2018. 03. 12.

2017. legrosszabb olvasmánya - 15. kör


Akármilyen kategóriáról is beszélünk, mindig a legjobbakat keresik és díjazzák. A könyvmoly világban is könnyen lehet találni különböző felsorolásokat arról, hogy mik voltak az adott időszak kedvenc olvasmányai. Velük ellentétben, mi arra lennénk kíváncsiak, mi volt tavaly a legrosszabb könyv, amit olvastatok. Mintha egy könyves Arany Málna díjat szeretnénk "átadni".

Író: Kocsis Nagy Noémi
Cím: A  
macskapárduc 
Sorozat: Báthory Olga rejtélyes kalandjai 1. 
Kiadó: Publio
Fülszöveg:

A macskapárduc Kocsis Nagy Noémi fantasy, krimi sorozatának első darabja. A sorozat főszereplőinek, Báthory Olga és Szepesi Herold magánnyomozóknak egyik legfontosabb felderítendő ügye. A páros egy furcsa helyen, egy panelben nyitja meg első nyomozóirodáját, ahol igen különös dolgok történnek. A szomszédok mintha nem lennének teljesen épelméjűek, a nyomozónőt pedig egy szörnyeteg kergeti meg egy fagyos, titokzatos éjszakán. Az incidens után elvállalnak egy felderítendő ügyet a CÉG-nél. Azonban a nagyvállaltnál sem úgy zajlanak a dolgok, ahogy azt az ember gondolná. Báthory Olga és Szepesi Herold részt vesznek a dolgos, céges hétköznapokban. Munkájuk során szerencsére olyan szövetségesekre számíthatnak, mint a jó, öreg Jánossy Alfréd hadnagy a bűnügyi rendőrségről, vagy a nyomozónő új kollégája, Vámbéry Tamás. De ki az a titokzatos Rovar Jenő? Olvasd el az első részt és várd a másodikat!
 
Moly.hu: 63%
Vélemények:  
 
"Se a szöveg se a történet nem volt jół karakterek nem léteztek, klisés volt, de ú­gy se érthető..."
~ a könyvet nevező

"Mondhatnám, hogy az egyetlen jó a könyvben a rövidsége volt, de nagyon sok pihenőt kellett tartanom a rossz szöveg miatt, így még az se…"
~ @Molymacska (moly.hu) 
 
Összegzés: Ezt még azért olyan sokan nem értékelték, úgyhogy nehéz összegzést írni, hiszen ez csak pár vélemény. De szinte mindegyik említi a rövidséget, és most kifejezetten negatívumként. Furcsa benne a fantasy szál is, anélkül talán jobb lett volna a történet.

Író: April Genevieve Tucholke
Cím: Wink, Poppy, Midnight

Kiadó: Menő Könyvek
Fülszöveg:

Minden történetbe kell egy hős.
És kell bele egy hitvány gonosztevő.
És hogy még mi? Megfejtésre várok titkok…

Wink egy vörös hajú, szeplős lány a szomszédból: senki sem ismeri egészen, a lénye csupa talány és rejtély. A szőke, ezüstszürke szemű Poppy a leggyönyörűbb és egyszersmind a legaljasabb és legkegyetlenebb lány a középiskolában: egy igazi manipulatív méhkirálynő. És itt van a harmadik, Midnight, egy édes, de bizonytalan fiú, aki nem tud választani kettejük közül. Wink. Poppy. Midnight. Két lány. Egy fiú. És egy rémisztő, veszélyes erdő, ahol egyre több borzalmas esemény követi egymást. Mi történt valójában? Van, aki tudja. És van, aki hazudik.
 
 
Moly.hu: 68%
Goodreads.com: 3.32
Vélemények:  
   
"Erre nincsenek szavak…már bánom, hogy a kezem ügyébe akadt és időt fecséreltem rá. Nekem sajnos nem jött be, pedig szeretem a furcsa, csavaros történeteket, de ez…soha többet."
~@vIVIv (moly.hu) 

"Értem én, hogy mi akart ez lenni… De nekem nagyon nem tetszett. Ez számomra túl elvont volt."
~@Szyszyyy (moly.hu)

Összegzés: Kicsit elvont történetként jellemzik, olyan szereplőkkel, akiket nem lehet megszeretni, nem lehet velük azonosulni. És érdekes, hogy pont ez a két könyv került párba, mert itt is nehezményezik a rövidséget.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése