2018. 03. 13.

Julianne Donaldson: Edenbrooke örököse

Író: Julianne Donaldson
Cím: Edenbrooke örököse
Sorozat:
Edenbrooke 2.
Kiadó: Könyvmolyképző
Kiadás éve: 2017.
Terjedelem: 70 oldal
Fülszöveg: 
Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.
„Most végre kiderül, Philip miért olyan ellenállhatatlanul… Philip… Minden Edenbrooke-rajongó számára kötelező.”
DeAnn S. McKinley

Philip Wyndham sohasem irigyelte a bátyját, Edenbrooke leendő örökösét. Inkább lenne a maga szerencséjének a kovácsa, mint hogy a cím és a rang szabta korlátok között éljen. De amikor a bátyja váratlanul meghal, Philip élete is fenekestül felfordul, mivel a körülmények azt követelik tőle, hogy feladja addigi életét. Philip felölti új szerepét, és London legkörülrajongottabb agglegényeként felváltva vergődik a berzenkedés, az unalom és a düh fogságában. Az események azonban váratlan fordulatot vesznek, mert egy este a sors egy fogadóba vezeti, ahol hősünk megismeri a páratlan Marianne Daventryt.


 

„Bocsásson meg! Hirtelen azt hittem, úriemberrel van dolgom. De már látom, hogy önnek van igaza: valóban összetévesztettem valakivel.” 

Mit nyújtott ez a novella egy Edenbrooke rajongó számára? 
I: Edenbrooke egy olyan könyv, amiért romantikus lelkem odáig van. Philip és Marianne története visszarepített abba a korba, amit én nagyon szeretek. Ebben a kis kiegészítőben Philip szemén keresztül látjuk a történet egy részét, és a múltba is kapunk betekintést. Mindig is nagyon kíváncsi voltam rá, milyen lehet az ő szemszögén keresztül a történet. Nagyon boldog voltam, hogy egy kicsit megismerhettem Philip-et közelebbről. Még most is
Philip (forrás)
nagyon szimpatikus férfi, nem gondoltam volna, hogy ekkora áldozatot kellett hoznia Edenbrooke miatt. Hiába szerette ezt a helyett, az öröklődési sorrend miatt, nem neki szánták. Ezt Philip szépen lassan elfogadta, és új életet kezdett. Sokként érte a hír, amikor egy szörnyű családi tragédia által, ő lett az új örököse Edenbrooke-nak. Teljesen megértettem őt, és sajnáltam is, hogy egy ilyen új helyzet állt elő. Bátyjával való viszonyáról is több információt tudtunk meg, amik nem voltak szép emlékek. Nagyon jó volt egy férfi szemén keresztül látni egy báli szezon férjfogási ceremóniáját. Szegény Philip elhiszem, hogy a háta közepére kívánta már a temérdek csitri próbálkozásait. Milyen jól leszerelte őket, igazi úriember módjára oldotta meg a dolgot. Egy igazi kis gyöngyszem volt ez a kis történet, nagyon jó volt visszatérni Edenbrooke-ba.

P: Annyira jó volt, ha ilyen rövid időre is, visszatérni Edenbrooke-ba. A történet igazi gyöngyszem a történelmi romantikusok között, és ez a rövid szösszenet még teljesebbé tette az élményt. Nagyjából elmesélte Marianne-nak a múltját, de más közvetlenül látni. A bátyjával való kapcsolatát nem ismertük ennyire és most eszméltem rá, mennyi mindent kellett feláldoznia azért, hogy hazatérjen. Nagyon szerethető ez a páros, mindig jó szívvel fogok rájuk visszagondolni. :)  

„A hölgy arca ismerős volt, összességében mégis az újdonság erejével hatott. Ez pont az ellenkezője volt annak, amit korábban Edenbrooke-kal kapcsolatban éreztem. A furcsán idegen otthonnal ellentétben ez az idegen arc furcsán ismerősnek hatott.” 

Így képzeltük el Phillip szemszögéből a „végzetes” találkozást?
I: Ez a jelenet nagyon meghatározó volt, és mondhatom azt Philip szemszögéből talán még
Marianne (forrás)
jobban is tetszett. Végre egy olyan lányt sodort elé az élet, aki nem fél megmondani a véleményt, és nem játssza meg magát. Marianne szókimondása kijózanítóan hatott rá. Felkelti az érdeklődését a lány bátorsága, és a szépsége is. Annyira szerethetőek voltak, a vonzalom azonnal érezhető volt köztük, már az első pillanatban. A fejőnős rész ismét nevetésre késztet. A szóváltásaik is nagy kedvenceim, olyan jól tudnak egymással csipkelődni. Remélem olvashattunk még az Írónőtől ehhez hasonló történeteket.

P: Ezt így kicsit nehéz megválaszolni, de azt hiszem nagyjából igen. Azt tudtuk, hogy Phillip menekülni akart otthonából, bezárva érezte magát, kezdett összeroppanni a rá nehezedő nyomás alatt. Mókás volt figyelni, ahogy mindenáron feleséget akarnak neki találni, és hogy mennyire nem érdekli a dolog. :D De a legjobban a fogadóban zajló események tetszettek, a fiút azonnal lenyűgözte a lány, ezt le se tagadhatná, imádnivalóak a szóváltásaik. 

„A csapda bezárult a szívem körül, tehetetlen voltam. Nem érdekelt, Marianne a pénzemért szeret vagy önmagamért, szeret-e egyáltalán, és elnyerhetem-e a szívét… már semmi sem számított. Fülig szerelmes voltam.”

Kedvenc jelenetem:
I: Amikor megismeri Marianne-t.
P:
A találkozásuk.

Kedvenc szereplőm:

I:
 Philip
P:
Marianne, Phillip

Kinek ajánlom:

I:
Akik olvasták az első részt mindenképpen olvassák el Philip történetét is.
Hasonló könyv:

P:
Lisa Kleypas Wallflowers sorozata hasonlóan remek történelmi romantikus.

Értékelésem:

I:
Nagyon jó volt visszatérni Edenbrooke-ba, ezért az élményért mindenképpen 5 lovaglást érdemel.
P:
Önmagában lehet nem adnék rá 5 fejőlányt, de nem lehet külön venni a kettőt, és együtt csakis ennyit érdemel.
Érdekesség: Az Edenbrooke-hoz elég sok mindent hoztunk már, de a külföldi borítókat még nem mutattuk meg, ezért most megtesszük. :)


Előbb még az Edenbrooke borítóit hoznánk, és 1-2 kivétellel szerintem most mind nagyon illik a történethez. Az első az angol. A második a spanyol, de mi is ezt vettük át. A harmadikat a franciák vehették kézbe, a negyedik a litvánoké. Az ötödik a cseh borító, a hatodik svéd. A következő szintén egy spanyol verzió, szerintem ez lett a rosszabb. A törököké következik, az annyira nem nyerte el a tetszésemet, de még mindig jobb a soron következő szlovén borítótól. Az utolsó pedig a németeké, náluk már megszoktam, hogy mindig nagyon más, mint az eredeti koncepció. :D


A kiegészítő novella eddig két borítóval jelent meg, mindkettő angol, mi a másodikat vettük át. A többi kép a Blackmoore-hoz kapcsolódik, ami nem a sorozat része, de valahogy mégis mindig egy kalap alá veszem. Az első az angol borító, a következő a török. A harmadik a szintén nem túl jól sikerült szlovén, a negyedik a spanyoloké, és az utolsó a magyar, mert itt saját borítót használtunk. :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése