2018. 03. 08.

Lorraine Heath: A ​herceg szeretője (A havishami ördögfiókák 1.)

Író: Lorraine Heath
Cím: A ​herceg szeretője
Sorozat: A havishami ördögfiókák 1.
Kiadó:  Harlequin Magyarország
Kiadás éve: 2017.
Terjedelem: 320 oldal
Fülszöveg:
Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.
Hat balsikerű báli szezon után Miss Minerva Dodger úgy dönt, hogy vénlány marad, mert elege van a hozományvadász udvarlókból. Ám hála a Nightingale Klubnak, legalább része lehet egy csodás éjszakában. Ezen a hírhedt helyen a nők álarcot vesznek fel, mielőtt szeretőt választanának. A szemérmetlenül jóképű Ashebury hercege készségesen teljesíti a titokzatos hölgy kívánságait, és Minerva egyre szenvedélyesebb és bensőségesebb viszonyba bonyolódik vele…
A figyelemre méltó képességekkel megáldott Ashe hamar rájön, hogy egyéjszakás kalandja nem más, mint a társadalmi konvenciókra fittyet hányó Miss Dodger. Érdeklődését felkelti a lány éles elméje és merészsége, ezért elhatározza, hogy annak rendje és módja szerint udvarolni fog neki. De hogyan tegye a szépet egy nőnek, akit már elcsábított? És miként bizonyítsa be neki, hogy a féktelen szenvedély csak kezdete az életre szóló boldogságnak?


"Okos vagyok, és kimondom, amit gondolok. Nem vagyok tartózkodó vagy engedelmes. Szenvedélyt akarok és tüzet, nem csöndet és rideg sóhajokat, amikor alig várjuk, hogy teljenek a percek, és ne kelljen egymás társaságában lennünk."

A molyon nagyon sokszor szembe találtam magam ezzel a könyvel. Ígéretesnek tűnt a fülszövege alapján, és úgy láttam sokaknak elnyerte a tetszését. Február utolsó olvasmányának kerestem valami könnyed romantikus történetet, amikor hirtelen eszembe jutott a Herceg szeretője. Nem is tanakodtam rajta sokat, mivel úgy is ezt az évet minél több történelmi romantikus megismerésének szenteljük Perpetua-val tökéletes választásnak tartottam. Szeretek belefeledkezni az ehhez hasonló történtekbe, romantikus lelkem ilyenkor örömujjongások közepette ugrál fel és alá. Mindig jó érzéssel tölt el, amikor egy gyöngyszemre találok, Minerva és Ashe története pontosan ilyen volt.

"Annak tartanak, ami vagyok: vénlánynak. Ideje,hogy belássam, soha nem lesz részem a nagy szerelemben, és nem vagyok hajlandó a nyakamba venni olyan férfit, aki nem tud olyan szívből szeretni engem, mint ahogy az apám az anyámat."

Ahogy a fülszövegben is kiderült Minerva megelégelte a hozományvadász kérők ostromát. Ő nem egy lagymatag házasságra vágyik, amiben az érzelmeknek hűlt helye található csak.
Mivel nem rendelkezik kimagasló szépséggel, de jelleme erős, és nem hagyja magát hülyére venni nem tolonganak azon kérők, akik Minerva-t saját magáért szeretnék. Az egyedüli mozgató rúgója a férfiaknak apja hatalmas hozománya, amit lányának szánt. Megelégeli, és úgy gondolja saját kezébe veszi a sorsát. Lehet, hogy vénlány lesz belőle, de előtte szeretné megismerni a szerelem művészetét. Egy titkos klubba vezet az útja, ahol álarcok mögött mindenki megkapja azt amire vágyik. Férfiak, és nők akik légyottra készülnek, de ezt nem kürtölik világgá. Tökéletes helyszín Minerva számára, már csak bátorságot kell gyűjtenie tettéhez. Feltűnik egy fehér álarcos titokzatos szépség a klubban, aki egyből felhívja magára Ashebury hercegének figyelmét. Nem is vár sokáig és csábításba kezd. Minerva ismeri a férfit, és örül neki, hogy érdeklődést mutat irányába. Az első éjszakájuk ismerkedéssel telik. Ashe Lady V.-ként azonosítja  Minerva-t, akinek a kiléte így még a férfi előtte is titokban marad. Bár a testi örömöknek még nem adnak teret, de
Minerva (forrás)
érezhető, hogy nem ez volt az utolsó titkos találkájuk. Minerva nem tudja kiverni a fejéből Ashebury-t, és a társasági eseményeken figyelemmel kíséri őt. Ashe szereti a női nem képviselőit, ez mellett a fotózás szerelmese is. Nem veti meg, ha egyes légyottok alkalmával egy művészi fotót is elkészíthet. Nyugtatóan hat rá, egy szép kép elkészítése. Gyermekkora fájdalommal, és vesztességgel teli. Legjobb barátaival közös a múltjuk, és a jelenben is fontosak egymás számára. Egy izgalmas éjszakán találkozik Lady V.-vel akit nem tud kiverni a fejéből, szeretne újra találkozni a titokzatos hölggyel, és megadni neki azt amire a nő vágyik. Egy este Minerva és Ashe ugyan azon a helyen tartózkodik, és beszédbe elegyednek. Feltűnik Ashe-nek mennyire érdekes személyiség Minerva, és szöget üt a fejébe egy gondolat. Elkezdődik kettőjük "tánca". Kapcsolatuk egyre mélyebbé válik. Ám vajon létezhet kettőjük között igaz szerelem? Képesek levetkőzni előítéletüket olyan dolgok iránt, amelyek fontos szerepet játszanak egy kapcsolatban? Van esély a közös jövőre?
 

"Véleményem szerint a szerelem bizonytalan dolog. Szerelmes vagyok abba a nőbe, akivel együtt vagyok, amíg ott nem hagyom. Már csak meg kéne találnom azt a nőt, akit nincs kedvem elhagyni."

Egy szóval, imádtam az egészet, úgy ahogy van. Nem kell nagy dologra gondolni a történet kapcsán, de engem mégis magával ragadott. A hangulat, és maguk a szereplők teszik szerethetővé ezt a történetet. Nagy kedvencem Minerva, végre egy olyan női karakter, aki
Ashe (forrás)
nem fél kimondani őszinte véleményét, a világ, és kérői felé. Tudja mit szeretne az élettől, és nem rest tenni ennek érdekében. Nagyon elgondolkodtatott. Vajon, én lennék e ilyen merész, mint Minerva? Annyira örülök, hogy ő igen is meg merte tenni azt a bizonyos lépést, és elment abba a klubba. Rossz volt látni, hogy mennyire alá ásták önbizalmát a pénzhajhász semmirekellők. Szüksége volt egy férfira, aki megmutatja nem csak a pajkos Lady V.-t de Minerva Dodger-t is lehet önmagért szeretni, és kívánni. Ashe személyében kaptuk meg ezt a férfit, aki nagyon is illik Minerva-hoz. Nem egy szőke herceg megvan a maga baja, de mégis valahogy megbízik benne az ember lánya. Nagy szenvedélye a fotózás, ami egy újabb érdekes eleme a történetnek. Nem keresi a szerelmet,  úgy gondolja nincs is ilyen fölös érzelmekre szüksége. Minden megváltozik amikor megismeri Lady V.-t, és Minerva-t. Az ösztönei arra sarkalják, hogy ne hagyja, hogy egy ilyen érdekes nő kicsússzon a kezei közül. Mind a két hölgyet szeretné meghódítani, és bebizonyítani Minerva-nak, hogy ő egy nagyon kívánatos nő, és erről nem szabad megfeledkeznie. Persze vannak itt egyéb okok is, amik jó kifogásnak, de a szívét úgy se tudja becsapni az ember. A legváratlanabb helyzetekben kapjuk a felismerést, és foghatjuk a fejünket milyen bolondok is voltunk eddig. Kettőjük kapcsolata egy igazi kis tánc volt, kóstolgatták egymást, kerülgették, vágytak a beteljesedésre, de volt olyan is, hogy megbotlottak. Nem csak Ashe, de Minerva részéről is nehezen ment a beismerés. Nem mer hinni abban, hogy valaki tényleg magáért szereti, és nem az aranytojást tojó tyúkot látja benne. A szenvedély tapintható volt, és szerintem jól volt beleszőve a történetbe. Kellő

mennyiségben tartalmazta, és nem ment ez a történet rovására. Nagy kedvenc volt még Minerva és édesapja kapcsolata. Érezhető mennyire szereti a lányát, és mindent képes lenne megtenni érte. Örülök, hogy Minerva-t eddig egy ilyen férfi védelmezte. Kaptunk ízelítőt a  többi havishami ördögfiókából is, mondhatom mindegyikük nagyon érdekes figura. Kíváncsian várom, az ő történetüket is, remélem lesznek olyan jók mint amilyen ez az első rész volt.

"Mi van, ha mindez csak illúzió, mint Lady V.?
Ő nem illúzió. Csak a személyiségének a másik fele. Szinte az elejétől tudtam, hogy kicsoda Lady V. Minden velünk marad, ami a Nightingale-ben történt. És minden folytatódik, ami a Nightingale-en kívül. Mindez a miénk."

Összességében azt mondhatom, nagyon jól választottam. Sokat mosolyogtam olvasás közben. Két makacs, és erős személyiség találkozása volt ez, akik között izzott a levegő. Emberiek voltak, és pont ez miatt lehetett őket szeretni. Voltak hibáik, mint mindenkinek, és rossz döntések is születtek. Szerencsére ha van kiért meg lehet változni, és együtt valami újat, és sokkal jobbat alkotni. Minerva, és Ashe szerelme nem hétköznapi módon kezdődik, és nem zökkenő mentes, de a végén megtalálják a boldogságot, amire titkon mind a ketten vágytak. 

Kedvenc jelenetem: Első találkozás Nightingale Klubban
Kedvenc szereplőm: Minerva, Ashe
Kinek ajánlom: Történelmi romantikus kedvelőknek, és inkább azoknak akik szeretik ha egy kis erotika is felüti a fejét a történetben.
Értékelésem:
Én nagyon élveztem Minerva és Ashe történetét, egy könnyed kikapcsolódásban volt részem, az élményért mindenképpen jár az 5 álarc.


Érdekesség: Egy interjút hoztam nektek, amiben kicsit jobban megismerhetjük az Írónő ízlésvilágát.


Az Írónőről:
Lorraine Heath mindig arról álmodott, hogy író legyen. Miután lediplomázott a Texas-i Egyetemen, kézikönyveket és számítógépes kódokat írt, de valami mindig hiányzott. Amikor elolvasott egy romantikus regényt, nem csak hogy rákattant a műfajra, de hamar rájött arra is, hogy mi hiányzik az írásaiból: lázadók, gazemberek és botrányhősök. Azóta ír róluk. Alkotásai már számos díjat kaptak, közötti a RITA elismerést. Regényei az USA TODAY és a New York Times bestseller listáira is felkerültek.  

Először beszélj kérlek a legújabb megjelenésedről.
A Beyond Scandal and Desire a Sins for All Seasons sorozat első része. Mick Trewlove Hedley Hercegének törvénytelen fia, akit nem ismer el, ezért Mick tönkreteszi a herceg törvényes fiát, még a fiú menyasszonyát is elrabolja. De Lady Aslyn Hastings nem olyan, mint várta. Ártatlan és kedves, kalandvágyó, boldogságot szeretne, amit meg is érdemelne. De a bosszúnak a boldogsága lehetne az ára, és Mick-nek el kell döntenie, hogy megéri-e feláldozni az egyetlen nőt, aki egésszé tehetné őt.

Az első híresség, akiért rajongtál? Bobby Sherman. 
Kedvenc dolog a suliban? Évkönyv. 
Kutya vagy macska? Kutya. 
Kedvenc dolog, amit egy olvasó mondott vagy tett? Egy olvasó kidíszített egy borosüveget az egyik borítómmal és egy másik bevásárló táskára nyomtatta az egyik könyvemet. 
Kedvenc fagyi? Eper. 
Kedvenc káros kaja? Tejfölös hagymás chips. 
Mit teszel a kávédba, teádba? Cukrot, sok-sok cukrot. 
Salátaöntet? Étteremben a ház specialitása. Egyedül ilyenkor kísérletezek. Másrészt, inkább rákot, steak-et vagy lasagna-t eszek. 
Kedvenc desszert? Vanília torta. 
Első író, akiért odavoltál? LaVyrle Spencer. 
Az első könyv, amit dedikáltattál? Fay Robinson A Man Like Mac könyve. 
A legutóbb olvasott könyv? A Duke in Shining Armor. 
Az utolsó ember, akinek sms-eztél vagy e-mailt írtál? Addison Fox. 
Mit kerestél legutóbb a Google-ben? Viktoriánus korabeli szinonimák a mellre. 
Melyik TV műsort nem szoktad kihagyni? Trónok harca. 
Igazán jó vagyok a... hallgatásban. 
Igazán rossz vagyok a… dicséret elfogadásában. 
Nem tudom, hogy kell használni a… Facebook-ot, anélkül, hogy leterhelne. 
A legjobb barátaim folyton kigúnyolnak a… készségemen, hogy magamon gúnyolódjak. 
Attól félek idiótán viselkednék, ha találkoznék… Kit Harington-nal. 
Könyves főhőseimet gyakran mintázom… Kit Harington-ról. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése