2018. 02. 19.

Sarah J. Maas: Üvegtrón hét 1. nap


Még mindig hatalmas kedvencünk Sarah J. Maas, imádjuk a munkásságát. Tavaly új sorozatának, A Tüskék és rózsák udvarának szenteltünk egy egész hetet, így idén úgy éreztük, megérdemel hasonló figyelmet Aelin és az ő világa is. :)

 1. nap - A főbb szereplőkön túl

Sok szereplőt már azt hiszem nem kell (Aelin, Rowan, Dorian, Chaol), így az ötödik rész olvasásakor, de akad elég számos említésre méltó szereplő, akikről hoztunk pár gondolatot.

Aelin Galathynius anyai ági unokatestvére. Adarlan seregében szolgált tábornokként, mielőtt újra találkozott unokatestvérével és csatlakozott udvarához. Észak Farkasaként is szokták emlegetni, 24 éves féltündér. Aedion anyja, volt Gavriel szeretője, mielőtt a Maeve-nek adott véreskü szét nem választotta őket. Félt, hogy Maeve kihasználná a kapcsolatot Aedion és Gavriel között, ezért anyja nem árulta el soha neki, ki is az apja. Anyja halála után a Galathynius családnál nőtt fel Ornyth-ban. Aelin-nel szoros kapcsolatuk volt, együtt nőttek fel. Arra nevelték, hogy a lány testőre legyen, és később tegye le a véresküt Aelin trónra kerülésekor. A töréskor Ornyth-ban tartózkodott, ezért menekült meg, nagynénjével és nagybátyjával ellentétben. Sokáig magát hibáztatta ezért, és mindent megtett, hogy visszaszerezze Ornyth kardját és családja hírnevét. Tizennyolc évesen nyerte meg tábornokként első csatáját, így Adarlan királya jutalmat ajánlott neki, akkor kérte vissza a kardot. Érdekesség: Aedion biszexuális. Személyiségük is hasonló Aelin-nel. Mindketten szarkasztikusak és hatalmas önbizalommal rendelkeznek. Végtelenül hűséges, kész életét is adni királynőjéért és hazájáért. A látszat ellenére Adarlan szolgálatában is csendesen lázadt és terveit szövögette. Magas, izmos és jóképű, bőre csillog a Terrasen hófödte hegyeiben töltött évektől. Hosszú szőke haja van és türkiz szeme, szélén arany sávval, ami az Ashryver házra jellemző.

Talán a legerősebb féltündér férfi Maeve Dornell-i királynő belső körében. Még a sorozat előtti időkben ő ajánlotta fel Rowan Whitethorn-nak, hogy csatlakozzon a királynőhöz, aki le is tette véresküjét. Gonosz, kegyetlen, tökéletes harcos, akit nem érdekli, milyen eszközöket kell használnia a parancs teljesítéséhez. Rowan leírása szerint olyan gonosz, amilyen ravasz, és Aedion szerint is a róla szóló történetek dicsőséget és rosszat is regélnek, de főleg rosszat. Lorcan leírás alapján hatalmas termetű, izmos testfelépítésű. Onix színű szeme van, mely illik vállig érő hajához és kegyetlen, gránitkemény arcvonásaihoz. A könyv említi azt is, hogy amikor mosolyog fiatalabbnak és jóképűbbnek látszik. Érdekes, hogy féltündérként is Maeve udvarában lehet, hiszen a királynő a tündéreket tűri meg maga mellett.

Lysandra-t még gyerekkorában elküldték otthonról. Napokat töltött anyja ajtajában sírva, míg az őrök meg nem fenyegették. Ezután különböző állatok alakjában vagy gyönyörű kislány képében töltötte napjait, élelmet kéregetve. Végül Arobyn Hamel talált rá és Clarisse-nak adta. Ez egyben azt is jelenti, hogy örömlány lett. Eleinte egy elkényeztetett lányként látjuk Lysandra-t, aki meg kap mindent, amit akar és Celaena-val ellenséges viszonyuk van. De később azt is láthatjuk, hogy egy kicsi lányt, Evangeline-t a szárnyai alá vesz, és ettől Aelin újra tud bízni benne. A sorozat folyamán bebizonyítja neki, hogy hűséges és bátor tagja Terrasen új udvarának. Az Árnyak Királynője idejében 19 éves. Jelenleg gyönyörű, vékony nő, sötétbarna hajjal és zöld szemmel. Alakváltóként bármilyen bőrbe bújhat. Eredetileg nem ismerjük, hogyan nézett ki, lehet már el is felejtette. Láthattuk már őt: macskaként, sirályként, szellemleopárdként, hollóként, sólyomként, tengeri sárkányként, lóként

Cal és Marion Lochan lánya és Feketecsőrű Boszorkány. Félénk gyerek volt és Terrasen bukása után egy toronyban élt. Lady Marion és Lord Perranth egyetlen lánya. Miután Adarlan királya Rhoe-t, Evalin-t és Orlon-t, anyja feláldozta magát, hogy megmentse Aelin Hercegnőt. Apja Adarlan ellen szövetkezett, amiért halálbüntetést kapott. Nagybátyja, Vernon lett a gyámja. Elég kegyetlen ember, ami már akkor nyilvánvalóvá vált, amikor végignézte testvére kivégzését és azonnal elvette a címét. Évekkel később Elide leesett a lépcsőn és súlyosan megsérült a bokája, nagybátyja nem hívott gyógyítót, így azóta se gyógyult meg, hegszövetek borítják lábát. Jellemzések alapján, ravasz, okos és megtévesztő. Nem tud olvasni, de hiányosságát mással igyekszik pótolni. Bátor szíve van és azért él, hogy Terrasen Királynőjét szolgálja. Haja és szeme is fekete, bőre halvány.  

Maeve udvarának tagja, ahogy ikerbátya, Connall is. Véresküt tett Maeve-nek, miután Connall is letette, hogy kilépjen az árnyékából. A királynő ágyasa is volt, hogy ezzel védje testvérét. De nem titok, hogy megveti úrnőjét. Dornelli nemes család tagjai. Szüleik harcosok voltak, az ő képességeiket örökölték. Fenrysnek is onix színű szeme, bronzbarna bőre és göndör szőke haja van, általános tündés jellemzők mellett, mint a hegyes fül és a kissé éles szemfogak. Többen hihetetlenül szépként jellemzik. Fehér farkassá tud változni. Teleportálni is tud, ez ritka képesség. De csak kisebb távolságokat tud megtenni. Szarkasztikus és szellemes. Szeret mások idegeire menni. Hihetetlenül hűségesnek tűnik Aelin-hez, a Maeve-nek letett véreskü ellenére. Akkor a legkiállhatatlanabb, amikor éhes. Neve származhat a norvég mitológia hatalmas farkasától, Fenrir-től.

Maeve hat elit harcosának egyike. Dornelle-i Oroszlánként emlegetik. Királynője parancsából a világot járta, és eközben találkozott Aedion anyjával, akibe őrülten beleszeretett. Bár a nő nem akarta, hogy együtt maradjanak és bármikor is visszatérjen, azt se árulta el a férfinak, hogy teherbe esett. Nem akarta elhagyni szerelmét, de tudta, hogy Maeve felhasználta volna ellene. Miután mégis rájön, hogy van egy fia, mindent megtesz, hogy Aedion elfogadja őt apjaként. Nem sokat tudunk személyiségéről, csak hogy gondoskodó típus, törődik Rowan-nel, legrégebbi barátjával. Magas, széles vállú férfi, mégis laza, barna bőrével és macskára emlékeztető kecsességével. Szeme és haja aranyszínű. Számos tetoválás borítja testét, az Ősi nyelven. Tündérként neki is hegyes füle van, és képes alakot váltani. Hatalmas aranybarna hegyi oroszlánná változik. Védő és gyógyító mágiával is rendelkezik, lenyűgöző harcos.  

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése