2018. 03. 02.

Könyvjelző TBR Jar Challenge - Március

Egy könyvmoly legnagyobb problémája, hogy akármennyit olvas, az olvasatlan könyvek mindig csak gyűlnek, végeláthatatlan halmokat képeznek. Nem tagadjuk, ez nálunk is így van. :D Viszont a kihívások mindig ösztönzőleg hatnak az emberre, ezért úgy döntöttünk, idén az olvasatlan könyveinket szintén egy kihívás keretein belül szeretnénk csökkenteni. Kiválasztottunk 12 regényt, amit közösen és még 12-12 kötetet, amit idén mindenképp kivégzünk, de a szerencsére bízzuk, hogy melyik hónapban melyik következzen. Egy üvegből fogjuk kihúzni az adott címeket és olvasás után értékelni is fogjuk őket. Ha kedvet kaptok hozzá, akár csatlakozhattok is hozzánk. ;)


Eddig mindkét hónapot sikeresen teljesítettük és tényleg igazán jó érzés egyre többet letudni régebb óta halmozódó olvasatlanjaink közül. És mindig izgatottan várjuk az újabb húzást, vajon most miket olvashatunk? :)

Közös lista: Most egy olyan könyvet sikerült kihúznunk aminek az első részét már olvastuk. Ami nem volt könnyű olvasmány, mind a kettőnknél a lelkünkig hatolt. Ez a könyv nem volt más mint Szaszkó Gabriella: Maradj velem c. könyve, amelyről értékelést is írtunk a blogra. Ebben a hónapban pedig a folytatását sikerült kihúznunk ami nem mást mint a Beszélj hozzám.
I: Az első része nagyon fájdalmas volt, de mégis egyszerűen nem tudtam letenni. A Pennington fivérek szörnyű gyermekkort tudhatnak magukénak, és ez kihat a felnőtt korukra is. Az első részben David szemszögén keresztül ismertük meg a történetet. Nagyon kíváncsi vagyok milyen lesz most Amy szemszöge, és milyen titkokról hull majd le a lepel.
P: Szaszkó Gabriella első könyve nagy népszerűségnek örvend hazánkban, így sokan örülhettek, hogy olvashatunk még a Pennington testvérekről. Jelen esetben kifejezetten tetszik ez a koncepció, hogy más szereplőkön keresztül ismerjük meg az életüket és igazán kíváncsian várom, hogy Amy élményei mit adnak a történethez.

Író: Szaszkó Gabriella
Cím: Beszélj ​hozzám
Sorozat:  Pennington-testvérek 2
Kiadó: Maxim
Kiadás éve: 
2017.
Terjedelem: 
418.
Fülszöveg:
 

Amy ​Forester élete nem könnyű; úgy tűnik, senki sem érti meg tetteinek mozgatórugóit. Amy a híres íróval, David Penningtonnal él párkapcsolatban. A férfi nem olyan régen publikálta gyerekkori memoárját, amiből ország-világ számára kiderül, hogy Amy korábban az író bátyjával, Chrisszel járt jegyben. David testvére öngyilkosságát követően határozza el, hogy megosztja mindenkivel gyermekkora borzalmait, alkoholista édesanyjuk bántalmazásait és zűrös kapcsolatát Amyvel.
Amy a rágalmazások után dönt úgy, hogy megírja a saját történetét, és elmélyed a múlt eseményeiben. Emlékeit a Pennington fiúkról egészen a megismerkedésüktől kezdi, majd elmeséli Chrisszel való kapcsolatát, és azt, hogy milyen is volt egy súlyosan önbántalmazó fiú és drogfüggő testvére mellett élni. Bár az írás ad némi megkönnyebbülést neki, de a visszaemlékezés és Chris halálának közelgő évfordulója feltépi a fájó sebeket. Vajon sikerül majd Amynek a felszín felett tartania Davidet? Túlélheti szerelmük a próbatételt? Egyáltalán lehetséges egy elvesztett személy árnyékában felépíteni egy párkapcsolatot?


Indie listája: Ebben a hónapban egy arany pöttyös könyvet sikerült kihúznom, ami nem más mint Emily Bleeke: Miután meghaltam. 
I: A fülszövege nagyon megtetszett, szeretem azokat a történeteket, amikben valami rejtély üti fel a fejét. Natalie történetét nem lehet hétköznapinak nevezni, már csak a fülszövegből megtudott információk alapján sem. A molyon eddig még csak 6 ember értékelte, és vegyesek a visszajelzések. Nagyon kíváncsi vagyok, én milyen szájízzel csukom majd be a végén a könyvet.

Író: Emily Bleeker
Cím:  Miután ​meghaltam
Kiadó: Könyvmolyképző
Kiadás éve: 
2017.
Terjedelem: 
430.
Fülszöveg:

„Még a legboldogabb házasságban is vannak titkok…”
Luke Richardson hazaérkezik szeretett felesége, Natalie temetéséről, akivel tizenhat boldog éven át éltek együtt, és három gyerekük született. De van valami, amire Luke nem számított: egy kék boríték várja michigani otthonuk előszobájának padlóján, amire az ő neve van írva Natalie kézírásával.

A boríték egy levelet rejt, amit Natalie egy évvel korábban írt, az első kemoterápia napján. És a levelek egyre csak érkeznek. Luke nem kételkedik a valódiságukban, de nem tudja, ki küldözgeti őket. Szinte a levelek megszállottjává válik, és a nyomozása során rég elfeledett titkokra bukkan, melyek kételyeket ébresztenek benne a feleségével, a családjával, az egész életével kapcsolatban.
De a szeretet örök – még az írott szavakban is, még az emlékekben is, és az ígéretekben is, amelyeket a halál után is be lehet váltani.
Levelek a síron túlról – az év egyik sikerkönyve
Ismerd meg Natalie felkavaró titkait!

Perpetua listája: Úgy látszik a folytatások hónapja van, mert sikerült egy újabb második részt kihúzni az üvegből, ami ebben az esetben Jay Crowner: Az utcák királya. 
P: Úgy tűnik az üveg azt szeretné, hogy minél több Jay Crownover-t olvassak, bár bánni nem bánom. :D Szerethető, olvasmányos stílusa van, könnyű haladni vele. Gyakran alkot nekünk könyves rossz fiúkat, akiket hibáik ellenére is a szívünkbe zárunk. Remélem Race is képes lesz erre. :)
 

Író: Jay Crownover
Cím: Az ​utcák királya
Sorozat: Welcome to the Point 2. 
Kiadó: Harlequin Magyarország
Kiadás éve: 
2017.
Terjedelem: 
368.
Fülszöveg:

Egy ​sötét, alvilági királyságban az uralkodó nem ismerhet félelmet, csak így tarthatja irányítása alatt az utcákat és a rajtuk élősködő, könyörtelen bűnözőket. Race Hartman elég jó családba született, elég intelligens, és eléggé kiábrándult a saját világából ahhoz, hogy az utcák királya legyen. Az olyan helyeken, mint a Point, mindig felüti a fejét a bűnözés, és mindig is lesznek züllött alakok, de aki föléjük tud kerekedni, az gátat szabhat a pusztításnak. Race-nek van egy terve, de kérdés, hogy meg tudja-e akadályozni a teljes pusztulást úgy, hogy saját magát nem teszi tönkre? Brysen Carter sosem állhatta a legjobb barátnője bátyját, mert túl sármos, túl megnyerő a modora, és túl könnyen behálóz bárkit. Óriási kísértés egy ilyen férfi aranyfényű ragyogásában sütkérezni, de Brysen tudja, hogy Race olyan, akár a Nap: ha túl közel kerül hozzá, jó eséllyel a vesztébe rohan. Mikor fenyegető üzeneteket kap, majd valaki az életére tör egy parkolóban, az egyetlen ember, akire számíthat, pontosan az a férfi, akit nem engedhet közel magához. Néha a vakmerőség az egyetlen esélyünk az életben maradásra. Vajon Brysen hagyhatja, hogy Race megmentse az életét, ha ennek az az ára, hogy feladja érte önmagát? 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése