2018. 05. 22.

Kedvenceink közelebbről 20. rész - Tillie Cole

A Kedvenceink közelebbről rovatban hazánkban népszerű, vagy kevésbé ismert alkotókat szeretnénk bemutatni és az 5 legszebb borítójú könyvét is megosztjuk veletek. :)

Most kivételesen olyan szerzőt választottam, akit még nem igazán ismerhetünk hazánkban, hiszen júniusban fog megjelenni első regénye magyarul. Mégis annyira megörültem az Ezer csók megjelenésének és ahogy láttam sokan mások, hogy úgy döntöttem, már előre bemutatom nektek.

Tillie Cole (Anglia)
Tillie Cole egy Északkelet angliai kisvárosból származik. Angol anyukájával egy farmon nőtt fel. Skót apja és nővérei előszeretettel fogadtak be sérült állatokat. Amint lehetősége nyílt rá, hátra hagyta vidéki gyökereit és a nagyváros csillogása felé vette az irányt.
Miután lediplomázott a Newcastle-i Egyetemen vallás szakon is szerzett képesítést. Tillie követte profi rugby játékos férjét a világ körül egy évtizedig. Tanár lett és középiskolában tanított társadalomtudományt és élvezte is ezt. Később tollat ragadott és megírta első regényét.
Tillie most Austin-ban, Texas-ban él, ahol végre képes leülni és az írással foglalkozni. A fejéből különböző fantázia világok és változatos szereplők pattannak ki.
Tillie független és tradicionálisan is publikáló szerződ, és sok műfajban alkot: kortárs romantika, sötét romantika, ifjúsági és new adult.
Amikor nem ír, nem élvez semmi jobban a kanapén elheverésnél és a TV nézésnél, közben kávét iszogatva, miközben megbizonyosodik arról, hogy nincs szüksége még egy kocka csokira.

TOP5-es lista:


Pár infó még az Íróról: 

Szeretnénk kicsit jobban megismerni. Mondj öt dolgot magadról, amit mások valószínűleg nem tudnak.
1) Tudok énekelni. Jártam zene és táncórákra. Mindig úgy éreztem, hogy a karrierem lecsúszott erről az ösvényről – vicces, hogy mennyire megváltoztak a dolgok.
2) Tudok kéz nélkül mechanikus bikán lovagolni és nem esek le! Ne kérdezd hogyan jöttem erre rá! ;)
3) Sminkesnek is tanultam az egyetem alatt. Szeretek kreatívkodni.
4) Már öt országban éltem: Anglia, Skócia, Olaszország, Kanada és Amerika. Olaszország volt a kedvencem (félig angol, félig skót vagyok, ezért ez a kettő az otthonom – de ezek
kevésbé exotikusak).
5) A férjem 11 évig profi rugby játékos volt. Méghozzá sokáig nagyon keresett is volt. 

Hogy szereted megünnepelni a megjelenés napját?
Lehetőség szerint még inkább felveszem a kapcsolatot az olvasóimmal a közösségi média felületeken. Imádom őket, a legjobb barátaim és szeretem látni mit gondolnak a legújabb munkámról és a reakcióikat is szeretem nézni a cselekményre és a szereplőkre. Őrülten ideges vagyok, amikor megjelenik egy könyv, ezért mindig jó, ha van mellettem egy üveg Prosecco, csak hogy kicsit megnyugtassam az idegeimet. ;) 

Mi az az öt dolog, ami nélkül nem indulsz el otthonról?
Az iPhone-om, a Kindle olvasóm, egy jó szájfény, korrektor és szempillaspirál – mit mondhatnék? Extrém olvasó sminkfüggő vagyok!
Forrás 

Végül pedig a könyvei:


Legelső regénye/sorozata az Eternally North címet kapta, 2013-ban jelent meg és kortárs romantikus. Elvileg készül a folytatás, de az biztos, hogy jelenleg egy kötete van. Natasha egy átlagos huszonnyolc éves lány, átlagos tervekkel – jó állás, nagyszerű barátok, szerető pasi és a család közelsége – míg egy váratlan esemény mindent a feje tetejére állít. Legjobb barátjával Tink-kel úgy döntenek Kanadába költöznek, hogy hátuk mögött hagyják a múltat. Ott ismerkedik meg Tudor North-szal, a hírhedt rosszfiúval, aki hatalmas, gyönyörű és sötét titkokat rejt.

A Sweet Home szintén 2013-ban jelent meg, az már négy részes egy kiegészítő kötettel és az utolsó három rész egyben a Carillo Boys trilógiát is takarják, ennek a műfaja new adult. Húszéves korára Molly Shakespeare már sok mindent tud. Ismeri Descartes-i és Kant-ot. Az akadémiát és az Oxford-ot. Tudja milyen, ha a szerelmed elhagy és milyen egyedül lenni. Ám amikor maga mögött hagyja Anglia szürke egét és az Alabama Egyetemre megy, rájön még sok mindent meg kell tanulnia – nem tudta, hogy a nyár ilyen meleg is lehet, vagy hogy mennyire szeretik ott a focit. Amikor találkozik a hírhedt hátvéddel Romeo Prince-szel, nem tud másra gondolni csak csokibarna szemére és koszos szőke hajára, így hamar rá kell jönnie, hogy nyugodt élete már a múlté.


A Hades Hangmen egy hosszabb sorozat, ami 2014-ben indult. Jelenleg 6 kötete és 2 kiegészítő története elérhető, de még tervben van 2 további rész. Ez már kicsit sötétebb műfajú, dark románc címkét kapott. A bűnbánat még sose tűnt ennyire jónak… egy szerencsés találkozás, aminek nem is kellett volna megtörténnie. Sok évvel ezelőtt, két gyerek egészen más világból találkozott és szoros kapcsolat alakult ki közöttük, ami megváltoztatta az életüket… Salome úgy tudja, csak egyféleképpen lehet élni, Dávid Próféta szabályai szerint. A kommunában, amit otthonnak hív, csak a hitet ismeri és nem tudja mi van a kerítés másik oldalán, míg egy szörnyű eseménye megszabadítja. Minden új és ijesztő számára, majd érkezik egy biztonságos kar, aki megvédi és akiről azt hitte, sose látja viszont. River ’Styx’ Nash is csak egy féle életet ismert. A szex, motorok és drogok világában él a Hades Hangmen bandában. Legfőbb szabálya, hogy senkit se engedj túl közel magadhoz. Ez akkor dől meg, amikor találkozik egy rémült lánnyal, aki túl ismerős számára.

Még egy sorozatát ismerjük, Scarred Souls címmel, ez is 2014-ben indult, szintén dark románc, négy részes és még egy várható. Hogy visszatérjen az életbe előbb szembe kell néznie a halállal… Valaki elvette a szabadságát, az erkölcseit… és az életét. A börtönben a 818-as rab páratlan és megállíthatatlan harcossá válik a küzdőtéren. Csak az erőszakot ismeri. De csak egy dolog jár az eszében az ott töltött évek alatt: a véres bosszú. Revansot akar venni a férfin, aki hazudott neki, aki megtámadta és aki miatt gyilkológép lett belőle. És senki se állíthatja meg.
Kisa Volkova Kirill Volkov, a hírhedt New York-i orosz maffia vezetőjének egyetlen lánya. Virtuális börtönben él, mert féltik az életét a riválisoktól. Arról álmodik, hogy szabad legyen. Csak a veszteséget ismerte életében apja menedzsereként és a vőlegénye Alik Durov se jobb, hidegvérű gyilkos, és apja legjobb barátjának a fia. Miközben a templomban önkénteskedik – az egyetlen helyen, ahol egyedül lehet – találkozik egy agyontetovált, sebhelyes, gyönyörű hajléktalan férfival. Rejtett vágyakat ébreszt benne, és meg akarja menteni. És egy idő után már semmi másra nem vágyik, csak annak a férfinak az érintésére, a csókjára… akit Raze-nek hívnak.

Első önálló regénye a nálunk most érkező Ezer csók, 2016-ban jelent meg ez az ifjúségi romantikus történet. Két fiatal között egy pillanat alatt szerelem szövődik, de egy évtized kell ahhoz, hogy kibontakozzon. Együtt akarták leélni életüket, de amikor Runa visszaköltözik Blossom Grove-ba, arra eszmél, hogy Poppy nem várta meg, és az okát se érti. De nem ez a legnagyobb fájdalom, amit át kell élnie… 2016-ban egy másik romantikus regénye is megjelent Veil of Vines címmel. A legtöbb ember számára, hercegek és hercegnők, csak a tündérmesék lapjain léteznek. A fényűzés csak gyerekkori álom. De vannak, akik számára ez a való élet. Az Upper East Side-on az emberek mindig különleges bánásmódban részesítették neve és öröksége miatt. Caresa Acardi, di Parma hercegnője egy kékvérű olasz. Azért született, hogy jó házasságot kössön. A Savona hátba kell beházasodnia, akik már a monarchia idején is nemesek voltak. De számára ez nem jelent semmit. Mégis neki kell Zeno Savona feleségének lennie… vagy legalábbis így volt, amíg nem találkozott Achille-lel, ami mindent megváltoztatott. Következő önálló regénye már sötétebb vizekre evez, a 2017-es Sick Fux. Amikor Ellis Earnshaw és Heathan James gyerekkorukban találkoznak, nem is lehetnének különbözőbbek. Ellis csacsogós és gyönyörű, szőke haj, széles mosoly. Heathan sötét és szűkszavú és hobbija, hogy nézze ahogy a dolgok meghalnak. Mégis egyedi és furcsa barátságot kötnek, míg szét nem választják őket. Tizenegy évvel később Heathan visszatér a lányért, és hogy bosszút álljon. Közben még sötétebb lett a lelke, gyűlölet és vérszomj övezi. Ellis páncélja mögé bújt, ahonnan Heathan húzza ki. Együtt fognak bosszút állni, és az idő ketyeg. A legújabb regény hamarosan érkezik Wish for Us címmel, new adult műfajjal. A tizenkilenc éves Cromwell Dean az elektronikus dace műfaj feltörekvő csillaga. Sokan imádják, de senki se ismeri, senki se látja szíve színeit. Egészen a lila ruhás lányig. Ő átlát a falakon, ami az üres sötétséget veszi körbe. Amikor Dél-Carolina-ba költözik, hogy zenét tanuljon, nem számít arra, hogy újra látja. Bonnie Farraday is a zenének él. Próbál távol maradni Cromwell-től, de valami mindig visszahúzza. Bonnie jelenti a színt, Cromwell sötétségében. Ő az ütem, ami miatt a szíve kihagy egyet. Segítenie kell megtalálnia az elveszett dalt a szívében. És még két regénye van tervben jelenleg, dátum nincs hozzájuk. Az egyik a Boy Named Risked címet kapta és annyit tudunk, hogy new adult, a másik a Thoroughly Whipped-et.

1 megjegyzés:

  1. Én már a Wish For Us-t várom remegő kezekkel, nyitott szemmel, hogy végre mikor teszik ki, és és istenem, alig várom már hogy olvashassam * - * Be vagyok már csavarodva, mit a nem tudom mi. :D

    Nagyon szépen összeszedtétek a tudnivalókat - bár ezekből szinte már az összeset tudtam korábban is, ettől függetlenül ügyesek vagytok, én meg is osztottam a facebook oldalamon az írásotokat. ^^

    Üdv: Everglow (Chronicles of a Bookshelf)

    VálaszTörlés