2018. 02. 16.

2017. legrosszabb olvasmánya - 9. kör


Akármilyen kategóriáról is beszélünk, mindig a legjobbakat keresik és díjazzák. A könyvmoly világban is könnyen lehet találni különböző felsorolásokat arról, hogy mik voltak az adott időszak kedvenc olvasmányai. Velük ellentétben, mi arra lennénk kíváncsiak, mi volt tavaly a legrosszabb könyv, amit olvastatok. Mintha egy könyves Arany Málna díjat szeretnénk "átadni". :)

Író: Megan Abbott
Cím: Majd megismersz

Kiadó: Agave
Fülszöveg:

Meddig mennél el, hogy megvalósítsd az álmod?
Katie és Eric Knox az egész életüket 15 éves lányuknak, Devonnak szentelték, aki ragyogó tornásztehetség, esélyes az olimpiára. Azonban néhány héttel az egyik legfontosabb verseny előtt egy erőszakos haláleset rázza meg szűk tornászközösségüket, és veszélybe sodorja mindazt, amiért olyan keményen küzdöttek.
Ahogy a szülők közt a pletyka szárnyra kel, és titkos szövetségekre derül fény, Katie megszállottan igyekszik összetartani a családját, miközben a bűntény ellenállhatatlanul magába vonja. Amire fényt derít – a lánya félelmei, a saját házassága és önmaga kapcsán –, döntés elé állítja. Vajon van-e olyan ár, amit nem adna meg Devon álmának megvalósításáért?
Az Edgar-díjas Megan Abbott letehetetlenül izgalmas, feszültséggel teli és fordulatos regényt írt a szülői áldozatvállalásról, családi titkokról és a becsvágy mindent elsöprő erejéről.

Moly.hu: 74%
Goodreads.com: 3,44
Vélemények:  
"Soha többé nem dőlök be az „Év regénye”, „XY díjas bestseller ” és egyéb fantasztikus figyelemfelkeltő reklámoknak….  Ez a könyv egyszerűen unalmas. Vontatott. Semmilyen. Egy jó pszichológiai thrillerre vártam, erre kaptam 300 oldal szenvedést."
~@KönyvMoly_1989 (moly.hu)

"Elég unalmasra sikeredett ez a könyv!Maga a történet „elméletileg” egy haláleset köré fonódik,de ez nagyjából senkit nem érdekel az egész könyvben.Nem is értem miért kellett ezt a halálesetet belevennie,ha ennyire nem foglalkozik vele sem az író,sem az olvasó."
~@Andi_85 (moly.hu) 


Összegzés: Fő probléma a műfaj meghatározásával volt. Ha meglátod, hogy egy thrillert vagy bármilyen más könyvek kezedbe veszel, akkor igenis elvárásaid lesznek azzal kapcsolatban. Itt izgalmas, rejtélyekkel teli eseményt várt mindenki, de egyáltalán nem kapták. A szereplők semlegesek, nem elég kidolgozottak, nem beszélve a többek által szidott befejezésről.

Író: Colleen Hoover
Cím: Velünk véget ér

Kiadó: Könyvmolykéző
Fülszöveg:

Néha ​az okozza a legtöbb fájdalmat, aki szeret.
Lilynek nem ment mindig könnyen a sora, de annál keményebben dolgozott, hogy olyan életet élhessen, amilyenre vágyik. Elhagyta a Maine állambeli kisvárost, ahol felnőtt; egyetemet végzett, és Bostonba költözött, ahol saját vállalkozásba kezdett. Amikor szikrázni kezd a levegő közte és a jóképű idegsebész, Ryle Kincaid között, Lily életében hirtelen minden túl szép lesz ahhoz, hogy igaz legyen.
Ryle magabiztos, makacs, kicsit talán arrogáns is, de emellett érzékeny, okos, és Lily a gyengéje – bár a kapcsolatoktól való viszolygása aggodalomra ad okot.
Lilyt mégsem csak az új kapcsolata foglalkoztatja. Rengeteget gondol Atlas Corriganre is – az első szerelmére, aki a hátrahagyott múltjához köti. A fiú, aki lelki társa és védelmezője volt, most újra feltűnik a színen, veszélyeztetve ezzel mindent, amit Lily és Ryle együtt felépített.
Ebben a merész és mélyen személyes regényben Colleen Hoover szívszorongató történetet tár elénk, ami új, izgalmas utakra vezeti őt magát mint írót is. A Velünk véget ér felejthetetlen mese a szerelemről, amiért nagy árat kell fizetni.
Add át magad a reménynek!

Moly.hu: 96%
Goodreads.com: 4,42
Vélemények:  
"A Hoplesstől (ami jó könyv) számomra mélyrepülés, itt ér véget a szerzővel. "
~a könyvet nevező

"Az eleje még tetszett is a könyvnek,de ahogy tovább olvastam olyan siralmasnak találtam. Olyan volt mintha az iró éppen-éppen csak elmond valamit,de nem megy mélyebbre benne, az olvasó csak a felszínt látja.A vége szerint nagyon gagyi lett."
~@Fruzsina_Nyírő (moly.hu)

Összegzés: Ő nálunk a mezőny legnagyobb meglepetése. Személyes kedvencünk volt tavaly a könyv, magával ragadó érzelmi hullámvasút volt a történet. A moly.hu oldalon a 15. legjobb romantikus regény jelenleg, de tényleg ízlések és pofonok... :) Viszont tényleg találni róla nem egy negatív kritikát, akik nem tudnak azonosulni Lily döntéseivel, és úgy érzik, hogy sokkal jobbat is tud ennél az Írónő.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése