2018. 03. 29.

Jay Crownover: Jet

Író: Jay Crownover
Cím: Jet
Sorozat:
Marked Men 2.
Kiadó: Könyvmolyképző
Kiadás éve: 2017.
Terjedelem: 368 oldal
Fülszöveg:
Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.
Jet Keller feszes bőrnadrágjával és vészjósló érdességével minden lány fantáziáját lángra lobbantja. Ayden Cross azonban már maga mögött hagyta a rosszfiús korszakát. Nem akarja megadni magát az izzásnak, amit Jet nyugtalanítóan sötét szemében lát. Fél, hogy öngyulladásuk szikrái megégetik, hiszen már a fiú érintése is feltüzeli.

Jet képtelen ellenállni a hosszú combú, veszkócsizmás délvidéki szépségnek, aki minden várakozására rácáfol. Ám minél közelebb érzi magát Aydenhez, mintha annál kevésbé ismerné. Bármennyire szeretné megfejteni a lány titkait, minden lehetséges szempontból kifürkészni őt, a saját bőrén tapasztalhatta, hová vezet, ha két embernek egészen eltérő elképzelései vannak egy párkapcsolatról.

Válhat-e a szalmalángból tartós szerelem… vagy elemészti álmaikat, és elhamvasztja őket?


„Ayden Cross olyan volt, mint valami rejtélyes kirakós játék; valahányszor azt hittem, mindjárt összeáll a kép, előkerült még öt darabka, ami sehová se illett.” 

Még 2013-ban olvastam az első részt. Akkor még nem volt ennyire népszerű a new adult műfaj, akkor ismerkedtem én is vele. Élveztem Show és Rule történetét, tetszett, hogy szokásoshoz képest kevesebb műbalhé volt benne, kicsit hitelesebb így a könyv. Könnyű volt a főhősnő helyébe képzelnem magam, nagyon szimpatikus volt és Rule szemszöge is kifejezetten tetszett. Megadta a kezdőlökést a műfaj megkedvelésében, azóta is sokat olvasok ehhez hasonló regényeket.

„A legjobb dolgok soha nem a járt úton találhatók.”

Majd gyorsan elrepült öt év és máris kezemben került a folytatás. :D Viccet félretéve, sajnos sokáig kellett várni, de mégis szerencséje volt a sorozatnak, hiszen a Könyvmolyképző látott benne fantáziát, és megszerezte a kiadási jogokat. Még nagyobb
örömömre, ők nem az eredeti borítót használták, ott Jet közel se az a jóképű srác, ahogy a könyvben le van írva, viszont a mostani eléggé megközelíti. Itt a középpontba Shaw legjobb barátnője kerül és szexi zenész, Jet, aki szintén a tetoválószalonos fiúk ismerőse. Már elég régóta ismerik egymást, vonzódnak is egymáshoz, de elkönyvelték mindketten, hogy nem egymásra van szükségük. Emiatt jelen volt a kötelező huzavona, ami alapvetően nem zavar, de nem árt hozzá egy izgalmas cselekmény. Persze mindketten rejtegetnek titkokat, a családi hátterük se makulátlan. Sok jó példát láthatunk ilyen hozzávalókból egy jó regényre, de ez most nem volt az igazi. Haladtunk szép lassan az árral, nem sok dolgon kellett meglepődnöm, úgyhogy ilyen szempontból többet vártam volna. A Rule olvasásakor még újdonságként hatott rám a műfaj, és emiatt valószínűleg kicsit jobban tetszett. Mostanra már nem egy new adult regény van a hátam mögött és így kell valami plusz ahhoz, hogy igazán nyomot hagyjon bennem.

„A szerelem nem tökéletes. Kemény munkát igényel, olykor még több erőfeszítést, mint a szimpla megfutamodás. Ha tovább keresed a tökéleteset, el fogod szalasztani az igazit.”

Ayden egy vagány, nagyszájú déli lány… volt. Az egyetemen tiszta lappal szeretett volna
Ayden
kezdeni és próbálta levetkőzni régi szokásait, hátra hagyni múltjának ballépéseit. Shaw-ban remek barátnőre lelt, támogatják és megértik egymást. Volt sok zűrös alak az életében, helyette azt tervezi, hogy talál egy rendes srácot, aki mellett boldog lehet. Sajnos van egy kis bökkenő a dologban, Ayden nem az a lány, aki megelégszik egy unalmas, langyos kapcsolattal, hiszen sokkal szenvedélyesebb ennél. Nem véletlenül szúrta ki már az első pillanatban Jet-et. Árad belőle a férfiasság, egy szenvedélyes éjszaka ígérete. Mégis megmakacsolja magát és próbál ellenállni a csábításnak. Az ő problémáit bátyja, Asa generálja, ebből adódik a történet izgalmasnak, meglepőnek szánt része. Ahogy fentebb is írtam, annyira nem nyűgözött le, de azért egyből utánanéztem, hogy Asa-val fogunk még találkozni, a saját könyvét is megkapja, ami azért érdekesnek ígérkezik zűrös ügyei miatt.
„A tökéletes nem létező fogalom, Cora.” 

Jet
Jet az ügyeletes szépfiú. Lehengerlő kinézetén még az is javít, hogy igazán tehetséges zenész, és ki ne szeretne ágyba bújni egy szexi rockerrel. A srác ki is használja a helyzetet, nem veti meg a lányok társaságát, de ő is azonnal érezte a közte és Ayden között fellobbanó szikrákat. A lány itt, új életet akar kezdeni, és kívülről egy kedves, szinte ártatlan csaj látszatát kelti, Jet pedig úgy érzi, sokkal jobbat érdemel nála, ezért tartja távol magát tőle. Közös jeleneteik alatt látszódott mennyire érzelmes, szenvedélyes és odaadó. A tenyerén hordozná Ayden-t, ha végre megadnák magukat az érzelmeiknek. Családi háttere neki se makulátlan, de ő már azon a ponton van, ahol nem foglalkozik az otthoni gondokkal, nem tudja úgyse rendbe hozni szülei hibáit. Viszont ebből a szálból is jött egy-egy érdekesnek szánt fordulat, csak sajnos nem hozták a tőlük elvártakat. Kellett bele, hogy ne csak az érzelmek legyenek, de erőteljesebb is lehetett volna. 

„- Úgy látom, még mindig futsz , Ayden. Nem jöttél még rá, hogy míg a látóhatár egyre távolodik, a múlt pontosan ott marad, ahol hagytad?” 

Külön-külön sem Ayden, sem Jet nem emelkedett ki az eddig megismert szereplők közül. Ahogy írtam is már, Ayden vagány csaj, könnyű megszeretni, de olvastam már sok
hasonlóam erős lányról, és elveszett a többiek között. Jet-tel is ugyanaz a helyzet, hiszen tényleg szívdöglesztő és még érzelmes oldala is van, de hiányzott belőle az a plusz, amivel a legnagyobb kedvenceimhez csatlakozhatott volna. De amint ők ketten egy légtérbe kerültek (sőt ha éppen kettesben), csak úgy sistergett a levegő. A közöttük lévő kémiát sok páros megirigyelhetné. Tökéletesen egymásra hangolódtak, és annyira bosszantó volt, hogy mindketten játszották a vakot, és nem akarták elfogadni, hogy nekik együtt kell lenniük. A párosítás miatt nagyon szerettem ezt a könyvet. 

„Akárcsak a szétfolyó időbe, őbelé is kapaszkodni akartam, ameddig csak tudok, ameddig nem harapódzik el annyira a tűz, hogy belülről elevenen eléget, neki pedig nem marad más választása, mint végignézni hogy elhamvadok.”


Kedvenc jelenetem: Talán az első együtt töltött estéjük.
Kedvenc szereplőm: Nash
Hasonló könyv: Sok new adult kerülhetne ide, de azt hiszem a Taktust írnám, mert annál éreztem kevésbé hangsúlyosnak a műfaj elemeit.
Értékelésem: Egyáltalán nem volt rossz, de a műfaj miatt vártam, hogy kicsit jobban megérintsen és ne csak kikapcsoljon, ez maradt el, ezért 4 gitárt kap.

Érdekesség: Rábukkantam egy interjúra, amit Ayden-nel és Jet-tel készítettek, azt hoztam nektek. :)


Milyen a házas élet? Milyen változtatásokat kellett megtennetek?
Jet: A házas élet menő. Nincs ahhoz fogható, hogy tudod, úgy érsz haza, hogy mindig otthon van a csajod. Még jobbnak kell lennem abban, hogy lerázzam a groupikat és minden dal nyálas szerelmes dal legyen. A boldogság ezt teszi egy pasival.
Ayden: A házasság a bizalomról szól. Feltétel nélkül bízom benne, ami sokszor nagy kihívás. Előtte még senkiben se bíztam, jó érzés megosztani ezt valakivel és tudni, hogy sose hagy el. 

Jet, mindenki számára nyilvánvaló volt rajtatok kívül, mennyire szeretitek egymást. Miért nem harcoltál érte? Miért adtad fel és sétáltál el? 
Jet: * homlokráncolva * Mert az első sorból nézhettem, milyen az amikor az egyik fél odaad mindent, a másik pedig elveszi. Én nem akartam odajutni, még ha tudtam is, hogy nem vagyok az apám és totál biztos, hogy ő se az anyám. Plusz pasiból vagyok, nem szeretek ellenállás szemben harcolni, ha úgy érzem nincs esély a győzelemre. 

Ayden, Jet nyilvánvalóvá tette, mit érez irántad, miért nem voltál képes megnyílni neki?
Ayden: * vigyorogva oldalra néz a férjére * Sose nyíltam meg igazán senkinek. Mindig azt
hittem, egyedül megbirkózom mindennel. Nem gondoltam bele, hogy segíteni akarhat, vagy hogy képes lenne. Nem ilyen volt az életem Jet előtt. Plusz minden jó déli lány tudja, hogy néhány titoktól minden érdekesebb. 

Jet, melyik volt az a pillanat, amikor rádöbbentél, szereted Ayden-t? 
Jet: * Kezeit Ayden nyaka köré fonja * Valószínűleg, amikor úgy éreztem kiszakította a szívemet, miközben elsétált… de talán az első éjszakán vagy egy millió évvel ezelőtt, amikor megkért ugorjak fel hozzá egy italra. Nemet mondani volt életem legnehezebb dolga. * Ayden szinte reflexből szintén átkarolja őt * 

Ayden, amikor Jet stúdióját szétverték és mindent elvittek, automatikusan a bátyádat gyanúsítottad, emiatt akartál menekülni? 
Ayden: Az és az az előtti éjszaka a kocsiban. Nem veszítem el annyira az önuralmamat. Sebezhető voltam miatta és ijesztő volt. Plusz Asa korábbi dolgaihoz képest ez csak a jéghegy csúcsa lenne. Sose csak is zűrt csinált, inkább egy tornádó megsemmisítő erejével csapott le. 

Jet, tudtad, hogy érzel valamit Ayden iránt, nem volt kicsit vicces a végtelen egyéjszakás kalandok sora, miközben a hálószobád olyan közel volt az övéhez? 
Jet: * kicsit elpirulva * Talán egy kicsit. Csak éltem az életem, ahogy minden és ő sose mondott semmit.
Ayedn: Mit kellett volna mondanom, „Tartsd magadon a gatyád rock sztár? Talán, valószínűleg szerelmes vagyok beléd és megbántod az érzéseimet?”
Jet: Mondhattál volna valamit.
Ayden: Nem volt ott az ideje. Most már más a történet. Senki más nem mehet a szobába rajtam kívül. 

Ayden, Mennyire fájt, amikor a Love the One You’re With dalt játszotta? 
Ayden: * finoman oldalba könyökli * Az egy jó este volt. Értettem, mit próbál mondani, de ő volt az, aki ragaszkodott ahhoz, hogy nem elég egy „jó lánynak”. Az ő hibája volt.
Jet: Az egy remek dal.
Ayden: Nem úgy, ahogy akkor értetted.
Jet: Annyira féltékeny voltam. 

Jet, mi volt a valódi okod, hogy megbántsd Ayden-t Valentin-napon miután lenyomtad a nyelved a torkán és közölted vele, nyugodjon meg, nem történik meg újra? 
Jet: * megvakarja az állát * Idióta vagyok, ahogy Rowdy mondta. Szívás valakit ennyire akarni és tudod, nem lehet a tiéd. Rosszul kezeltem a helyzetet. 

Jet, Miért voltál olyan ideges, amikor az hitted Ayden nem lesz ott a Valentin-napi koncerten? 
Jet: * vállrándítás kíséretében * Mert számított nekem. Mielőtt még bármi is volt közöttünk, számított. Plusz Valentin-nap volt és annyira dögös volt vörösben! * ettől mindketten elnevetik magukat * 

Ayden mennyit változtál mostanra, kicsit a régi önmagad keveredik az újjal? 
Ayden: Most vagyok én. Diák vagyok, feleség, húg, jó barát. Tudom, hogy nem kell más, hogy megérdemeljem ezeket a dolgokat.
Jet: Mindegyik részedet szeretem.  
Ayden: Én is szeretek mindent benned, Jet.

Jet, milyen a kapcsolatod Ayden bátyjával, Asa-val? 
Jet: * megcsavarja a jegygyűrűt az ujján * Kedvelem. Sőt nagyon kedvelem. Szerethető srác. De úgy is kezelem, mint egy mérgező kígyót. Sose tudhatom, megbízhatok-e benne és ha úgy döntene, ellenünk fordul, elég mérge lenne, hogy megöljön minket. * Ayden könyörtelenül rábólint erre * 

Ayden, megbékéltél már a múltaddal? 
Ayden: Nagyjából. Néha sajnálom, de általában tudom, hogy ez tett ilyenné, aki ma vagyok és elfogadom. 

Ayden, mit gondolsz, működni fog Cora és Rome között? 
Ayden: * annyira nevet, hogy a hasát fogja * Ó ember, mintha két pusztító vihar tartana egymás felé teljes sebességgel és tudod, hogy mindent el fognak pusztítani, ha találkoznak. Nem látom a jövőt, de szórakoztató lesz figyelni. 

Hol látjátok magatokat öt év múlva? 
Ayden: Ki tudja? Meg akarom szerezni a mesterdiplomámat, akarok egy melót, ahol eleget kereshetek, hogy kifizessem Asa orvosi ellátása utáni adósságot és remélem több időt tudok Jet-tel tölteni, mert nem fog már annyit turnézni. Talán addigra az anyám is kihúzza a fejét a seggéből és visszatérhetünk Kentucky-ba.
Jet: Remélem az anyukám elhagyja apámat addigra. Talán megajándékozhatjuk egy vagy két unokával is ösztönzésként. * Ayden felé fordul hatalmas szemekkel * Miután végeztél a sulival. * Ő csak rámosolyog *

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése