2018. 04. 05.

Lorraine Heath: Mindent ​egy lapra (A havishami ördögfiókák 2.)

Író: Lorraine Heath
Cím:
Mindent egy lapra

Sorozat: A havishami ördögfiókák 2.
Kiadó:
 
Harlequin Magyarország
Kiadás éve:
2017.
Terjedelem:
400 oldal
Fülszöveg:

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.
Egy fülledt nyári éjszaka Edward Alcott enged a kísértésnek, és a sötét kertben megcsókolja Lady Julia Kenney-t. Sosem érzett szenvedély ébred benne, de elfojtja magában, amikor a hölgy nőül megy az ő ikertestvéréhez, Greyling grófjához. Aztán szörnyű tragédia történik, és Edward ígéretet tesz haldokló fivérének: úgy fog tenni, mintha ő lenne Greyling grófja, míg várandós sógornője világra nem hozza elsőszülött gyermekét.
Julia úgy találja, hogy a férje nagyon megváltozott, miután hazatért. Bátrabb, vakmerőbb, ridegebb, és kerüli a meghitt együttléteket. Ő ennek ellenére napról napra szerelmesebb belé.
Edwardban is egyre jobban lángol a régvolt éjszakán felizzott szenvedély. Leghőbb vágya, hogy igazi férje lehessen Juliának. Közben folyton attól retteg, az asszony rájön a csalásra, ráadásul az angol törvények tiltják, hogy valaki feleségül vegye testvére özvegyét. Végül kockára tesz mindent abban a reményben, hogy így elnyerheti a boldogságot…


"Az ajka éhesen csapott le az asszony ajkára, mert annyi intimitásra vágyott, amennyit csak kaphatott anélkül, hogy elemésztette volna a bűntudat. Tudta, hogy később furdalni fogja a lelkiismeret, de most, ebben a pillanatban teljesen átadta magát az érzéseknek..."

Az első része a sorozatnak nagy hátassal volt rám, már ott is felfigyeltem a szoknyaperc Edward Alcott-ra. Örültem, amikor megláttam, hogy a következő részben róla olvashatok majd. Nem múlhat el úgy egy hónap sem, hogy ne lenne egy kis történelmi romantika benne, ezért kaptam is az alkalmon, és kézbe vettem Edward és Julia nem mindennapi szerelmének történetét.

A fülszöveg nagy részben elénk tárja ennek a kötetnek a cselekményét, de azért én is mesélnék róla egy kicsit. Aki nem olvasta a fülszöveget mert meglepetésre vágyik, annak az én cselekmény leírásom kissé spoileres lehet, de annak aki olvasta nem okozok meglepetést.  Azt már tudjuk, hogy Edward és Albert ikertestvérek. Ők is elvesztették szüleiket, abban a
vonatbalesetben, amelynek köszönhetően Ash is árva maradt. A két testvér személyisége nagyon különböző, Albert a csöndesebbik, aki mindig óvó tekintettel figyeli öccse minden lépését, sokszor nyújt neki segítséget egyes kihágásai során. Edward egy igazi szoknyapecér, aki a kalandoknak, és az utazásnak él. Számára is nagyon fontos bátyja figyelme és szeretete. Kettőjük kapcsolata egy picit változik, amikor Albert megismeri Julia-t, akit feleségül is vesz. Edward féltékeny a nőre, de a szívében más érzelmek is kezdenek megmutatkozni. Egy aprócska "tréfa" alapjaiban rengeti meg Edward szívét, és tudja nem lehet sógornője közelében, ezért mindent megtesz, hogy a világ szemében úgy tűnjön mintha nem kedvelné őt. Albert és Julia boldog házasságban élnek, sajnos többszöri vetélésen vannak túl, de most úgy néz ki egy életerős kis magzat növekszik Julia szíve alatt. Edward megkéri fivérét, menjenek el együtt egy utolsó közös útra a baba megszületése előtt. Albert persze, hogy nem tud ellen állni öccse kérésének. Elindulnak Afrikába egy több hónapig tartó kalandra. Ám ez az út nem várt eseménnyel zárul. Albert-et baleset éri, és sajnos nem éli túl. Utolsó kérése öccse felé, hogy nem mondja el Julia-nak, hogy melyikük is halt meg igazából. Gyászolja mindenki Edward-ot, és örüljenek annak, hogy Albert életben maradt. Szörnyű teher ez, de Edward tudja nem mondhat neki nemet, mert úgy érzi az ő hibájából sérült meg, és végül halt meg Albert. Tehát Edward visszatér Albert-ként, és véghez viszi bátyjának tett ígéretét. Persze nem lehet mindenkit az orránál fogva vezetni, legjobb barátai Ash, és Locke átlátnak rajta. Több érvet felhoznak ellene, és mellette is, de a végére arra lyukadnak ki, amíg Julia nem ad életet gyermekének, addig Edward játssza el a neki szánt szerepet.

"Ha bármikor megcsókolhatnálak, amikor csak akarlak, semmi szükségem nem lenne borra."

Julia nagyon örül férje visszatértének, és sajnálja, hogy Edward életét vesztette azt útjuk során. Tudja, hogy milyen fontos szerepet töltöttek be egymás életében a testvérek,  megérti férje fájdalmát. Ám úgy tűnik a gyász, és a távolság megváltoztatta a viselkedését. Ez az
Edward (forrás)
"új"Albert olyan érzéseket ébreszt Julia-ban, amire még ő se gondolt, eddig is szerette őt, de ez az új oldala még jobban elkápráztatja. Edward pedig küzd a szívében fellobbanó érzelmek ellen, minden ész érv ellenére egyre jobban kezd beleszeretni sógornőjébe. Azt hitte ezeket az érzéseket végleg eltemette már a múltban, ám még ő sem sejtette, hogy sokkal erősebben fognak visszatérni a szívébe.
Harcol lelkiismeretével, tudja nem hazudhat már sokáig Julia-nak, de egyszerűen nem szeretné elveszíteni maga mellől. Vajon van jövője egy ilyen kapcsolatnak? Julia képes túl lépni az áruláson, és Edward-ot önmagáért szeretni? Van esélyük a boldogságra egymás mellett?

Az alapötlet egyszerre tűnt bámulatosnak, és morbidnak is kissé. Nagyon fájt a szívem Edward-ért, nem elég, hogy meg kell küzdenie bátyja elvesztésének gyászával, e mellett még a lelkiismerete is többszörösen kínozza. Tudja, az ő hibája, hogy most nem Albert áll itt felesége mellett, és a nő iránt táplált érzéseivel is meg kell küzdenie. Nagyon kényes helyzet, és teljes mértékben megértettem Edward-ot. Mindemellett milyen nehéz lehet eljátszani, hogy ő Albert, nem csak Julia férjévé kell válnia, de Greyling grófjának szerepét is magára kell öltenie. Sose vágyott erre a posztra, túl nagy elkötelezettséggel jár a birtok irányítása, és a bérlők felügyelése.  Én titkon tudtam, hogy képes lesz felnőni a feladathoz, sokkal több adottsággal rendelkezik hozzá mint ahogy ő gondolja. A legjobban azért izgultam miként oldja meg a férj szerepét. Belegondolva elég sok kényes szituáció adhatja magát ebben az esetben. Egy házas férfi nem csak védelmezi, de szereti is feleségét. Az intim pillanatok pedig elkerülhetetlenek, jó nem mindjárt a forró együttlétekre kell gondolni, hiszen Julia gyermeket vár, és az eddig elvesztett magzatok miatt Albert-el már régóta nem élnek házas életet a mostani baba érdekében. Ám egy csók, vagy egy sima együtt alvás, azért elkerülhetetlen ebben a helyzetben. Történik jó pár eset, amelyből Edward legszívesebben kihúzná magát, de a végén már nem tud nemet mondani. Nem csak Julia miatt, de a saját érzései sem hagyják békén. Julia egy nagyon kedves nő, egyszerre sajnáltam, és féltettem is őt. 

"Greyling minden grófja szerelemből házasodott."

A múltban Edward ellopta az első csókját, amit nem tudott megbocsátani a férfinak. Egyszerre borzasztotta el, és korbácsolta fel a vágyait az a bizonyos  titkos csók. Ő is szerepet játszott sógorával szemben, mindenki azt hitte, nem bírja elviselni Edward látványát, de ez nem volt igaz. Könnyebb volt ezt mutatni a világ, és férje felé. A napok szépen lassan telnek, és egyre jobban kezdik "újra" megismerni egymást. Nagyon jó volt végig követni a
Julia (forrás)
kapcsolatuk alakulását. Igaz, hogy Julia nem sejti, hogy nem Albert alszik mellette nap mint nap, de Edward mellett kezd kinyílni a személyisége, felszabadultabb, és bátrabb is lesz. A szenvedély pedig újult erővel csap le rá. Nagyon várja már a gyermeke megszületését, ami után újra érezheti a testi örömök csodás varázsát. Igen ám, de Edward félelme egyszer csak valóra válik, és a titok nem marad többé rejtve.  Teljes mértékben megértem Julia hozzáállását a dologhoz. Szerintem mindenki így reagálna a helyében. Nehéz lehet felfogni, hogy akit az ágyába, és a szívébe fogadott nem Albert, hanem a tékozló és halottnak hitt Edward. Az Írónő nagyon jól alakította a szálakat, mert már én is kezdtem reménykedni, hogy elmaradnak a viharfelhők, és valami úton módon minden jól végződik majd. Sok ellenérzésem volt, de ő mégis olyan szépen írta meg kettőjük szenvedését, és szerelmét, amit egyszerűen nem tudtam nem megszeretni. Meg megtapasztaljuk egy szerelmes férfi kétségbe esését, és egy becsapott nő szenvedését. Edward nem hajlandó feladni, reméli Julia megbocsát neki, és nem üldözi el maga mellől. Nem olyan egyszerű folyamat ez, szerencsére kitartásban és csökönyösségben nem szenved hiányt a mi alfa hímünk.  Julia-nak is rendet kell tennie nem csak a fejében, de a szívében is. Az ez utáni részek voltak a kedvenceim, nagyon jó volt látni ahogy kerülgetik egymást, a vonzalmat nem tudják semmisé tenni.

Összességében annyit mondhatok az én tetszésemet ismét elnyerte az Írónő. Azt hittem kevésbé fogom szeretni, de teljes mértékben felül múlta a várakozásaimat. Egy nem hétköznapi történetben volt részem, és egy nem mindennapi szerelmet ismertem meg. A
kettőjük kapcsolatának fejlődését nagyon jó volt végig követni. A szenvedély sütött a lapokból, de ez mellett a gyásznak, és a fájdalomnak is nagy szerepe volt benne. Persze vannak olyan részek amelyekkel nem értek egyet. Nem voltam ilyen helyzetben, de szerintem minden csók és érintés mást vált ki belőlünk, és különbözőek, főleg ha ezt egy másik személytől kapjuk. Ezért kicsit értetlenül álltam Julia tudatlansága előtt. Mindezek ellenére megkedveltem őket. Úgy gondolom méltó befejezést kapott a kapcsolatuk, de azt már nem mesélem el ;) legyen meglepetés. Biztos nem fogok sokat várni a harmadik rész olvasásával, Locke titokzatossága, nagyon furdalja az oldalamat :) 

"– Mindkettőnkhöz igazságtalan voltál. Tényleg egy olyan nővel akartál együtt lenni, aki abban a hitben él, hogy valaki mást szeret?
– Még soha senkit nem szerettem azelőtt. Nem vagyok túl bölcs ebben a kérdésben."

Kedvenc jelenetem: Farkas úr bemutatása.
Kedvenc szereplőm: Edward, Julia
Kinek ajánlom: Azoknak akik olvasták az első részt, szerintem nagyon is érdemes folytatni a sorozatot.
Értékelésem:
Nem gondoltam volna, hogy ennyire magával ragad Edward és Julia története, megérdemlik a 4,5 Scotchot.


Érdekesség: Én már nagyon várom Locke történetét, ezért a 3. részről hoztam egy kis interjút. 

Kérlek mesélj kicsit legújabb megjelenésedről, a Vikomt asszonyáról. 
A vikomt asszonya a harmadik rész a Havashami ördögfiókák sorozatban. Killian St. John, Viscount Locksley hősként tekint apjára – Marsden márkira, akiről mindenki azt hiszi beleőrült felesége elvesztésébe – és megfogadta, sose lesz szerelmes. A márki elveszti türelmét fia iránt, miután nem lát esélyt a házasságra és örökségének átadására, ezért saját magának kezd feleséget keresni, hogy tovább vigye vérvonalát. Amikor Locke rájön apja tervére, elhatározza, hogy a nőt azonnal el is küldi. De Portia Gadstone, kétségbeesetten keresi a menedéket és feltett szándéka elfogadni az ajánlatot. Legnagyobb rémületére mégis a jóképű férfi feleségeként találja magát. Locke próbálja megóvni a nőtől a szívét, aki apját próbálja kihasználni, de a szerelem utat talál. 

Mi adta az ötletet? 
A legtöbb ötlet a szereplőkkel kezdődik – általában elképzelem őket, mielőtt kitalálom a történetüket. Gyakran valami egészen mást keresek és abból jut eszembe a szereplő. Átfutok egy cikken, két „csaló nőről”, akik egy 1801-es sportmagazinban jelentek meg. Belőlük jött a Duke and The Lady in Red. Egy tragikus vonatbalesetről is olvastam, ami sok életet vett el Angliában és sok árvát hagyott maga után, a fájdalomba beleőrülő szülőkkel. Innen jött a Vikomt asszonya. 

Történt bármi érdekes a kutatás közben? 
Néhány évvel ezelőtt Skóciába utaztam író barátaimmal. Egyik reggel úgy döntöttük elmegyünk agyaggalambot lőni. Egy közeli gazdaságban történt, ahol a tulaj egy elzárt részre vezetett minket. Beindítottuk a gépet, ami a levegőbe küldte a korongokat, hogy rá tudjunk lőni. A kedvenc részem a kutya, Blottie volt, aki visszahozta a korongjainkat, amit nem találtunk el. 

Van kedvenc pillanatod az Írói karrieredben? 
Pár hete történt az egyik kedvencem, amikor a hotel bárjában lógtam a Buns & Roses hétvégén. A hadseregnek is volt ott épp egy rendezvénye és sok egyenruhás ember volt szintén a bárban. Találkoztam közöttük olyannal, aki épp a könyvemet olvasta. Azt mondta, romantikus regényeket szokott olvasni bevetés során, ez segít neki.
 
Van olyan TV műsor, amit éppen nézel? 
A Ripper Street-et. Most tudom, hogy két szezon között hol vannak a Trónok harca színészei. 

Vannak háziállataid, akik veled lógnak miközben dolgozol? 
Jake ez én írópajtásom. Néha a lábfejemen fekszik. Általában hat körül fejezem be az írást és TV-t kezdek nézni, akkor az ölembe fekszik. Amikor határidőhöz közeledek tovább csinálom. Amikor ez van, akkor bejön és szomorú hangon jelzi, hogy most már ölbe bújós idő van. Nehéz nemet mondani neki.
Forrás

 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése