2018. 02. 06.

Újévi fogadalmak Book Tag


A legtöbben szeretnek az új év örömére különböző fogadalmakat tenni. Nézzük meg, hogy könyves vonatkoztatásban, mik lehetnek ezek.

1, Egy író, akitől szeretnél olvasni, de eddig nem sikerült
I:  Jessica Park-tól mindenképpen szeretnék idén olvasni. Már ott csücsül a polcomon, a Szeretni bolondulásig sorozata, eddig csupa jót halottam róla, és remélem nekem is tetszeni fog majd. 
P: Bethany-Kris alkotásaira már nem is tudom mikor figyeltem fel, de a borítói azóta is ámulatba ejtenek, sőt a történetek is nagyon érdekesnek tűnnek, tőle nagyon szívesen olvasnék.

2, Egy könyv, amit szeretnél elolvasni
I:  Ha csak egyet lehet mondani, akkor most A. O. Esther: Frigg rokkája III. mondanám. Nagyon kíváncsi vagyok mi vár még Sonja-ékra a továbbiakban. 
P: Komolyan, csak egy? :D Oké, legyen mondjuk Gena Showalter Éjsötét lelkek regénye.

3, Egy klasszikus, amit szeretnél elolvasni 
I: Nincs tervben klasszikus, amiket el szeretem volna olvasni már megtettem, és most nem érzek rá késztetést, hogy bővítsem a listámat. 
P: Még kicsit távol érzem magamtól a klasszikusokat, eddigi próbálkozásom vagy próbálkozásaim nem jártak sikerrel, így nincs is olyan, amit kifejezetten szeretnék elolvasni. 

4, Egy könyv, amit szeretnél újra olvasni 
I: Valamelyik nap pont eszembe jutott Amanda Maxlyn: Mi ​lesz velem? könyve, ha lenne időm, lehet újra olvasnám. 
P: Újraolvasni se szoktam, de persze rengeteg olyan történet van, amit bármikor szívesen újra elővennék, csak túl sok az újdonság, ami jobban vonz. Azért, hogy mégis mondjak valamit, J. R. Ward Éjsötét szerető.

5, Egy könyv, ami ősidők óta megvan, és szeretnéd elolvasni
I: Már régóta meg van Meg Cabot: Suzie ​és a szerelmes kísértet, de még a mai napig nem olvastam el. Lehet egyik hónapban sorra kerül, jó lenne kicsit nosztalgiázni. Régen nagyon szeretem az Írónő könyveit. 
P: Az Írónő miatt nagyon kíváncsi vagyok az Atlantisz könyvre, anno még 2014-ben meg is vettem, és azóta is csak a polcon porosodik. 

6, Egy igazán vaskos könyv, amit szeretnél elolvasni
I: Sarah J. Maas: A ​Court of Mist and Fury – Köd és harag udvara a maga 750 oldalával. 
P: Amit most nagyon szeretnék, és nem egy könnyed olvasmány, az Cassandra Clare Árnyak ura regénye a maga 700 oldalával. 

7, Olyan író, akitől már olvastál, de szeretnél még többet tőle
I: R. Kelényi Angelika Ártatlan sorozata nagyon megtetszett, és kíváncsi vagyok milyen lehet az Írónő más műfajban. 
P: Szerintem meglepődnétek, ha Sarah J. Maas neve nem bukkanna fel egy book tag-ben. :D Ezért őt mondanám ide.

8, Egy könyv, amit karácsonyra kaptál és szeretnéd elolvasni
I: Perpetua-tól kaptam Trisha Ashley: Karácsonyi szerelem c. könyvét, és ebben az évben biztos, hogy sorra fog kerülni. 
P: Ilyen is akad több, hiszen még nem tudtam a sok-sok új szerzemény mindegyikét elolvasni. Közülük Mia Sheridan Archer hangja könyvére kezdek már egyre jobban ráhangolódni. 

9, Egy sorozat, amit szeretnél elejétől a végéig elolvasni
I:  Alwyn Hamilton:A ​homok leánya igaz nálunk még csak az első rész jelent meg, de bízom benne, hogy a többit is kiadja majd a kiadó.
P: Ez a kérdés most megizzasztott. Úgy értelmeztem, hogy olyan sorozatot keressek, ami már mondjuk le is zárult, ideális esetben, magyarul olvasható minden része. Legtöbb ilyen épp csak elkezdve van, és persze szeretném végigolvasni őket, de mégis inkább olyat kerestem, amire a lehetőségem is meglenne. Julia Quinn Bridgerton családjának még csak az első részét olvastam, de szeretném befejezni a többi testvér megismerését.  

10, Egy megkezdett sorozat, amit szeretnél befejezni
I:  Mackenzie fivérek sorozat nagyon a szívemhez nőt, szeretném az összes eddig nálunk is megjelent részét elolvasni.  
P: Még jó, hogy az előbb nem megkezdett sorozatot kerestem, hiszen itt az új kérdés, ami kifejezetten megkezdett sorozat, de ennyi csalást engedjetek meg az előzőnél, hiszen a kilenc részből csak egyet olvastam. Ide viszont akkor valamiért a sok közül Jeaniene Frost jutott eszembe, a Cat és Bones sorozatával, hiszen abból már csak egy részt nem olvastam, jó lenne befejezni.

11, Van olvasási célkitűzésed? Ha igen, hány könyv a cél 2018-ra?
I: Kezd visszatérni a régi olvasásaim száma, remélem idén végre sikerül teljesítenem a 100 könyvet. 
P: 100 könyvet jó lenne belőni, tavaly, csak kicsivel maradtam el tőle, de ha biztosra megyek, akkor 90 kötet a cél. 

12, Bármilyen más olvasási cél?
I: Csökkentsem az olvasatlan könyveim számát. A molyon most 53 % áll a saját könyvek olvasottsága, jó lenne ezt feltornázni úgy 70%-ra idén. 
P: Talán kicsit több történelmi romantikusnak örülnék, ezt lehetne célkitűzésnek mondani. :)


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése