2018. 04. 13.

Megjelenések - XXV. Könyvfesztivál 2018.


Az oldalon mindig figyelemmel tudjátok követni a várható megjelenéseket, tehát aki régi olvasónk, amúgy is tudja hol találja ezeket az infókat, de most külön is kiemeljük, hogy milyen regények szerezhetőek be jövő héten. :)

Nem szeretnénk a szavakat szaporítani, hiszen a legtöbb könyvet a Megjelenések menüpontban is megtaláljátok. Itt kiadónként mutatjuk a felhozatalt, bővebb a lista, mint amott, ezek érkeznek jövő héten a Könyyfesztiválon vagy ahhoz kapcsolódóan. Biztos, hogy van olyan, ami kimarad, de igyekeztünk minél többet összeszedni, ha észrevesztek valamit, ami hiányzik, sikítsatok. :D

Agave
Egy kis krimi, egy kis sci-fi és közülük az egyik  egy népszerű sorozat következő kötete.

Alexandra
A Medve és a csalogány nagyon érdekesnek ígérkező fantasy, biztos sokan pályáznak rá, a másik két kötet pedig talán jobban a felnőtt korosztályt célozza meg.

Álomgyár
A kiadó nem csak a kiemelt eseményekre szokott újdonságokkal érkezni, így nem csoda, hogy a héten nincs több friss kötet. Az Egy év Rómában sok reklámot kap, biztos nem újdonság, hogy érkezik, a másik regény pedig egy thriller, ami kevésbé megszokott a kiadótól.

Animus
A kiadó egy újabb J. K. Rowling kötettel érkezik, hiszen az Írónő népszerűsége miatt sokan kíváncsiak lehetnek rá, ezen kívül két krimi és egy II. világháborús regény található a felhozatalban.

Athenaeum
Itt is volt az utóbbi időben is több újdonság, a Könyvfesztivál hetében egy útikönyv, egy illusztrált kötet és egy neveléssel kapcsolatos könyv érkezik.

Európa
Érdekes a felhozatal, Carlos Ruiz Zafrón könyve már a sorozat negyedik tagja, így biztos sokaknak nem ismeretlen. Érkezik egy új történet J. R. R. Tolkien kitalált világából. És egy Nobel díjas valamint egy fejlődésregény található még itt.

Fumax
A Fumax se tétlenkedik, ekkorra tartogatta Sarah Andersen új kötetét, de a többi kötet is érdekesnek tűnik. A Viszály V. E. Schwab újabb sorozata és mivel szereti a közönség az Egy sötétebb mágiát, biztos sokan kíváncsiak erre is. George R. R. Martin könyve se hinném, hogy nem vonzana sok embert. De a megmaradt három regény között is díjazott történetek lapulnak, érdemes lesz a standjuk felé is elnézni.

Gabo
(itt meg kell jegyezni, hogy többnél nincs pontos dátum, csak hogy április végére várható)  

Sokszínű a felhozatal. Kémregény, sci-fi, LMBT történet, krimi és fantasy is található a felsorolásban. A Papírmágus pont a tavalyi Könyvfesztiválon jelent meg és szintén ezen az eseményen szerezhetjük be az utolsó részt. 

General Press
Ők se csak a Könyvfesztiválra tartogatták a tavaszi újdonságaikat, de jövő héten még egy krimi, egy thriller és egy romantikus műfajú könyv is érkezik.
 
I. P. C.
Ez a japán fantasy annak a Nyolcsziget császárának folytatása, sőt harmadik kötete, ami a 2017. legrosszabb olvasmánya szavazásunkban is felbukkant. Annyira rossz nem lehet a fogadtatás, ha már a harmadik rész érkezik. :)

Könyvmolyképző
Nem meglepő módon itt a legnagyobb a választék, és lehet még van is olyan, ami kimaradt. A gyerekekre és az idősebb korosztályra is gondolnak, náluk könnyű találni mindenkinek számára kedves kötetet.
 
Libri
Az Álnok szerelem a sorozat befejező része, az első két kötet is nemrégen jelent meg, így örülhetnek a rajongók, mert nem kell sokat várniuk a történet lezárására. A hiányzók egy új nyomozós thriller sorozat kezdőtörténete. A harmadik pedig egy életrajzi regény.

Magvető
A Magvető kiadó könyve a családra és a családi kapcsolatokra koncentrál, az alkotó pedig már nem ismeretlen a magyar közönségnek.

Maxim
A Maxim kiadó is mindig készül a Könyvfesztiválra. Abbi Glines-től már számos regényt megjelentettek és most is érkezik egy újabb. Az Éjjeli napfényt biztosan sokan várják, hiszen az adaptáció is jövő héten érkezik. Van két sorozat folytatás is a kínálatban, egy humoros alkotás, egy ifjúsági fantasy és egy kortárs romantikus mellett.

Menő Könyvek

Nem meglepő módon itt két ifjúsági regény érkezik, az egyik hazai alkotó tollából, a másik egy német szerződ műve.

Móra
Talán picit meglepődtem volna, ha nem készülnek egy LOL könyvvel a Könyvfesztiválra, de nem kellett csalódnom. :) A Gömb egy magyar szerző új sorozatának első része, a Pityke és prém egy ifjúsági regény, mely egy fantasy világba kalauzolja az olvasókat.

Szukits
A kiadóhoz köthető a Star Wars regények, melyek nagy része különleges alkalomtól függetlenül érkezik, de egy rész jövő héten is megjelenik.

Twister Media
A tavalyi Könyvhét óta nem sokat hallhattunk a kiadóról, de most érkezik a szerintem sokak által nagyon várt Anne Bishop folytatás egy sci-fi és egy LMBT regény társaságában.

XXI. század
A XXI. század kiadó két díjnyertes regényt tartogat a Könyvfesztiválra. A Hatalom a neves angol Baileys Women's Prize kitüntetést tudhatja magáénak, az Utolsó aratás pedig az IMPAC Dunlin Irodalmi díjat és a Tate Black díjat is bezsebelte megjelenése után.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése