2018. 01. 09.

Nalini Singh: Archangel's Viper - interjú

Író: Nalini Singh
Cím: Archangel's Viper
Sorozat:
Guild Hunter 10.

Megjelenés: 2017.09.26.
Fülszöveg:
Méreg volt mindig a legrejtélyesebb és a legcsábítóbb tagja a Heteknek - Raphael Arkangyal személyi őrségének. De még ez az erős vámpír se számított arra, mi történik, mikor visszatér New York-ba... és egy nő jelentheti a legnagyobb fenyegetést.


Mi még várunk a sorozat folytatására, de angolul már megjelent a tizedik rész is. Ezzel kapcsolatban hoztam egy interjút.


Tehát, Méreg végre megtalálja a társát. És itt arra gondoltam, hogy úgy se tudja a Hetek közül senki felülmúlni Naasir könyvét. Hát tévedtem! Imádtam ezt a kölcsönös kapcsolatát Holly-val. Mi volt a legnagyobb kihívás ebben a párosban? Mitől lettek egyediek?
Méreg és Holly mindketten olyan szereplők, akik nehezen bíznak meg új emberekben. Még a korábbi könyvekben se tudtam igazán, hogy mi fog velük történni, akár a külvilág bosszantásáról legyen szó vagy valami mélyebbről fakadó ellenségességről. A bizalom kiépítése és hogy megengedjék, hogy beléphessek sok időt és türelmet igényelt.

Vannak olyan jelenetek vagy képességek az Archangel’s Viper-ben, amit nagyon vártál, hogy megjelenjen ebben a könyvben? Bármi, amiért majd meghaltál, hogy leírd?
Alapvetően az egész könyv! Már régóta szerettem volna látni Méreg és Holly
Méreg
összekapcsolódását.

Nyilvánvalóan szeretnénk tudni, hogy ki várható a következő könyvben. Egy újabb Raphael és Elena történet vagy esetleg Illium vagy Aodhan éri el a boldogságot?
Jelenleg az Ocean Light köteten dolgozom, a következő Mentál-Alakváltó könyvön, még nem fogok hozzá 2018-ig a következő Angyali vadász részhez, és addig szeretném, hogy a tudatalattim megsúgja, kinek kell következnie.
Minden a világtól és a történet ívétől függ, és néha attól is, hogy melyik szereplő áll készen. Azt hiszem ettől lesz természetesebb a dolog. Tehát most még nem tudom ezt megválaszolni. A szereplők sorsa még nem dőlt el.

Erre alapozva, majd meghalok, hogy megtudjam várható-e férfi/férfi románc a sorozatban. Például, egy gyémántfényben tündöklő angyal és egy kékszárnyú bestiáról? *vigyor*
Sokszor megkapom ezt a kérdést. Általánosságban elmondható, hogy szívesen írnék f/f párosról, ha az lenne a megfelelő – mint minden könyvemben, a románcnak érzelmileg őszintének kell lennie. Ez egy nagyon fontos kritérium számomra.
Ami Illium-ot és Aodhan-t illeti, még fejlődnek a szereplők, még vannak rétegeik, amiket megmutathatnak. Két-három éve rájöttem, hogy nem tudom megjósolni a jövőt. Minden szereplőnek igazán hosszú történet van a háta mögött, és sok örömmel és bánattal, fájdalommal és reménnyel. Alig sikerült a felszínre törnie annak, hogy kik ők, és mivé fognak válni.
Annyi megválaszolatlan kérdés van még – és túl sok változó van, ami megváltoztathatja a választ.

Ki a kedvenc vámpírod és angyalod (esetleg arkangyalod)? És kiről volt a legnehezebb írni?
Holly/Sorrow
Ez furcsán hangzik, de mindannyiukat szeretem, még a gonoszokat is. Egy jó történetben a gonosztevők is ugyanolyan fontosak, mint a hősök. Ahhoz, hogy fény is létezzek, sötétségnek is kell lennie. Tehát ugyanannyi időt töltöttem a gonoszok megismerésével, mint a főszereplőkkel. Például Xi tábornokról nagyszerű volt írni – ő nem eredendően gonosz, de hűséges egy arkangyalhoz, aki átlépte a határt. Mit mond el ez róla?
Akivel gond volt… Raphael. Annyira féltem tőle, mint Elena az Angyalvérben! Akár a szerelemben vagy nem, arkangyal marad és egy arkangyal nem éppen együttműködő típus.

Tervben van esetleg egy másik Angyali vadász novella?
Ebben a szakaszban nem. Nehezebb Angyali vadász regényt írni, mint egy Mentál-Alakváltósat, mert kisebb a szereplőgárda és tulajdonképpen folyamatosan halad előre az idővel.
És azt már, ahogy más írókhoz hasonlóan én is megtanultam, hogy nem írhatok olyat, amit befolyásolja a történetszálat – ettől lesz még bonyolultabb.

Oké, következzenek a villámkérdések. Maximum három szóban válaszolj, kérlek.
Hány teljes értékű regény várható még a sorozat lezárásáig?
Amennyi szükséges.
Tudod már, hogyan végződik a sorozat?
Igen.
Elena és Jeffrey ki fognak valaha jönni egymással?
Nagyon bonyolult kapcsolatuk van és sokkal több, mint három szó lenne szükséges ennek megválaszolására.
Fogunk többet látni Montgomery és Sivya kapcsolatából?
Lehetséges.
Hány Arkangyal alszik még az Archangel’a Viper végén?
Ismeretlen.
Várható esetleg jelentősebb időbeli ugrás a sorozatban? Hiszen az angyalok és a vámpírok is nagyon hosszú életet élnek?
Igen.

 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése