2018. 01. 26.

Samantha Young: Dublin Street (Dublin Street 1.)

Író: Samantha Young
Cím: Dublin Street
Sorozat:
Dublin Street 1.
Kiadó: Könyvmolyképző
Kiadás éve: 2013.
Terjedelem: 398 oldal
Fülszöveg: 
Négy éve az amerikai Jocelyn Butler, hátat fordítva tragikus múltjának, Edinburgh-ban kezdett új életet. Joss nem adja át magát a gyásznak, nem néz szembe a démonaival, és senkihez sem akar igazán közel kerülni, de miután beköltözik Dublin Street-i fantasztikus albérletébe, lakótársnőjének jóképű bátyja fenekestül felforgatja féltve őrzött magánéletét.
Braden Carmichael az a fajta ember, aki mindig megszerzi, amit akar. És ő most Jocelynt akarja az ágyába csábítani. Braden, miután megtudja, hogy Joss irtózik a komoly kapcsolatoktól, alkut kínál, amelynek keretében átadhatják magukat a vágyaiknak anélkül, hogy „túlbonyolítanák” a dolgokat. Jocelyn merő kíváncsiságból belemegy az egyezségbe, miközben nem is sejti, hogy a skótot egyetlen cél vezérli: a lelkéig lemezteleníteni a konok lányt…


"De az élet már csak ilyen, bébi. Semmire sincs garancia. Ne hagyd, hogy a rettegés uralja az életedet meg a kapcsolataidat. Örülj annak, ami van, és ne törődj vele, meddig tart. Ne menekülj el!"

Miért is került fel a TBR Jar listámra? Egy jó ideje a polcomon csücsült, sőt a molyon vettem észre, hogy már 2015.-ben vezettem egy tervezett olvasási listát, amin akkor is szerepelt. Persze nem sikerül elolvasnom, és ez arra ösztönzőt, hogy most már tényleg jó lenne, ha teljesíteném ezt a "feladatott". A húzásnak köszönhetően pedig gyorsan sorra is került.

Meg kell mondanom őszintén, nem igazán nyűgözött le Joss története. A karakterek, és a cselekményszál se volt számomra, annyira élvezhető. Nagyon szeretem a new adult könyveket, és már jó párat el is olvastam az idők során. Lehet találkozni nagyon jókkal, és
kevésbé jókkal is. Úgy gondolom, ha nem húzom idáig el az elolvasását jobban tetszett volna, mert akkor még kevesebb viszonyítási alapom lenne. Az egész nem szólt másról, mint Joss családjának elvesztése utáni traumáról, lelki harcról, szexről. Megértem egy ilyen tragédia mindenkit nagyon megviselne, de Joss nem tudja kezelni a helyzetet. Tagadásba menekül, és úgy csinál, mintha soha nem is lett volna családja. Falat von maga köré, ami áttörhetetlenek tűnik. Én érzelmes embernek vallom magam, ezért nem tudtam elfogadni Joss elzárkózását ebben az ügyben, persze mindenki a maga tempójában éli meg a dolgokat, de valamiért akkor is bántott, hogy ennyire keményfejű volt. Emellett próbálja adni a erős női figurát, akit nem érdekel semmi, de a lelke mélyén ő is többre vágyik, csak nem meri magának bevallani. 

"A Braden előtti Josst sokkal jobban kedveltem. Ő bátor volt, összeszedett és független.
Míg a Braden utáni Joss egy ostoba liba."

Minden megváltozik, amikor új albérletbe költözik. Ellie a lakás "tulajdonosa" nagyon
Joss (forrás)
szimpatikus lány volt, nem csak Joss-nak, de nekem is. Ilyen izgága kis tündérnek mondanám, aki árasztja magából a pozitív energiát, persze neki is meg van a maga baja, de valahogy egyből megkedvelteti magát az emberrel. Ezután kezdődik ám a bonyodalom. :) Megismerjük Ellie bátyját Braden-t, aki úgy vonzza Joss-t, mint virágpor a méhet. Kaptunk egy igazi dögös, irányító mániás férfit, aki persze, hogy mindig megszerzi azt, amit akar. Vajon ki lesz az új kiszemeltje?  Elkezdődik a kettőjük közti macska egér harc. Joss küzd az érzelmeivel, még egy férfi se korbácsolta így fel az érzékeit, és a vágyait, próbál küzdeni, de Braden ellen nem igazán lehet. A levegő csak úgy izzik köztük. Kötnek is egy megállapodást, ami által már nem állnak ellen a vonzásnak. Joss-t rossz érzések kezdik nyomasztani, mert kezdenek ledőlni a védőbástyái, ami egyben félelemmel tölti el. Úgy érzi nem képes a normális emberi kapcsolatokra, és nem fogja tudni megadni Braden-nak azt amire vágyik. Ezután jön még csak a fekete leves. 
Ha összességébe nézem van ebben a történetben fantázia, de a sok klisé engem nem vett meg magának. Braden nem rossz pasi, de a birtoklási vágya engem kikészíttet. Nem szép játékot űzött azért, hogy megtörje Joss ellenállást. Persze neki is megvan a sötét múltja, ami egy újabb klisét hozott magával. Az erotikus részek jól voltak megírva, de a szóhasználatokkal néha akadtak gondjaim. Jó párszor sírva nevettem Joss egyes testrészek megnevezésétől, más jobban illett volna egy erotikus történetbe. De nem csak nekik akadtak problémáik, ott volt Ellie, és Braden legjobb barátja Adam is. Az ő "száluk" tetszett a legjobban. Remélem van esély arra, hogy egyszer az ő történetüket is elolvashassam majd.
Braden (forrás)

"A normális emberek túlságosan érzékenyek."

A történet olvastatta magát még akkor is ha nem került hozzám közel. Persze voltak olyan részek is, amik tetszettek azért. Érdekes volt megismerni Joss írói oldalát, erről még olvastam volna bővebben kicsit. Örültem, amikor rá jött nem élhet így tovább, szerintem segített azért neki a terápia, még ha nehézkesen nyílt is meg. Több rosszat tudtam mondani, mint jót, azért ez ne vegye el senkinek se a kedvét az olvasásától. Mindenkinek más hogy jön le egy történet, lehet, hogy valaki pont azt fogja szeretni, amit én nem kedveltem meg benne. Bár ez az első rész nem vett le a lábamról, azért adok esélyt még az Írónőnek, és szeretném folytatni a sorozatot. 

"Persze mindig vannak hullámvölgyek, de az élet nem hollywoodi film. Néha nem úgy alakulnak a dolgok, mint szeretnénk. Miután megküzdesz a gondokkal, és jól kitombolod magad, végül ép bőrrel kerülsz ki a dologból."

Kedvenc jelenetem: Amikor Adam és Ellie színt vallott.
Kedvenc szereplőm: Talán Ellie-t kedveltem meg a leginkább.
Kinek ajánlom: Azoknak akik szeretik a new adult könyveket.
Értékelésem: Mondjuk a megjelenés évében olvasom biztos jobban tetszett volna, de most, hogy már jó pár ehhez hasonló könyvet olvastam nem nyerte el annyira a tetszésemet. Tőlem most csak 3 éjszakát kap.
Érdekesség: Samantha Young megörvendeztette rajongóit pár novellával amelyekben újra találkozhatunk Joss-al és Braden-el. Sőt még Ellie és Adam történetét is jobban megismerhetjük. Ezekről a részekről hoztam egy kis információt.

Író: Samantha Young
Cím: An On Dublin Street Christmas
Sorozat:
Dublin Street 1
,1
Kiadás éve: 2012.
Fülszöveg:
Samantha Young írt egy különleges novellát Braden és Joss karácsonyáról, de ezt érdemes a Dublin Street után olvasni.
Link a novellához


Író: Samantha Young
Cím: An On Dublin Street Halloween
Sorozat: Dublin Street 1,2
Kiadás éve: 2014.
Fülszöveg:
 

Egy ingyenes Joss és Braden rövid történet a páros második együtt töltött Halloween estéjéről.
Link a novellához


Író: Samantha Young
Cím: Until Fountain Bridge
Sorozat: Dublin Street 1,5
Kiadás éve: 2013.
Terjedelem: 111 oldal
Fülszöveg:
 

Ellie Carmichael évekkel ezelőtt belezúgott Adam Sutherland-be, bátyja legjobb barátjába és bár Adam különlegesen bánik vele, világossá tette, hogy csak húgaként tekint rá.
Az évek során, ahogy Ellie vonzalma szerelemmé fejlődik, romantikus elképzelései mégis megakadályozzák, hogy lépjen. Sőt ennek tetejében, ahogy egyre idősebb, Adam hozzáállása is megváltozik. A vonzalom most már Braden iránti hűségéhez is kapcsolódik, és fél, hogy nem csak a családot veszti el, hanem Ellie is másra vágyott.
De egy éjjel próbára teszik ezt a vonzalmat, és bármennyire is szeretné Adam, hogy maradjon minden a régi, egyszerűen már lehetetlen.

Hamarosan szerelem, féltékenység és szívfájdalom keveredik, hogy megváltozzon ez a kapcsolat és Adam rájön, hogy túl rövid az élet ahhoz, hogy megbánja tetteit. 
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése