2018. 03. 24.

Könyjelző Top 10 - 25. rész


Minden részben összegyűjtünk nektek TOP 10 könyvet vagy csak egyszerűen 10 kedvencet hozunk különböző kategóriákban. Igyekszünk nagyon változatosak lenni. Az ötlet eredeti forrása a Broke and the Bookish blog. :) 

Top 10 idézet

I: Mindig van egy mondat, ami megfogja az ember lányát olvasás közben, jó volt kicsit válogatni ezek közül.
P: Az is egy jel számomra, hogy egy könyv kiemelkedik a többi közül, hogy ha sok olyan sor akad, ami kifejezetten megmarad bennem. Ezeket szeretem is "elrakni", hogy később is megnézhessem őket. Ezekből most nem volt olyan nehéz válogatni. 

1,
I: Amanda Maxlyn: Mi lesz velem? - Magával ragadott Aundrea és Parker története. Minden fájdalmával úgy éreztem a szívemnek, lelkemnek szól. Kettőjük kapcsolata igazán szívbemarkoló.
Majd én leszek a lábad, ha nem tudsz járni. Én leszek a karod, ha nem lesz erőd enni. Állandóan melletted akarok lenni, éjjel és nappal is.
244. oldal
P: Karen Marie Moning: Új nap virrad - Mac és Barrons kapcsolata egyáltalán nem szokásos, mégis nagyon sok olyan idézet van, ami megmaradt bennem, ez talán a kedvencem. 
„– Tényleg boldog voltam. Tudtam, miért hazudtál. – Ősi, nem emberi, szokatlanul gyengéd pillantást vetett rám. Mert szeretsz.”
591. oldal, 54. fejezet
2,
I: Jane Austen: Meggyőző érvek - hatalmas kedvenc, nem csak a könyv, de a filmet is nagyon szeretem. Wentworth kapitány és Anne szerelme a második esélyről szól, én nagyon szurkoltam nekik.
Ne állítsa azt, hogy a férfi hamarabb felejt, mint a nő, hogy szerelme hamarabb kihűl. Soha nem szerettem mást, csak magát. Talán igazságtalan voltam, gyönge és sértődött bizonyosan, de állhatatlan soha. Maga, egyesegyedül maga hozott engem Bathba. Csak magára gondolok, csak magáért tervezek – hát nem tudja? 
136. oldal
P: Colleen Hoover: Reménytelen - Az eheti book tag kapcsán jöttem rá, hogy ez a kedvenc kortárs regényem. Nem csoda, hogy kedvenc idézetem is akad belőle.
  "– Amikor először megcsókoltál… abban a pillanatban, amikor összeért a szánk…
elraboltad a szívem egy darabját azon az éjszakán…
(… )
– Amikor először azt mondtad, hogy élek… mert még nem álltál készen… hogy kimond, szeretlek… egy másik darabja is a tiéd lett…
(… )
– Amikor (…) azt mondtam neked, hogy magányra vágyom… majdnem sírtam, amikor megláttalak az ágyamon. Majdnem sírtam, mert annyira szükségem volt rá, hogy ott legyél velem. Abban a pillanatban megértettem, hogy beléd szerettem. Éppúgy, mint te belém. Amikor átöleltél, tudtam: bármi történik velem, az otthonom ott van, ahol te vagy. Azon az éjszakán megkaptad a szívem újabb darabját.   
(… )
– Nyisd ki! (…) – Azt akarom, hogy nézz! Látnod kell, hogyan adom oda a szívem utolsó darabját is." 
352. oldal 
3,
I: Sara Raasch: Hó mint hamu - Ez az idézet nagyon kifejezi a könyv hangulatát, Meira képes elindítani a változást.
 – A legnagyobb hóvihar is egyetlen hópehellyel kezdődik.
380. oldal
P: Tarryn Fisher: Kihasznált alkalom -  Ez a regény is nagyon megérintett, amikor olvastam, és ez az idézet sokszor eszembe jutott később is.
 „– Úgy hiszem, hogy miután először odaadtad a szíved, sosem kapod vissza. Az életed további részében csak úgy teszel, mintha még mindig lenne szíved.”
268. oldal, 19. fejezet
4,
I:  R. Kelényi Angelika: Bűnös örömök városa - Flóra egy nagyon talpra esett lány, de még ő se tud ellen állni a szerelem hívó szavának.
A szerelem, úgy látszik, meglágyítja az agyat és a szívet is.
218. oldal
P: Brittainy C. Cherry: Csendfolyó - Nagy felfedezés volt az Írónő munkássága, számos idézetet írtam ki a könyveiből, de mind közül ez a kedvencem.
„Én mindig itt leszek, hogy meghallgassam a némaságodat.”
6. fejezet
5,
I: Colleen Oakley: Karnyújtásnyira - Jubilee nagyon ritka betegséggel küzd. Szomorú voltam, hogy mennyire rossz volt az élete ez miatt. 
Egyszer megcsókolt egy fiú. Majdnem belehaltam.
17. oldal
P: Colleen Hoover: Egy nap talán - Nem véletlenül kerül újabb idézet az Írónőtől a 10 legjobb közé, az ő könyveire is nagyon jellemző, hogy maradandó gondolatokat tartalmaz.
„… egy nap talán, amikor készen állok, kialakulhat köztünk valami.” 
9. fejezet
6,
I: Nicholas Sparks: Hosszú utazás - Az egyik legnagyobb kedvencem az Írótól, főleg Luke miatt. 
A világnak szüksége van egy kis titokzatosságra.
60. oldal
P: Brittainy C. Cherry: Lebegés - Ebből a regényből se hiányozhat idézet a felsorolásba, itt az egész téma nagyon megfogott és sokáig kísérte gondolataimat.
„Egy kicsike részem bánta, hogy odaadtam neki az elemeket, de a másik, nagyobbik részem örült, mert a reakciója azt jelentette, hogy ha lebegve is, de él.
 A szeretteink nélküli létben az volt a legnehezebb, hogy néha elveszítettük a lábunk alól a talajt, és sohasem tudhattuk, hogy mikor ér véget ez a súlytalanságban is fájdalmas lebegés.” 
13. fejezet
7,
I: Böszörményi Gyula: Leányrablás Budapesten - A Báró és Mili kapcsolatát nagyon szerettem. Csipkelődős oda mondogatás a kedvencem.
– Hangay kisasszony – hajolt meg felém kimérten, majd lenyomta a kilincset.
Egyből elfogott a pulykaméreg, hogy ilyen félvállról… ekkora közönnyel… szinte az egész villát kitöltő egykedvűséggel üdvözöl.
– Magának is szép napot, báró úr! – mondtam ridegen. – Ha szabad megjegyeznem, ma reggel igen pocsékul méltóztatik festeni!
196. oldal
P: Tiffany Reisz: Az angyal - Azt tudtam, hogy az Eredendő bűnösök sorozatból is akarok idézetet találni, de nem volt egyszerű kiválasztani, hogy melyik emelkedjen ki a többi küzül, végül erre esett a választás.

„– Visszajövök – ígérte. – Mindig visszajövök magához.
– Tudom – mondta a férfi hűvös, kemény arroganciával.
– Ha nem hinném, nem engednélek el.
– Higgye el, így van! – Egy lépést hátralépett. Majd még egyet. – Mindig.
– Eleanor, ha van egy kis könyörület abban a sötét szívedben, amikor most elmész, akkor menekülsz, és nem futsz.
Nora rámosolygott, a mosoly mindent elmondott, amit mondani akart, de nem voltak meg hozzá a szavai, nem volt meg a hangja.
– Soha nem futok el maga elől, tudja? De mindig visszamenekülök.”
26. fejezet
8,
I: Mary E. Pearson: Az árulás szíve- Lia bekerült a kedvenc hősnőim közé. Rafe és az ő kapcsolta igazán megható volt.
Megérte, Lia. Minden kilométer, minden nap. Végigcsinálnám újra az egészet. Három földrészen is végigkergetnélek, ha ez az ára, hogy veled legyek.
357. oldal 
P: Cassandra Clare: A hercegnő - Nagyon szerettem a Pokoli szerkezetek trilógiát, és ez a szerelmes idézet a kedvencem belőle. 
„Amikor két ember a szíve mélyén egy, erősebbek a vasnál és a bronznál is.” 
13. fejezet 
9, 
I: Brittainy C. Cherry: Lebegés - Tristan Cole és Lizzie története nagyon szívbemarkoló, az érzelmeimre nagyon tudott hatni.
Nem tudtam, hogy egy összetört szív darabjai önállóan is tudnak dobogni, csupán szerelemből. 
224. oldal
P: K. A. Tucker: Tíz apró lélegzet - Ez az idézet már a felvezetésben olvasható, és már itt meggyőzött a regény, hogy kedvenc lesz.

„– Csak lélegezz! – mondta mindig anyu. – Tíz apró lélegzet… Ragadd meg őket! Érezd őket! Szeresd őket!” 
Prológus
10,
I:  Sarah J. Maas: Köd és harag udvara - Itt is lett egy új kedvenc párosom. -annyira szép volt az egymásra találásuk.
Szebb az élet, ha te a közelemben vagy.
322.oldal  
P: Sarah J. Maas: Viharok birodalma - ból a sorozatból is van sok idézet, ami megmaradt bennem, de talán ez a vallomás a kedvencem.
„– A tied vagyok – mondta Rowan.
– És te szeretsz engem – jelentette ki Aelin. Ez nem kérdés volt.
– A világ végéig – lehelte a férfi.”

38. fejezet

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése