2018. 02. 20.

Sarah J. Maas: Üvegtrón hét 2. nap


Még mindig hatalmas kedvencünk Sarah J. Maas, imádjuk a munkásságát. Tavaly új sorozatának, A Tüskék és rózsák udvarának szenteltünk egy egész hetet, így idén úgy éreztük, megérdemel hasonló figyelmet Aelin és az ő világa is. :)

 2. nap - A tizenhármak

A rettegett Tizenhármak, ők Manon elit csapata, sőt mondhatni családja. Nem sokukat ismerhettük meg eddig, de most hoztunk róluk is egy összefoglalót.

„Mi vagyunk a Tizenhármak, mostantól kezdve, amíg a Sötétség utol nem ér minket.”

Feketecsőrű Manon
Feketecsőrűek örököseként és Szárnyparancsnoként is ismerik, a Tizenhármak vezetője. Kíméletlen és ravasz, vad vezető. Először egy fiatal Crochan-t ölt meg, akinek vörös köpenyét trófeaként megtartotta, ezzel kitűnt a többiek közül. Lehet hideg és szívtelen, de mióta találkozott Elide-dal, kezdi megkérdőjelezni azt, amiben eddig hitt, és azon tűnődik nem viselkedik-e szörnyetegként. Kezdi látni a szerelmet és a reményt a világban, és hogy neki is lehetnek érzései. Hűséges a Tizenhármakhoz és szeretetteljes kapcsolatot ápol Elide-dal. Dorian úgy jellemzi: „Sose látott még ilyen szépséget.” Gyönyörű boszorkány hosszú, holdfényszínű hajjal és sötét aranyszínű szemekkel, ami különleges vonás a Vasfogúaknál – agyara és karma is vasból van. Amikor a mágia eltűnt Erilea-ból, Manon alig tűnt idősebbnek tizenhat évesnél, tíz évvel később, amikor elkezdett öregedni, már inkább olyan, mintha a húszas éveinek közepén járna. Halhatatlan és varázsereje miatt képes megtartani fiatalságát, és nem öregszik. Abraxas, a wyvern lovasa, szövetségesekké válnak. Szereti hallgatni a szél zúgását és haldokló emberek nyögését. Kardját Szélhasítónak hívják.

Feketecsőrű Asterin
Manon másodparancsnoka és unokatestvére, szabad és vadszellemű, de nehéz múlt van háta mögött. Végtelenül hűséges és bátor. Vad szépségként jellemzik, aranyszínű hajával és arany pöttyökkel tarkított fekete szemével. Több száz éves kora ellenére inkább huszonévesnek látszik. Emellett éles, visszahúzható vaskarmokkal és vas fogakkal rendelkezik. Vad és állandóan kalandokat keresne, élvezi a szél suhogását az arcán érezni. Temperamentumát sokszor úgy jellemzik, hogy jég Manon tüze ellen és kiegyensúlyozza Sorrel kőkemény egyéniségét. Gonosz mosolyra húzódik a szája és üvölt, ha wyvern-jén lovagol, ez az egyik szenvedélye. Mindig kiáll Szárnyparancsnoka mellett, de szükség szerint ellent is mer mondani neki.

Feketecsőrű Sorrel 
Manon harmadparancsnoka. Bár nem olyan gyönyörű, mint a többi boszorkány, azért őt is úgy jellemzi Manon, mint akit a halandók csinosnak tartanak. TAN bőre van, sötét haja, vastag sötét szemöldöke és a szeme is sötét. Alacsony, de erős testalkatú. Kemény jellem, ő a leghiggadtabb a klánban. Bölcs és szintén nagyon hűséges, de bármikor visszakérdez, ha nem ért valamivel egyet.

 Feketecsőrű Vesta
A Tizenhármak legcsábítóbb tagja, hihetetlenül varázslatos, szépséget zsákmánya elejtésére használja. Manon egyik őrszeme. Ő az egyetlen élénk vörös hajú a csapatban. Ehhez krémszínű bőr, fekete és aranyszínű szemek párosulnak. Egyetlen pillantással képes megállítani az embereket, de csak hogy kihasználja őket. 

Feketecsőrű Ghislaine 
A legnagyobb tudású és legolvasottabb a Tizenhármak közül. Emberek között nevelkedett, büszke lehet intelligenciájára és harcos képességeire. Fiatalnak és gyönyörűnek néz ki göndör fekete hajával, barna bőrével, tengerzöld szemekkel. Szeret olvasni és élvezi a kutatást, és gyakran ő Manon információforrása. Ha megzavarják olvasás közben, hajlamos ingerültté válni. A csatatéren azonban szakszerűen és eredményesen harcol. Tizenkét évig halandó iskolában tanult, így ragadtak rá dolgok az emberi viselkedésből és gesztusokból. Meglepő fordulat volt, hogy ott tanulhatott és tizenkét évvel később, amikor visszatért, valahogy… más lett. Még mindig vérszomjas, de emberibb. 

Feketecsőrű Briar és Edda 
Unokatestvérek, ők Manon árnyékai. A Tizenhármak között ők a kémek. Fiatalos és szép megjelenésűek. Manon távoli unokatestvéreiként holdfényszínű, szinte fehér hajuk van, de feketére festették, hogy jobban elrejtőzhessenek az árnyak között. A szemük se nem arany, se nem arannyal pettyezett. Ritkán szólalnak meg, sose nevetnek és néha még maga Asterin se veszi észre őket, egészen addig még a torkánál vannak. A sötétségben nevelkedtek. Arra képezték őket, hogy beleolvadjanak a sötétségbe és füleljenek.

Feketecsőrű Thea és Kaya
Szeretők, évszázadok óta együtt harcolnak és vadásznak. Az Árnyak királynőjében Roland Havilliard edényként használta őket. 

Feketecsőrű Fallon és Faline
A zöldszemű démon ikrek, Manon legádázabb harcosai. Éjsötét hajuk és zöld szemük van. 

Feketecsőrű Linnea 
Sose hívják teljes nevén, inkább Lin-nek szólítják (mert ha bárki azt merészelni, elveszítené a fogait). Ő is őrszem. Nem sokat tudunk megjelenéséről, de fekete-arany szeme van. Elmondása szerint bárkit képes lenne letartóztatni, ha teljes nevén merné hívni. Anyja lágyszívű volt, akit nagyanyja ölt meg. 

Feketecsőrű Imogen 
Róla nem sokat tudunk, csak hogy ő is a csapat tagja. 

Forrás
Képek
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése