2018. 04. 02.

Könyvjelző TBR Jar Challenge - Április


Egy könyvmoly legnagyobb problémája, hogy akármennyit olvas, az olvasatlan könyvek mindig csak gyűlnek, végeláthatatlan halmokat képeznek. Nem tagadjuk, ez nálunk is így van. :D Viszont a kihívások mindig ösztönzőleg hatnak az emberre, ezért úgy döntöttünk, idén az olvasatlan könyveinket szintén egy kihívás keretein belül szeretnénk csökkenteni. Kiválasztottunk 12 regényt, amit közösen és még 12-12 kötetet, amit idén mindenképp kivégzünk, de a szerencsére bízzuk, hogy melyik hónapban melyik következzen. Egy üvegből fogjuk kihúzni az adott címeket és olvasás után értékelni is fogjuk őket. Ha kedvet kaptok hozzá, akár csatlakozhattok is hozzánk. ;)


A negyedén már túl vagyunk és az eddigi könyveket sikerült el is olvasnunk. Néha jó dolog, ha van egy kis segítség, mert ennyi olvasatlan regény között sokszor elég nehéz kiválasztani, melyik jöjjön, de ez a kihívás is segít, hogy ne vesszünk el a kötetek tengerében. :)



Közös lista: Most egy olyan könyvet sikerült kihúznunk aminek az első két részét már olvastuk. Újabb álompasival bővült a listánk az Üzletben Garrett Graham vett minket le a lábunkról. A Baklövésben pedig John Logan mutatta meg ő mire is képes a női szívek meghódítása érdekében. Nem hiába lett kedvenc az eddigiek alapján a sorozat. Értékelést is írtunk mind a két részből a blogunkra.
I: Eddig mint a két résznek sikerült levennie a lábamról :) Nagyon kíváncsi vagyok milyen lesz Dean története.
P: Nem tudom, miért sikerül mindig halogatni az újabb részeket, hiszen már a legelső is meggyőzött, hogy ez egy remek sorozat, sok humorral, szenvedéllyel és szerethető szereplőkkel. Dean feltűnő személyiség volt az első két részben, kíváncsi vagyok, mit rejteget a magabiztos felszín alatt.

Író: Elle Kennedy
Cím: A pont
Sorozat:  Off-Campus 3.
Kiadó: Könyvmolyképző
Kiadás éve: 
2017.
Terjedelem: 
416.o
Fülszöveg:
 

A ​srác a pályán és a lányoknál is sikert sikerre halmoz…
Allie Hayes nehéz időszakot él át. Diploma előtt áll, de fogalma sincs róla, mihez kezdjen az egyetem után, ráadásul a közelmúltban a régóta tartó kapcsolata is véget ért. Bár a vad, érzelemmentes szex nyilvánvalóan nem megoldás a problémájára, a jóképű hokisztárnak, Dean Di Laurentisnek képtelen ellenállni. Legalábbis egyszer, mert még a bizonytalan jövő sem elegendő ok arra, hogy Allie zűrös viszonyba bonyolódjon az egyéjszakás kalandok koronázatlan királyával.
De ezt a lányt nem lesz olyan egyszerű meghódítani.
Dean mindig megszerzi, amit akar. Csajokat, jó jegyeket, népszerűséget, csajokat… Igazi szívtipró, akinek egy lány sem mond nemet. Kivéve Allie-t. A belevaló csaj egyetlen éjszaka alatt fenekestül felforgatja a srác életét, majd kijelenti, hogy legyenek csak barátok. Na, azt már nem! Ennek csak akkor lehet vége, ha Dean úgy akarja. A srác minden csáberejét beveti, de amikor történik pár hatalmas változás az életében, fokozatosan rájön, hogy nemcsak a gólok számítanak… hanem a szerelem is.

Indie listája: Ebben a hónapban egy vörös pöttyös könyvet sikerült kihúznom, ami nem más mint Anne Percin: A ​Remény kalózai.
I: Egyre több rákos megbetegedést tapasztalok a környezetemben is. Mindig elborzaszt milyen sok áldozata van. Amikor megláttam a megjelenések között tudtam, hogy szeretném megismerni Tania és édesanyja történetét.

Író: Anne Percin
Cím:  A remény kalózai
Kiadó: Könyvmolyképző
Kiadás éve: 
2017.
Terjedelem:
120. o
Fülszöveg:

A ​lányom szeretete nélkül már nem élnék!
Tania az átlagtinik meglehetősen egyhangú életét éli. Suliba jár a többi szerencsétlennel, rajong a csokiért meg mindenféle képzeletbeli lényért, a tesit ellenben ki nem állhatja, futni különösen utál. Az anyukája is gyakran az agyára megy: amióta a férje (Tania apja) lelépett egy felbotoxozott szájú olasz spinével, egy rózsaszínűre festett virtuális életet talált ki magának, azzal kábítja a blogja (Olvasmányok & lekvárok) olvasóit. Egy napon furcsán kezd viselkedni, és Taniának rá kell döbbennie, hogy az anyja nem azért guglizik rá lázasan és hosszasan a „mell” szóra, mert nagyobb lökhárítókat szeretne. Nem: az édesanyjának mellrákja van.
Ettől fogva Tania élete teljesen megváltozik, és fokozatosan ő maga is: lázongó kamaszból a halál ellen lázadó fiatal lánnyá válik, aki olyan dolgokra is vállalkozik, amikre álmában sem gondolt.
Mert az életben minden megeshet.
Ha a legrosszabb megtörténhet, akkor a legjobb is.

Megindító és reményt adó történet egy kemény témáról.

Perpetua listája: Eddig inkább a romantikus vonalat erősítették a húzások, és bár ebben a könyvben is várható némi romantika, azért itt a fantasy elemeken van a hangsúly. Ilona Andrews: Perzselő mágiája a negyedik húzás.
P: Ilona Andrews-nak is nagyon megörültem. Mielőtt hazánkba érkezett is sok jót hallottam regényeiről, az általa megálmodott világokról. Nem mellesleg egy újabb kemény hősnőt ismertem meg Kate-ben, akit könnyen megszerettem. És leginkább arra vagyok kíváncsi, hogy Curran is sokszor felbukkan-e ebben a részben is.

Író: Ilona Andrews
Cím: Perzselő mágia
Sorozat: Kate Daniels 2. 
Kiadó: Könyvmolyképző
Kiadás éve: 
2017.
Terjedelem: 
358.o
Fülszöveg:

Atlantában elszabadulnak az indulatok és felforrósodik a hangulat…
Kate Daniels zsoldosként a balul elsült mágiahasználat romjait takarítja el, ezért ha valaki, ő aztán pontosan tudja, hogy Atlantában úgy változik a paranormális energiahullám, mint az apály és a dagály. Azonban a hétévente egyszer jelentkező hatalmas mágiakitöréskor a mágiának semmi sem szabhat határt. Amikor Kate-et felkérik, hogy szerezze vissza a Falka – az atlantai paranormális katonai alakváltó egység – ellopott térképeit, hamar rá kell jönnie, hogy sokkal több forog kockán, mivel az ellopott térképek csak az első lépést jelentik két, az újjászületésben reménykedő istenség ádáz küzdelmében.
Ha Kate-nek nem sikerül elejét vennie a véres összecsapásnak, az a város pusztulásához vezethet…

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése