2018. 01. 03.

Karina Halle: Túl közel hozzád

Író: Karina Halle
Cím:
Túl közel hozzád

Kiadó:
Álomgyár
Kiadás éve:
2017.
Terjedelem: 414 oldal
Fülszöveg: 
Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.
"Tinédzserként ​találkoztam először William McAlisterrel. Jóképű férfi volt, gyönyörű feleséggel. Mr. McAlister akkoriban lett édesapám partnere a cégben. Elbűvölő személyiség volt, de csak egy jó családi barát.
10 évvel később: 25 éves vagyok, egyedülálló anyaként elkövettem néhány hibát. Megküzdöttem a démonjaimmal, de most új életet kezdek. Minden az elképzeléseim szerint alakult, míg meg nem pillantottam Will McAlistert.
Elvált, és már nem csak apám barátját látom benne, már sokkal többet jelentett számomra. Árasztja magából a magabiztosságot és a sokat ígérő szexualitást. Magas, férfias, egy igazi gentleman, a tekintete erős és csábító. Teljesen odavagyok érte.
Esélyem sem lehet nála, hiszen ő az apám legjobb barátja, üzleti partnere és a főnököm.
Igaz?
Tévedés."
Karina Halle erőteljes története meghódította a világot, és most végre a magyar olvasóközönség is függővé válhat tőle.

"Még pár szívverésnyi ideig a szemembe néz, én pedig a foglya vagyok, és meg vagyok rémülve, mert úgy néz rám, ahogyan az álmaimban, és mert nem merem elhinni, nem merek hinni neki, mert én már nem tudok hinni semmiben."

Az Álomgyár kiadó megjelenő könyvei között szemezgettem. A fülszövege elolvasása után,
úgy éreztem nekem való lenne ez a történet. A mai világban sok ilyen párt látni, akik között nagyobb korkülönbség van. Kíváncsi voltam Karina Halle miként ír le nekünk egy ilyen kapcsolatot. Már így az elején megjegyzem, nem kell túl sokat várni Jackie és Will történetétől, de a maga nemében szerintem élvezhető volt. Voltak benne túl idealizált dolgok, ezt be kell látnom, egy kis limonádé, megfűszerezve sok erotikával, amely azért tartalmaz mondanivalót is nyomokban.

Két szemszögből ismerjük meg az eseményeket. Itt van nekünk mindjárt Will, a jóképű sikeres üzletember, akinek első ránézésre mindene meg van. De a látszat itt is csal, és szegény Will eddigi megszokott élete nagy változáson esik át. Megismerjük házassága történetét, és a későbbiek folyamán már elvált férfiként látjuk mindennapjait. Nehéz neki megszokni új helyzetet, mert nem csak otthon, de a munkában is társak voltak feleségével. A múlt elől, Vancouver-be költözik, hogy ott új életet kezdjen.

Jackie (forrás)
Jackie 7 év után visszatér a régi családi otthonába Ty-jal a kisfiával együtt. Nem is olyan könnyű új életet kezdeni a szülővárosában, főleg ha szörnyű titkok nyomják a lelkét. Bár független szeretne lenni, mégis részben szüleire kell támaszkodnia, hogy újra összeszedje magát, és új életet kezdhessen Ty-jal. Jackie édesapja animációs cégénél kap munkát, ő lesz Will McAlister asszisztense. 


"Hogy van az én Álomcsajszim? – suttogja, majd megcsókol.
Hosszú, édes csókban forr össze az ajkunk."

Mind a ketten nagyon meglepődnek amikor újra találkoznak egymással a munkahelyükön. Jackie már nem az a tinédzser lány akire Will emlékezet, és Jackie-re is új hatással van az apja legjobb barátja. Ezután kettőjük kapcsolatának alakulását követjük nyomon, ami egyre belsőségesebb, és erotikusabb vizekre evezz.

Egyszerre volt érdekes, de néha kissé lapos is a történet. Megértem, hogy nem könnyű ennyi fájdalom után újra szerelembe esni, de rövidebb oldalszámban is megvalósulhatott volna a "kerülgetős" szakaszuk. Will személyében egy igazán jó pasit ismertem meg, érezhető rajta a kora, de mégis csábító volt,  megértem miért is volt hatással Jackie-re. Megesett, hogy nagyokat nevettem rajta, főleg amikor kiderült róla, hogy nem hord alsónadrágot. Benne is ott volt az uralkodó fél, aki nem ijed meg attól, ha el kell fenekelnie valakit. Minden észérv ellenére nem tud úgy nézni új asszisztensére, mint a legjobb barátjának lányára. Vonzza őt az Álomcsajszi, aki kisfiával együtt egyre fontosabbak lesznek számára. Jackie sok szörnyűségen ment keresztül, egy rossz döntés, ami miatt megromlott szüleivel a kapcsolata, és az élete is megváltozott ez által. Nem gondolta volna, hogy ilyen érzéseket fog táplálni valaki iránt, de egyszerűen nem tud ellen állni Will-nek. Bírtam a karakterét, bár néha legszívesebben megráztam volna kicsit. Egy kedves vicces lány, aki mindent megtett volna kisfiáért. A múltja által lett még erősebb nő, és tanult a hibáiból. Én úgy érzem nagy szüksége
Will (forrás)
volt Will-re, hogy belépjen az életébe, és felforgassa azt. Sok mindent megosztanak egymással, barátokká vállnak, bár ezek mellett a mélyebb
érzéseikkel sokáig hadakoznak. Vannak érvek, amelyek kettőjük kapcsolata ellen szólnak, ott van a korkülönbség, Jackie apja, és Ty-ra is tekintettel kell lennie Jackie-nek, mert rá is hatással vannak a döntései. Megértem Jackie mért habozott, már nem tinédzser, a döntései most már fiára is kihatnak.
 
"Elhitette velem, hogy eléggé szerencsés vagyok ahhoz, hogy megint szerelembe essem,
de ekkor már először fejben kell szerelmesnek lennem, és csak utána ugorhatok fejest a szív és a vágyak birodalmába."

Egyre jobban fellángolnak az érzelmek, és megkezdődik az ő titkos románcuk. Az erotikus részek nem voltak rosszak, de én ezt a kis "Szürke" részt kihagytam volna belőle. Szerintem nem kell minden erotikus történetbe bele csempészni ezt a klisét. Néha a Jackie szó használataitól is a falra tudtam volna mászni, főleg a kehelytől...
Ty nagyon aranyos kis srác, olvastam még volna róla többet is. Megértem miért kedvelte meg egyből Will is a kis Ty-rexet :) A dinó imádata mindent vitt. Jackie szüleit nem tudtam megkedvelni. Több vártam volna az apja részéről, amikor kiderül az igazság kettőjük kapcsolatáról.


Két sérült fél, akik új esélyt kaptak az élettől a boldogságra.
Minden hibája ellenére olvastatta magát, Will és az ő Álomcsajszija története. Bár én a végéről lehagytam volna az utolsó réteg cukor mázat, így már túl idilli álomképet kaptam. E nélkül még életszerűbb lett volna szerintem.

Kedvenc jelenetem: Vancouveri Filmgyártó Vállalat éves díjátadó gáláján történt események.
Kedvenc szereplőm:
Jackie, Ty.
Kinek ajánlom:
Akik szeretnének kicsit kikapcsolódni, nagy fordulatokra ne számítsatok, de a maga nemében élvezhető volt.
Értékelésem:
Jó volt megismerni őket, és a körülöttük kialakult helyzetet is. Sokszor nevettem rajtuk, pár óra könnyed kikapcsolódást kaptam, ezért én megszavazom a 4 Christian Louboutin cipőt.
Érdekesség: Sokszor emlegetik a történet során a régi vágású koktélt. Utána néztem milyen is lehet a valóságban ez az ital.

Old Fashioned koktél - egy régi vágású klasszikus

ÖSSZETEVŐK:
 4 cl bourbon whiskey,
2 csepp Angostura bitters,
4 cl szóda,
1 bárkanál barna cukor.


ELKÉSZÍTÉSE:

Old fashioned pohárba tesszük a barna cukrot, rácsepegtetjük az angosturát, rátöltjük a whiskeyt és bárkanállal addig kevergetjük, amíg a cukor el nem olvad. Teletöltjük a poharat koktéljéggel, feltöltjük szódával, majd bárkanállal óvatosan megkeverjük. Narancshéjjal az ital tetejét megpermetezzük. 

DÍSZÍTÉSE: 
Narancs-, vagy citromhéj, koktélcseresznye.

FAJTÁJA:

Medium drink.
 
Forrás

Köszönöm a Recenziós példányt az Álomgyár Kiadónak :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése