2018. 05. 09.

Kedvenceink közelebbről 19. rész - Amy Harmon


A Kedvenceink közelebbről rovatban hazánkban népszerű, vagy kevésbé ismert alkotókat szeretnénk bemutatni és az 5 legszebb borítójú könyvét is megosztjuk veletek. :)

Amy Harmon talán kicsit kevésbé ismert hazánkban, de aki olvasta már az Arctalan
szerelem regényét, biztosan megszerette. Igazán különleges az a történet és csak remélni tudom, hogy olvashatunk még tőle magyarul. :)


Amy Harmon - 1968.

Amy Harmon Wall Street Journal, USA Today és New York Times bestseller író. Amy már korán tudta, hogy szeretne az írással foglalkozni, és ahogy felnőtt sok dalt és történetet írt. Miután a búzamezők közepén nőtt fel TV nélkül, csak a könyvei és a testvérei nyújtottak szórakozást, hamar megérezte mitől lesz jó egy történet. Könyvei most már tizenhét nyelven érhetőek el, igazi valóra vált álom egy Utah-ból származó vidéki lány számára.

TOP5-es lista:


Pár infó még az Írónőről:

Ki vagy? Honnan jöttél? Milyen vagy? Mit csinálsz?
Feleség és anyuka vagyok. A legmenőbb dolog, hogy ismerem Gladys Knight-ot és hét évig énekeltem a kórusában. Fantasztikus hölgy és nagyon inspiráló. Írok, vigyázok a gyerekeimre, szeretek kutatómunkát végezni és odáig vagyok a jó romantikus történetekért. Imádom az ételeket, a könyveket és a zenét, nem feltétlenül ebben a sorrendben. Utah-ban nőttem fel, tíz évig Las Vegas-ban éltem majd visszaköltöztem Utah-ba 2010-ben.

Mikor és miért kezdtél írni?
Mindig író voltam. Költészet, dalszöveg, esszék. De kb nyolc évvel ezelőttig ezt nem
Forrás
csináltam komolyan. Akkor azért kezdtem kiadni, mert kétségbeesett voltam. Komolyan megtörtünk, volt egy újszülött babánk, a legidősebb gyerekünk kórházban volt és a férjem egy másik államban dolgozott. Változniuk kellett a dolgoknak, és ugráltam örömömben, amikor évekkel később kiadták a Running Barefoot könyvemet.

Honnan merítesz inspirációt?
Sok helyről. Az emberek építkeznek a tapasztalataikból, a DNS-ükből, a döntéseikből, stb. És a szereplők is ugyanígy, csak náluk én alkothatom meg, mit tapasztalnak, a döntéseiket, a DNS-üket és ahogy beszélnek. A szereplők és a könyv megalkotásai olyan mint egy kirakó. Darabonként jönnek az ötletek.

Melyik könyvedet volt a legnehezebb és a legjobb megírni?
Az Infinity + One volt a legszórakoztatóbb. A matematikai komponens miatt nehéz is volt. A Running Barefoot volt a legélvezetesebb, mert inkább magamnak írtam, nem terveztem kiadni. Az Arctalan szerelem és a Law of Moses nagyon stresszes volt, mindkettő más miatt. Szerintem idővel ez egyre nehezebb. A nyomás erősödik és az emberek sokat várnak.

Milyen az írási stílusod?
Egyesek azt mondják, irodalmi stílusom van, és azt hiszem, ennek van értelme. Imádom a szavakat. Szeretem a nyelv szépségét, ahogy máshogy mondjuk a dolgokat. nem gondolom, hogy jobb lennék másoknál, inkább csak más vagyok. A máson van a hangsúly. Nem a szexre koncentrálok a romantikus történetben – inkább az érzelmekre.

Mi a bűnös élvezeted? 
Diétás Pepsi. Tudom, hogy rossz nekem, mégse tudom abbahagyni. 

Kivel szeretnél leginkább találkozni? Lehet élő vagy halott is, és miért? 
Imádom a történelmet, és annyi lenyűgöző ember volt a történelem során, de leginkább Robin Williams-szel ismerkedtem volna meg. Interjút készítettem volna vele, beszéltem volna vele és tanultam volna tőle. Sokat sírtam, amikor meghalt. 

Forrás
Legnagyobb félelem? 
Hogy valami történik a gyerekeimnél. Halál, elrablás, zaklatás. 

Kedvenc emléked? 
Az idősebb fiam szörnyen beteg volt pár évig. Öt éves kora óta birkózott és valahogy a kórházi ápolás és a betegség mellett is képes volt eljutni a bajnokságig. Igazi csoda volt. Sose felejtem el. 

Ha megváltoztathatnál egy dolgot magadon, mi lenne az? 
Tényleg nagyon szeretném, ha mozgás és zeller mániás lennék, sajnos nem vagyok az. 

Csoki vagy vanília? Csoki 
Moses vagy Georgia? Moses 
Hideg vagy meleg? Hideg 
Korán kelő vagy éjjeli bagoly? Éjjeli bagoly 
Fájdalom vagy öröm? Fájdalom 
Kint vagy bent? Bent 
Szőkék vagy barnák? Barnák 
Ketchup vagy mustár? Ketchup 
Kávé vagy koktél? Hah, egyik se. Nem iszok se kávét, se alkohol, valószínűleg ezért imádom a diétás Pepsi-t. 
Sms vagy hívás? Sms 
ForrásVégül pedig a könyvei:

Legelső megjelent regénye önálló alkotás volt, ezért most azokkal kezdem, amik nem sorozat részei. A Running Barefoot az Írónő első megjelent romantikus regénye 2012-ből. Amikor a tizenhárom éves zenei tehetség, Josie Jensen találkozik a tizennyolc éves navahó fiúval, Samuel-lel, furcsa módon barátság szövődik közöttük. Josie tanítgatja a fiúnak a nyelvet, a zenét és a barátságot. Érettségi után Samuel elhagyja a várost szebb jövő reményében. Évekkel később tér vissza és Josie-nak éppen arra van szüksége, amit régen felajánlott neki. Mesél neki életről, szerelemről és továbblépésről. A Different Blue a következő regénye, ez már inkább new adult műfajú és 2013-ban jelent meg. Blue Echohowk nem igazán tudja ki is ő. Nem tudja a valódi nevét vagy hol született. Két évesen talált rá egy vándormadár, ő nevelte fel, tíz éves koráig iskolába se járt. Tizenkilenc évesen, amikor mások már éppen továbblépnek életükben, ő még csak végzős. Szülők, hit és jövő nélkül problémás gyerek, de a fiatal angol tanár elhatározza, hogy szárnyai alá veszi. Az Arctalan szerelmet nem szeretnénk külön bemutatni, de igazán magával ragadó történet, szintén 2013-ből new adult műfajban és írtunk is róla részletes értékelést. Az Infinity + One már 2014-ben jelent meg és itt is maradt a new adult műfaj. Bonnie igazi sztár. Gazdag, gyönyörű, híres, mégis meg akar halni. Finn egy senki. Megtört, briliáns, cinikus és meg akarja változtatni az életét. Egy fiú, egy lány és az együttérzés. Furcsa körülmények és egy döntés hozza őket össze. A fiút a múltja kísérti és a lány nem akar szembe nézni a jövővel. Ez a két különböző ember mégis közös utazásba kezd. 2016-ban egy történelmi regény érkezett From Sand and Ash címmel. 1943-ban járunk, Olaszországban. Gyerekként Eva Rosselli és Angelo Bianco szinte egy családként nőttek fel, de a körülmények és a vallás elválasztotta őket. Ahogy telik az idő mégis egymásba szeretnek. De az egyház hívja Angelo és mély érzései ellenére mégis a papságot választja. Évtizedekkel később Angelo katolikus pap és Eva-nak nincs kihez forduljon. Angelo elrejti Eva-t a gestapo elől, a nő meglepődik, nem ő az egyetlen, aki egy katolikus templomban keres menedéket. Még sincs kibékülve azzal, hogy Angelo miatta kockáztatja az életét. Legutóbbi regénye 2018-ban jelent meg The Smallest Part címmel, ami egy kortárs romantikus. Egy nagy hazugság volt, a legnagyobb, amit valaha mondott. Szereted Noah-t, Mercedes? – kérdezte Cora. – Úgy értem, tudom, hogy szereted. Ezer éve barátok vagyunk, de szerelmes vagy belé? Ha másról lett volna szó, Mercedes bevallotta volna az igazat. De Cora-ról volt szó és Cora is szerette Noah-t. Ezért inkább hazudott, és ezzel elvesztette őt. Ez után ő lett a legjobb barát, a nyoszolyólány, a keresztanya, a ragasztó. Ott volt a rossz és a jó pillanatokban. És akkor is, amikor minden összeomlott.


Valamint rövidebb sorozatok is köthetőek Amy Harmonhoz. A Purgatory 2 részes paranormális sorozat, első része 2012-ben jelent meg. Maggie tíz éves kora óta árva, most 17 évesen talál végre egy állandó otthont nagynénjénél, Texas-ban. Az iskolában bukkan rá egy ötven éve megoldatlan rejtéllyel. És később egy sráccal is találkozik, akit senki más nem lát. A Law of Moses is két részes paranormális sorozat, de 2014-ben jelent meg az első része. Egy szennyes kosárban találtak rá, alig élt. Mózes babának nevezték el, amikor beszámoltak a történetéről a tíz órás hírekben. Akaratlanul is Georgia az emlékezetébe vésődött ez az eset. Ez mind az én születése előtt volt, és mire elmesélték ezt, már régi ügy volt. Az emberek szeretik a babákat, akár betegek, akár megtörtek. De felnőnek egyszer és egy problémás tini már senkinek se kell. Pedig Mózes az volt. Találkozásuk megváltoztatta Georgia életét. Így kezdődik a fájdalommal teli történet, ígéretekkel, szívfájdalommal, élettel és halállal, de legfőképp a szerelemről szól. A Bird and the Sword is 2 részes a változatosság kedvéért, de ezt inkább fantasy műfajba sorolhatjuk és 2016-ban érkezett. Nyeld le lányom azokat a szavakat, amik az ajkadon vannak. Zárd el a lelkedbe és rejtsd el, amíg nem nőhetnek ki. Zárd be az erőt, ne használd, míg el nem jön az ideje. Csend, lányom. Éld túl. Ezek a szavak aznap hagyták el Lark anyjának száját, amikor meghalt. Apjának azt is mondta, hogy nem szólalhat meg, és ha Lark meghal, ő is. Aztán megjósolta, hogy a király eladja a lelkét és elveszíti fiát. Az apja a trónra vágyott, ezért türelmesen várt az árnyékok között. Hatalomra vágyott, míg a lánya egyszerűen csak szabadságra, hiszen jelenleg apja mohóságának a fogja.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése