2018. 02. 17.

Katie McGarry: Szívkarambol - Isiah interjú

Író: Katie McGarry
Cím: Crash into you - Szívkarambol
Sorozat: Feszülő húr 3.
Kiadó:
Könyvmolyképző

Kiadás éve: 2015.
Terjedelem: 494 oldal
Fülszöveg:
Kirobbanó ​történet egy jó kislányról, aki vakmerőségre is hajlamos, egy dörzsölt srácról, akinek nincs vesztenivalója, és egy száguldó tempóban szövődő szerelemről.
Színjeles tanulmányi eredmény, dizájnerrucik, kifogástalan élet – ennyit várnak Rachel Youngtól. A magániskolába járó tizenegyedikes lány azonban titkol ezt-azt jómódú szülei meg basáskodó bátyjai elől… sőt, épp két újabb tétellel gyarapította a listát. Az egyik, hogy sötét országutakon szokott száguldozni vadidegenek társaságában a Mustangjával. Hát a másik? A tizenhét éves Isaiah Walker – egy nevelőszülőknél fölcseperedett, tetovált srác, akivel szóba állnia sem lenne szabad. Ám miután a szürke szemű, átható tekintetű fiú a segítségére siet, többé nem tudja kiverni a fejéből.
Isaiah is rejteget titkokat. A lakóhelyéről és Rachel iránti tényleges érzéseiről. Még csak az hiányozna, hogy belegabalyodjon egy gazdag csajba, aki nyilván csak a kaland kedvéért kívánkozik a város rossz hírű déli fertályára – még ha ránézésre valóságos angyal is ez a lány.
Amikor azonban közös szenvedélyük, az aszfalton száguldozás, mindkettejüket életveszélybe sodorja, hat hetük marad, hogy kiutat találjanak. Hat hét, hogy kiderítsék, meddig hajlandók elmenni egymás megmentéséért.

Katie MacGarry nagy népszerűségnek örvend a magyar olvasóközönségnél. A Feszülő húr sorozat harmadik kötetének főhőse Isaiah Walker, akivel találtunk egy interjút. Ezt hozzuk most nektek.

Kezdjük egy kemény kérdéssel. Sok ember van, aki felnőtt, vagy épp felnő olyan helyzetben, mint te. Mit tanácsolnál nekik? 
Az én tanácsom, hogy találjanak egy célt, amit követhetnek. Imádom az autókat és mindig tudtam, hogy ezzel akarok foglalkozni. Felvázoltam magamnak a jövőt és én akartam megépíteni a leggyorsabb autót a bolygón. Nem mindig könnyű előre haladni, de még akkor is jobb küzdeni, mint feladni.

Ez nagyon igaz! Oké, tudjuk, hogy mennyit jelentenek neked a tetoválásaid. Tehát kíváncsiak vagyunk. Szeretnéd, ha Rachel-nek is lenne? Valami konkrét minta, amit szívesen látnál rajta? 
Rajta múlik, hogy szeretne-e tetováltatni. Imádja az enyémet, de szerintem nem az a típus, aki meg akarná jelölni a testét. Azt tervezem, hogy kap Rachel egy önálló lángcsóvát. Ez egy szimbólum, ami mindkettőnknek sokat jelent. Ha valaha szeretne, akkor biztos vagyok benne, hogy neki is az lenne.

Fogadunk, hogy igazad van. Beszéljünk Rachel-ről. Nyilvánvaló volt, hogy van benne valami, ami miatt már az elejétől kezdve meg kellett védened? Mivel hívtad fel magadra figyelmét? 
Először is, Rachel gyönyörű. Hosszú szőke hajával és azokkal a hatalmas kék szemeivel. Plusz a mosolya is levesz a lábamról. De ami igazán vonzott hozzá, hogy milyen bátor volt azon az első estén, amikor találkoztunk az utcai versenyen és hogyan kockáztatott mindent, hogy megmentsen. Nem gyakran találkozok ilyennel. De Rachel ilyen. 

Amikor azt hittük, már nem lehetsz aranyosabb, mégis meglepsz. Tudunk valamennyit a rossz dolgokról, amiken Noah-val mentél keresztül, de szeretnénk jót is hallani. Mi a legjobb közös emléked vele?

Az egyik legjobb az első találkozásunk. A nevelő szüleim házába érkezett egy tömött hátizsákkal. Shirley és Dale azt mondták neki, az emeleten lehet a hálószobája. Miután lefektettük a házirendet, elmentek otthonról és egyedül maradtunk a konyhaasztalnál. Noah hátradőlt az asztalhoz, és méregetni kezdett, ami rendben volt, mert én is a gyenge pontjait kerestem.
„Hol alszol?” kérdezte Noah
„Az alagsorban,” mondtam. „Ahogy te. Shirley unokahúga kapja a hálószobát.” 
Noah bólintott, bár senki se említette neki korábban Beth-t. „Milyen itt?” 
„Harcolnak, de nem ütnek meg.” 
Újra bólintott és átnézett a konyhán. „Akarsz labdázni?” 
Vállat vontam beleegyezve a dologba és azóta szoros a kapcsolatunk. Tetszett, hogy megértette a céljaimat és nem próbált változtatni rajta. De ez Noah. Jobban fel tudja mérni a helyzetet és az embereket, mint bárki más, akit ismerek.
Ez vezet a következő kérdéshez. Beszéljünk őszintén. Kevés emberben bízol meg, mi kell ehhez? És ha valaki megérdemli a bizalmadat, mit jelent az számodra? 
Sok kell ahhoz. Túl sokszor égettem meg magam, túl sok emberrel. Sokan hiszik, hogy megtartják a szavukat, de mégse. Mondanak valamit, de mire tettekhez érünk, nem ér semmit. Nem könnyű. Hogy megbízzak valakiben, tetteket kell felmutatnia. Viszont ha már kialakult a bizalom, akkor bármit megteszek érte. 

És a végére még 5 rövid kérdés! 
Boxer vagy fecske? 
Boxer. 
Úgy gondolod, hogy jól csókolsz? Melyik a legjobb csók, amit valaha váltottál? (megjegyzem, a Rachel-lel való első csókod kétségkívül a legjobb, amit valaha olvastunk) 
Rachel szerint jól csókolok, ez számít? Kétségkívül vele volt a legjobb csókélményem. Rachel
lehet félénk, de amikor csinál valamit, bele adja szívét lelkét. Nem találkoztam még hozzá foghatóval. Minden alkalommal, amikor megérintem sima bőrét, és ahogy körmei csiklandozzák a nyakamat és körém fonja karját, elvesztem az eszem. Megcsókolni őt, semmihez korábban átélthez se fogható.
(Nehéz lesz, de próbálunk tovább lépni.) Mi a kedvenc könyved? 
Furcsa módon inkább verses típus vagyok. Robert Frost The Road Not Taken a jelenlegi kedvencem. 
Imádjuk, hogy mindig meglepsz. Ez az egyik a sok ok közül, hogy szeretünk téged. Ha Rachel ágyba vinne neked reggelit, mit szeretnéd a menüre? 
Én vittem Rachel-nek reggelit az első „hivatalos” randinkon. Találkoztam vele mielőtt elkezdődött a suli és hoztam neki kaját. Neki bagelt krémsajttal és én húsos szendvicset. Szerintem ő is ilyesmit hoznak. De a legjobb része a csók. Nem is érdekelne a kaja, csak a csókok. 
Mi is támogatnánk a csókot! Hahaha. Oké, az utolsó kérdés. Mit gondolsz, mitől vagy ellenállhatatlan? 
Nem értem, mitől őrülnek meg a lányok a pasiktól, de Rachel azt mondja, szereti a tetoválásaimat és a fülbevalóimat. Az, hogy Mustang-om van, nem számít. 
Ez igaz. A fülbevalóid, a tetkók és az autóvezetés megőrjít. A csókolni való szád se rossz pont. Köszönjük, hogy időt szakítottál ránk! 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése