2018. 04. 17.

P. C. Harris: Újrajátszás

Író: P. C. Harris  
Cím: Újrajátszás 
Kiadó: Álomgyár 
Kiadás éve: 2017. 
Terjedelem: 368 oldal 
Fülszöveg:
A feltörekvő jégkorongos, Zack és a visszahúzódó Melanie, tökéletes álompárnak tűnnek. Ám a lány élete egy nap fenekestül felfordul, amikor hirtelen elveszít maga körül mindenkit, aki fontos volt számára. Beleértve Zacket is. A fiú egy profi szerződéssel a zsebében elutazik és ezzel darabokra töri a lány lelkét. Ekkor Melanie úgy dönt, hogy ő is maga mögött hagyja Kanadát, és egészen New Yorkig menekül.
A sors azonban úgy hozza, hogy évekkel később újra találkoznak, de az egymásra találás nem úgy sikerül, ahogy azt a lány megálmodta. Ehelyett egy titkokkal teli viszonyba bonyolódnak.
Vajon elég erős a kapcsolatuk, hogy túlélje a titkokat? Összeférhet a profi hokisok élete a szerelemmel? Te mire lennél képes, hogy megtartsd a szerelmedet?

P. C. Harris az Árnyoldal című sikerkönyv szerzőjének legújabb izgalmakban bővelkedő erotikus-romantikus kalandregénye garantált szórakozást nyújt a fordulatos történetek kedvelőinek.


„- Egy okos ember egyszer azt mondta, hogy a múltunk döntései a jelenünk építőkövei.” 

A sportrománcokban gyakoribb, hogy csak az egyik fél profi játékos, itt mindketten odáig vannak a hokiért. Tetszett, hogy ez volt a közös pont főszereplő párosunknál? 
I:  Tetszett, hogy mind a ketten szeretik a hokit. Újdonság volt ez számomra, mert eddig csak olyan sport történetet olvastam ahol a férfiaké a főszerep. Jó lett volna kicsit Mel hokisabb énjét is megismerni, megnéztem volna egy meccs közben, mondjuk ahol Zack
figyelem kíséri a lány tehetségét. A végén pedig teljesült is a kívánságom, Mel bebizonyította milyen "tökös" csaj is ő valójában. 
P: Nagyon tetszett a közös érdeklődési kör, ez a kevesebb pozitívumok közé tartozik. Jobban átérzik a sport nehézségeit. Női sportolókról, amúgy is ritkábban lehet olvasni, még ha Mel nem is hivatásból űzi, de a jég szeretete sose veszik el belőle. Emellett is voltak jó és értékelhető dolgok a könyvben, de egyszerűen az események láncolata néhol kicsit értelmezhetetlen volt számomra. Van olyan rész, ami lehetett volna hosszabb, nem értettem a hirtelen váltást. Sajnos könnyebb a negatívumokat sorolni, pedig tényleg voltak olyan részek is, amik tetszettek, de ennek ellenére is tény, hogy ez sajnos tényleg nem nyert meg magának. :( 

„Nem tudtam, hogy egy szakadék szélén állunk, ahonnan már csak egy út van: mégpedig lefelé. Azt, hogy sikerül-e túlélnünk a zuhanást, csak később derül ki.” 

Mel és Zack már a gimiben felfigyeltek egymásra, milyen volt kapcsolatuknak az a szakasza? 
I: Mel és Zack egy középsuliba jártnak, és közös az érdeklődési körük is. Ám eddig valami folytán csak Mel-nek tűnt fel a suli legjobb pasija. Később eljön az a bizonyos pillanat, amikor Zack is felfigyel a lányra, és nem tudja eddig miért nem nőként tekintett rá. Persze, hogy ezek után csak is ő jár a fejében, és nem tud tőle szabadulni. Egy buli alkalmával közelebb kerülnek egymáshoz, ami mindent megváltoztat. Sajnos kettőjük kapcsolata nem
Zack (forrás)
tart sokáig, amikor is kiderül egy titok, ami Mel szívét teljesen összetöri. De nem ez az egyetlen szörnyű dolog ami azon az estén vár rá. Egy újabb súlyos veszteség éri, ami által meghoz egy nehéz döntést, és New Yorkban folytatja tovább az életét. Tetszett a felvezetés, és nagyon sajnáltam, hogy a gimis évekből ilyen keveset kaptunk. Túl gyorsan zajlottak az események, jó lett volna már az elején jobban megismerni őket. Nem teketóriáznak az biztos, hamar megadják magukat az érzelmeiknek. Intenzíven kezdődött, ám annál hamarabb vége is szakadt. Jó sok év eltelik mire újra találkoznak, ami által megkezdődik a második szakasz kapcsolatukban.

P: Elindult a történet a gimnáziumban, Az ügyeletes szépfiú felfigyel a szürke kisegérre. A lány legnagyobb meglepetésére komoly érdeklődést mutat irányába, ő meg természetesen nem tud ellenállni a vonzerejének, bár nem értettem, hogy miért történnek ilyen gyorsan a dolgok. Ott kapcsolódunk mindennapjaikba, ahol elindul valami közöttük, ám ez túl hamar megszakad. Kicsit kapkodtam a fejem, mert nem értettem, hogy miért szakadnak meg a gimis évek eseményei, de így talán értem, miért volt kevésbé részletes, csak valahogy nem éreztem természetesnek a folyamatot. Vagy ennél részletesebben kellett volna belemenni ebbe, mert kapkodósnak éreztem, vagy ennél rövidebben, inkább visszaemlékezős jelenetekben olvastam volna szívesebben. Az viszont biztos, hogy mindkettőjükben mély nyomot hagyott ez a rövid időszak. 

„Attól férfi a férfi, ha boldoggá teszi a hozzá tartozó nőt.” 

Sok év elteltével vesszük fel újra a fonalat és a fő cselekményben már felnőttként találkozunk szereplőinkkel. Milyen volt a történet? 
I: Mel menekülése után eltelt tizenkét év, új életet kezdet New York-ban. Teljesül az álma orvosként praktizálhat, de ez az idilli helyzet is véget ér. Vissza kell költöznie szülővárosába, a vízum lejárta miatt. Érthető, hogy vonakodik a visszatéréstől, de szerencsére legjobb barátnője vele tart. Az évek alatt megváltozott a kinézete, így mondhatjuk, hogy ismeretlenként tér vissza. Persze Zack is visszatér a városba, és a találkozásuk elkerülhetetlen. Azonnal érezhető köztük a kémia, és nem tudnak egymásnak ellen állni. Felnőttként sem könnyebb a helyzetük. Mel próbál ellen állni Zack-en, de kitartása nem tart sokáig. Ám egy titokkal kezdett kapcsolat már eleve kudarcra van ítélve? Van esélyük a
boldogságra? Nem csak kettőjük kapcsolatát kell helyre hozniuk, Mel múltja is tartogat meglepetéseket még számára, amellyel meg kell küzdenie. Egy picit túlzásnak éreztem ezt a sok követ amit szereplőink elé gördített az Írónő. A kevesebb néha több. A kettőjük közös részeit szeretem, jó volt érezni a lapokon való vonzalmat. A nagy titok pedig kicsit sablonos lett számomra. Összességében nem volt rossz, láttam benne a lehetőséget, és voltak részek amelyek igazán tetszettek, de volt olyan is ami nekem már kicsit rétes tésztához hasonlított.
P: A jól működő kezdés után ugrunk tizenkét évet, felnőttként találkozunk újra a szereplőkkel. Itt is jól indult a dolog, titkok és vágy keveredett a páros körül, láttam megint a reményt, aztán a könyv végére megint elveszett a lelkesedés. Sok minden van a hátuk mögött, de a szikra most is fellobban, amikor találkoznak. Mel próbál erős lenni, megsebezték a múlt eseményei, de kit is akar becsapni, nem tud ellenállni Zack sármjának. A közös jeleneteik egyáltalán nem voltak rosszak, beszélgetéseik szellemesek, viccesek, néhol csipkelődőek. A kötelező drámai fordulatok tetszettek, de míg az egyik jól ki volt fejtve a másik túlságosan félvállról volt véve. Elég oldalt kell szentelni egy olyan horderejű dolognak, amit Mel is megtapasztalt. 

„Hálásan pillantok a lány szemébe, amiért felidézte bennem a rég elfeledett biztonságérzetet. Azt az érzést, amikor tudjuk, hogy nem vagyunk egyedül, akkor is vigyáznak ránk, amikor egyedül érezzük magunkat.” 

Mel New York-ba menekül, de mégis kénytelen visszatérnie szülővárosába, felnőttként hogy kezeli Zack iránti vonzalmát? 
I: Mel már tiniként is oda volt Zack ért. Sajnos a kapcsolatuknak hamar vége szakadt. Tizenkét év múlva tér vissza szülővárosába, új emberként. Ám a hoki sztár iránti érzései még
Mel (forrás)
ennyi
idő után sem múltak el, sőt még erősebben kezdik birtokba venni a szívét. Próbál küzdeni a vonzás ellen, de sokáig nem tud hadakozni. Jó volt olvasni ezeket a részeket. A szikrák csak úgy pattogtak köztük, én alig vártam ezek tűzé alakulását ;) A múlt ballépései elkísérik az embert, és ez Mel helyzetében sincs másként. A legjobban annak örültem, hogy a végén Mel még erősebb lett, és nem futott el többé a problémák elől.
P: Pont írtam is, hogy ő próbál erős lenni, de szélmalomharcot ív önmagával. Szeretett volna új életet kezdeni távol a gimnáziumi csalódástól, és képes is volt erre, New York-ba megy tanulni, ahol sebész lesz és egy remek barátnőre is szert tesz Tiffany személyében. Hozzáteszem az a lány nagyon vidám színfoltja volt a regénynek, igazából még érdekesebb szereplő is volt Mel-től. Független nővé vált, képes megküzdeni a gondokkal, de nincs kőből a szíve, nem tudja levetkőzni a korábbi vonzalmat és szerencsére nem egyszer elgyengül és teret az az érzéseknek. De szerettem nagyon azokat a részeket, amikor megmakacsolja magát. :D 

„Voltál már annyira szerelmes, hogy az már fájt? Hogy az sem érdekelt, hányszor fog még megbántani a másik, mert tudtad, hogy te ugyanúgy fogod szeretni azután is?” 

Zack profi játékossá vált, a lába előtt hevernek a csajok és mindenkit megkaphatna. Sztárhoz méltón viselkedik vagy azért megtartott valamennyit a kisvárosban felnőtt srácból? 
I: Zack az a típus akiért én odáig szoktam lenni, egy igazi magabiztos férfi aki tisztában van vonzerejével.  Mel nyomott hagyott rajta, hiába telt el sok év kettőjük románca óta, még mindig eszébe jut a lány. Jó volt látni, hogy mennyire szenvedélyes. A kiakadása utáni rész
annyira valósan hatott, én eltudom képzelni róla, hogy a való életben is bele csöppenne egy ilyen szituba. Mel mellett megtalálja a boldogságot, még ha rögös is az út odáig, megérdemli, hogy végre esélyt kapjanak a szerelmük beteljesülésére.
P: Zack már a gimiben is igen népszerű srác volt, felnőttként csak még jobban fokozódott a rajongótáborának nagysága. Élvezi a figyelmet, de nem szállt fejébe a dicsőség. Nem helyez mindent a karrierje mögé, viszont keményen küzd, hogy méltó legyen a helyére a ligában. Szoktam szeretni a hozzá hasonló magabiztos szereplőket, akik tökéletesen tisztában vannak azzal, hogy jól néznek ki, és szeretik pimasz módon ezt néha ki is használni. És pont náluk a legmókásabb, ha egy hozzájuk képest egyszerű lánnyal sodorja össze őket a sors. 

„A jégkorong alapvetően gyors játék, ahol századmásodperceken múlik a siker.”

Kedvenc jelenetem:
I: A mindent eldöntő meccs.
P: 
Amikor Mel ellátja Zack sérülését.

Kedvenc szereplőm:

I: 
Tiffany
P:
Szomorú, de Tiffany-t én is jobban szerettem, mint a főszereplőket.

Kinek ajánlom:

I:
Azoknak akik szeretik a második esélyről szóló történeteket, főleg ha meg van fűszerezve egy kis hokival is.
Hasonló könyv:

P:
Most hoztunk is hasonló olvasmányt, de én is az Off Campus sorozatot hoznám, talán azon belül a Baklövést érzem leginkább hasonlónak.

Értékelésem:

I: Valamiért most Zack, és Mel története annyira nem fogott meg, így tőlem 3,5 meccset kap.
P: Ez most sajnos nem igazán tudott meggyőzni, így 3,5 korcsolyát tudok neki adni.

 

Érdekesség: Összegyűjtöttünk pár olyan könyvet amelyben a hoki nagy szereppel bír.

Az Off-Campus sorozat mind a kettőnk nagy kedvence lett. Eddig a KMK jóvoltából már három rész meg is jelent. Garett Graham és barátai életében fontos szerepet játszik a hoki. Az egyetemi csapatban játszanak, mindegyikük igazi alfa hím, nem lehet őket nem szeretni. A hoki mellett a lányok becserkészése is nagy szereppel bír, persze minden megváltozik, amikor találkoznak az számukra tökéletes lánnyal. Még a legnagyobb szoknyapecérek is képesek értük a változásra. A Tiéd vagyok sorozat első része a mi polcunkon is helyett kapott, de még az elolvasásáig nem jutottunk el. December Howard-ot szörnyű tragédia érte, ez által hatalmas felelősség került a vállára. Minden megváltozik amikor Josh Walker belép az életébe. Eddig négy része jelent meg külföldön, és úgy tűnik igazán jól sikerült mindegyik. Egy érdekesség pedig, hogy a negyedik kötetben újra December-é és Josh-é a főszerep. Rachel Gibson Hokisok sorozata nagy rajongó táborral rendelkezik, eddig külföldön hat része jelent meg, nálunk pedig az ötödik résznél tart a kiadó. Itt is mindegyik hoki játékos megtalálja a neki való nőt. Az utolsó a sorban Björnstad sorozat amiből eddig egy részt olvashattunk az Animus kiadónak köszönhetően. Már a fülszöveg alapján látszik, hogy komolyabb témákat tartalmaz mint az első három sorozat amit bemutattunk. Erős érzelmeket tartalmaz, amely megérinti, és elborzasztja az embert.

Itt pedig négy nálunk még meg nem jelent könyveket hoztunk. A Power Play a Blades Hockey sorozat nulladik, bevezető része. A főszereplők a legkívánatosabb hoki játékos és egy küszködő újságírónő. Charlie ultimátumot kap, interjút kell készítenie a szexi Duke-kal, különben kirúgják. Nyolc napja van a feladat teljesítésére, de nem számít a fellobbanó tűzzel. A Pucked egy hosszabb, most már hét részes sorozat, minden kötetben más páros kerül a középpontba. Violet egy híres NFL játékos mostohatestvére, ismeri a híres sportolókat körülvevő csillogást és fényűzést, tudja, hogy ne dőljön be egy szép mosolynak. Majd egy nap találkozik Alex Walters-szel, a csapatkapitánnyal. Megadják magukat a csábításnak egy éjszaka erejéig, de vajon mi lesz az után? A WAGs sorozat első részében a Good Boy-ban Kess és Blake gabalyodik egymásba. Jess bátyja esküvőjével van elfoglalva, de nem számított arra, hogy a tanú leveszi a lábáról. Szenvedélyes éjszakájuk után Blake nem akarja elengedni a szexi lányt, ezért meg kell győznie, hogy a látszat ellenére, mégis összeillenének. Elle Kennedy-nek látszik, hogy gyengéje a hoki, hiszen a Him sorozatában is fontos szerepet játszik, és plusz érdekesség, hogy az előbb említett WAGs sorozathoz kapcsolódik ez is. Itt két srác a főszereplő, Jamie sose heverte ki, hogy legjobb barátja négy éve egy szó nélkül lelépett, és így a hoki táborban történt eseményeket se tudta megemészteni. Ryan azóta is bánja távozását, de össze volt zavarodva. Évekkel később találkoznak a bajnokságban és végre esélyük nyílik tisztázni, mi is történt velük és talán tovább is léphetnek. Nem sokkára mi is megismerhetjük a történetüket, mert a KMK megszerezte a kiadásának jogát :)

Köszönjük a Recenziós példányt az Álomgyár Kiadónak :)
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése