2018. 05. 12.

Sherrilyn Kenyon: Death Doesn't Bargian - interjú

Író: Sherrylin Kenyon 
Cím: Death Doesn't Bargian 
Sorozat: Deadman's Cross 2. 
Műfaj: paranormális romantikus 
Várható megjelenés: 2018.05.08. 
Fülszöveg: 
A Deadmen visszatért...
De a démonok is, akik kitörtek örök börtönükből és az emberiség pusztulására hajtanak. Legrosszabb közülük Vine. Elhatározza, hogy látni fogja lángokban állni a világot... és nála van a tökéletes csali, hogy elpusztítson mindent. Egyikük.
Kalder Durpree sose ismerte a kegyelem napját. A legkegyetlenebb versenyekre született, feláldozta magát a legénységéért és most Vine markában van. Nincs esély a kegyelemre és a menekülésre.
Mégis Cameron Jack elhatározza, hogy kiszabadítja Kalder-t. Pokolörzőként ez a hivatása és nem tudja végignézni ahogy egy majdnem ártatlant megkínozzanak egy jó cselekedetéért. 
A gonosz legyőzéséhez sokszor még gonoszabb kell, és Cameron bármit hajlandó megtenni, hogy helyrehozza. Ha Vine úgy gondolja nyeregben van, akkor még nem látott olyan hatalmat, amit Cameron birtokol.

Sherrylin Kenyon-t a haza közönség a Sötét vadászok sorozat kapcsán ismerheti, de igen termékeny és sok regény is köthető a nevéhez. Legójabb, Deadman's Cross sorozatának második része a napokban jelent meg, így egy friss interjú is készült vele.


A megváltás és a család megtalálása tűnik két nagyon fontos elemnek a Deadman’s Cross sorozatban. Beszélnél erről egy kicsit?
A nagyapám prédikátor volt, és ebben a koncepcióban úgy gondolom, nem számít ki vagy, honnan jöttél, mindenki megérdemli a megváltást. Nehéz nem ítélkezni, és mindenkinek segíteni, és amikor írok, szeretném felvenni ezt a keresztet. Az anyukám mindig azt mondja, hogy amíg nem éled más életét, nem ítélkezhetsz felette. Írás közben ez valahogy természetes módon jön.

Milyen kutatást végeztél a könyvhöz, akár tengerészeti, akár történelmi
vonatkozásban?
Nos elég sokat segít, hogy van egy haditengerész a családban! Egy haditengerészeti búvárnak köszönhetem az életem. Egy hajón nőttem fel apukámmal. Csinált őrült dolgokat. Egyszer cápavadászatra indult egy kis csónakkal, ne kérdezd miért. Kicsi voltam, még nem is igazán értettem mit csinál. De kint voltunk a tengeren, még a látóhatáron se volt szárazföld, és egy cápa volt a hajónkon.

Ez ijesztően hangzik!
Ugye? Nem is igazán emlékszem minden részletre. Csak a kicsi hajóra és a nagyon nagy cápára és az érzésre, hogy ma meg fogok halni, és még csak életmentő mellényem se volt.
Ez az éltem Moby Dick sztorija. De igen, ahogy ott voltunk az apukám sok kalózos történetet mesélt, a családban is voltak kalózok, állítólag az egyik ősöm Angliából hazafelé tartva halt meg, Fekete Szakállal került összetűzésbe. Színes a család.

Mit gondolsz, miért látjuk olyan lenyűgözőnek a kalózokat?
Azt hiszem a gondtalanok, törvényen kívüliek, nem törődnek a szabályokkal. És szerintem ez most különösen így van, mert manapság sok szabály kell követnünk.

Amikor épp egy könyvön dolgozol szokták olvasni, vagy az zavarná a folyamatot?
Általában, nincs rá időm, mert írok és a karakterek bőrébe bújok. Nem nézek TV-t, filmeket, csak én vagyok és a szereplők és kicsit megszállottá válok… egészen a történet lezárásáig. Szükségem van az alkotásra. És ha csak nem a gyerekem vagy, minden más a háttérbe szorul. Higénia? Nincs szükségem rá! Nem viccelek, nem fürdök.

Tudom, hogy van lejátszási listád a könyvekhez, szoktál zenét hallgatni olvasás közben?
Igen. Nyolc fiú között nőttem fel, zajos ház volt. És részben süket vagyok, a szüleim nagyon süketek voltak és a húgom teljesen süket. Ha valaha éltél hallássérültek körében tudod, hogy hangosak vagyunk, mert az összpontosításhoz szükségünk van nagyon hangos heavy metal zenére, én is ezt használtam.

Úgy tűnik, tudsz ugrálni a történelmi fikció és a romantika sőt a fantasy között is. Van olyan műfaj, amihez jobban vonzódsz?
Ez szerintem azért van, mert sokat olvasok. És mert ilyen az élet. Az élet dráma, humor, fantasy – sőt néha kicsit sci-fi. Nem szeretem mások szabályai szerint élni az életem, ez ilyen veleszületett lázadó dolog. És igen, miért kellene bekorlátozódni műfajok tekintetében, miért kellene egy játéktérre korlátozódni? Törd át a kerítést és használd mindkét térfelet.

Fiatal korod óta író akarsz lenni. A karriered jelenlegi állásában mi lepné meg a fiatalabb énedet?
Valószínűleg a tény, hogy itt járok. Igen. Gyerekként, diszlexiás voltam. Az egyetlen ok, amiért képes vagyok írni, hogy a bátyám leült velem egy képregénnyel és azt mondta, oké, most megtanítalak. Úgyhogy ezt az egészet a bátyámnak és Stan Lee-nek köszönhetem és a Pókembernek. Nem sok tizenhatéves tölti a szabadidejét a húga tanításával. Elfelejtettem a kérdést, megválaszoltam? Nem vagyok benne biztos.

Igen! Hogy a fiatalabb énedet mi lepné meg a karrieredben.
Igaz. A tény, hogy valóban befejeztem egy könyvet.

Van még valami, amit megosztanál az olvasókkal a sorozatról?
Szórakoztató! Kalózos, démonos, más. Ha szokatlan dolgot keresel, próbáld ki.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése