2018. 05. 02.

Könyvjelző TBR Jar Challenge - Május


Egy könyvmoly legnagyobb problémája, hogy akármennyit olvas, az olvasatlan könyvek mindig csak gyűlnek, végeláthatatlan halmokat képeznek. Nem tagadjuk, ez nálunk is így van. :D Viszont a kihívások mindig ösztönzőleg hatnak az emberre, ezért úgy döntöttünk, idén az olvasatlan könyveinket szintén egy kihívás keretein belül szeretnénk csökkenteni. Kiválasztottunk 12 regényt, amit közösen és még 12-12 kötetet, amit idén mindenképp kivégzünk, de a szerencsére bízzuk, hogy melyik hónapban melyik következzen. Egy üvegből fogjuk kihúzni az adott címeket és olvasás után értékelni is fogjuk őket. Ha kedvet kaptok hozzá, akár csatlakozhattok is hozzánk. ;)


Hihetetlen milyen gyorsan megy az idő, ez már az ötödik TBR Jar bejegyzésünk. Úgy gondoljuk jó ötlet volt elindítani ezt a kihívást. Eddig mind a kettőnk sikeresen teljesítette olvasás szempontjából a listát, néhány értékeléssel kicsit elvagyunk maradva, de előbb utóbb utol érjük majd magunkat. :)

Nem is szaporítjuk tovább a szót, következzenek a mostani húzás "győztesei."


Közös lista: Egy trilógia befejező részét sikerült kihúznunk, amire már mind a ketten nagyon kíváncsiak vagyunk. Ez pedig nem más, mint Amy Ewing: A fekete kulcs. 
I: Az első két rész javuló tendenciát mutatott nálam. Egyre jobban kezdtem izgulni Violet, és tárasai életéért. Nagyon kíváncsi vagyok milyen események várnak majd ránk az utolsó részben. Az biztos nem lesz könnyű felvenni a harcot az Ékkő lakóival.
P: Egyedi a világ és most már tényleg nagyon érdekel, hogy a második rész gonosz függővéges lezárása után, miként keverednek ki Violet-ék ebből a szorult helyzetből, és megtalálják-e a boldogságot.

Író: Amy Ewing
Cím: A fekete kulcs
Sorozat:  The Jewel-trilógia 3
Kiadó: Maxim
Kiadás éve: 
2017.
Terjedelem:
312.o
 
Fülszöveg:  
Violet és a Magányos Város külső köreinek népe túl sokáig élt az Ékkő királyi családjainak szolgálatában. Most azonban a Fekete Kulcs nevű titkos társaság a hatalom átvételére készül. Bár Violet tisztában van vele, hogy a lázadás kulcsfigurája, magánemberként is sokat kockáztat: a Tó Hercegnője elrabolta a húgát, Hazelt. Violet, aki keményen küzdött, hogy elszökjön az Ékkőből, most mindent el kell, hogy kövessen, hogy visszatérjen, és nem csak azért, hogy kiszabadítsa Hazelt, hanem hogy megmentse a Magányos Város jövőjét.


Indie listája: Ebben a hónapban egy Tilos az Á Könyvek által kiadott könyvet kihúznom, ami nem más mint Susan Kreller: Égig érő szerelem. 
I: Szeretem az ifjúsági témákat bontogató történeteket, és ez a könyv pont olyan. Az első szerelem mindig magával ragad, egyszerre édes és keserű. Kíváncsi vagyok, vajon Adrian érzései viszonzásra találnak!?

Író: Susan Kreller
Cím:  Égig érő szerelem
Kiadó: Tilos az Á könyvek
Kiadás éve: 
2017.
Terjedelem:
184. o
Fülszöveg:
 

„A dolog úgy állt: néha, a legnehezebb időkben kap az ember valamit, csak úgy. Valakiktől, akikkel -öröktől fogva ott ült egy hintaágyon, vagy olyanoktól, akik újonnan jöttek, sőt akár a saját szüleitől is. És a helyzet az, hogy az ember a szívét mindig leteheti valakinél, mint ahogy lehajtja nehéz, fáradt fejét, szükség esetén olyan hosszan, míg újra fel nem éled.” 

Adrian, amióta az eszét tudja, Stella szomszédjában lakik. Stella egy kicsi selypít, Adrian nagyon magas, viszont legeslegjobb barátok ezer éve. Stella Egykilencvennek hívja a fiút, és egyáltalán nem zavarja, hogy nem éri fel a vállát, ha meg akarja lapogatni.
De amikor a szemben lévő elátkozott házba beköltözik Dato és családja, Stella beleszeret az új fiúba. Adriant készületlenül éri a letaglózó, kínzó szerelmi bánat, mert nem is tudta, hogy szerelmes...

Perpetua listája: Ebben a hónapban egy Zafír pöttyös könyvet sikerült kihúznom a listáról, ami nem más mint Jeaniene Frost: Első ​lobbanás.
P:  Imádtam Vlad-ot a Night Huntress sorozatban, igazán szórakoztató színfolt volt abban a világban. Nem is hittem, hogy valaha magyarul is olvashatom az ő történetét, de mégis elérkezett ennek is az ideje. Hiányzott már ez a magabiztos pasi. :D

Író: Jeaniene Frost
Cím:
Első ​lobbanás
Sorozat: Az éjszaka hercege 1. 
Kiadó: Könyvmolyképző
Kiadás éve:
2017.
Terjedelem:
344.o
Fülszöveg:
 

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.
Leila ​egy sötét erővel megátkozott halandó…
Miután egy tragikus gyerekkori baleset szétzúzta az álmait, Leila nem gondolta volna, hogy ennél rosszabb is következhet, de tévedett. Rájött ugyanis, hogy hatalma van az elektromosság felett, mi több, egyetlen érintéssel látja az emberek fejében lakó legsötétebb gondolatokat. Az élete magányra ítéltetett… Legalábbis így hitte, amíg az éjszaka teremtményei el nem rabolták, és arra nem kényszerítették, hogy telepatikus segítséget kérjen a világ leghírhedtebb vámpírjától.

Ő az éjszaka hercege…
Vlad Tepesh inspirálta minden idők legismertebb vámpírlegendáját – de semmi esetre sem szabad Drakulának hívni! Képes irányítani a tüzet, ez teszi a legrettegettebb vámpírrá. Azonban ellenségei új fegyvert találtak ellene: egy gyönyörű halandót, akinek legalább olyan félelmetes a hatalma, mint neki.

Amikor Leila és Vlad találkoznak, azonnal fellobban köztük a mindent elemésztő szenvedély. Akad azonban valaki, aki porig akarja égetni őket. Vajon mi mindent kell feláldozniuk, hogy megállítsák az ellenséget?
A lány érintése hatalommal bír, a férfi csókja az örök életet rejti…

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése