2018. 02. 24.

Könyjelző Top 10 - 23. rész


Minden részben összegyűjtünk nektek TOP 10 könyvet vagy csak egyszerűen 10 kedvencet hozunk különböző kategóriákban. Igyekszünk nagyon változatosak lenni. Az ötlet eredeti forrása a Broke and the Bookish blog. :) 
10  kedvenc blog/ger

I: Elsőre könnyűnek tűnt, de aztán rájöttem nem is olyan egyszerű összegyűjteni ebben a témában a kedvenceimet.
P:
Akad sok oldal, amire időnként ránézek, de kevés olyan van, akit tényleg rendszeresen olvasok.

1,
I: Veronika's Reader Feeder Veronika blogján mindig gyönyörű képeket, és jobbnál jobb ajánlókat szoktam találni. Ilyenkor nagyon sajnálom, hogy angolul nem megy annyira az olvasás. Sok kedvencet köszönhetek neki azért, mert a kiadók hoznak olyat amit sikerül nekem is elolvasni közülük.
P: Kristina blogja Kristina blogja volt talán az első oldal, amit elkezdtem követni, még a jóval a Blogturné megalakulása előtt. Azért figyeltem fel rá, mert az akkor felfedezett szuper sorozataim remekül össze voltak foglalva nála és ez kezdő könyvmolyként nagy segítség volt számomra.
2,
I: Dream World Blog Nagyon régóta követem, és olvasom az értékeléseket. A kis montázsok mindig olyan jól sikerülnek, ez engem is arra ösztönzött, hogy minél jobb munka kerüljön ki az én kezem közül is.  
P: Angelika Blogja Angelikát is nem sokkal Kristina után fedeztem fel. Szeretem, azt is ahogy ír, de őt is azért szúrtam ki, mert szintén a kedvenc paranormális sorozataimról számos infóra bukkanhattam nála. Talán az ő oldala az egyetlen, amit azóta is tényleg folyamatosan figyelemmel kísérek.


3,
I: Könyvvilág Blog a Blogturnésok között figyeltem fel rá, és azóta már rendszeres olvasó lettem. Mindig elolvasom az újdonságokról szóló értékeléseket, és van, hogy kedvet kapott egy ajánlás után az adott könyvhöz.
P: Veronika's Reader Feeder Veronika oldala a fantasztikus tartalom mellett, személyes okokból is a legjobb háromba kerül. Évfolyamtársak voltunk az egyetemen és akkor még ki se derült, hogy van egy közös szenvedélyünk. Igazi meglepetés volt felfedezni, hogy olyan emberhez köthető az akkor még új blog, akinek alkotóját személyesen is ismerem. Sok kedvencre bukkantam már az ajánlásai által.


4,
I: Deszy könyvajánlója Deszy blogja nagyon profi, egyszer szeretnék én is ilyen ügyes lenni blogolás terén. Az ő blogja ösztönzött arra, hogy én is megvalósítsam a blogolás körüli álmaimat.  
P: Media Addict A Media Addict oldal kicsit kilóg a listából, hiszen nem a könyves világhoz tartozik, bár manapság már Tibi a Sorok-között blogot is vezeti, amit szintén szívesen olvasok, mégis az eredetit szeretném kiemelni. Mindig néztem sorozatokat, és jó volt innen ötletet meríteni, hogy mit is kezdjek el legközelebb. Sokoldalú, változatos oldal, szeretem követni.


5,
I: Kelly és Lupi olvas Kelly értékeléseit is régóta olvasom, és lelkes követője vagyok a blogjának.
P: Desz könyvajánlója Deszy oldala talán a legsokoldalúbb, legnaprakészebb azok között, amiket ismerek. Értékelései mellett ha friss hírekre vágyunk a könyves világból, nála biztos, hogy mindent megtalálunk. Már a Blogturné előtt is olvastam, de azóta még inkább figyelemmel kísérem.

6,
I: Vilma Iris ő az egyik külföldi blog a listámon. Szeretem a képeit, és a külföldi megjelenések közül szinte mindegyikről lehet tőle ajánlást olvasni.
P: KönyvParfé A Blogturnésok között fedeztem fel ezt az oldalt, és teljesen lenyűgözött, ez az egyedi ötlet, hogy recepteket kapcsol az értékelésekhez. Az utóbbi időben megszaporodtak a könyves blogok, úgyhogy nagy szó, ha valaki ki tud emelkedni közülük és neki sikerült.


7,
I: Tekla könyvei szeretem Tekla értékeléseit olvasni. Lényegre törőek, és velősek.
P: MFKata gondolatai Kata a megjelenési hírek miatt emelkedik ki nálam a többiek közül. Igyekszik a leginkább naprakész információkat megosztani az olvasóival és ha ezzel kapcsolatos kérdésre keresek választ, biztos, hogy egyből ide kattintok.


8,
I: Never Let Me Go Virág stílusa fogott meg a blogjában, az értékelései sokszor mosolyra fakasztanak. Sőt a tematikus hetet is neki köszönhetjük, ami nagyon jó ötlet volt tőle szerintem.
P: Annácska könyves blogja Anna blogja is kicsit személyes vonatkozás miatt került a listába, hiszen nem csak ismerjük egymást, barátnőmnek is merem már nevezni. :) Vicces sztori a megismerkedésünk, egy közös barátnőnk lagzijában találkoztunk, ahol mindkettőnk párja azon aggódott, hogy kihez fog tudni szólni az este folyamán, aztán hamar megtalálták a közös hangok. :D Rólunk meg kiderült, hogy mindketten igazi könyvmolyok vagyunk. :) Szeretem a stílusát, az értékeléseit, csak azért nem olvasom elég gyakran, mert elég más stílusú könyveket szeretünk.9, 
I: Angelika Blogja Angelika mindig szuper híreket oszt meg a könyves világból, és a várható megjelenéseket olyan jól összeszokta gyűjteni.
P: Könyvutca A Könyvutcát a molyon fedeztem fel. Tetszik, hogy ők is ketten vezetik az oldalt és a korbéli különbség miatt széles olvasótábor találhatja meg náluk a kedvükre való bejegyzéseket. 


10,
I: Aestas book blog szintén egy külföldi követésem, az új megjelenések között itt lehet szemezgetni, mindig nagyon jól össze van gyűjtve.
P: Niitaabell Világa Bettinát is a moly oldalon fedeztem fel. A gyönyörű külcsín az első, amit kiszúrtam nála és emiatt mélyedtem jobban bele. Szeretem az összeszedett értékeléseit, a pontozás módját és az értékelésekhez készült képeit.2 megjegyzés: