2018. 05. 05.

Könyjelző Top 10 - 28. rész


Minden részben összegyűjtünk nektek TOP 10 könyvet vagy csak egyszerűen 10 kedvencet hozunk különböző kategóriákban. Igyekszünk nagyon változatosak lenni. Az ötlet eredeti forrása a Broke and the Bookish blog. :) 

10  kedvenc adaptáció

I: Nem csak olvasni, de filmet nézni is nagyon szeretek. A legjobb pedig az amikor, össze is tudom hasonlítani a kettőt.
P: Szeretek belegondolni, hogy manapság milyen sok film/sorozat alapja egy könyv. :) És mivel ilyen nagy a választék, nem is volt most nehéz kiválasztani a kedvenceket.

1,
I: Jane Austen: Meggyőző ​érvek az egyik legnagyobb  kedvencem a kosztümös romantikusok terén. Egy nagyon jó adaptáció, ami igazán vissza adja számomra a könyv hangulatát.
P: Nicholas Sparks: Szerelmünk lapjai Amikor a filmet láttam, nem tudtam, hogy ez egy könyvből készült, de azonnal beleszerettem. Azóta is egyik kedvencem és sose marad száraz a szemem a végére. 
2,
I: J. K. Rowling: Harry ​Potter és a Félvér Herceg nem csak a könyv, de a belőle készült film is az egyik nagy kedvencem. Akárhányszor újra tudom nézni, eddig még nem sikerült megunnom. 
P: P. L. Travers: A csudálatos Mary Ezt a könyvet anyukám ajánlgatta is kis koromban, de a film vonzott jobban. Igaz a fiatalabb korosztály a fő célközönség, de a mai napig szívesen nézem meg.
3,
I: Nicholas Sparks: Hosszú ​utazás a könyv nagy kedvenc, szeretem az Író történeteit, nem csak a papíron de a filmvásznon is. Ez is egy remek adaptáció volt számomra. Scott Eastwood pedig igazi álompasi ;) 
P: Diana Wynne Jones: A vándorló palota Oké, ez nem egészen pontosan film, de szeretném ide venni, mert nagy kedvencem. Érzelmes, érdekes történet, ami megérint, már sokszor el akartam olvasni a folytatását.
4,
I: Charlotte Brontë: Jane ​Eyre nagy kedvencem Jane története, mindig anyukámmal szoktam együtt megnézni. Nem csak a film de a belőle készült mini sorozat  is nagy kedvencem.
P: J. K. Rowling: Harry Potter sorozat Kerülhetne előrébb is, mert ha azon gondolkodok, hogy melyik a legjobban sikerült adaptáció, akkor mindig ez jut eszembe. Hűek maradtak a regényekhez és nagyon jól megelevenítették Harry történetét. Nem is tudnék egyet kiemelni közülük.
5,
I: George R. R. Martin: Trónok ​harca a sorozatot láttam először, és annak hatására kezdtem el olvasni a könyvet. Igaz, hogy vannak köztük eltérések, de én mind a kettőt szeretem. 
P: Arthur Golden: Egy gésa emlékiratai Itt se tudtam eredetileg, hogy egy könyv feldolgozását nézem, de szerintem remek alkotás ez a film. Nem tudom, mennyire illeszkedik a könyvhöz, de önmagában nagyon szeretem. 
6,
I: Szélesi Sándor: Kincsem bár szinte teljesen más mint a könyv, nekem azért nagyon is tetszett a belőle készült film. Nagy Ervin játékát szerettem benne. 
P: Jane Austen: Büszkeség és balítélet Ha csalódásokat keresek, akkor sajnos ez a regény mindig eszembe jut és pont azért, mert a filmért odáig vagyok. :( De legalább utóbbi bekerülhet a top 10-be. :) 
7,
I: Nicholas Evans: A ​suttogó először a filmet láttam, és a lovas filmek közül egyik nagy kedvencem. Később pedig a könyvet is megkaptam, amit szintén nagyon megszeretem. 
P: J. R. R. Tolkien: Gyűrűk Ura Érdemes volt filmvászonra vinni ezt az epikus történetet, mert ezt érdemes látni is. Elkezdtem már olvasni is a sorozatot, de a túl sok leíró rész elvette a kedvemet, és pont ezek maradtak ki a filmekből, és csak az izgalmas eseménydús cselekmény maradt. 
8,
I: Walt ​Disney – Arielle, a kis hableány az egyik legkedvencebb mesém, nem tudtam kihagyni a felsorolásból. 
P: Stephanie Meyer: Alkonyat Kénytelen vagyok ez is ideírni, hiszen a film nagy hatással volt rám. Én is beleszerettem, én is rajongó lettem és én is ennek hatására olvastam el a sorozatot.
9,
I: Cecelia Ahern: Ui.: ​Szeretlek a filmet láttam először, nagyon megragadt bennem Holly, és Gerry szerelmének története. Később a könyvet is elolvastam ennek hatására.  
P: Charlaine Harris: True Blood Itt is előbb volt a sorozat, és utána folytattam a könyveket. Szerettem, amíg egészen követték a regények eseményeit, viszont amikor már eléggé eltértek azoktól, sajnos nem bírtam folytatni. De az első évadokat és Eric-et nagyon szerettem. :P
10,
I: Gayle Forman: Ha ​maradnék Mia története nagyon magával ragadt. Egy szomorú történet, amely magában hordozza az élet velejáróját. A könyv is nagy kedvenc. 
P: Lisa Jane Smith: A titkos kör Nagyon sajnáltam, hogy az első évad után elkaszálták a sorozatot, mert én tényleg megszerettem. Érdekes volt a történet, a szereplőket is megkedveltem és még csak most jött volna a java.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése