2018. 05. 07.

2018. legjobban várt megjelenése - 5. kör


A mezőnyt már ismeritek, úgyhogy következhet a szavazás. Akik korábban is velünk tartottak, ismerik a rendszert. A 32 könyv párbajok során küzd meg egymással, és így jutunk el végül a győzteshez. :)

Író: Anne Bishop
Cím: Holló a hollónak
Sorozat: A Mások 2.
Kiadó: Twister
Fülszöveg:

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.
Meggie Corbyn elnyerte a Lakeside-i Udvarban lakó terra indigene lények bizalmát, de csak nehezen jön rá, mit is jelent köztük élni. Alapesetben, ember lévén Meggie alig lehetne más, mint megtűrt préda, de vérpróféta, cassandra sangue képessége teljesen más helyzetet teremt.
Két nagyon erős hozzászokást eredményező drog erőszakos cselekményeket váltott ki az emberek és Mások között; mindkét fajból többen meghaltak a közeli városokban. Így amikor Meggie látomásában véres hó és fekete tollak jelennek meg, Simon Wolfgard – a Lakeside-i Udvar alakváltó vezetője – elgondolkodik, vajon vérprófétájuk múltbeli támadást vagy jövőbeni eseményt látott.
Ahogy a próféciamondás késztetése egyre gyakrabban gyötri Meggie-t, a baj eléri az Udvart. A Mások és az a maroknyi ember, akik velük laknak, szükségszerűen együttműködik, hogy megállítsák az embert, aki elszántan akarja visszaszerezni az ő vérprófétájukat… és felszámolják a veszélyt, amely mindannyiuk pusztulásával fenyeget.
 
Moly.hu várólista: 67
Moly.hu kívánságlista:
144

 
Vélemények:  

"Alig vártam, hogy megjelenjen és belemerülhessek a Mások világába. Beszippantott és magával ragadott, és alig bírtam visszatérni a Földre."
~ @Henczy005 (moly.hu)

"Hát bizony én ezt a történetet olvastam volna még tovább, mert teljesen beszippantott a Lakeside-i Udvar, és a terra indigenék világa."
~ @angelmanna (moly.hu)

Összegzés: Az első részről mi is írtunk és csak dicsérni lehetett. Egy sokszínű, érdekes és igazán lenyűgöző világot alkotott az Írónő és teljesen megértem, miért kíváncsiak sokan arra, milyen kalandokba keveredik még Meggie.

Író: Robin O'Wrightly
Cím: Andrea & Andrea

Kiadó: Mogul
Fülszöveg:

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.
Abban ​nincs semmi különleges, hogy egy milánói férfi, bizonyos Andrea Rigo, aki éppen felfüggesztett nyomozóként tengeti unalmas napjait, csomagot kap a postástól. Az már inkább furcsa, hogy a pakkot másnak szánták, neki ez azonban egyáltalán nem tűnik fel. Hogy miért? Mert a címzett Rigó Andrea, egy magyar vendégmunkás nő, aki diplomás létére két műszakban dolgozik, és tíz házszámmal odébb lakik. Ő nagyon is hiányolja, és felkerekedik, hogy kiderítse: hova került a küldemény… Mi lesz ebből?!
Semmi komoly – vagy épp túlságosan is?
Mennyire kavarhat be két egyéjszakás szerető, ha kávéházas?
És ami a legfontosabb: meg lehet-e menteni a Földet a totális kipusztulástól és a gépek rémuralmától?
Robin O’Wrightlynál, a narrációs szatíra meghonosítójánál ismét elgurult a pirula: az Andrea & Andrea című romantikus-erotikus sci-fi-krimi-paródia így született meg. Az író két énje a kiborulás szélére juttatja még a főhősöket is…

18+ Kedves kiskorú embertársam! Ebben a kötetben csupa olyat olvashatnál, amit már egyébként is tudsz. Szóval ez nem érdekes, és nem is neked szól! Bocsi! Passzold le szépen anyuéknak! Köszi!
 
Moly.hu várólista: 12
Moly.hu kívánságlista:
26

 
Vélemények:  

"Mert fajtájában szokatlan, váratlan és egyedi. Kíváncsi vagyok a közönség fogadtatására is."
~ a könyvet nevező

"Andrea és Andrea történetét egyszerűen faltam! Mindamellett, hogy annyit kacagtam könyvön, mint már régen, egy nagyon mély érzelmekkel teli történetnek lehettem részese."
~ @Bo_Ri (moly.hu)

Összegzés: Az eddig született értékelések teljesen egybecsengenek. Nagyon tetszett az olvasóknak a történet humoros stílusa, a párbeszédek és a narrátor. Mindenki figyelmeztet arra, hogy nem érdemes tömegközlekedésen olvasni, hiszen könnyen hülyének nézik az embert, ha látszólag ok nélkül nevet fel egyszer-egyszer a buszon. Engem is felcsigázott a regény, hogy tényleg ennyire jó-e, ahogy eddig tűnik.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése