2018. 01. 03.

Könyvjelző TBR Jar Challenge - JanuárEgy könyvmoly legnagyobb problémája, hogy akármennyit olvas, az olvasatlan könyvek mindig csak gyűlnek, végeláthatatlan halmokat képeznek. Nem tagadjuk, ez nálunk is így van. :D Viszont a kihívások mindig ösztönzőleg hatnak az emberre, ezért úgy döntöttünk, idén az olvasatlan könyveinket szintén egy kihívás keretein belül szeretnénk csökkenteni. Kiválasztottunk 12 regényt, amit közösen és még 12-12 kötetet, amit idén mindenképp kivégzünk, de a szerencsére bízzuk, hogy melyik hónapban melyik következzen. Egy üvegből fogjuk kihúzni az adott címeket és olvasás után értékelni is fogjuk őket. Ha kedvet kaptok hozzá, akár csatlakozhattok is hozzánk. ;)

Nem tudtunk sokáig várni, és meg is ejtettük a mai nap folyamán a húzást a mi kis üvegünkből. Most ebben a posztban megosztjuk veletek is Fortuna melyik könyveket szánta nekünk olvasásra ebben a hónapban.

Közös lista: Sikerült egy történelmi romantikust kihúzni elsőre a listánkból, ez a könyv pedig nem más, mint Jennifer Ashley: Hart ​hitvese.
I: Én örülök, hogy folytatásra kerül ebben a hónapban a sorozat egyik újabb része. Az előzőek is egyre jobban kezdtek tetszeni, és megnyert magának az Írónő. A kedvencem Cameron története volt. Már abban a részben kaptunk egy kis darabot Hart-ból. Nagyon kíváncsi vagyok milyen hatással lesz rám a legidősebb testvér.
P: Szép lassan, de haladunk a sorozattal, eddig élveztem a Mackenzie-k kalandjait, remélem továbbra is érdekes marad a cselekmény.

Író: Jennifer Ashley
Cím: Hart hitvese
Sorozat: Mackenzie fivérek 4.
Kiadó: Kossuth
Kiadás éve: 2013.
Terjedelem: 370 oldal
Fülszöveg:

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.
Lord Hart Mackenzie, Kilmorgan hercege a legidősebb Mackenzie fivér. Kemény és rettenthetetlen ember hírében áll – ugyanakkor családja elszánt védelmezője. Az is köztudott, hogy szeret sötét, nem szokványos gyönyöröknek hódolni – legfőképpen kurtizánok társaságában. Lady Eleanor Ramsay tíz évvel korábban Hart Mackenzie jegyese és titkos szeretője volt. Most úgy érzi, egykori vőlegénye segítségére kell sietnie, mert egy ismeretlen olyan fényképet juttatott el hozzá, amelyen a miniszterelnöki székért harcoló Hart anyaszült meztelen. A választások előtt pedig nem lenne szerencsés, ha ez a kép megjelenne az újságokban… A bestsellerszező Jennifer Ashley romantikus-erotikus regénysorozata több díjat is nyert. A Mackenzie-sorozat különleges világa, szenvedélyes szereplői, fordulatos cselekménye és a sodró érzelmek magukkal ragadják az olvasót.

Értékeléseink az előző részekről:

- Jennifer Ashley: Lord Mackenzie tébolya
- Jennifer Ashley: Lady Isabella botrányos házassága

- Jennifer Ashley: Lord Cameron bűnei

Indie listája: Egy romantikus, new adult könyvet sikerült kihúzni, ami nem más mint Samantha Young: Dublin ​Street.
I: Már egy ideje a polcomon csücsül ez a könyv. A molyon találtam rá, és felkeltette az érdeklődésemet. Nem is haboztam sokáig, és megrendeltem. De valami miatt nem kezdtem egyből az olvasásának, és azóta sem vettem elő. Örülök, hogy most végre a TBR Jar-nak köszönhetően neki fogok majd kezdeni ebben a hónapban, és még az is ösztönöz, hogy Perpetua-nak tetszett Jocelyn története.

Író: Samantha Young
Cím: Dublin Street
Sorozat:
Dublin Street 1.
Kiadó: Könyvmolyképző
Kiadás éve: 2015.
Terjedelem: 398 oldal
Fülszöveg:
Négy éve az amerikai Jocelyn Butler, hátat fordítva tragikus múltjának, Edinburgh-ban kezdett új életet. Joss nem adja át magát a gyásznak, nem néz szembe a démonaival, és senkihez sem akar igazán közel kerülni, de miután beköltözik Dublin Street-i fantasztikus albérletébe, lakótársnőjének jóképű bátyja fenekestül felforgatja féltve őrzött magánéletét.
Braden Carmichael az a fajta ember, aki mindig megszerzi, amit akar. És ő most Jocelynt akarja az ágyába csábítani. Braden, miután megtudja, hogy Joss irtózik a komoly kapcsolatoktól, alkut kínál, amelynek keretében átadhatják magukat a vágyaiknak anélkül, hogy „túlbonyolítanák” a dolgokat. Jocelyn merő kíváncsiságból belemegy az egyezségbe, miközben nem is sejti, hogy a skótot egyetlen cél vezérli: a lelkéig lemezteleníteni a konok lányt…

Perpetua listája: Egy kevésbé ismert steampunk sorozat utolsó előtti része lett kihúzva, Gail Carriger: Szívtelen regénye.
P: Jujj, most nagyon benne vagyok a sorozatban. Hosszabb kihagyás után az utóbbi hetekben olvastam el két részt is, és kezdtek felpörögni az események, nagyon örülök, hogy ez is ösztönöz arra, hogy ne tegyem félre, és tényleg folytassam a Szívtelennel.

Író: Gail Carriger
Cím: Szívtelen
Sorozat:
Napernyő Protekturátus 4.

Kiadó: Könyvmolyképző
Kiadás éve: 2016.
Terjedelem: 384 oldal
Fülszöveg: 

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.
A ​lélektelen Lady Alexia Maccon ismét alaposan felforgatja Londont…
Ezúttal azonban nem a saját hibájából szakadt a nyakába a baj. Amikor egy őrült kísértet megfenyegeti a királynőt, Alexia veszi kezébe az ügyet – és a nyomok a férje sötét múltjába vezetnek.
Mindezt megtetézi a húga (döbbenetes!) csatlakozása a szüfrazsett-mozgalomhoz, Madame Lefoux legújabb találmánya és tarajos zombisülök áradata – Alexiának arra sem marad ideje, hogy saját előrehaladott terhességével foglalkozzék.
Vajon sikerül rájönnie, ki akarja megölni a királynőt, mielőtt túl késő lenne? Megint a vámpírok szervezkednek, vagy az áruló ezúttal farkasbundát visel? És egészen pontosan micsoda fészkelte be magát Lord Akeldama második legjobb szekrényébe?

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése