2018. 02. 07.

2017. legrosszabb olvasmánya - 7. kör


Akármilyen kategóriáról is beszélünk, mindig a legjobbakat keresik és díjazzák. A könyvmoly világban is könnyen lehet találni különböző felsorolásokat arról, hogy mik voltak az adott időszak kedvenc olvasmányai. Velük ellentétben, mi arra lennénk kíváncsiak, mi volt tavaly a legrosszabb könyv, amit olvastatok. Mintha egy könyves Arany Málna díjat szeretnénk "átadni". :)

Író: Lauren Rowe
Cím: A megbékélés  

Sorozat: A klub 3.
Kiadó: Európa
Fülszöveg:

A ​megbékélés, a Klub sorozat harmadik része számos amerikai olvasó kedvenc kötete. A cselekmény ott folytatódik, ahol A panasz-ban abbamaradt: miután Sarah-val megtörténik az elképzelhetetlen, és Jonas kénytelen újraélni miatta gyermekkora legszörnyűbb rémálmát, mind a ketten végiggondolják és átértékelik a kapcsolatukat. Fenyeget a veszély, hogy a szerelmesek eltávolodnak egymástól. De hirtelen kisebb bajuk is nagyobb lesz ennél, hiszen amikor tovább nyomoznak a Klub körül, rádöbbennek, hogy sokkal nagyobb szabású az ügy, mint eleinte gondolták. Nagyon úgy fest a helyzet, hogy nemzetközi, sőt politikai vonatkozásai is vannak! Sarah megszállottan keresi a válaszokat a kérdéseire, de vajon nem sodorja-e életveszélybe a tudás, és nem választja-e el a szerelmétől? Sikerülhet-e Jonasnak leszámolni belső démonaival, vagy egész életét beárnyékolja egy tragédia? A regény igazi csúcsa a trilógiának. Sarah és Jonas kapcsolata rengeteget fejlődött a kezdetek óta. Továbbra is hihetetlen módon működik közöttük a kémia, de az őket érzelmi szinten összekötő kapocs is sokkal erősebb lett. 

Moly.hu: 73% 
Goodreads.com: 4,20
Vélemények:  
"Mikor megláttam az alacsony százalék arányt, úgy gondoltam az emberek nem képesek befogadni a jó sztorikat, aztán mikor eljutottam a könyv feléig, már mindent értettem."
~@Zeraphic (moly.hu)

"Ó, anyám! Most csúnya leszek, de ez olyan volt, mintha a sorozatot a végére kiherélték volna. Szinte csak úgy csöpögött könyv. Az okos, belevaló Sarah kiábrándító volt sokszor a cukiskodásával, és a Nagy Hatalmú Org*****val."
~@kocybaba (moly.hu) 


Összegzés: Ez igazán ellentmondásos könyvnek tűnik. Míg a hazai közönség nem igazán vevő rá, a 4,20-es goodreads pont nagyon is jónak számít. És azért is érdekes, mert egy sorozat a végére szokott talán még jobb lenni, ennél meg mintha pont fordítva lenne a vélemények alapján. Ehhez jön még hozzá, hogy az erotikus regények mindig nagyon megosztóak szoktak lenni.

Író: Tina Seskis
Cím: A nászút  

Kiadó: Művelt nép
Fülszöveg:

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.
Gond van a paradicsomban…
Jemma, amióta csak az eszét tudja, a tökéletes nászutat tervezi. Kéthetes menedék egy ötcsillagos üdülőhelyen a Maldív-szigeteken, luxus villákkal, személyi inassal és teljes visszavonultságban.
Paradicsominak kellene lennie, de rémálommá válik.
A férfi ugyanis, akihez egy héttel ezelőtt feleségül ment, nyomtalanul eltűnt a szigetről, és a tökéletes új élet épp ilyen gyorsan tűnik el Jemma szeme elől.
Ez hogy történhet meg mindazok után, amin együtt keresztülmentek? Létezik valaki a szigeten, akiben a fiatal nő megbízhat? És mindenekelőtt – hová ment a férje?
 

Moly.hu: 62% 
Goodreads.com: 3,71
Vélemények:  
"Bár még majd egy hónap vissza van az évből bátran kijelenthetem, hogy A nászút az év csalódása. Imádom a krimiket és az utóbbi időben a thrillerekért is megveszek, de ez a könyv mindkét műfaj megcsúfolása."
~@Rekababa07 (moly.hu)

"A történet félépítése idegesítő, a jelen párhuzamosan fut a múltidézéssel. Gondolom a feszületégkeltés végett a jelen eseményei vannak túlsúlyban, ennek az az egy hátulütője, hogy mivel a jelenben azon kívül, hogy a pasi eltűnt, és a nő belső monológokban vívódik, gyakorlatilag nem történik semmi."
~@elgatto (moly.hu)

Összegzés: Most is megnéztem a jó értékeléseket is, viszont azokban nem részletezik miért szeretik a könyvet, csak hogy jó volt. Ám a negatív kritikák szépen kielemzik a problémájukat. Nem sok jót tudnak felhozni mellette, hiszen idegesítő a főhősnő, alig vannak párbeszédek, és unalmas a kivitelezés.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése