2018. 02. 21.

2017. legrosszabb olvasmánya - 10. kör


Akármilyen kategóriáról is beszélünk, mindig a legjobbakat keresik és díjazzák. A könyvmoly világban is könnyen lehet találni különböző felsorolásokat arról, hogy mik voltak az adott időszak kedvenc olvasmányai. Velük ellentétben, mi arra lennénk kíváncsiak, mi volt tavaly a legrosszabb könyv, amit olvastatok. Mintha egy könyves Arany Málna díjat szeretnénk "átadni". :)


Író: Katie Fforde
Cím: Tökéletes nyár

Kiadó: Libri
Fülszöveg:

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.
A bábaként dolgozó Emily látszólag tökéletesen elégedett az életével. Élvezi, hogy egyedülálló nőként kötöttségektől mentes lehet. Mégis változásra vágyik, ami érzelmileg is felüdülést jelentene a hétköznapok egyhangúságából. Így amikor legjobb barátnője, Rebecca felajánlja, hogy töltse a nyarat a hajóján főszakácsként, kapva kap az alkalmon.
Ám mielőtt igazán kiismerhetné magát a hajókonyhában, alkalmazkodnia kell új környezetéhez. Rebecca várandós, ezért egyre több feladatot ad át Emilynek, akinek még a féltékeny konyhai kisegítővel is meg kell küzdenie. Ott van továbbá Alasdair, a szívdöglesztő orvos, akit Emily mindenáron igyekszik nem észrevenni, hiszen ha beleszeret, új időszámítás kezdődik a számára. Vajon tényleg ez lesz élete legfelszabadultabb nyara?
A Francia kaland, a Tökéletes esküvő és számos egyéb nemzetközi bestseller szerzője e kötetében ismét egy lélekemelő, romantikus és szórakoztató történettel kedveskedik olvasóinak.
 
Moly.hu: 73%
Goodreads.com: 3,72
Vélemények:  
"Hú, nekem ez nagyon unalmas és lassú volt."
~@kiruu (moly.hu)

"A legizgalmasabbnak a nyári hajózás tűnt, erre abból volt a legkevesebb (annyira tipikus), a romantikus szálban meg annyi kémia volt, mint egy matekkönyvben, de a bugyuta párbeszédek…! Néha majdnem kiköptem a teát. A kedvenc hasonlatom talán az volt, mikor a hajón levő turistákat tengerimalacokhoz hasonlítják, akiket bőségesen etetni kell."
~@tonks (moly.hu)

Összegzés: Ez a regény egy tipikus limonádé. Épp ezért a megítélése se szokott a legjobb lenni. Aki könyvet vesz a kezébe, annak tisztában kell lennie azzal, hogy itt nem nagy izgalmakat kell várnia, hatalmas csavarokkal, hanem egy egyszerű főleg romantikus olvasmányt. Ezt tudva, úgy gondolom, jobb véleményeket is kaphatna, de a 73% tényleg nem annyira kecsegtető. Unalmasnak tartják, és sokakat pont a főszereplő irritál leginkább, aki a történet mozgatórugója lehetne.

Író: Kis Olivér
Cím: Rozi és az arab herceg

Kiadó: Művelt Nép
Fülszöveg:

Helló emberek! Tudok valami nagggyon durvát!
Olivér vagyok. Olivér a rosszfiú, aki senkit sem hagy hidegen. Mert hát vagy szeretnek, vagy ami még jobb, utálnak. Háháhá.
Két hét Londonban, a Középsulis osztálytársaimmal: Rozival, a kis lúzerrel, Bendével a macsóval, és persze a barátnőjével, Barbival, aki szereti, ha minden olyan romcsiiii.
Találkoztatok ti már igazi herceggel? De olyan igazán tekintélyes, dúsgazdag, szinte mesebeli herceggel? Na én igen.
Elég komoly sztori. Olvassátok el. Annyit ígérhetek,hogy nagggy buli lesz!
 Moly.hu: 37%


Vélemények:  
"Ennek se műfaja, se ízlése. Elemezgethetném a történetet, de az nincs, ennél értelmesebbet álmodunk, aztán egy napig sokkosan elemezzük, hogy mi volt ez a zagyvaság, mit akart a tudatalattink ezzel közölni?"
~@Bleeding_Bride (moly.hu)

"Komolyan mondom, gondolkodtam azon, hogy megadjam az egy csillagot, mert nagyon jókat röhögtem rajta. Annyira nevetséges volt az egész, hogy két reakció létezik: sírás vagy röhögés. :D De a végén úgy gondoltam, hogy nem leszek ennyire jófej, mert a könyvben sem volt senki az."
~@GytAnett (moly.hu)

Összegzés: Azt hiszem ennek a regénynek a legalacsonyabb a százaléka a jelöltek között. A vélemények alapján, jogosnak is érzem. Többen említik, hogy már a kivitelezés is hagy "némi" kivetni való maga után, hiszen tele van szerkesztői hibákkal. Szereplők nincsenek normálisan kifejtve, karakterfejlődést ne is várjunk. A történet teljesen kiszámítható, ne várjunk nagy meglepetést tőle. Úgy tűnik, csak saját felelősségre érdemes elolvasni.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése