2018. 01. 24.

Szépség és a Szörnyeteg Book Tag


A tavalyi év egyik nagy szenzációja volt, hogy filmre vitték a Szépség és a Szörnyeteg Disney mesét. Egy hozzá kapcsolódó book tag-re bukkantunk, amit kitöltöttünk nektek.

„Micsoda srác! Gaston!” – Egy gazfickó, akit nem tehetsz róla, mégis szeretsz.
I: Rhysand, úgy érzem ő még fog számomra meglepetést okozni a következő rész folyamán. Elsőre gonosznak tűnik, de remélem megismerem majd a másik oldalát is.
P:
Ide számomra Lothaire a legjobb példa. A sorozat elején ő volt a fő gonosz, nem véletlenül kapta az Ősellenség „becenevet”. Mikorra saját könyvéhez értünk se változott ez, de akkorra már egyre jobban éreztem, hogy meg fogom szeretni őt, és nem is lett másképp.„Nézd, itt a szőke herceg.” – Kedvenc általad kreált párosítás.

I: Riley Moore-t megnézném Lily Bloom oldalán. Bár szerintem Lily tökéletes párja Atlas, azért el tudnám őket képzelni egymás mellett. Lehet csak barátok lennének, de egy randit biztos megérne :)
P: Ez igazán elgondolkodtató kérdés, de honnan máshonnan választhatnék, mint két Sarah J. Maas által kreált világból. Az Üvegtrón sorozatban Fenrys még nem talált párra, és szerintem az ő rendkívül magabiztos, mondhatni önlelt személyiségét Mor, a Tüskék és Rózsák udvara sorozatból nagyon jól tudná kezelni.  

„Többre vágyom e vidéki életnél” – Olyan szereplő, aki nagyobb dolgokra hivatott.
I: Mili kisasszony, mert neki nem átlagos életet szánt a sors. A Báró mellett igazi nyomozóvá válik, és remélem a későbbiek folyamán még több ügyet sikerül együtt megoldaniuk.
P: A Silber sorozatban, Liv húga, Mia bebizonyítja nyomozói tehetségét. Ezt leszámítva is igazán szerethető leányzó, sokra viheti még az életben.

„Gyere hát!” – Egy könyv, amitől megéheztél.
I: Csábítások és csemegéből megkóstoltam volna pár finomságot.
P: Elég rég volt már, de a Csábítások és csemegék olvasása közben bizony többször is összefutott a nyál a számban.

„A Szépség és a Szörny” – Az ellentétek vonzzák egymást.
I:
John Logan és Grace teljesen más körökben mozognak a suliban, és nem gondolnánk róluk elsőre, hogy ők milyen jó párost fognak együtt alkotni.
P: Carson és Grace a Stinger regényben tényleg tökéletes ellentétei egymásnak. Teljesen más életcéljuk van, különböző terveik vannak. A végzetes liftbeli jelenet után, viszont nem érdekli őket, hogy mennyire más világból jöttek, az érzelmek mindent félre söpörnek.

„Nem tudom, hogy nem vettem eddig észre én” – Egy szereplő, akiben több van a látszatnál.
I: Csillag nagyon csendes lánynak tűnt, és nem gondoltam volna róla, hogy ő fog először új életet kezdeni húga nélkül. De megmutatta, hogy ő is erős, független nő.
P: Meglepetésként ért, hogy Evangeline gondolataiba is beleláthattunk a Király ketrecében. Nem mondom, hogy megbocsátottam neki minden korábbi cselekedetét, de kicsit most már máshogy látom, mint korábban.

„Ártatlan voltam és biztos, most bölcsebb vagyok, de bizonytalan” – Egy könyv, ami megváltoztatott valamilyen értelemben. 
I: Nem mondom, hogy a szó szoros értelmében megváltoztatott, de a Velünk véget ér olyan témát feszeget, ami a mai világban nagyon sokszor előfordul, és hallani róla. El gondolkodtatott, hogy én ilyen helyzetben vajon mit is tennék.
P:
Elég régi példa, de talán egyedül ez olyan, ami tényleg igazán megváltoztatott. Az Éjsötét szerető elolvasása óta tartom magam igazi könyvmolynak.

„Vesszen a Szörny!” – Egy könyv, amit népszerűsége miatt olvastál el.
I: Erin Watt: Papírhercegnő volt amit a népszerűség miatt olvastam el. Hát sajnos én nem álltam be a rajongók közé :)
P: A Leányrablás Budapesten regényt eredetileg nem terveztem elolvasni, de aztán akárhova néztem, csupa dicsérő szavakat láttam róla, úgy éreztem, én se hagyhatom ki.

„Sose rázom le a fájdalmat” – Egy könyv vagy pillanat, ami mindig könnyeket csal a szemedbe.
I: A velünk véget érben, amikor Lily kimondta azt a bizonyos mondatott. Akkor nagyon elérzékenyültem. Meghatározó pillanat volt számomra.
P: Brittany C. Cherry eddig olvasott regényei közül bármelyiket tudnám írni, de legyen a legutóbbi a Csendfolyó.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése