2018. 04. 06.

Tara Sivec interjúNem túl régi a hír, hogy közeledik az igen népszerű Csábítások és csemegék lezáró kötete, ezért gondoltam hozok pár infót az írónőről, egész pontosan egy elég részletes interjúból ragadtam ki részleteket. :)


Mesélnél kicsit magadról és a hátteredről? USA Today bestseller író vagyok, középiskolás szerelmemhez mentem feleségül, két gyermekes anya vagyok, de sofőr, szobalány, szakács, bébiszitter és a szarkazmus szakértője is. Miután tizennégy évig egy brókercégnél dolgoztam, úgy döntöttem, váltok és írni kezdtem.

Vannak rossz szokásaid és miben vagy tehetséges?
Ez lenne a legjobb kérdés a férjemnek! De legalább tíz óra kellene, hogy összeállítsa a listát. Abban vagyok a legjobb, hogy nincsenek rossz szokásaim.

Honnan jött a Csábítások és csemegék ötlete?
A Csábítások és csemegék többnyire valós történetekből/beszélgetésekből/idézetekből állt össze. Az unokahúgom, (aki tíz évvel fiatalabb nálam) és én gyakran beszéltünk arról, hogy akarunk nyitni egy pékséget és szexboltot, mivel a  Pure Romance-n keresztül szokott eladni szexjátékokat és mindketten szeretünk sütni. Örökké tervben lesz ez az ötlet.

Mennyi kutatás kellett szexjátékok terén a Csábítások és csemegék megírásához?
Nem túl sok, mert a férjemmel gyakran látogatjuk a szexboltokat.

Bármelyik Csábítások és csemegék szereplő hasonlít általad ismert személyre?
Minden szereplő valós személyen alapul az életemből, bár a nevüket megváltoztattam, hogy a bűnösségüket elrejtsem.

Mindig vicces voltál és a férjed is olyan humoros, mint te?
Mindig azt gondoltam, hogy én vagyok a legviccesebb ember, akivel találkoztam, A férjem csak azt hiszi, hogy vicces.
Az összes saját könyved közül melyik a kedvenced és miért?
Határozottan a pszichológiai thrillerem, a Bury Me. Olvasásnál is ez a kedvenc műfajom és mióta megjelent az első könyvem, tudtam, hogy nekem is kell írnom ilyen stílusban. Azt volt a legnehezebb megírni, de arra vagyok a legbüszkébb, mert teljesen más minden mástól, amit korábban csináltam és sokkolt sok embert.

A Jed Had to Die regényedtől mit várhatnak az olvasók? 
A megszokott humor nem hiányozhat, de nem akkora mértékben, mint a Chocolate Lovers vagy a Holidays könyveknél. Itt egy kicsit több komolyság vegyül a vicces pillanatokkal, hogy izgalmas maradjon a rejtély.

Melyik színészt/színésznőt látnád szívesen a főszereplők megtestesítőjeként? 
Igazából van is egy Pinterest táblám, inspirációként a Jed Had to Die-hoz (https://www.pinterest.com/tarasivec/jed-had-to-die-inspiration/). A hősnőm, Payton Lambert teljesen olyan, mint Brittany Snow a fejemben, és a főhős, Leo Hudson Christ Hemswort-hoz hasonlít. Jóképű és izmos és… jóképű.

Ki a kedvenc férfi szereplőt az összes könyved közül?  
Fisher a Fisher’s Light. Háborús veterán PTSD-vel és minden jelenet, amit róla írtam, kicsit összetörte a szívemet. Imádom azokat a veteránokat, akik PTSD-vel is küzdenek, tehát Fisher-nek mindig különleges helye lesz a szívemben.

Ki a kedvenc női főszereplőd, szintén a sajátjaid közül? 
Ez minden nap változik! Ma, Bettie Lake-t mondanám a Jed Had to Die-ból. Tetovált,
szeszélyes, szarkasztikus és néhány barátomból gyúrtam össze, tehát nem csoda, hogy szeretem.

Mi volt a legjobb reakciót, amit olvasótól kaptál valamelyik könyvedre? 
Nagyon sok volt, nehéz egyre szűkíteni. A csodálatos e-mail-eket, leveleket és ajándékokat kapok az olvasóktól, és minden esetben nagyra értékelem őket, minden szavukat, elérzékenyülök tőlük.

Ez az igazi neved vagy ez írói álnév? 
Sajnos, ez a valódi nevem. Nem voltam túl kreatív, amikor először jelentettem meg, és egészen őszintén nem is gondoltam, hogy bárki olvasni fogja a könyveimet, ezért meg se fordult a fejemben az anonimitás.

Mi volt a legszebb dolog, amit egy rajongó/olvasó küldött neked? 
Sok ilyen volt! Komolyan, el se tudom hinni, milyen édesek az olvasóim. A leginkább lenyűgöző dolog egy kézzel készített párna volt, az egyik könyvborítómmal és sütik, amiket idézetek voltak a könyveimből. Mindegyik nagyon különleges számomra és az irodám tele van velük. Minden kis sarokban találsz valamit!

Te is sokat olvasol, és ha igen, kik a kedvenc íróid?
Tényleg rengeteget. Sok elképesztő barátom is van az írók között. Évekig tartana felsorolni a kedvenceket, de az biztos, hogy rengeteg tehetséges embert ismerhetek. 
 
Szoktak pihentetni a könyveket, akár hetekig és később térsz vissza a szerkesztéshez?
Soha. Mindent megcsinálok egyszerre, míg friss a történet a fejemben. Egy hónap múlva már másik könyvnél járnék, és nem is emlékeznék mindenre, hogy tökéletesítsem azt. 
 
Ki tervezi a borítóidat?
Számos grafikusom volt már az évek során, de mostanában már én csinálom. A Jed Had to Die esetében 6 hónap helyett mindössze 24 órám volt, hogy elkészüljön. Nem kérhettem ezt egy tervezőtől se! Szerencsére, elég jól értek a Photoshop-hoz. 
 
Mi a kedvenc filmet és miért?
Elfújta a szél. Legalább egyszer megnézem évente, kiskorom óta. Scarlet O’Hara az erős hősnő legjobb példája! 
 
Melyik a kedvenc együttesed/előadód?
Thirty seconds to Mars. Ők a legeslegjobbak. 
 
Szerinted könnyű írni az erotikáról?
Dehogy! Nagyon NEHÉZ. Szerintem több időt töltök azzal, hogy különböző szavakat találjak
a lökés helyett, mint az egész könyvvel. 
 
Melyik a legerotikusabb jelenet, amit eddig írtál?
A hangszóró jelenet a Burned-ben. Nagyon emlékezetes… 
 
Van olyan téma, amiről sose írnál és miért?
Gyerek vagy kutya gyilkosról. Úgy értem, nem akarom azt mondani, hogy soha, mert az agyam egy kicsit őrült hely és ki tudja, mi jön még, de ez a két dolog rémálmokat okoz nekem, csak ha rájuk gondolok. Nem tudom, hogyan kezelnék ilyen jeleneteket, valószínűleg túlságosan sírnék ahhoz, hogy írni tudjak.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése