2018. 02. 13.

Görög mitológia book tag


A mitológiát mindig is lenyűgözőnek találtuk. Igazi mesevilág és egyes istenek szerelmi élete szappanoperának is beillene. Ebben a book tag-ben a görög istenekhez kapcsolódóan keresünk könyveket.

Az Olümposz istenei    

Zeusz (a rómaiaknál Jupiter) - Az ég és a villámok ura/Az istenek királya: Kedvenc könyv

I: A legutolsó nagy kedvencemet mondanám ide Colleen Hoover: It Ends with Us – Velünk véget ér. Nagyon megérintett a történet, és tényleg nem ereszt, sokszor eszembe jut. 
P: Erre szerintem minden alkalommal mást válaszolok. :D Most kicsit érzelmesebbre gondoltam, Colleen Hoover Reménytelen könyve is hatalmas kedvenc.   

Poszeidon (Neptunusz) – Tengerek és Földrengések istene: Egy könyv, amitől majd belefulladtál az érzéseidbe 

I: Nem szeretném ismételni magam, ezért most egy olyat mondok, ami eddig még nem szerepelt ebben a kategóriában. Jessica Sorensen: The ​Coincidence of Callie & Kayden – Callie, Kayden és a véletlen, egy fájdalmasan magával ragadó történetet ismertem meg, amit nem lehet érzelmek nélkül olvasni.
P: A kedvenceim nagy része ilyen. Számomra attól lesz igazán tökéletes egy könyv, ha én is átélek olvasás közben minden érzelmet a szereplőkkel. Brittany C. Cherry Lebegés történetét mondanám ide.   

Hádész (Pluto) – Az alvilág ura: Kedvenc könyv sötét cselekménnyel 

I: Beth Flynn: Kilenc ​perc, nagyon ledöbbentett, hogy ennyire egyszerűen el lehet valakit rabolni, és szép lassan elnyomni az ellen állását. 
P: Nagyon szerettem C. J. Roberts Fogoly a sötétben regényét, és mi tagadás, nem épp könnyed történetet mesél el, hiszen Livvie-t szex rabszolgának rabolják el.   

Héra (Juno) – A házasság és család istennője: A legszebb kitalált páros 

I: Lily és Atlas párosát mondanám, őket egymásnak teremtette a sors. Az első szerelem egy életen át elkísér, és az övék pontosan ilyen volt. 
P: Belőlük is van bőven választék, de szerintem Feyre-t és Rhysand-ot írnám, a Köd és harag udvarának olvasásakor végig ez járt a fejemben, hogy mennyire passzolnak egymáshoz.   

Athéné (Minerva) – A bölcsesség, a kézművesség és háborús stratégia istennője: A legjobb világfelépítéssel rendelkező sorozat 

I: Friss élmény, mivel nem olyan régen fejeztem be a könyvet. Nagyon megtetszett a Tél jegyeseiben megalkotott világ, ahol különböző klánok élnek, és mindegyiküknek megvan a saját képességeik, és szabályaik. 
P: Imádom, ha egy fantasy világban számos természetfeletti lénnyel lehet találkozni. Az egyik kedvencem a Kresley Cole által megálmodott társadalom, a Szövetség.   

Aphrodité (Vénusz) – A szerelem és a szépség istennője: A legszebb 2017-es könyvborító 

I: Csak is a borítója miatt vettem meg Jeff Wheeler: The ​Queen's Poisoner – A királynő méregkeverőjét. Szemet kápráztatóan szép szerintem. 
P: Hoppá, a Papírhattyút akartam mondani, de az már 2016-ban megjelent. Így a Papírmágust szeretném ide írni, mert meseszép a borítója, nagyon igényes alkotás.   

Árész (Mars) – A háború és a vérontás istene: A valaha olvasott legerőszakosabb könyved 

I: Talán C. J. Roberts: Captive ​in the Dark – Fogoly a sötétben mondanám. Sokkolt a szó szoros értelmében.
P: Talán Elizabeth Haynes A lélek legsötétje illene ide. Ott nagyon megdöbbentett az a sok rossz, amiben főszereplőnknek része volt. 

Héphaisztosz (Vulcanus) – A kovácsok és a tűz istene: Olyan karakter, aki megérdemelné, hogy forró máglyán égjen el

I: Dinah, akitől még a hideg is kiráz.
P: Most ketten versengtek eme „kegyért”, mindketten megérdemelnék, de inkább Jordan Carrington-t mondanám a Royal család sorozatból, amit a második részben művelt az valami borzalom.   

Artemisz (Diana) – A vadászat ér a szüzesség istennője: A kedvenc igazán kemény hősnőd 

I: Most Elide-t mondanám, nagyon megkedveltem őt a Viharok birodalmában. megmutatta, hogy egy erős nő, akinek nagyon is vág az esze, emelet a szíve is a helyén van.
P: Tudtam, hogy Aelin se maradhat ki a felsorolásból, ő most a legkeményebb kedvencem. :)   

Apollón (Apollo) – A fény és a gyógyítás istene: Olyan folytatás, ami megmentette a sorozatot 

I: Mindenképpen Mal története mentette meg számomra a Stage Dive sorozatot. Már csak arra vagyok kíváncsi milyen lesz a harmadik rész :)
P: Számomra a Stage Dive sorozatot Mal mentette meg. David könyve inkább borzalom volt, a Futam viszont már szuperül sikerült.   

Hermész (Mercurius) – Tolvajok és kereskedők istene: A legjobb üzenettel rendelkező regény 

I: Szaszkó Gabriella: Maradj ​velem, azért mert nagyon jól bemutatta milyen hatással van egy gyermekre amikor bántalmazás éri. Egy életen át cipeli magával, a sebeket.
P: Colleen Hoover könyvei mindig igazán elgondolkodtató gondolatokat közvetítenek, mégis Kim Holden Bright Side regényét mondanám, mert nagyon megfogott, ahogy egy ilyen betegséget feldolgoz.   

Hesztia (Vesta) – A családi fészek, az otthon istennője: A legszimpatikusabb történet 

I: J. K. Smith: Szerelem ​hirdetésre, nagyon tetszett Kori merész tette, hogy új életet kezdett egy ismeretlen helyen. Nagy kedvelője vagyok ennek az élet stílusnak, amibe belecsöppen:D
P: Ez érdekes megfogalmazás, de jól van, válasszunk. :D Mondjuk Elle Kennedy Üzlet könyvének a története. Szerettem az események alakulását, és remek volt, hogy ennyire vicces, közvetlen stílusban volt elmesélve.   

Démétér (Ceres) – A termékenység és a mezőgazdaság istennője: Kedvenc könyves helyszín 

I: Edenbrooke, annyira jó lenne körbe járni, és álmodozni séta közben.
P: Egy felsorolásban egyszer Budapestet mondtam első helyen, ez végül is, most is igaz lehet, de most, hogy elolvastam a kérdést Manarola jutott eszembe, ahol Kelsey és Jackson töltötték az idejüket.   

Dionüszosz (Bacchus) – A bor és az ünneplés istene: A legjobban várt 2018-as megjelenés 

I: Nagyon várom, hogy végre megjelenjen a ​Lady Jane, úgy érzem nekem való lesz :) 
P: Most csak azokra korlátoztam a választási lehetőségek halmazát, amikről már biztosan tudom, hogy érkeznek. Azok közül pedig Kresley Cole Elfojtott üvöltését várom legjobban. 

Az Olümposz hősei   

Percy Jackson – bátor, lelkes természetéből fakadóan vezető jellem, szarkasztikus humorral és a szándékkal, hogy mind barátait, mind ellenségeit megmentse: Kedvenc főszereplő 

I: Lorenzo Mariani egy hihetetlen fickó, és méltó helyet foglal el a kedvenc könyves álompasijaim között. 
P: Ha már kedvenc hősnőt kellett választani, ide férfi karaktert kerestem. És csak azért, mert már Rhysand-ot írtam egy válaszhoz, ide Jericho Barrons-t mondom.   

Annabeth Chase – igazi zseni, erős akarattal, bátor szívvel és az építészet szerelmével: Könyv vagy sorozat a legokosabb cselekménnyel 

I: Böszörményi Gyula: Bitó és borostyán, nagyon tetszett, hogy végre Mili még jobban megmutathatta nyomozói hozzáértését, és igazán jól fel volt építve ez az eset is.
P: Ez is érdekes megfogalmazás, gondolkodásra ad okot. Böszörményi Gyula Ambrózy báró esetei sorozata, konkrétabban például a Nász és téboly felépítése nagyon tetszett. Az ügy megoldása és a részletek lassú, apránkénti csepegtetése lenyűgözött.

Jason Grace – mérsékelt humorérzékkel rendelkezik, de erős a becsületérzete, fontos számára az igazság és az könnyen együtt érez másokkal, gyakran tökéletesnek írják le: Igazán epikus lezárással rendelkező könyv 

I: Viharok birodalma, megint van miért várni a folytatást.
P: Gyakran hiányolom az igazán hatásos befejezéseket. És szerintem Az árulás szépségét mondanám ide. Remek befejezése volt nem csak a könyvnek, a sorozatnak is.   

Piper Valdez – agresszív és meggyőző, de földhözragadt, gondoskodó és szerető Jason-nal, a barátaival sé a családjával szembe: Egy csábító fülszöveg, de a könyvet még nem olvastad 

I: A homok leánya, annyira tetszik a fülszövege, de az olvasásáig még mindig nem jutottam el.
P: A homok leánya esetében persze a borító is az olvasásra buzdít, de a fülszöveg is érdekes történetet sejtet.  

Leo Valdez – józan és energikus, vicces, de intelligens, őszinte és szellemes, és mindez mérnök észjárással párosul: Olyan könyv, ami megnevettet 

I: Julia Lewis Thomson: Többek ​szerint, Maxim okozott jó pár nevetős pillanatot a történet során.
P: Nem egyedül ez illene ide, de a Csábítások és csemegék a legemlékezetesebb olyan történet, ami igazán megnevettetett.

Hazel Lecesque – fényes és nyitott, szerencsétlen gyerekkora ellenére is, érettebb a koránál és imád lovagolni: Kedvenc tragikus múltú szereplő 

I: Lily-t mondanám, mert nagy hatással volt rám, és nagyon megszeretem őt. nem volt könnyű élete, a múltban, és jeleben is érték fájdalmak, amiket nem volt egyszerű megélnie.
P: A new adult regények aranykorában nem nehéz ilyen szereplőt találni. :D Lehet már mondtam is a Reménytelen regényt, és nem szeretem ismételni magam egy tag-en belül, de ide határozottan Sky jutott eszembe.

Frank Zhang – kissé félénk, cinikus és ügyetlen, bár erős kötelességtudata van, hűséges és szeretetteljes: Egy könyv, amit jobban szerettél, mint előre gondoltad 

I: Lucinda Riley: Árnyéknővér sejtettem, hogy Csillag története tetszeni fog, de nem gondoltam, hogy ennyire magával fog ragadni.
P: Ide Lucinda Riley Hét nővér regénye az adu ász, még mindig ez a történet az utóbbi idők legnagyobb meglepetése nálam.

Nico di Angelo – komor, magányos, erős és rejtélyes, eléggé kiszámíthatatlan és csak részben szerethető: A legrejtélyesebb szereplő, akivel valaha találkoztál 

I: Thorn nagyon rejtélyes, és eddig nem sok minden derült ki róla a tél jegyeseiben, alig várom, hogy megtudhassam a titkait.
P: Bár a saját története után kicsit veszített rejtélyességéből, de sok részen keresztül csak agyaltam, hogy mit miért csinál az „Ősellenség”. 

 Grover Underwood – vidám és védelmező, aki rágcsál, amikor ideges: Egy könyv, amit azért nem olvasol el, mert mások figyelmeztettek

I: Nem emlékszem, hogy valaha is mondott nekem volna valaki ilyet.
P: Meglepő módon egész hamar tudtam most minden kérdésre válaszolni, de ez igazi fejtörést okozott. :D Konkrét példa nem rémlik, hogy valaki közvetlenül nekem mondta volna, hogy nem nekem való egy könyv, de közvetve mások véleménye miatt nem olvastam Kristen Proby Tarts velem könyvét, pedig a Rubin Pöttyösök felé mindig nagy bizalommal fordulok.

 Clarissa La Rue – arrogáns és forró vérmérsékletű, de bátor, erős és védi a tábort: A legbosszantóbb szereplő 

I: Sophie a Jótett ​helyébe részben nagyon sokszor az agyamra ment. 
P: Ha a máglyás kérdésnél Jordan-t mondtam, és említettem, hogy ketten versenyeztek, akkor ide Maeve-t írnám, mert nem csak máglyát érdemel, de nagyon bosszantott is, főleg a Viharok birodalmában.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése