2018. 05. 16.

Emily Bleeker: Miután ​meghaltam

Író: Emily Bleeker
Cím: Miután meghaltam
Kiadó:  Könyvmolyképző
Kiadás éve: 2017. 
Terjedelem: 430 oldal 
Fülszöveg:
„Még a legboldogabb házasságban is vannak titkok…”
Luke Richardson hazaérkezik szeretett felesége, Natalie temetéséről, akivel tizenhat boldog éven át éltek együtt, és három gyerekük született. De van valami, amire Luke nem számított: egy kék boríték várja michigani otthonuk előszobájának padlóján, amire az ő neve van írva Natalie kézírásával.

A boríték egy levelet rejt, amit Natalie egy évvel korábban írt, az első kemoterápia napján. És a levelek egyre csak érkeznek. Luke nem kételkedik a valódiságukban, de nem tudja, ki küldözgeti őket. Szinte a levelek megszállottjává válik, és a nyomozása során rég elfeledett titkokra bukkan, melyek kételyeket ébresztenek benne a feleségével, a családjával, az egész életével kapcsolatban.
De a szeretet örök – még az írott szavakban is, még az emlékekben is, és az ígéretekben is, amelyeket a halál után is be lehet váltani.
Levelek a síron túlról – az év egyik sikerkönyve
Ismerd meg Natalie felkavaró titkait!


"Leült az ágy szélére, háttal a tükörnek, és reszkető ujjakkal széthajtogatta a spirálfüzetből kitépett lapot. Nem kétséges, Natalie kézírása volt. A papír felső sarkában ez állt: a temetésem napján. És alatta egy levél szépen hurkolt betűkkel. A kézírás olyan ismerős volt, mintha Natalie a fülébe suttogott volna olvasás közben."

A fülszövege sikeresen megfogott. Elsőre nem rendeltem meg, de akárhányszor felléptem a kiadó weboldalára mindig szembe találtam magam vele. Nem is gondolkodtam tovább, végül megrendeltem magamnak ezt titkokat tartalmazó történetet. A TBR Jar listára azért került fel, hogy véletlenül se vesszen el a sok újdonság között szegényke, nehogy szépen lassan
Natalie (forrás)
megfeledkezem róla. Nem is kellet rá sokat várnom, mert hamar sikerült kihúznom a kis üvegcsénkből.
 


Egy újabb olyan történet, amelyben a rák elválasztott egymástól két szerető szívet. Natalie nem tudta legyőzni ezt a szörnyű kórt, így férje egyedül maradt három gyermekükkel. A temetés napján nem elég Luke-nak megküzdenie a veszteséggel, újabb nem várt esemény történik az életében. Egy kék boríték várja őt otthon, amelyben halott felesége újra hozzá szól. Nem érti Luke, hogy történhetett ez, de mankóként kapaszkodik Natalie minden egyes szavába. Nem csak egy levél érkezik tőle, bizonyos időközönként reggelente egy újabb kék boríték várja, hogy kibontsák. Nagyon érdekes volt már az elején a helyzet. Elgondolkodtam, vajon én mit tennék Luke helyében. Teljesen megértettem a ragaszkodását a levelekhez, szinte már megszállottá vált. Nagyon nehéz, ha egy szeretett személy távozik az életünkből. De Luke kapott egy esélyt arra, hogy egy picit még maga mellett érezhesse Natalie-t. A levelekben Natalie ellátja jó tanácsokkal, mint például palacsinta recepttel. Betekintés nyer, milyen napokat élt át felesége a rák kiderülésétől kezdve az utolsó napokig. Azokat a gondolatokat
kapta, amelyeket hangosan sose mondott ki. Minden egyes levél nagyon személyes volt, beleláttunk Natalie fejébe, és vele együtt éltük át a betegséggel küzdő napokat is. Ezek mellett Luke, és családja napjait is végig követjük. A gyerekek miként dolgozzák fel édesanyjuk elvesztését. Szerencsére volt még több fontos szereplő is a történetben, akik segítettek nekik a mindennapokban. Először egyből az utóirat szeretlek című könyv jutott eszembe, ott is a leveleké a főszerep. Abban egy férj segíti át feleségét a gyászon ezekkel a levelekkel. Itt is erről volt szó, de mégis másként. Natalie-nak volt egy titka, amit sose mondott el Luke-nak, ezt a titkot szépen lassan feltárja előttünk és Luke előtt. Egy szépen felépített terv, amely nem csak az újra kezdésről, de a múlt titkairól is lehúzza a leplet.

"Először is hadd mondjam el, hogy szeretlek! Jobban szeretlek téged és a gyerekeinket, mint azt szavakkal ki tudnám fejezni. Okádnom kell a gondolattól, hogy te élsz, én meg nem – mint amikor volt az a szörnyű gyomorinfluenzánk nem sokkal Clayton születése után. Szóval dühös vagyok, féltékeny, és még egy csomó minden, egyik érzés rondább, mint a másik. Mindegy. Valószínűleg épp elég érzelgős volt ez a nap, nem akarok én is nyálas lenni, ezért maradjunk annyiban, hogy nem akartalak elhagyni."

Luke és Natalie még gyerekként találkoztak először, egymás szomszédságában éltek. Luke helyzete nem volt könnyű, megtapasztalta a családon belüli erőszak, és az elnyomás árnyoldalát. Megfogadta, ő sosem válik olyan szörnyetegé, mint az apja. Tetszettek a
Luke (forrás)
visszaemlékezések, nem gondoltam volna, hogy ilyen fájdalmas dolgok fognak róluk kiderülni. Ez mellett azért a jelenben is folynak az események. A kis család lassan kezdi feldolgozni, hogy Natalie nincs többé. Sőt a leveleiben még ő maga is azt sugallja éljék tovább az életüket, ne szomorkodjanak. Tisztelem ez miatt Natalie-t, nem lehet könnyű elfogadni, hogy egyszer egy másik nő fogja átvenni a helyét, és többet nem lehet gyermekei és férje mellett. Ő mégis arra buzdítja Luke-ot, hogy mozduljon ki, járjon újra dolgozni. A titok utáni nyomozás, egy nem várt papír előkerülésével kezdődik. Amelytől Luke bizalma meginog, és elkezdi beleásni magát a megoldás felderítésébe. A másik legnagyobb kérdés, ki küldözgeti a leveleket?! Én már a közepén sejtettem, hogy mi is fog kiderülni a végén. Elégedett vagyok e a megoldással? Nem is tudom, kicsit sok volt így egyszerre. Sajnáltam Natalie-t, egy picit mérges voltam Luke-ra. De örültem, hogy a fény megmutatkozott
💋 a végén, és talán ez a kis család újra megtapasztal majd egy másik boldogságot, az mellett, hogy Natalie végig ott lesz velük, a szívükben.

"Hát, elérkeztünk a végéhez. Az utolsó búcsúmhoz. Mára kiderült, hogy nem húzom már soká, és most el fogom neked mondani azt, amit mindig is el akartam, a házasságunk teljes ideje alatt majd’ meghaltam (és ez most nem egy idióta szóvicc), hogy elmondhassam neked, mert jogod van tudni. Ne haragudj rám, amiért nem mondtam el korábban."

Kedvenc jelenetem:
 Natalie levelei.
Kedvenc szereplőm: Jessie
Kinek ajánlom: Azoknak akik szeretik a szereplőkkel együtt felkutatni a múlt eseményeit.
Értékelésem: Összességébe véve tetszett, így tőlem 4 kék borítékot kap.


Érdekesség: Az Írónő eddig megjelent könyveinek a fülszövegét hoztam most nektek.


Író: Emily Bleeker
Cím: Wreckage
Kiadás éve: 2015. 
Terjedelem: 305 oldal 
Fülszöveg: 
Lillian Linden egy hazug. A felszínen egy repülőbaleset bátor túlélője. De hazudik a családjának, a barátainak és az egész világnak, mióta egy mentőhelikopter rá és túlélő társára, Dave Hall-re talált egy Csendes-Óceán-i elhagyatott szigeten. Majdnem két évre tűntek el, utána a média kereszttüzébe kerülnek. De nem mondhatják a valódi történetet – ezért hazudnak.

A közönséget lenyűgözi a tengerészgyalogos sztori, de Lillian és Dave kénytelen visszatérni saját életükbe és házastársaikhoz. Genevieve Randall- belevaló újságíró – nem hisz nekik. Gyanítja, hogy Lillian és Dave magyarázata a többi túlélőről csak hazugság. És most, Genevieve elhatározza, hogy kideríti a valódi sztorit, nem számít hány életet tesz ezzel tönkre.

A túlélés, a titkok és a megváltás érdekes történetében, két hétköznapi ember él át egy tragédiát és végül szembe kell nézniük az igazsággal… még ha az össze is töri őket.

Író: Emily Bleeker
Cím: Working Fire
Kiadás éve: 2017. 
Terjedelem: 313 oldal 
Fülszöveg: 
Ellie Brown úgy gondolta végre megmenekült fojtogató szülővárosából, az orvosi iskola kellett volna a kiutat jelentse. De amikor az apja agyvérzést kap, vissza kell térnie, hogy együtt vigyázzon rá nővérével, Amelia-val, akit lefoglal saját családja is. Felcserként dolgozik, Ellie mindennapjai egyhangúak, mentőautót vezet az utcákon, amikről remélte, sose látja újra.

Míg egy 911-es segélyhívás megváltoztatja az életét. A cím: nővérének háza. Odasiet és Amelia-ra talál a férjével, Steve-vel, akire rálőttek. Miután Amelia a kórházba rohan, Ellie a tragédiát próbálta értelmezni. De ami nővére házában történt, annak egyre kevésbé van értelme. Ahogy Amelia kritikus állapotba zuhan, Ellie sötét titkokra jön rá a családja múltjáról, ami megváltoztatja a hozzá közelállókról alkotott véleményét… és megkérdőjelezi, kihez is kell ragaszkodnia.

Író: Emily Bleeker
Cím: The Waiting Room
Kiadás éve: 2018.
Fülszöveg: 
Mióta férje halála egyben lánya születése napja is lett, Veronica Shelton poszttraumás stresszben szenved. Nem tud aludni, dolgozni és nem bírja elviselni gyönyörű kislánya érintését. Érzelmi állapotában hazugságok suttogását hallja: Rossz anya vagy. Jobb lenne a gyerekednek nélküled. De nincs teljesen magyarázat Veronica állapotára. Vagy mégis?

Végül betörnek a házukba. A zavaró vázlatok valósnak bizonyulnak. Szóval az is, hogy félti lánya biztonságát – különösen, amikor egy hideg, csendes óvodába érkezik és ahonnan eltűnt a kislánya.

Ahogy áldozatból gyanúsítottá válik, Veronica rájön, hogy csak ő tudja megtalálni. A hatóságok nem segítenek. Csak figyelnek. Veronica érintett anyja hirtelen eltűnik az életéből. És új barátai is mintha titkolóznának. Most, a valóság rá vár egy sötét helyen – mert valaki csak most kezd el játszani vele.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése