2018. 04. 24.

Lorraine Heath: A ​vikomt asszonya (A havishami ördögfiókák 3.)

Író: Lorraine Heath
Cím: A vikomt asszonya
Sorozat: A havashami ördögfiókák 3.
Kiadó: Harlequin Magyarország
Kiadás éve: 2018.
Terjedelem: 432 oldal
Fülszöveg:
Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.
A ​ szerelem néha őrületet szül. Locksley vikomtja legalábbis erre a következtetésre jutott, miután az apja megháborodott imádott hitvese halálát követően. Ám amikor az idős férfi feleségül akarja venni a lángvörös hajú, szerencsevadász Portia Gadstone-t, Locke drasztikus lépésre szánja el magát, és nőül kéri a lányt. Egy kölcsönös előnyökön alapuló házasság tényleg kényelmes lehet… amíg semmiféle zavarba ejtő érzelem nincs a képben.
Portia csak kétségbeesésében egyezett bele, hogy hozzámenjen egy őrülthöz, a megállapodás ugyanis védelmet biztosított volna a számára. Legalábbis ő ebben bízott, amíg a márki jóvágású fia el nem olvasta a megállapodást, és át nem vette az apja helyét. Ennyit a nyugodt – és ami még fontosabb, biztonságos – házaséletről, amelyre Portia számított.
Miközben a lány kezd beleszeretni vonzó férjébe, a múlt sötét titkai a felszínre törnek, és azzal fenyegetnek, hogy mindkettőjüket tönkreteszik – hacsak Locke nem tesz kockára mindent, és nem nyitja meg a szívét a szerelem előtt…

Értékelés a korábbi részekről: 1 | 2

"– Engem egyáltalán nem érdekel a szerelem. Sosem érdekelt.
Apám beleőrült, és én nem akarok így járni."

Gondolom már senki előtt sem titok, hogy mennyire megszeretem a sorozatot. Részről részre egyre jobban magába szippantott, és addig nem tudtam nyugton maradni, amíg meg nem ismertem Locke történetét is. Őrá voltam a leginkább kíváncsi hármuk közül, a titokzatossága, és a múltja azt sejtette, egy igazán érdekes férfit fogok megismerni a személyében. Kíváncsi voltam milyen nő fogja végül rabul ejteni a szívét. Úgy gondolom
Locke (forrás)
Portia méltó párjává vált, még nekem is jó sok meglepetést okozott, sőt volt, hogy meg is botránkoztam egyes tettén. Egy percig sem unatkoztam, csak úgy faltam a sorokat. Nagyon remélem, esetleg nálunk is megjelenik majd a következő rész is, mert ezek után muszáj megismernem az öreg  Marsden márki történetét is. Hihetetlen, hogy ennyi év múlva is mennyire szereti a halott feleségét, igazán szívhez szóló ez a ragaszkodás. A fülszöveg elénk tárja az alaphelyzetet. Egy nem várt házasság története tárul fel előttünk, szikrák melyek azonnal pattogni kezdenek főhőseink között, de nem várt eseményekkel, és titkokkal is meg kell küzdeniük a végső boldogságuk érdekében.


"Mindannyiunknak szükségünk van a szerelemre. Méghozzá minél inkább azt hisszük, hogy nincs, annál inkább."

Locke édesanyja belehalt a szülésbe, ez a veszteség teljesen összetörte apja szívét, ami súlyos nyomot hagyott rajta. Nem nagyon érdekelte ezek után az élet, szinte mondhatjuk, hogy "beleörült" a szeretet nő hiányába. Locke eldöntötte, ő sose fogja oda adni a szívét egyetlen nőnek sem. Ez a tett csak bajt hoz, sokkal könnyebb, ha az érzelmek kimaradnak egy kapcsolatból. Sajnos nem tudta apja milyen furmányos tervet eszelt ki az ő megházasítására, és szépen bele is sétál a neki állított csapdába. Így került a képbe Portia, aki az öreg márki hirdetésére jelentkezett. Mind a kettőjüket meglepi az új fejlemény, amikor Locke lép a férj szerepébe. Igazán erős kezdésnek éreztem, az első találkozás már sejtette milyen érős érzelmek fognak köztük kialakulni. Vártam miként próbálják majd megzabolázni a szívüket,
és milyen esemény fogja megváltoztatni a döntésüket. Az esküvő nem várat sokat magára, elkezdődik kettőjük közös élete, amelyben tisztázzák az alapokat, szerelemnek nincs helye köztük. Az örökös létrehozása az elsődleges cél. Napközben mindenki végzi a maga dolgát, Locke a bányában felügyel, és dolgozik, addig Portia elkezdi felújítani az elhanyagolt szobákat, és termeket. Nem csak Locke életébe hoz változást, hogy újra asszony van a háznál, az öreg márki is örül menye jelenlétének. Említettem már, mennyire várom Mardsen történetét. Ebben a részben őt is megismerjük kicsit jobban, és tényleg úgy éreztem ez a férfi még most is odáig van szeretett hitveséért, és alig várja, hogy egyszer újra találkozhassanak, majd a másvilágon. Szomorú is voltam miatta, volt egy rész, amely igazán meghatóra sikerült. Locke és Portia kapcsolatának alakulását nagyon jó volt figyelemmel kísérni, hiába nem tudnak ellenállni egymásnak, egyre fontosabb helyet töltenek be egymás szívében. Locke még az elején kétkedéssel fogadta Portia tettét. Vajon mi hajtotta arra, hogy egy ilyen idős ember felesége legyen? Erre is is megkapjuk lassan a választ. Sejthető volt, hogy Portia titkol valamit mindenki előtt, de ez a titok még engem is meglepett. A múltja fájdalommal teli, egy becsapott szerelmes nő, aki nem talált más kiutat és válaszolt egy
Portia (forrás)
házassági hirdetésre. Ahogy az érzelmei egyre inkább Locke-hoz kötik,
a bűnbánat is hangsúlyosabbá válik. A bonyodalom egy társasági eseményen kapcsán robban ki. Az biztos az Írónő nagyon ért a meglepetés szerzéshez, mert engem is sikerült az orromnál fogva vezetni. Ezek után csak az hajtott, hogy meglássam, miként oldják meg ezt a problémát.

Locke személyében egy nagyon kedves férfit ismertem meg, apja iránti szeretete határtalan. Megértettem őt a szerelem elleni viszolygása kapcsán, de mint minden romantikus könyvben megkapjuk rá a példát, hogy az érzelmek még a legkeményebb szívet is megolvasztják. Több helyzetben is megismerjük jellemét, én örültem volna, ha abban az időben ilyen férjre bukkanok.  Egyedül a titok kiderülésénél voltam kicsit csalódott, több bonyodalmat vártam tőlük. Úgy gondolom túl hamar történt a megbocsátás, de ezek ellenére is nagyon élveztem a történetet. Portia ismét egy erős hősnő, akire többszörösen is igaz ez a szó. A múltja nem fényes, már gyerekként is kapott az élet könyörtelenségéből, de ez nem törte meg kedves jelemét. A szívét egyszer már elrabolta egy férfi, ám sérülések nélkül nem úszta meg azt a szerelemet. Biztonságot kereset, és meg is találta az öreg márki, és Locke mellett. Új színfolt volt abban a szürke világban, amelyben eddig ketten éltek, de ő újra boldogságot csempészet a falak közé. A vége ismét egy nagyon megható pillanatot tartalmazott, amely rám nagy hatással volt.

Összességében boldog vagyok, hogy megismerhettem kettőjük történetét. Minden megvolt benne, amit vártam tőle. Egy elsöprő szerelem, vágyakozás, bonyodalom, titkok. Most már mind a három ördögfióka megtalálta a maga társát, és boldogan élnek míg meg nem halnak.

"Szeretett volna hinni abban, hogy létezik olyan erős szerelem, amelynek a halál sem jelent
akadályt."

Kedvenc jelenetem: Amikor először megpillantják egymást.
Kedvenc szereplőm:
Mardsen márki, Locke, Portia
Kinek ajánlom:
Akik olvasták az első két részt, mindenképpen folytassák a sorozatot.
Értékelésem:
Nem tudok kevesebbet adni 5 póknál.
Érdekesség: A sorozat még nem ért véget, az Írónő megírta Killian édesapjának Marsden márkinak, és az ő egyetlen szerelmének történetét. Ezért hoztam ennek a fülszövegét, és egy érdekes interjút is a témához kapcsolódóan.

Cím: When the Marquess Falls
Sorozat: A havashami ördögfiókák 3,5.
Kiadás éve: 2017.
Fülszöveg:
Marsden márki mindig a szabályokat követte. Születésétől fogva elvárják tőle, hogy betartsa a hagyományokat, azt tervezi, hogy egy kifogástalan családból származó fiatal nőt vesz feleségül. De amikor a gyönyörű és teljesen alkalmatlan nő elragadja a szívét, elkezd ráébredni arra, hogy ha meg akarod szerezni, amit akarsz, néha meg kell szegni a szabályokat.
Linnie Connor saját kis pékségének önállóságáról álmodik. És míg ő lehetett a márki gyerekkori társasága, a pék lánya sose kötött ki nemesember mellett. Azért, hogy legalább egyik álmát megvalósítsa, Linnie terveket szó, hogy elhagyja álmos falucskáját és Londonba költözik, ezzel a szívét is megtisztíthatná. És mégis, amikor a Marsden éves báli meghívója megérkezik, nem tud ellenállni a lehetőségnek, hogy egyetlen keringőt lejtsen az ő karjaiban. 
Az lesz az éjszaka, ami felkavarja a tiltott vágyakat és életre szóló esélyt ad nekik.

Az egyik online könyves csoportomban szokták kérdezni, melyik könyvek csalnak könnyet az arcomra. Először azt mondanám, hogy óvakodok az ilyen romantikusoktól, de aztán eszembe jut, hogy a te könyved megsiratott és imádtam. A vikomt asszonya is köztük van, mert olyan erős érzelmi lökést ad, ami ezt váltja ki. Élvezet, hogy ehhez hasonló történeteket írsz? 
Remélem, hogy az olvasók „éreznek” valamit, amikor olvassák a könyveimet. Amikor romantikust kezdtem írni, volt egy célom – szeretném legalább egyszer megnevettetni az olvasókat… és megsiratni őket. Azok a regények, amiket szeretek, mindig kiváltanak
valamilyen érzelmet – öröm, bánat, boldogság – miközben olvasom. A legnagyobb kedvencektől mosolygok, sőt nevetek és sírok és felsóhajtok. Amikor olvasok, bele akarom magam képzelni a történetbe… és én is ezt akarom átadni a saját könyveimmel. 

Imádtam a kémiát Killian és Portia között. Nehéz néha megtalálni a szikrát két szereplő között vagy ez az első, amivel kezded a történetet? 
Vannak könyvek, ahol igen nehéz megtalálni ezt, és egy történet a szereplőkkel kezdődik, látom őket és azt, hogyan reagálnak egymásra. 

Az olyan könyvekben, ahol fontos szerepet játszanak a titkok, mindig szorongást érzek, hogy mi lesz, ha lelepleződik. Mi késztet arra, hogy olyan szereplőkről írj, akiknek sötét titkaik vannak? 
Pszichológiából diplomáztam, ezért mindig érdekel az emberek tanulmányozása, a motivációjuk. Nehéz többet kiadni magunkból másoknak. Ezért szeretek mélyre ásni a szereplőim múltjába, álmaiba, szívébe és az életútjukba. És amikor felfedem a kis titkot, sokkal jobb. Őszintén, sokszor nem tudom előre a titkokat, csak írás közben jutnak eszembe. 

Sok könyvedben, úgy érzem, hogy a szereplők élnek, és a szituációk, amibe bonyolódnak annyira kuszák, hogy ha nem ismerném az alkotót és nem bíznék benne, azt hinném, hogy lehetséges a boldog befejezés. Miért jó krízis helyzetet teremteni? Melyik könyvben volt a legnehezebb kikeveredni a csávából? 
Az ilyen szélsőséges helyzetek próbára teszik a kreativitásomat. És ahol lehet, próbálom nem a legkönnyebb utat választani. Ha van egy hősnő, aki szeret két férfit, akkor könnyebb a döntés, ha az egyik igazi bunkó. De ha mindketten kifogástalan pasik, nehezebb kitalálni, melyikük a tökéletes számára. Minden történetet nehéz megírni, főleg a lezárást, mert vége szakad az olvasók számára az utazás és nem akarom, hogy csalódottak legyenek. A Waking Up With The Duke igazi kihívás volt, mert tudtam, hogy a férj meg fog halni, de nem tudtam igazán hogyan fogjam meg a hős és a hősnő múltját. Eredetileg nem is jöttek össze a baba születéséig… de nem éreztem helyesnek, ahogy jobban megismertem őket. 

A vikomt asszonyában Killian apját, Marsden márkit kísérti első feleségének a szelleme. Imádtam, ahogy „Miss Havasham” megállítja az órát vagy becsukja az ajtót. Lenyűgöző egy ilyen szereplőről olvasni, de miért érdekes írni róla? 
Érdekes a karakterábrázolás módját megtalálni. A kezdetektől meg akartam mutatni Marsden-ről, hogy egyáltalán nem biztos, hogy megbolondult. Vagy csak a felesége kísért? A megválaszolatlan kérdések felgöngyölítése jó móka számomra is. 

Kap egy saját történetet is Marsden márki a korai éveiről és a most már néhai feleségéről. Mindig is tervezted elmesélni ezt is? Elárulhatod, hogy mennyi ideig voltak együtt mielőtt belehalt a szülésbe? 
Nem terveztem eredetileg megírni, de a Vikomt asszonya írása közben, ahogy Marsden többet árult el a feleségéről, rájöttem, hogy jobban meg akarom ismerni. Feldobtam az ötletet a szerkesztőmnek és tetszett neki, így megszületett a novella. Négy évig voltak házasok. 

Felkapott téma a könyves csoportomban, miért szeretünk annyira egy-egy műfajt. Mitől lehet rossz egy történelmi romantikus? 
Meg akarom érteni, miért szeret egymásba a hős és a hősnő. Látni akarom, ezért csalódott lennék, ha nem mutatnák meg ezt a részét a történetnek. Épp egy olyan könyvet olvasok, ahol a hősnő érthetetlen módon durva a főhőssel. Ezért nem is értem, miért mutat érdeklődést iránta, miért segít, amikor csak bajba sodorja, vagy miért bújik ágyba vele. Meg akarom tapasztalni a szerelmüket, hogy tudjam, megkapják a boldog befejezést. 

Kicsit extrém kérdés, de melyik könyved a kedvenced írás szempontjából? És a kedvenc szereplők? 
A vikomt asszonya, a Duke and the Lady in Red és a Waking ip with the Duke. Kedvenc szereplők között van Jack Dodger és Olivia, Rafe Easton és Evelyn, Edward Alcott és Julia… Tudnám még sorolni. Amit éppen írok, az a kedvencem és a szereplők is, különben miért mesélném el a történetüket?
Forrás
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése