2018. 04. 03.

2017. legrosszabb olvasmánya - döntő


Akármilyen kategóriáról is beszélünk, mindig a legjobbakat keresik és díjazzák. A könyvmoly világban is könnyen lehet találni különböző felsorolásokat arról, hogy mik voltak az adott időszak kedvenc olvasmányai. Velük ellentétben, mi arra lennénk kíváncsiak, mi volt tavaly a legrosszabb könyv, amit olvastatok. Mintha egy könyves Arany Málna díjat szeretnénk "átadni".

Elérkeztünk a döntőig. A 32 regény kegyetlen viadalon küzdött meg egymással, de csak 2 könyv jutott a végső párbajig. :D Őket még egyszer bemutatjuk röviden, aztán szavazásra fel, jövő hét hétfőn osztjuk meg veletek, melyik könyv nyerte el 2017. legrosszabb olvasmányának címét. 

Kicsit azért szomorú, hogy két magyar alkotó regénye jutott a top 2-be, de ez senki kedvét ne vegye el a hazai alkotóktól, mert számos gyöngyszemre lehet bukkanni, a mi értékeléseink között is találhattok olyanokat, amit érdemes olvasni. :)


Író: Kocsis Nagy Noémi
Cím: A  macskapárduc 
Sorozat: Báthory Olga rejtélyes kalandjai 1. 
Kiadó: Publio
Fülszöveg: 

A macskapárduc Kocsis Nagy Noémi fantasy, krimi sorozatának első darabja. A sorozat főszereplőinek, Báthory Olga és Szepesi Herold magánnyomozóknak egyik legfontosabb felderítendő ügye. A páros egy furcsa helyen, egy panelben nyitja meg első nyomozóirodáját, ahol igen különös dolgok történnek. A szomszédok mintha nem lennének teljesen épelméjűek, a nyomozónőt pedig egy szörnyeteg kergeti meg egy fagyos, titokzatos éjszakán. Az incidens után elvállalnak egy felderítendő ügyet a CÉG-nél. Azonban a nagyvállaltnál sem úgy zajlanak a dolgok, ahogy azt az ember gondolná. Báthory Olga és Szepesi Herold részt vesznek a dolgos, céges hétköznapokban. Munkájuk során szerencsére olyan szövetségesekre számíthatnak, mint a jó, öreg Jánossy Alfréd hadnagy a bűnügyi rendőrségről, vagy a nyomozónő új kollégája, Vámbéry Tamás. De ki az a titokzatos Rovar Jenő? Olvasd el az első részt és várd a másodikat!

 
Moly.hu: 63%
Vélemények:   

"Se a szöveg se a történet nem volt jół karakterek nem léteztek, klisés volt, de ú­gy se érthető..."
~ a könyvet nevező

"Mondhatnám, hogy az egyetlen jó a könyvben a rövidsége volt, de nagyon sok pihenőt kellett tartanom a rossz szöveg miatt, így még az se…"
 ~ @Molymacska (moly.hu)    

Összegzés: Ennél a könyvnél írtam is, hogy nem sokan értékelték, mégis minden párbajból nyertesen jutott ki. A rövidségét emelték ki többen negatívumként és, hogy furcsa benne a fantasy szál, anélkül talán jobb lett volna a történet.


Író: Kis Olivér
Cím: Rozi és az arab herceg 

Kiadó: Művelt Nép
Fülszöveg: 

Helló emberek! Tudok valami nagggyon durvát!
Olivér vagyok. Olivér a rosszfiú, aki senkit sem hagy hidegen. Mert hát vagy szeretnek, vagy ami még jobb, utálnak. Háháhá.
Két hét Londonban, a Középsulis osztálytársaimmal: Rozival, a kis lúzerrel, Bendével a macsóval, és persze a barátnőjével, Barbival, aki szereti, ha minden olyan romcsiiii.
Találkoztatok ti már igazi herceggel? De olyan igazán tekintélyes, dúsgazdag, szinte mesebeli herceggel? Na én igen.
Elég komoly sztori. Olvassátok el. Annyit ígérhetek,hogy nagggy buli lesz!  


Moly.hu: 37%
Vélemények:  
"Ennek se műfaja, se ízlése. Elemezgethetném a történetet, de az nincs, ennél értelmesebbet álmodunk, aztán egy napig sokkosan elemezzük, hogy mi volt ez a zagyvaság, mit akart a tudatalattink ezzel közölni?"
~@Bleeding_Bride (moly.hu)

"Komolyan mondom, gondolkodtam azon, hogy megadjam az egy csillagot, mert nagyon jókat röhögtem rajta. Annyira nevetséges volt az egész, hogy két reakció létezik: sírás vagy röhögés. :D De a végén úgy gondoltam, hogy nem leszek ennyire jófej, mert a könyvben sem volt senki az."
~@GytAnett (moly.hu)


Összegzés: Ennél a könyvnél gyanítottam, hogy sokáig fog jutni, hiszen a legalacsonyabb volt a százaléka is a moly.hu oldalon. Számos hibát emelnek ki az értékelések, szerkesztési hibák, kidolgozatlan szereplők és kiszámítható történet. Eddig az összes párbaját magabiztosan megnyerte ez a könyv, kíváncsian várom, hogy most is így lesz-e.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése