszönöm Tündinek az élményt amit ezzel az új résszel adott nekem. Nagyon kíváncsi vagyok milyen meglepetések várnak még ránk a következő részek során. 

„Az első pillanattól kezdve szerettem őt, és amikor már azt hittem, hogy nem tudom őt annál jobban, ő csinált vagy mondott valamit, amitől még közelebb került a szívemhez. – Én nagyon szeretem Maxot… – és ettől a vallomástól teljesen kész lettem.”
 
Kedvenc jelenetem:
P: Amikor ráeszmélnek az igazságra a múltjukról.
I:
Maxim meglátja Nastya-t a sötétben.
Kedvenc szereplőm:

P:
Nastya, Szása.

I:
Maxim, Szása
Kinek ajánlom:

I:
Az első rész elolvasása után érdemes folytatni a sorozatot Maxim történetével.
Hasonló könyv:

P:
Most igazán nehéz hasonlót találni, mert több elemet ötvözött, de esetleg Kylie Scott Futam könyvét mondanám, mert Maximról Mal jutott eszembe.

Értékelésem:

P:
Hiába vártam jobbat Maxim könyvét, az elsőhöz viszonyítva gyengébbre sikerült, pár fejezet még lehet segített volna, hogy jobban ki legyenek fejtve a dolgok, végül 4 Ducati-t kap.

I:
Nagyon kíváncsi voltam Maxim történetére. Sokat nevettem ezen a nagy gyereken, és végig kísértem fájdalmas útján. Egy pici hiányérzetem maradt a végére, ezért tőlem most 4 dalt kap.

Érdekesség: A könyv egyik fontos helyszínéről írtunk nektek.

Kolomenszkojei Mennybemenetel-templom
A hírnevét ma jórészt a Mennybemenetel-templom őrzi, melyet 1994-ben felvettek az UNESCO Világörökség listájára.

Az 1532-ben felszentelt templomot III. Vaszilij moszkvai nagyfejedelem építtette fia, a régóta várt trónörökös – a későbbi Rettegett Iván – születésének emlékére. A mészkőből és téglából emelt épület lényegében egyetlen magasra nyúló torony. Ez a fennmaradt legkorábbi és legtökéletesebb, sátortetővel fedett orosz kőtemplom, amely hatással volt az ortodox egyházi építészet fejlődésére. Megépítése szakítást jelentett az addigi bizánci stílussal, amelyre a

kupola volt jellemző, és helyette a régi orosz fatemplomok meredek tornyú, sátortetős megoldását alkalmazta.
A centrális elrendezésű, görögkereszt alaprajzú épület megemelt talapzaton áll, az erre épült galériára fedett lépcsősorok vezetnek fel. A talapzatról emelkedik magasba a nyolcszögű templomtest, majd a szintén nyolcszögű, gúla alakú sátortető, tetején kis kilátóval. Veszély esetén az őrök onnan tudtak fényjelzéseket adni, hiszen az épület a Moszkvát védő őrtoronyrendszer része volt. A templombelső területe szokatlanul kicsi, magassága azonban eléri a 40 m-t, a tornyot tartó falak vastagsága pedig a 3 m-t. A 62 m magas templom a Moszkva folyó partja fölötti dombra épült, elkészültekor Moszkva legmagasabb épülete volt. Arányai, egyszerűsége, az ég felé emelkedést hangsúlyozó külső dekoratív elemei miatt joggal tekintik a középkori orosz templomépítészet egyik remekművének.
A templom eredeti berendezései, ikonosztáza, freskói az évszázadok alatt megsemmisültek. Maga az épület – a szükséges kisebb javításoktól eltekintve, például 1735-ben egy vihar után lényegében sértetlenül maradt fenn, átépítésére nem került sor. Ez volt az egyik feltétele annak, hogy a kolomenszkojei Mennybemenetel-templomot felvegyék a Világörökségi listára. 2001-ben részletes tervet dolgoztak ki a templom tudományos felmérésére és a konzerváló munkák elvégzésére. Ez a munka jelenleg is tart.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése