2018. 05. 13.

Mutasd a polcod! - 19. rész


Ahogy ígértük, minél több érdekes rovattal szeretnénk a blogot színesíteni. :) A Mutasd a polcod lényege, hogy a könyvespolcunk egy véletlenszerű darabját megkeressük és röviden mesélünk róla, miért is van a többiek között. Hogy éppen hanyadik könyv a soros, azt pedig a random generátor fogja eldönteni. :)



A tizenkilencedik választás a 92-es polclakóra esett, aki pedig:

I: Marie Rutkoski: The Winner's Curse - A nyertes átka (A nyertes trilógia 1.)
Már egy ideje a polcomon csücsült, a második rész megjelenése ösztönzött az olvasására. Azt hittem nekem való történet lesz, sajnos csalódnom kellett. Valamiért nem tudtam megkedvelni sem a szereplőket, sem a cselekményt. Elsőre túl lassúnak tűnt, a későbbiek során igaz, hogy pörgősebb lett, de ez miatt sem emelkedett nálam a szint. Azért persze beszereztem a harmadik részt is. Egy esélyt mindenképpen megérdemel, hátha azokban jobban megbarátkozok velük. Perpetua írt is róla értékelést, rá jobb benyomást tett Kestrel története.

P: Tarryn Fisher: Zűrös vörös
Az első részt imádtam, de tényleg. Nehéz megmagyarázni, hogy miért volt rám ekkorra hatással, de kétségtelenül így volt. Nem volt kérdés, hogy folytatni akarom az olvasást, szerettem volna újra átélni az élményt. Bár ezzel a résszel már kevésbé tudtam azonosulni, de kifejezetten tetszett, hogy egy anti-hős került a középpontba. Leah-t nem lehet szeretni, mégis az ő szemén keresztül kell átélni a történéseket és ettől lett különleges és egyedi ez a rész. Értékelésünkben ki is fejtettük. És egy hónap múlva érkezik a sorozat lezárása. :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése