2018. 05. 19.

Könyjelző Top 10 - 29. rész



Minden részben összegyűjtünk nektek TOP 10 könyvet vagy csak egyszerűen 10 kedvencet hozunk különböző kategóriákban. Igyekszünk nagyon változatosak lenni. Az ötlet eredeti forrása a Broke and the Bookish blog. :) 

10 legjobb könyves barátnő


I: Sokszor kapunk szeretni való mellékszereplőket is, most kicsit övék lett a főszerep.
P: A könyvekben nem csak főszereplőink vannak. Számos érdekes mellékszereplővel is találkozhatunk, sokszor legjobb barátnők személyében, akik támogatják főhősnőinket.
 

1,
I: Colleen Hoover: Vallomás - Emory
Nekem nagyon szimpatikus volt a történet során. Auburn számíthatott rá, mindenben számíthatott rá. A sorozatban lévő alakja még bohókásabb volt mint a könyvben.
 
P: Sarah J. Maas: Viharok birodalma - Lysandra
Ebben a sorozatban mindenkit szeretek, még a gonosz karakterek is lenyűgözőek, de most az alakváltónkat emelném ki. A legutóbbi részben bebizonyította, hogy mennyire félelmetes ellenfél, nem lehet figyelmen kívül hagyni. Azt hogy hűséges barátnő, már az előző kötetben bebizonyította. Súrlódásaik ellenére is szoros a kapcsolatuk Aelin-nel.


2,
I: Elle Kennedy: Az üzlet - Allie
Hanna mellett Allie volt az egyik kedvencem. Nagyon jó volt látni, hogy milyen jól kijönnek egymással. Támogatták a másikat, és a rossz időkben is mindig figyeltek egymásra.

P: Cassandra Clare: Éjfél kisasszony - Christina 
A második részben vált még fontosabb szereplővé, belőle is mesélő vált, de már itt megkedveltem. Remek csapatot alkotnak Emma-val és hasonló belevaló csak ő is.

3,
I: A. O. Esther: Frigg ​rokkája II. - Asa
Úgy gondolom mondhatom Asa és Sonja kapcsolatára, hogy szinte legjobb barátnőké váltak. Nem volt könnyű helyzete Sonja-nak a vikingek világában, de Einarr mellett mások is volt aki kedvesen fogadta őt. Asa is ezek közé az emberek közé tartozott. Egy nagyon kedves lány, akinek a későbbiek folyamán ugyan úgy aggódtam a sorsáért.  
P: Amy Ewing: A fehér rózsa - Raven
Szörnyű dolgokon kellett átesnie az első kötetben, de Violet-tel mindig számíthatnak egymásra. A lázadásnak ő is szerves része, nélküle nem működne a terv, nagyon örülnék, ha az ő rövidke novelláját is elolvashatnánk magyarul.
 
4,
I:  P. C. Harris: Újrajátszás - Tiffany 
Egy iszonyatosan jó fej csaj. Akinek szintén meggyűlik a pasikkal a baja, de hamar túl teszi magát a dolgon. Melanie-val együtt térnek vissza a múlt színhelyére. 
P: Gail Carriger: Szívtelen - Ivie
Az utóbbi egy-két részben figyeltem fel igazán rá. Butuska lány, bármiről elcsacsog Alexia-val és végtelenül jó lelkű, nem lehet rá haragudni. Viszont legnagyobb meglepetésemre több van benne, mint amennyit láttatni enged másokkal, és ezt nagyon megkedveltem benne.
 
5,
I: Kelly Oram: Szívzűrterápia ​strébereknek - Libby
Libby-t nagyon bírtam ebben a részben. Igaz, hogy azóta már a saját története is megjelent, ami a polcomon csücsül. Egy bele való csaj, akit nem korlátoz pár plusz kiló.
 
P: Soman Chainani: Jók és rosszak iskolája - Agatha
Bár ő az egyik főszereplő, de Sophie szemszögét nézve mégiscsak egy barátnő és nem is akármilyen. Általában maga elé helyezi legjobb barátnőjét, és mindig a jót próbálja látni benne.
 
6,
I: Mary E. Pearson: Az ​árulás csókja - Pauline
A végsőkig kitartott Lia mellett. Pauline helyzete sem könnyű, de ő is egy erős nő, aki túl tud lépni a problémákon. Nagyon boldog voltam amikor számára is megjelent a boldogság ígérete.
 
P: Naomi Novik: Rengeteg - Kasja
Kasja volt mindig a figyelem középpontjában Agnyeska mellett, de az események alakulása miatt kikerült a reflektorfényből. Bajba keveredett, ahonnan főhősnőnk mentette ki, de utána mindent megtett ő is, hogy segítségére legyen. Nagyon a szívemhez nőtt a történet során.

7,
I: Colleen Hoover: Helló, Hamupipőke! - Six
Sky legjobb barátnője, aki egy évre külföldre költözik. 
Six-ről nem tudtunk meg sok mindent az előző részekből, de szerencsére az Írónő adott nekünk egy pici vigaszt a Hamupipőkében. Nagyon jó volt megismerni közelebbről Six-et. 
P: Colleen Hoover: Velünk véget ér - Allysa
Allysa egy nap besétált Lily életébe, és onnantól kezdve nem lehetett tőle megszabadulni, nem mintha kellett volna. :D De azért mégis kicsit vicces, ahogy a barátságuk kezdődött, de utána kedves, vidám személyiségét is meg lehetett kedvelni.

8,
I: Samantha Young: Dublin ​Street - Ellie
Ellie a lakás tulajdonosa nagyon szimpatikus lány volt, nem csak Joss-nak, de nekem is. Ilyen izgága kis tündérnek mondanám, aki árasztja magából a pozitív energiát, persze neki is meg van a maga baja, de valahogy egyből megkedvelteti magát az emberrel.
 
P: Sarah J. Maas: Üvegtrón - Nehemia
Még egy szereplőt kell innen választanom, mert Nehemia is nagyon emlékezetes barátnő volt. Celaena mellett állt, amikor a lány magányosnak érezte magát és szoros barátság alakult ki közöttük. Nagyon sajnálom, hogy a későbbi részekben hiányolnunk kell őt. :(

9,
I: J. K. Smith: Szerelem ​hirdetésre - Andi
Andi egy hatalmas figura :D kori nem is kívánhatna jobb barátnőt nála. Nagyon megörültem amikor kiderült, hogy idén az ő történetét is megismerhetjük majd. 
P: Kiera Cass: Párválasztó - Marlee
A Párválasztóban a jelöltek egymás vetélytársai és nincs okuk barátságot kötni. Marlee melegszívű egyéniségével nyit mindenki felé és America-val is könnyen megtalálják a közös nevezőt. Az ő történetszálát is nagyon szerettem, ezért van itt a helye a felsorolásban.


10,
I:  Colleen Oakley: Karnyújtásnyira - Madison H.
Először nem szimpatizáltam vele, de a későbbiek folyamán örültem, hogy Jubilee-t a szárnyai alá vette. Még hogyha a bűntudat is hajtotta először a későbbiek folyamán tényleg jó barátnők lettek.
 
P: Jay Crownover: Az utcák királya - Dovie
Ő is kicsit rendhagyó, hiszen saját könyve is van, de itt barátnőként szerepel. Erős társa Brysen-nek és itt is megmutatja mennyire kemény csaj.

 


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése