2018. 02. 03.

Jennifer Ashley: Hart hitvese

Író: Jennifer Ashley
Cím: Hart hitvese
Sorozat:
Mackenzie testvérek 4.
Kiadó: Kossuth
Kiadás éve: 2013.
Terjedelem: 370 oldal
Fülszöveg: 
Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.
Lord Hart Mackenzie, Kilmorgan hercege a legidősebb Mackenzie fivér. Kemény és rettenthetetlen ember hírében áll – ugyanakkor családja elszánt védelmezője. Az is köztudott, hogy szeret sötét, nem szokványos gyönyöröknek hódolni – legfőképpen kurtizánok társaságában. Lady Eleanor Ramsay tíz évvel korábban Hart Mackenzie jegyese és titkos szeretője volt. Most úgy érzi, egykori vőlegénye segítségére kell sietnie, mert egy ismeretlen olyan fényképet juttatott el hozzá, amelyen a miniszterelnöki székért harcoló Hart anyaszült meztelen. A választások előtt pedig nem lenne szerencsés, ha ez a kép megjelenne az újságokban… A bestsellerszező Jennifer Ashley romantikus-erotikus regénysorozata több díjat is nyert. A Mackenzie-sorozat különleges világa, szenvedélyes szereplői, fordulatos cselekménye és a sodró érzelmek magukkal ragadják az olvasót.

"– Melletted képtelen vagyok koncentrálni. Így volt régen is, így van most is. Vissza kellene küldenem téged a bálterembe, el a szemem elől, de ebben a pillanatban csak arra vágyom, hogy megszámoljam a szeplőidet. Sorra csókoljam mindet."

Most lett kimondva először, hogy mind a négy Mackenzie testvér igazán tehetséges valamiben, tetszett, hogy még lenyűgözőbb férfiakká formálta őket az Írónő?
I
: Mindegyikük különleges példánya a férfi nemnek. Az élet nem bánt velük kesztyűs kézzel, már korán megtapasztalták, milyen egy kegyetlen apa oldalán élni. Ez azért eléggé nagy hatással volt rájuk. Mindegyiküknek meg van a maga erőssége, és ez csak újabb színfoltot
visz személyiségükbe. Mindig valami újat ismertünk meg a történeteik által, a lovak trenírozását, a festészet szeretetét, a ming tálkák történetét, és a politika világába is betekintést nyertünk. Nagyon megszerettem mindegyik fivért, örülök, hogy konokságuk mellett hatalmas szívük is van ;) 
P: Eddig bele se gondoltam ebbe, de ahogy most le lett írva, ráeszméltem, hogy milyen érdekes részlet ez. E nélkül is megszerettem ezeket a férfiakat, de ettől tényleg még eredetibbek lettek ők, de a makacsságuk és önfejűségük miatt le se tagadhatják, hogy azért ők testvérek. :D

"– Életre kelsz, amikor így nézel rám – mondta. – Mint régen. Vad voltál és megállíthatatlan. Nagyon élveztem.
Hart szíve elszorult. – Tényleg?
– Igaz, mostanra kicsit rideg lettél, de örömmel látom, hogy még él benned a tűz. –"

Érdekes, hogy pont Hart, a legidősebb Mackenzie története maradt utoljára. Ő Kilmorgan hercege, sok kötelesség nyomja a vállát, hogy birkózik meg ezekkel?
I:
Hart a család feje, aki nem enged ki semmit sem az irányítása alól. Testvérei mindenben számíthatnak rá, apjuk helyett apjuk volt. Régen Eleanor mellett megtalálta a szerelmet, de az élet közbe szólt, és nem hagyta beteljesülni a boldogságukat. Kaptam egy kis részletet játékos énjéből, jó volt a színfalak mögé látni, és megismerni Hart ezen oldalát is. Eleanor
Hart (forrás)
elvesztése után, sem vár rá a boldog élet. Ezek után a testi örömök, és a politika tölti ki az életét. Én úgy gondolom, ahogy testvérei kezdték megtalálni a boldogságot asszonyaik oldalán úgy ébred fel Hart szívében a vágy egy társ iránt. Ez a nő csak is Eleanor lehetett. Megkezdődik kettőjük "játéka", a múlt érzelmei még mind a kettőjük szívében ott van, és rajtuk múlik engedik e újra kirügyezni. Megkedveltem a legidősebb testvér történetét, és örültem, hogy közelebbről is megismerhetem Kilmorgan hercegét. Általa jobban bele láttunk a múlt eseményeibe. Ő is nagyon konok, talán a legkonokabb mindannyiuk közül.
Szerencsére itt van neki Eleanor akinek sikerül még ott is lehengerelnie újra. Általa végre belátja nem lehet mindent az irányítása alatt tartani, néha igen is szüksége van mások segítségére, és ezt nem szégyen bevallania.
P: Korban pont fordítva lenne várható, hogy rátalál a boldogságra, ami végül is múltját ismerve már megtörtént, csak nem alakultak a legmegfelelőbben a dolgok. Volt felesége Sarah elvesztése nagyon összetörte a férfit. Nagy bánatomra, róluk nem sok részletet ismertünk meg, a végzetes napon kívül. Persze nem a nő volt most a fontos a történet szempontjából, de akkor is kíváncsi lettem volna rá. Utána már végképp a munkába temetkezik és a fejébe veszi, hogy mindent neki kell irányítania, mert csak ő képes rá. Ám ennyi terhet egyedül senki se tud elviselni. Kell valaki, aki néha átvállal belőlük valamit vagy besegít. Ezt Hart nagyon sokára látja be. Ha lehet fokozni testvéreit, akkor azt mondanám, ő volt a legmakacsabb Mackenzie, akit eddig megismertem. Egyáltalán nem ártott neki, hogy akadnak néha olyanok is, akik ellent mernek neki mondani.

"– Mackenzie fivérek vagyunk – mondta Mac rezzenéstelen tekintettel. – Ne feledd, hogy amihez csak hozzányúlunk, tönkretesszük! – Ujjával megfenyegette Hartot. –
Eleanort ne tedd tönkre!"

Eleanor a többi főhősnőhöz hasonlóan talpraesett, határozott nő. Szüksége is van erre, ha egy ilyen férfi párja akar lenni. Egyszer már kiadta Hart útját, vajon miért adott neki még egy esélyt? 
I: Eleanor, Hart személyében találta meg az igazit, mégis egy titok közéjük ált, és döntésre sarkalta a lányt. Hiába adta ki Hart útját, az érzései nem szűntek meg a férfi iránt. Még most is figyelemmel kíséri az életét. Egy felderíteni váró ügy újra egymás útjába sodorja őket, és a régi érzelmek ismét felszínre törnek. Az idősebb Hart ugyanolyan lehengerlő hatással van
Eleanor (forrás)
Eleanora, mint akit régen is szeretett. Vajon most van lehetőség a boldogságra, együtt lehetnek végül? Eleanora személyében ismét egy kemény nőt ismertem meg, aki nem ijed meg a Herceg morc tekintetétől. Egy-két szóból helyre rakja Hart-ot, ha kell. Szeretem a szóváltásaikat, mosolygásra bőven adott okot. Megértettem döntéseit, és  reméltem, hogy végre boldogok  lehetnek egymás mellett.
P: Ez egy kapocs a többi Mackenzie feleség és közte, hogy igazán erős, magabiztos személyiségek. Egy gyenge nő összeroppanna ezen férfiak gondoskodása alatt, ami sokszor elnyomásba csapna át. Eleanor-nak egyenesen ahhoz is volt elég ereje, hogy kiadja szerelme útját. Az érzései nem változtak meg, se akkor, se később, de olyan információkhoz jutott, ami miatt újra kellett gondolnia kapcsolatuk jövőjét. Évek múlva is nyomon kíséri a híres Kilmorgan herceg életét, és nem tudja leküzdeni az ösztönt, hogy vigyázzon rá, pedig ki hinné, hogy egy ilyen férfi valaha is segítésre szorul. Vannak dolgok, amiket nem lehet megbocsátani, de nem minden helyzet ilyen. Sokszor kell adni egy második esélyt, ha szeretnénk megtalálni az igazi boldogságot.

"– Nem illettünk össze. Te is tudod, Hart. – Zavarában összedörzsölte az ujjait. –
Túlságosan sok volt közöttünk a szikra."

Most is akadt nyomozni való, volt miért izgulnunk, természetesen a páros jövője is bizonytalan volt. Mindezekkel együtt szerettük a történetet? 
I: Ez volt a történet mozgató rugója, de sajnos úgy érzem nem kapott akkora szerepet, mint amit vártam tőle. Eleanor különleges csomagot kap, amik olyan fényképeket tartalmaznak,
amelyek tönkretehetik Hart politikai karrierjét. Nem tétlenkedik és a rejtély nyomába ered, ez ad okot arra, hogy párosunk újra egymás mellé kerüljön, és a rég múlt ki nem mondott dolgait helyre tehessék. A vége lepett meg a legjobban, nem gondoltam ilyen csavarra. Kettőjük történetét lehetett szeretni, voltak számomra kedves részek benne, de volt amikor ellaposodott a történet. Mindent összevetve megint egy igazi Mackenzie fivért kaptunk, akinek asszonyra van szüksége, hogy végre meglelje ő is a boldogságot az életében. Persze nem kell lemondanunk a többiekről sem, velünk is újra találkozhatunk ebben a részben, az én nagy örömömre. 
P: Pont egy rejtély az, ami arra ösztönzi Eleanor-t, hogy felkeresse Hart-ot. Különleges fotókat kap a hercegről egy rejtélyes feladótól, aggódik a férfiért és szeretné felgöngyölíteni az ügyet. Ez a rész volt a legjobb a könyvben, csak sokszor háttérbe szorult. A megoldása volt a legnagyobb meglepetés, erre a verzióra egyáltalán nem számítottam. És az utolsó fejezetek voltak, amik kicsit csalódást okoztak, mert nem gondoltam, hogy ilyen egyszerű lezárást kap a regény, mintha kicsit erejét vesztette volna.

"El, hiányoztál. Minden nap kicsit meghaltam nélküled."

Most már ismerjük mindegyik Mackenzie fivér történetét, de nincs vége a sorozatnak. Örülünk, hogy nem kell elszakadnunk ettől a családtól?
I:
Én kifejezetten örülök, hogy nem ér végett a Mackenzie férfiak története. Vannak még nagyon ígéretes karakterek, akiknek jó lesz megismerni a történetét. Nem csak a jövőbe, de a
múltba is betekintést kapunk, és én már alig várom ezt az időutazást.  
P: Vannak még említésre méltó tagok ebben a családban, akiket érdemes megismerni és természetesen Daniel jár az élen, mert vele már sokat találkoztunk a lapokon, de most egy aranyos jelenet miatt Fellows felügyelő is felkeltette az érdeklődésemet, és nem is tudom ki érkeznek még. Örülök, hogy nem zárul le itt a sorozat.

"Csak a rendkívül erős asszonyok bírják ki, hogy egy Mackenzie-vel éljenek, és amikor az egyikünk talál egy ilyet…"

Kedvenc jelenetem:
I: Amikor Hart kimondja azt a bűvös mondatot.
P:
A rejtély megoldásának kiderülése.

Kedvenc szereplőm: 
I: Eleanor, Hart
P:
Eleanor, Ian
Kinek ajánlom:
I:
Azt gondolom érdemes neki állni a sorozatnak, és folytatni ha esetleg abba hagytátok.
Hasonló könyv:
P:
Kresley Cole-nak is van egy szuper sorozata, lenyűgöző skót testvérekkel a főszerepben, a Maccarick fivérek sorozat.
Értékelésem:
I:
Hart története is igazán tetszett, de valahogy a legidősebb testvér nem tudta elcsavarni teljes mértékben a fejem. Tőlem most 4,5 fényképet kap.
P:
Pár apróbb hiba miatt "csak" 4,5 szavazatot kap.


Érdekesség: Népszerű a sorozat, több borítót lehet találni hozzá, ezekből szemezgettünk.

Kezdjük is az angol borítókkal. Azt hiszem ez az összeállítás a kedvencem, nagyon jó rájuk nézni, élettel teliek.

Ezek is angol verziók, csak a hangoskönyvekhez készültek. Úgy tűnik Cameron-nál nagyon ragaszkodtak, szépségének bemutatásához. :D De ettől függetlenül is, ezek kevésbé sikerültek jól.
Számomra nem annyira meggyőzőek a francia borítók. A második és harmadik rész mondjuk nem sikerült rosszul, de az első is elég semmilyen, a negyediken lévő nő, meg kifejezetten idegesítő. :S
Az indonéz borítókban azt szeretem, hogy vibráló, élénk színekkel dolgozik. Egyből észreveszed őket. Ezt leszámítva se rosszak a beállítások, úgyhogy ez egy egészen jó választás.
Már korábban is észrevettem, hogy a németek mindig valahogy másképp látják a világot, máshogy közelítik meg a dolgokat. Éppen ezek nem sikerültek rosszul, de egyből kiszúrható a tömegben, hogy ezek bizony német kiadások.
Az olaszok se tudtak lenyűgözni, bár az utolsón kívül a beállítások nem lettek rosszak, de az egész borítókat nézve, ezek nem jönnek be.
A portugál borítóknál nagyon tetszik az egységes alsó rész a színek változtatásával. Eleanor-on kívül a hölgyek is nagyon tetszenek rajtuk. Ez egy jól sikerült sorozat.
Ezek a képek kicsit sótlanok, olyan semmilyenek. A spanyolok nem választottak túl jól. :S
A szlovének nem választottak rosszul képeket, ezek szerintem egészen jól sikerültek, jól megragadják az adott könyvek párosait.
És végül még pár első rész, ezekhez nem találtam továbbiakat. Az első egy japán borító, a második szerb nyelvű, a harmadik héber és az utolsó a horvátok borítója.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése