2018. 03. 14.

Büszkeség és balítélet Book Tag


Jane Austen regénye igazi klasszikus, nem csoda, hogy megihletett valakit és megalkotott egy hozzá tartozó book tag-et.1, A Bennett nővérek – Vegyes felvágott: Egy könyv vagy sorozat igazán sokszínű szereplőgárdával
I: Sarah J. Maas világa pontosan ilyen, sok különleges szereplőt vonultat fel a történeteiben. A Viharok birodalmában például vannak tündérek, boszorkányok, emberek, és még sorolhatnám a különleges lényeket, amelyeket megteremtett olvasói számára.
P: 
Azok a történeteket szeretem legjobban, ahol sok féle szereplővel, lehetőleg különböző lényekkel találkozunk. Az egyik fő kedvencem a Kresley Cole által megálmodott világ a Halhatatlanok Alkonyat Után sorozat. Itt szó szerint sokszínű a szereplő gárda, találkozhatunk itt vámpírokkal, vérfarkasokkal, tündérekkel, boszorkányokkal, és ez még csak töredéke a különböző fajoknak.

2, Charlotte Lucas – A legjobb barátnő: Egy megbízható önálló regény, sorozat és TV műsor, amihez mindig visszatérsz
I: Mivel általában Harry Potter-t válaszolom az ehhez hasonló kérdésekre, így most mást mondanék ide. Amikor megjelent a A burok című könyv, egyből megvettem magamnak. Teljesen magába szippantott Vándor története, és nagyon sokszor újra olvastam az évek során. Mostanában nem vettem elő, de biztos lesz még olyan, hogy visszatérek hozzá.
P: 
Tényleg ritkán olvasok újra, de a Harry Potter sorozat olyan, hogy bármikor szívesen újraolvasnám, illetve már volt is példa erre.  

3, Mr. Darcy – Nem várt meglepetés: Egy könyv vagy sorozat, amit eredetileg nem szerettél, de ez megváltozott
I: Ide mondanám a Jók és Rosszak iskoláját, az első résszel nagyon megküzdöttem, de az utolsó részre már megkedveltem a sorozatot.
P: 
Cassandra Clare árnyvadászos világa, nem nyűgözött le igazán. Az első részt mondhatni nem is szerettem, a második némi reménysugarat nyújtott, a harmadik volt az áttörés. Valamint a világhoz tartozó többi sorozat, a Pokoli szerkezetek és a Gonosz fortélyok már igazi kedvenccé váltak. 

4, Lady Catherine de Bourg – Egy uralkodó arisztokrata: Egy olyan könyv vagy sorozat, ami elkápráztat
I: A homok leánya olvasása közben mintha én is ott jártam volna a sivatagban Amani-val. Igazán szuper kis történet, és már alig várom, hogy megjelenjen a következő rész.
P:
A mágia különböző megjelenési formái mindig lenyűgöznek. Jó példa erre a Vörös királynő sorozat. Olyan sok féle képességet láthatunk és látványos összecsapások adódnak ezekből. Mondhatom, hogy elkápráztat. 

5, Mr. Bingley – Őszinte és könnyen megvezethető: Egy jó szándékú és meleg szívű szereplő, akiket mások rosszul ítélnek meg
I: Talán Rhysand-et tudnám ide mondani. A külvilág számára egy sötét úr, aki nagyon veszélyes. Szerencsére megismerjük a törődő oldalát is, nem csak Feyre irányában, de a népért is mindent megtenne.
P: Itt sokat agyaltam, de Indie válaszát olvasva a homlokomra csaptam, mennyire kézenfekvő lett volna a választás. Nekem végül Fern jutott eszembe. Szürke kisegér a gimiben, senki se veszi észre, de sokkal több van benne, igazán értékes személyiség.

6, Mr. Collins – Kínos és előkelő: Egy sorozat, könyv vagy szereplő amit/akit bolondosnak tartasz, akár rossz, akár jó értelemben.
I: Maxim egy igazi mókamester, nagyon szerettem a beszólásait, mindig mosolyra késztettek.
P: 
A bolondos szóról egyből Nix ugrott be. :D Imádni való szereplő, de mintha más világban élne. Nehéz követni a gondolatait, igazi teher lehet látni a jövőt és rendet tenni a képek között. 

7, The Gardiners – Az érvek állandó hangjai: Olyan szereplő, akihez bármikor fordulnál tanácsért
I: Lia-ra mindig úgy gondolok, mint egy jó barátra. Biztos, hogy hozzá bármilyen kérdéssel fordulhatnék.
P:
 
Kestrel fiatal kora ellenére remek stratéga. Nagyon jól látja át a dolgokat és mindig teljeskörűen mérlegel egy döntés előtt. Tőle fenntartások nélkül elfogadnék tanácsot. 

8, Mr. Wickham – A csaló: Olyan könyv, ami felé nagy elvárásaid voltak és nem tudta teljesíteni azokat
I: A fény amit elvesztettünk sajnos vele pont így jártam. Nagyon vártam a megjelenését, olyan jókat lehetett róla hallani. Reméltem, hogy engem is levesz majd a lábamról a történet. Végre meghozta a futár a könyvet, és gyorsan neki is álltam az olvasásának. Vártam a katarzist, de számomra nem jött el. Nem értettem, velem van a baj talán. Annyira szerettem volna szeretni, de mégse sikerült lenyűgöznie annyira, mint vártam.
P: 
Pont a book tag címadóját kell ide írnom. Igazi klasszikusról van szó, rengetegen dicsérik, reméltem én is a rajongótábort fogom erősíteni. Csalódnom kellett, mert engem nem varázsolt el. 

9, Georgiana Darcy – Félénk, naiv, de barátságos: Egy alulértékelt könyv, amit nagyon szeretsz.
I: A ​papírmágust mondanám, a molyon most pontosan 78 % áll. Nekem tetszett Ceony története, és szerintem lehetne 80 fölött is. 
P: Ilyen típusú kérdésre mostanában két sorozatot írok felváltva. Az egyikről nem régen érkezett szuper hír, ezért most Kevin Hearne Vasdruida krónikáit írom. Remek fantasy, humoros stílusával, izgalmas cselekményeivel. A magyar közönséget mégse érintette meg. :( 

10, A Foster’s Ezred – Akik feldobják a partikat: Melyik az a könyv vagy sorozat, amit bármikor, bárkinek ajánlanál
I: Böszörmény Gyula Ambrózy báró esetei nagyon a szívemhez nőt, és én mindenkinek teljes szívvel ajánlom a sorozat megismerését.
P: 
Hah, ez a book tag se maradhat Satah J. Maas nélkül. :D Az Üvegtrón sorozatot bármikor és bárkinek ajánlanám. Zseniális alkotás.


Forrás


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése