2018. 01. 13.

Könyjelző Top 10 - 20. rész


Minden részben összegyűjtünk nektek TOP 10 könyvet vagy csak egyszerűen 10 kedvencet hozunk különböző kategóriákban. Igyekszünk nagyon változatosak lenni. Az ötlet eredeti forrása a Broke and the Bookish blog. :) 

10 könyv, amit a borítója vagy a címe miatt vettünk meg

I: A külső megfog a belső megtart, ez szerintem mindent el árul. Sokszor csábulok el egy szépséges borító láttán, és olyankor nem tudom megállni, hogy ne szerezem be, és ez által újabb szépségekkel bővüljenek polcaim lakói.
P:
Azok közé tartozom, akiket levesz a lábáról egy gyönyörű borító, és miatta képes vagyok elcsábulni olyan könyv után is, amit amúgy lehet nem vennék meg. Ha ez bűn, tényleg vétkes vagyok. :D

1,
I: Mary E. Pearson: Az árulás csókja nem is kellett több azonnal megrendeltem amikor megláttam milyen szép a borítója. Nagyon jól döntöttem, mert találtam egy kedvenc könyvet, és a későbbiek folyamán egy kedvenc sorozatot is.
P:
Louisa Reid: A fájdalom helye – Muszáj ezzel kezdenem, hiszen ez volt a leginkább borító vezérelte vásárlás, főleg úgy, hogy a könyv nem is maximálisan az én ízlésvilágom, de egyszerűen nem érdekelt. *-*
2,
I: Jeff Wheeler: The Queen's Poisoner – A királynő méregkeverője szerelem volt első látásra, olyan szépek a színei meg az egész borító gyönyörűsége.
P:
C. J. Roberts: Fogoly a sötétben – Talán ez az egyetlen, ahol a cím is elvarázsolt, nem csak a borító koncepciója. Még akkor nem ismertem a Rázós könyveket, nem tudtam mire számíthatok, de a kép és névadás kombinációja nem hagyott nyugodni. 
3,
I: Charlie N. Holmberg: A papírmágus ennél is a vásárlásnál is a borítója tett rám mély benyomást, ezért muszáj volt megrendelnem.
P:
Amy Ewing: Az ékkő – Ez egy vicces történet volt. Beleszerettem a borítóba, mert gyönyörű, majd kiderült, hogy nem is azzal a verzióval jelenik meg, ami engem annyira megfogott, úgyhogy csalódott voltam. :( De akkorra már nem tudtam szabadulni, meg kellett vennem a könyvet.
4,
I: Marina Fiorato: Kit a Líra weblapján keresgéltem az előrendelhető könyvek között, nagyon megfogott a színeivel, és kíváncsi voltam mi lehet ennek a vörös hajú lánynak a története. A molyon kívánságlistára került, és egy ajándékozás keretein belül meg is kaptam.
P:
Charlie N. Holmberg: A papírmágus – Itt próbáltam igazán erős maradni. Sokáig viaskodtam, hogy megvegyem-e annak ellenére, hogy vonzott a borító. Végül mégis a könyv győzött. :D
5,
I: Leylah Attar: The Paper Swan – Papírhattyú emlékszem még a blogunk facebook oldiján osztottam róla meg képet, hogy milyen külföldi borító. Nem sokkal utána jött a hír, hogy nálunk is kiadja a könyvmolyképző. Nem is volt kérdés, hogy megvegyem magamnak.
P:
Jeff Wheeler: A királynő méregkeverője – A fülszöveget nem is olvastam el figyelmesen, egyszerűen nem érdekelt. Ez a borító meseszép.
6,
I: Böszörményi Gyula: Leányrablás Budapesten újabb vásárlás amiben a borítónak, és a címnek is szerepe volt. A címe számomra nagyon figyelem felkeltő volt, és arra sarkalt, hogy minél előbb tudjam meg miről is szólhat a története. A borító pedig egyszerűen kifinomult, és gyönyörű.
P:
Alwyn Hamilton: A homok leánya – Az utóbbi időben a szívemhez nőtt a high fantasy, igazi badass hősnőkkel. Ez a borító se ígér mást, izgatottan várom, az Üvegtrónhoz hasonló gyöngyszemre sikerül-e lelnem.
7,
I: Moskát Anita: Horgonyhely nagyon különleges a borítója, nem ment ki egyszerűen a fejemből. Ment is a virtuális kosárba.
P:
Lisa Kleypas: Nem múló varázs – Itt még nem ismertem az Írónő munkásságát, de mindig szerettem a történelmi romantikusokat. Az ígéretes alkotó mellett mégis inkább a szépséges borító vett rá, hogy belevessem magam a történetbe.
8,
I: Alwyn Hamilton: A homok leánya mindig figyelem kísérem a kiadó munkásságát, eddig csak jót olvastam tőlük. Első pillanatban megtetszett, a címe is annyira jól hangzik.
P:
Leylah Attar: Papírhattyú – Ez a tavalyi évem kedvenc borítója, így nem csoda, hogy ezt is elsősorban amiatt vettem meg. Bár itt kicsit közrejátszott a kategória is.
9,
I: Susan Kreller: Égig érő szerelem csak is a borítója miatt vettem meg, annyira kis egyszerű, de nekem mégis nagyon szép.
P:
Amie Kaufman, Meagan Spooner: Lehullott csillagok – A sci-fi vonaltól tartottam, de a borító elhessegette a kétségeimet.
10,
I: Lucinda Gray: Az aranykalitka ismét egy olyan könyv amit csak is borítója miatt vettem meg.
P:
Jessica Shirvington: Elhívás – Szeretem a korábban olvasott angyalos könyveket, még nem okoztak csalódást, de ez a borító… *-* Mindegy lett volna a téma, akkor is megveszem.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése