2018. 06. 07.

2018. legjobban várt megjelenése - 13. kör


A mezőnyt már ismeritek, úgyhogy következhet a szavazás. Akik korábban is velünk tartottak, ismerik a rendszert. A 32 könyv párbajok során küzd meg egymással, és így jutunk el végül a győzteshez. :)

Író: Kiera Cass
Cím: A szirén 

Kiadó: Gabo 
Fülszöveg:
A ​szerelem, amelyért érdemes kockáztatni.
Sok évvel ezelőtt az Óceán megmentette Kahlent a vízbe fúlástól, aki azóta szirénként szolgálva fizeti neki vissza a tartozását, és a hangjával a halálba csalja az embereket. Kahlen egyetlen szavával ölni képes, mégsem tud ellenállni a kísértésnek, hogy a szárazföldön töltse a napjait, figyelje az átlagos embereket, vágyakozva arra a napra, amikor újra szabadon beszélhet, nevethet, és élhet közöttük.
Kahlen már beletörődött, hogy magányosan tölti szolgálata hátralévő idejét… Ám ekkor találkozik Akinlivel. A jóképű, melegszívű és kedves Akinli megtestesíti mindazt, amiről Kahlen egész életében álmodozott. Bár nem beszélhet vele, mégis hamar kialakul köztük egy kapcsolat, amit egyikük sem tagadhat… És Kahlen nem is akarja megtagadni.
Az Óceán minden törvényét megszegte, amikor beleszeretett egy emberbe, és örökre el kell hagynia a fiút, ha az Óceán tudomást szerez az érzéseiről. De Kahlen elszánta magát, hogy miután egy életen át betartotta a szabályokat, most az egyszer a szívét fogja követni.

 
Moly.hu várólista: 222
Moly.hu kívánságlista:
261
  
 

Vélemények:  

"Meglepően tetszett ez a könyv, mindig is nagyon szerettem a nagy vizek látványát, hangját, hangulatát. Ez a történet valahogy azt az érzést erősítette bennem, hogy a földünk igenis él, lehetővé teszi számunkra az életet, és nekünk kötelességünk (lenne) vigyázni rá."
~@Boritek70 (moly.hu)

"Szerintem gyönyörű és érdekes történet. Még ha depis is, de érthető miért. 
Szírének átgondolása/átdolgozása nagyon jól sikerült.Igazán egyedi elgondolás, hogyhogy lesz valakiből szírén. "
~@lucus_97 (moly.hu


Összegzés: Kiera Cass Párválasztó sorozata nagy népszerűségnek örvend hazánkban. A rajongók szívesen olvasnak még az Írónőtől, és hiába korábbi ez a regény, mint a többi, sokan várták, hogy megismerjék ezt a regényt.

Író: Baráth Viktória
Cím: Egy év Rómában

Kiadó: Álomgyár
Fülszöveg:

Két ​megtört szív. Két reményvesztett lélek. Egy közös cél: megtalálni a boldogságot.
Leila Findley, a 33 éves írónő élete mélypontra kerül. A múltjában történt tragédiák hatására kialakult depresszióját alkohollal, gyógyszerekkel és egyéjszakás kalandokkal próbálja kezelni. Ezt azonban a kiadója nem nézi jól szemmel, így ultimátumot kap: vagy elutazik, hogy naplót írjon, amit végül könyvként kiadhatnak, vagy elveszíti a szerződését, az utolsó dolgot az életében, ami legalább egy kicsit boldoggá teszi. Nincs más választása, egy évre Rómába kell költöznie.
Hogy könnyebben boldoguljon az idegen városban, segítséget kap Jonathan Raymond atya személyében. A férfi pontosan Leila ellentéte: mosolygós, jókedvű, életvidám, ezért az állandóan komor hangulatú lány eleinte elutasítóan bánik vele. Az atya pozitív hozzáállása azonban őt is megfertőzi. Szokatlan barátságuk egyre jobban elmélyül, amitől Leila úgy érzi, hogy a legmélyebb gödörből is létezhet kiút.

Képesek vagyunk megküzdeni a múltunk démonaival? Lehetünk még a tragédiáink ellenére is boldogok? Ránk találhat a szerelem azután, hogy már végleg letettünk róla?
 
Moly.hu várólista: 99
Moly.hu kívánságlista:
110

 
Vélemények:  


"Teljesen elvarázsolt, felkavart, magával ragadott. Annyira gyönyörű, csodálatos történet, mégis tiltott, de ez teszi egyedivé az egészet. "
~@Törpilla (moly.hu)

"Tegnap éjjel olvastam el az utolsó fejezeteket, és azt hiszem, még hetekig a könyv hatása alatt leszek… "
~@Milydom85 (moly.hu)

Összegzés: Baráth Viktória nagyon aktív írónő a közösségi oldalakon. Már jóval a megjelenés előtt láthattuk, hogy érkezik a regény, szerintem aki jártas a könyves világban, biztosan találkozott vele korábban. Úgy gondolom emiatt még többen felfigyeltek rá és várták a megjelenés napját, nem beszélve a sok rajongóról, akik az első két regény után úgy érezték, szeretnének még tőle olvasni.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése