2018. 04. 25.

2018. legjobban várt megjelenése - 2. kör


A mezőnyt már ismeritek, úgyhogy következhet a szavazás. Akik korábban is velünk tartottak, ismerik a rendszert. A 32 könyv párbajok során küzd meg egymással, és így jutunk el végül a győzteshez. :)

Író: Beth Flynn
Cím: Out of time
Sorozat: Kilenc perc 2.
Kiadó: Könyvmolyképző
Fülszöveg:

Az ítélet végrehajtásával azt hitték, mindennek vége. Tévedtek. Dél-Florida leghírhedtebb és legbruttálisabb motoros bandájának vezetőjének életének a halálos injekció vetett véget. Napokkal később, családja és barátai összeszedhetné a darabokat és továbbléphetne. Ehelyett olyan bonyolult és veszélyes világban találták magukat, amire nem számítottak. Ebben a részben visszakanyarodunk az 50-es évekbe Florida szívébe, ahol végre megismerjük Grizz háttértörténetét, és a titkot, aminek elrejtésével töltötte az életét. Még a belső köre se ismerte a teljes történetet - a tragédiát, ami beárnyékolta mindennapjait, a meglepetés felfedezése, amitől a kormány legkeresettebb és legrémisztőbb emberévé tette. Láthatjuk Ginny szeretetének mélységét, és az ártatlanságát, ami az elrablása után is megmaradt. Egyszer Grizz megszállottja volt, és most gyerekének az anyja, éveket töltött azzal, hogy elfelejtse a férfit, akit először elutasított, majd később beleszeretett. Most újraházasodott, Tommy felesége lett, a banda korábbi tagjáé, kétségbeesetten próbálnak normális életet élni, messze az erőszaktól. Tommy számára különösen magas a tét. Kétségbeesetten szerelmes Ginny-be már évek óta, és az álma végre valóra vált: elvette a nőt, akit sose kaphatott volna meg. De a normál kinézet mögött - virágzó karrier, két gyönyörű gyerek, és egy valóban szerető és boldog házasság - mégse tudják maguk mögött hagyni a múltat. Akárhányszor megfordulnak, újabb titokról hull le a lepel, feloldja a kötelékeket, amik összetartják őket. És Grizz halálával Ginny olyan sötét és ördögi titkokat tud meg, amiken nem tud túllépni. Ezek a titkok darabokra törik a szerelmüket? És milyen messzire megy el Grizz, hogy megvédje azt, amitől még a halál se választja el?
 
Moly.hu várólista: még nincs fent a magyar adatlap
Moly.hu kívánságlista:
még nincs fent a magyar adatlap
 

Vélemények:  

"Imádom az Írónő stílusát."
~ a könyvet nevező

"5 olyan kemény csillag, hogy nincs az a Dark Románc, amely felültudná múlni ezt a könyvet, ezt a történetet."
~ @_Eriii (moly.hu)
 
Összegzés: Olvastuk mi is az első részt, és bizony nagyon jól tudjuk, hogy igazán kegyetlen függővéggel zárul. Okosan csinálják az írók, mert ilyenkor a falat kaparjuk, hogy végre megkaparintsuk a folytatást. Egyszerűen ötletünk sincs, hogy az után mi várhat még a szereplőinkre.
 
Író: Gail Carriger
Cím: Timeless
Sorozat: Napernyő protekturátus 5.
Kiadó: Könyvmolyképző
Fülszöveg:

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.
Alexia Tarabotti-t, Lady Maccon-t,  utolérte otthon a boldogság. Természetesen, Alexia-ként, ebbe a boldogságba beletartozik a vérfarkasok a londoni elitbe való bevezetését, egy vámpír öltözőszobájában lakást és egy előkelő gyermeket, akinél néha előjön természetfeletti énje. Még Ivy Tunstell legutóbbi darabja, ami igazi bukás volt, se tudja elrontani jókedvét, amit a londoni élet biztosít.
Egészen addig, míg idézést nem kap Alexandriából, amit nem utasíthat el. Férjével, gyerekével és Tunstell-el, Alexia gőzhajóra száll és a mediterrán felé veszi az irányt. De Egyiptom több rejtélyt tartogathat, mint amennyit Lady Maccon kezelni tud. Mit akar valójában Alexandria Bolyának Királynője tőle? Miért terjed hirtelen az Istentörő Pestis? És hogy vált hirtelen Ivy Tunstell a legnépszerűbb színésznővé a Brit Birodalomban?
 
Moly.hu várólista: még nincs fent a magyar adatlap
Moly.hu kívánságlista:
még nincs fent a magyar adatlap
 

Vélemények:
"Egy zseniális sorozat rég várt befejező része."
~ a könyvet nevező

"Akkora arc minden karakter benne, és akkora nem várt, és mégis teljesen logikus csavarok bennek benne, sőt, az 5 köteten át tökéletesen végigvezetve, meg olyan realisztikus is valahogy, hogy nem tudok, mibe belekötni, csak élvezni tudom, ahogy szórakoztat az elmés humorával. "
~ @Lady_L (moly.hu) 

Összegzés: A Timeless kapcsán most épp nagy lehet a rajongók öröme, hiszen megint bizonytalan volt az utolsó rész jövője, de nem annyira régen kaptuk a hírt, hogy a Könyvmolyképző kiadja a sorozat lezárását. Egy sorozat befejező kötete pedig mindig nagyon város, nem lepődök meg, hogy bekerült a mezőnybe.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése